Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj zrobiłam znów test 😅
Rano wydawało mie się, że widzę cień cienia, ale teraz zauważyłam u siebie lekko różowego śluzu, brzuch boli ją na okres, więc pewnie jutro się rozkręci 🤷♀️
Nawet się już nie łudzę…
Szkoda jak co miesiąc, tym bardziej, że miałam jakąś taką wewnętrzna pewność że się udało, jeszcze te piersi mnie tak bolały i taaakie zmęczenie. Czułam się 100% w ciąży, aż wstyd sobie tak wkręcać 🙈
@Śnieżka bardzo współczuje Ci, nerwy na pewno ogromne… ja będąc na Twoim miejscu powtórzyłabym jutro z rana betę (ale tam gdzie wyniki dostałabym popołudniu) ewentualnie gdybym się bardzo denerwowała wsiadłabym w auto i pojechałabym do szpitala, powiedziała że mam mały przyrost bety, skłamałabym że boli mnie podbrzusze i powinni wziąć wtedy na obserwację
Basiax lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
24.12 - ⏸️🥹
29.12- beta: 439 prog. 17,60 -
Olo, dopóki @ nie ma - jest nadzieja. ❤️🥰 trzymam mocno kciuki.. u mnie powinno się już rozkręcać i nic. 0 plamień jak to jest zazwyczaj. Brzuch nie boli jak na @. Wgl nie boli... miałam delikatne bóle ale tylko chwilę wczoraj. Piersi bardzo delikatnie bolą, praktycznie wcale. A zawsze przed @ jest istny horror.. ale testy były dziś negatywne więc czekam jak to się rozwinie aczkolwiek marne szanse, że zobaczę 2 kreskę.
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Ja dzisiaj zrobiłam znów test 😅
Rano wydawało mie się, że widzę cień cienia, ale teraz zauważyłam u siebie lekko różowego śluzu, brzuch boli ją na okres, więc pewnie jutro się rozkręci 🤷♀️
Nawet się już nie łudzę…
Szkoda jak co miesiąc, tym bardziej, że miałam jakąś taką wewnętrzna pewność że się udało, jeszcze te piersi mnie tak bolały i taaakie zmęczenie. Czułam się 100% w ciąży, aż wstyd sobie tak wkręcać 🙈
A tam wstyd, chyba każda z nas to przeszła 😅
Basiax, clara, Jusia92, Olo323 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Dokładnie, ja od 3 cykli wszystko konsultuje z doktorem chatem gpt i aż mi głupio jak mi co chwilę wyskakuje limit 😅 każde ukłucie, każde pociągnięcie w piersiach czy zgaga, senność, już w głowie daje setki myśli - ciąża 🙈
Mamoura, Mamacita, Seabird, Olo323, Takatam lubią tę wiadomość
-
palinnka wrote:Dokładnie, ja od 3 cykli wszystko konsultuje z doktorem chatem gpt i aż mi głupio jak mi co chwilę wyskakuje limit 😅 każde ukłucie, każde pociągnięcie w piersiach czy zgaga, senność, już w głowie daje setki myśli - ciąża 🙈
Nie jesteś sama.. 🤫🤣
palinnka, Jusia92, Mamacita, Olo323, Takatam lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,78 ✅
Ft3: 3,13 ✅
Ft4: 1,05 ✅
Ferrytyna: 19,49 ❗
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
palinnka wrote:Dokładnie, ja od 3 cykli wszystko konsultuje z doktorem chatem gpt i aż mi głupio jak mi co chwilę wyskakuje limit 😅 każde ukłucie, każde pociągnięcie w piersiach czy zgaga, senność, już w głowie daje setki myśli - ciąża 🙈
Również przybijam piątkę 😆🤝🏻
palinnka, Jusia92, Mamacita, Olo323, Takatam lubią tę wiadomość
👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
👨🏻🦱 30 lat (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87 mln/ml)
🌱 Starania: od 01.2025
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak cech PCOS)
🧪 MUCHa: wynik czysty ✅
🍀 07.01.2026r. - wizyta w ramach Programu Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego
🍼💖 W drodze po nasze szczęście… -
O rany, myślałam, ze tylko ja wyczerpuje limit na konsultacje objawów w fazie lutealnej 🤪 dobrze że doktor chat nigdy nie ma dość 🙈
Mamacita, palinnka, Olo323, Takatam lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Mamoura wrote:Również przybijam piątkę 😆🤝🏻
Hahaha ja też 😆 Właśnie pytałam czata czy bardziej ufać testom czy śluzowi w wyznaczaniu owulacji, bo nie mogę dojść do ładu z tym, dziś miałam śluz gęsty i rozciągliwy, a testy dość blade od wczoraj (wczoraj dałam radę zrobić jeden, dziś dwa) i nie wyłapałam piku, a zależało mi na tym, żeby móc proga zbadać dokładnie tydzień po. Gin mi powiedziała, że może on jest za niski i żebym przyszła w razie pozytywnego testu, to mi go przepisze. No ale nie wiem czy owulacja była wczoraj, czy dziś, czy może w ogóle jej nie było jeszcze 🤔 W każdym razie działaliśmy w piątek wieczorem i dziś rano i wieczorem, więc powinno być ok.
