Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No właśnie moja ginekolog nie zleciła badania hormonóww...
Od sierpnia nie biore tabletek anty.(bralam 3 lata). Wiec długo, się nie staramy ale nie w tym rzecz...ja przed rozpoczeciem brania tabsów ,miałąm problemy z tymi pecherzykami niepekajacymi...bralam luteine,pozniej tabsy. Teraz już 3 cykl i ja nie widze u siebie np.śluzu rozciagliwego, on się u mnie nie zmienia tak jak kiedys...czy to nadal wina tabletek? Teraz w terminie domniemanej owulacji znow odczuwam okropne bóle jajników (testy ovu pozytywne). Boje się,że to znów jakies zaburzenia. Zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy. Czy to mozliwe,ze juz wtedy to negatywnie wpływało na prawidłową pracę jajników? Druga rzecz, u mnie ta temp.w drugiej fazie cyklu nie rośnie np.do 37,0.
Badania tarczycy również wykonałam sama..i na całe szczescie bo przynajmniej zaoszczedziłam czas i zdrowie.
Ja wiem,że to może za wcześnie itp.ale jesli bede sie starala pol roku, a pozniej wykonam wkoncu badania hormonów i sie okaze,ze trzeba bylo wyregulować hormony już dawno to bede sobie pluła w brodę,ze straciłam tyle czasu.
Od dziś biore Letrox 50, wiec wstrzymam sie ze staraniami (jesli sie nie okaze,ze jednak w ciazy jestem), poki TSH nie spadnie. Ale za miesiac zrobie kontrolne TSH, wiec pomyslalam,ze moze za jednym zamachem i reszte hormonów (nie nawidzę się kłuć - mdleję).
Co robiccc??? -
nick nieaktualny
-
vercia wrote:Kurcze, czuje "presje" świąt, to byłby taki idealny moment żeby powiedzieć najbliższym, ale nie zwracajcie uwagi na moje marudzenie zawsze na Boże Narodzenie robię się sentymentalna do pożyguQuote:
chyba mam tak samovercia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewa jeszcze kilka dni do @ wiec czekam, w niedziele bede testowac. Mam nadzieje, ze to niejst jakis zart ze strony mojego organizmu. Nie chce nic zapeszac wiec na glos nie bede wyrazac bezposrednio zdania na ten temat, tylko tak w podtekstach
Vercia dzieki wielkie, na razie zrobilam sobie miete, bo kopru nie mam...jutro wizyta u ginekologa, wiekszosc wynikow badan juz na mnie czeka poza andrestendionem boje sie i nie wiem co o tym myslec -
co najlepsze ja chodzę tylko prywatnie. moja ginka jest ekspertem w lecZeniu niepłodności. a jednak badań robić mi nie kazała, pewnie założyła ze będzie ok. najpierw chcę zrobić badania hormonalne a później pójść z wynikami. bo to znów mi się odciagnie