Listopadowe mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
maximka84 wrote:Hmn ... jakby to rzec ...
dziś jest mój 31dc (zazwyczaj mam około 28dni), ale nadal momentami czuję się jak przed @ ...
wczoraj zrobiłam 3 testy z allegro .... - pozytywne ... a;e machnełam ręką - no bo z allegro ...
dziś rano kupiłam taki apteczny test i wyszły 2 kreski , druga słabsza, no ale widoczna ...
idę jutro na betę i to chyba wsio wyjaśni ...
jeszcze w to nie wierzę, bo byłby to CUD , dlatego jeszcze się nie cieszę tak wiecie ... na całego ...
Zobaczymy ...
no chyba że testy się pomyliły ...maximka84, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
maximka84 wrote:Kurde, tylko martwią mnie momentami te jakby skurcze w podbrzuszu ... i metal w ustach ... fuuuj
Mąż jeszcze nie wie ... jak beta wyjdzie pozytywnie to dopiero mu powiem ...
A do gina we wtorek...jeżeli wszystko pójdzie po mojej mysli ...
Kochana metaliczny posmak w ustach jest oznaką ciąży. Ja w pierwszej z synem nie mogłam jeść bo wszystko smakowało mi jakbym klucze w buzi miała. A fuuj....
Skurcze podbrzusza też są normalne bo rozciąga się macica i więzadła.
A beta jutro napewno będzie wysoka , także gratulujekaarolaa, maximka84, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa ma rację. Każde laboratorium przyjmuje inne normy, a i u każdej kobiety też jest ciut inaczej. A tu tak mniej więcej:
"Szerokie granice
Poziom bHCG, choć pomaga ustalić, czy jesteś w ciąży i określa jej prawidłowy przebieg, nie powinien być wyznacznikiem tygodnia ciąży, ponieważ możliwe poziomy hormonu mają bardzo szeroki – a więc różny – zakres dla tego samego okresu rozwoju ciąży u różnych kobiet. Rezultaty osiągane przez badanie USG są znacznie bardziej pomocne w tej kwestii.
Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):
3 LP --- 5 – 50 mIU/ml
4 LP --- 5 – 426 mIU/ml
5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml
6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml
7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml
9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml
13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml
17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml
25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml
Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml:
3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130
4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji – 850 – 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji – 940 – 60,000"Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 15:38
kaarolaa, maximka84 lubią tę wiadomość
-
maximka84 wrote:Kurde, tylko martwią mnie momentami te jakby skurcze w podbrzuszu ... i metal w ustach ... fuuuj
Mąż jeszcze nie wie ... jak beta wyjdzie pozytywnie to dopiero mu powiem ...
A do gina we wtorek...jeżeli wszystko pójdzie po mojej mysli ...
A wyniki bety powinny być do 4 h najczęściejmaximka84, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
maximka84 wrote:Hmn ... jeżeli ostatnią miesiączkę dostałam 14 października, to jeżeli Jest ten CUD to jaką powinnam mieć około tą betę ? ...
rany zielona jestem w te klocki
Ja miesiączkę miałam 15 października, wczorajsza beta 687mIu/ml, ale to nie zależy tylko od miesiączki, ale od tego kiedy była owulka no i kiedy zagnieżdżenie, także u poszczególnych osób może się to wahaćmaximka84, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ecencia wrote:maximka ja też miałam ostatnią @ 14 października i BiB też, tylko, że ja miałam wcześnie owulacje, chyba szczęśliwy ten 14 października.
MAm nadzieję , że to szczęśliwy dzień bo i Ja miałam ostatnią @ 14 października:D Tyle , że owulke poźnąAndzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:Ale kusisz!
Wynik niestety dopiero jutro po 12,bo nie przesłali.
Ale tryzmam kciuki i wspieram - bo wierze ze ciebie to najwiecej nerwów kosztuje ;/Andzia33, kaarolaa, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyech Andzia ... kurka siwa by ich normalnie ...........
ale i tak jestem dobrej myśli jeśli chodzi o CIebie kochana!
Ja za to zaopatrzyłam się w testaaaa i nie wiem czy robić czy nie robić...
czy nie za wcześnie? 12 dpo....?Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maximka84 wrote:Jeżeli rano zrobię betę, to po południu już powinny być wyniki ?
Nie wiem, nigdy nie robiłam, więc pytam ...
Ja robiłam wczoraj i miał byc dzisiaj po 13,a będzie dopiero jutro,ale to na nfz,jak robię prywatnie to rano robię ,a wynik po 15Andzia33 -
MalutkaEve wrote:Andzia, Maximka, paula - Dziewczyn strasznie się cieszę i gratuluję
dodajecie mi wiary
a teraz dajcie jeszcze wirOOski potrzebującym
buuuziaki
Niech się dobrze zagnieżdżąAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnBe wrote:ech Andzia ... kurka siwa by ich normalnie ...........
ale i tak jestem dobrej myśli jeśli chodzi o CIebie kochana!
Ja za to zaopatrzyłam się w testaaaa i nie wiem czy robić czy nie robić...
czy nie za wcześnie? 12 dpo....?
Może poczekaj do 14 dpo.
Dzięki za wiarę we mnie!
Wszystkim bardzo dziękuję!
Maximka i paula gratulacje!AnBe, Paula_29 lubią tę wiadomość
Andzia33