palinnka, Mamoura lubią tę wiadomość
-
I co chat na to? Bardziej kazał ufać testom czy śluzowi? Też miałam dziwną przesuniętą owulację w tym miesiącu, dwa razy testy ciemniały i jednak owu była 5 dni później, jak miałam ból podbrzusza i drugi pik, i wtedy śluz był chyba lepszy choć nie jestem zbyt dobra w jego analizieMamacita wrote:Hahaha ja też 😆 Właśnie pytałam czata czy bardziej ufać testom czy śluzowi w wyznaczaniu owulacji, bo nie mogę dojść do ładu z tym, dziś miałam śluz gęsty i rozciągliwy, a testy dość blade od wczoraj (wczoraj dałam radę zrobić jeden, dziś dwa) i nie wyłapałam piku, a zależało mi na tym, żeby móc proga zbadać dokładnie tydzień po. Gin mi powiedziała, że może on jest za niski i żebym przyszła w razie pozytywnego testu, to mi go przepisze. No ale nie wiem czy owulacja była wczoraj, czy dziś, czy może w ogóle jej nie było jeszcze 🤔 W każdym razie działaliśmy w piątek wieczorem i dziś rano i wieczorem, więc powinno być ok.
-
U mnie dziś 13dpo i biel na teście. Za 2 dni planowany okres.
Można mi wpisać ⚪️ 😢
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez, cynk
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
palinnka wrote:I co chat na to? Bardziej kazał ufać testom czy śluzowi? Też miałam dziwną przesuniętą owulację w tym miesiącu, dwa razy testy ciemniały i jednak owu była 5 dni później, jak miałam ból podbrzusza i drugi pik, i wtedy śluz był chyba lepszy choć nie jestem zbyt dobra w jego analizie
ChatGPT said:
Najkrócej: najbardziej wiarygodne jest łączenie obserwacji śluzu + testów LH + ewentualnie temperatury, ale sam śluz często daje wcześniejszy sygnał niż testy.
Wyjaśnię, dlaczego mogłaś nie „złapać” piku i co oznacza to, co opisujesz:
🔍 Test LH a owulacja – dlaczego pik mógł Ci umknąć?
Testy owulacyjne wykrywają hormon LH, który:
rośnie 24–36 h przed owulacją,
może mieć bardzo krótki pik (nawet 8–12 godzin!),
u wielu kobiet skacze mocniej rano, u innych po południu.
Jeśli testujesz np. raz dziennie, pik może łatwo zostać przeoczony.
Dlatego możliwe jest, że pik był, ale się na nim nie „załapałaś” i teraz widzisz już testy bledsze.
🌿 Śluz płodny – co sygnalizuje?
Śluz gęsty, bardzo rozciągliwy (jak białko jaja) pojawia się zwykle:
tuż przed owulacją,
w dniu owulacji,
czasem dzień po piku LH, bo estrogen dominuje jeszcze chwilę.
Czyli śluz może być objawem:
zbliżającej się owulacji, jeśli LH jeszcze nie wzrosło mocno,
owulacji,
albo okresu tuż po piku LH, jeśli go przegapiłaś.
🎯 Co jest bardziej wiarygodne?
W cyklach, w których:
testy nie pokazują wyraźnego piku,
śluz płodny jest widoczny,
ślad śluzu jest często lepszym wskaźnikiem, bo odpowiada bezpośrednio na działanie estrogenów, które prowadzą do owulacji.
Test LH daje informację hormonalną, ale nie zawsze wychwycisz dokładny szczyt.
📝 Co z Twoją sytuacją?
→ Testy bledną + śluz był wczoraj gęsty i rozciągliwy.
To daje dwa możliwe scenariusze:
1. Pik LH już był i go przegapiłaś
Śluz wczoraj byłby wtedy śluzem okołoowulacyjnym / w dniu owulacji.
Testy bledną = LH już spada.
2. Owulacja dopiero się zbliża, ale LH jeszcze nie urosło do maksimum
Rzadsze, ale możliwe, zwłaszcza przy cyklach nieregularnych lub, gdy LH u Ciebie nie daje bardzo mocnego piku.
⭐ Co możesz zrobić teraz?
Testować 2× dziennie (rano + popołudniu) przez 1–2 kolejne dni, aby upewnić się, że nie idzie jednak jeszcze jeden wzrost.
Obserwować śluz – jeśli stanie się wodnisty lub bardzo śliski, owulacja może być właśnie dziś-jutro.
Jeśli chcesz największej pewności → dodaj pomiar temperatury, bo dopiero temperatura potwierdza, że owulacja już była (wzrost po fazie płodnej).
----
Nie zamierzam już więcej testować, w biurze to skomplikowane 😅 zakładam że, owu była w ten weekend i tyle, pójdę zbadać prog w sobotę.
Miłego poniedziałku dziewczyny 😘
palinnka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam kiedyś problem z wścibskimi pytaniami od rodziny męża, płakałam wieczorami, bo byłam po poronieniu, a oni mówili "no moze w końcu czas na dziecko?" i poprosiłam męża aby powiedział swojej mamie co się stało i poprosił ją aby przekazała innym. Od tego czasu pytania się skończyły.Wister12 wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️🩹 Właśnie jedziemy tam… w nocy spać nie mogłam, chyba przeżywam to bardziej niż myślałam… Najgorsze są właśnie te teksty i pytania, a wiem że będą na 100%. Boję się trochę że cała rodzina myśli że jesteśmy samolubni i nie chcemy mieć dzieci, nie wiedzą jaki ból przeżywamy i że to jest nasze największe marzenie… ale boję się że jak kiedyś się wyda że się staramy i nie wychodzi to będzie jeszcze gorzej, że będą dawać super rady i będą się litować… chyba wolę żeby myśleli że nie chcemy mieć dzieci…
-
Byłam dziś na 3 becie . Miała mnie uspokoić a martwię się . Przyrost jest w normie ale spodziewałam się większego .
12 listopada beta :13,8 mlU
14 listopada beta: 44,1 mlU
17 listopada beta 138 mlU
Czy według Was jest ok ?
Mamacita, KAaareii, Rudylisek, Takatam, Jusia92 lubią tę wiadomość
2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
10.2025 - ciąża biochemiczna 💔
28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )
12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
17.11.2025 - beta 138 mlU
19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1
09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)

-
Haha, dzięki Dziewczyny od razu mi lepiej, że nie tylko ja jestem tak wariatka 🙈🤣❤️
Ale no jak czułam, u mnie dziś od rana 🩸
Więc no przynajmniej, nie mam psikusów.
Basia, ale za Ciebie to trzymam wciąż kciuki 🥰👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
24.12 - ⏸️🥹
29.12- beta: 439 prog. 17,60 -
Pa-u-linka wrote:Byłam dziś na 3 becie . Miała mnie uspokoić a martwię się . Przyrost jest w normie ale spodziewałam się większego .
12 listopada beta :13,8 mlU
14 listopada beta: 44,1 mlU
17 listopada beta 138 mlU
Czy według Was jest ok ?
Paulinka, wszystko jest w porządku, gratulacje! 🥰👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
🍀 07.01.2026r. - wizyta w ramach Programu Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego
Nigdy nie robiłam bety po 72 h i wydaje mi się mały przyrost . Ale po kilku stratach to strach chyba jest normalny ??Mamoura wrote:Paulinka, wszystko jest w porządku, gratulacje! 🥰2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
10.2025 - ciąża biochemiczna 💔
28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )
12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
17.11.2025 - beta 138 mlU
19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1
09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)

-
Pa-u-linka wrote:Nigdy nie robiłam bety po 72 h i wydaje mi się mały przyrost . Ale po kilku stratach to strach chyba jest normalny ??
https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/
Zerknij sobie tutaj, wszystko jest w porządku.
Oczywiście, strach jest normalny w takiej sytuacji, ale trzeba być dobrej myśli. 😊
Ja sama po swoich doświadczeniach z sierpnia z jednej strony bardzo chcę ponownie zajść w ciąże, z drugiej strach przed nią jest równie ogromny. Jestem panikarą, więc aż się boję, jak będę się zachowywać, gdy zajdę w kolejną ciążę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2025, 11:08
👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
Można wpisać mi 🩸, zaczynam od nowa. 😊
-
Pa-u-linka wpisywałaś do kalkulatora bety, wynik jest w normie? Jak tak, to możesz spać spokojnie ❤️ nie u każdego beta szybuje w kosmos, dlatego są jakieś normy na to 😄
Luna11 przykro mi 😔 Ale - oby to był 1 dzień Twojej ciąży! 🙏🏻 Będę trzymać kciuki za miesiąc
Luna11 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH