Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:00
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Ja mam te zwykłe z Amazona easy@homeOunai wrote:U mnie biel. Mąż mi mówi "jedź do sklepu, nakup tych tanich testów, żebyś mnie nie wysyłała potem na cito po te za 15zł"👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Dziewczyny u mnie ⚪
Trzymam kciuki za resztę ✊🏼🍀
Wister i Seabird jak u Was? 😉M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,78 ✅
Ft3: 3,13 ✅
Ft4: 1,05 ✅
Ferrytyna: 19,49 ❗
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Ja melduję ⚪️, dodatkowo rano miałam na papierze brązowy śluz i straciłam nadzieję… jest to lekką anomalią bo nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak krótki cykl 27 dni… zazwyczaj mam 29-31, no ale cóż wyjątek może się zdarzyć, więc już czekam na @
I jak na złość ubrałam jasne spodnie do pracy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 08:12
27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (10 cs ⏳)
👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
MUCHa ✅
🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
Ruchliwość plemników: 60%✅
Suplementacja:
👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
🧑🏻Pregna ON -
palinnka - bardzo mi przykro, tak mocno trzymałam za Ciebie kciuki 😔 już wiem, żeby nie kupować testów z Allegro, totalny bezsens i dramat z nimi...
Atomówka - czy dobrze widzę, że owulak ciemnieje? 😍
Ja wczoraj byłam na USG (7DPO) lekarz na NFZ małomówny, ale doktor czat mówi, że potencjał na implantację jest spory, zobaczymy co czas pokaże 😉
palinnka, Atomówka lubią tę wiadomość
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
Ja też melduję ⚪ Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził.32👩🏼& 36👨
10cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
💊 Aliness magnez potas B6 -
A może to plamienie implantacyjne? 😉Wister12 wrote:Ja melduję ⚪️, dodatkowo rano miałam na papierze brązowy śluz i straciłam nadzieję… jest to lekką anomalią bo nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak krótki cykl 27 dni… zazwyczaj mam 29-31, no ale cóż wyjątek może się zdarzyć, więc już czekam na @
I jak na złość ubrałam jasne spodnie do pracy 😂
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Ja wiem że nikt nikogo nie zmusi do rymowanych, a tradycje ewoluują. Po prostu wyjaśniam czemu się przyjęły. Fakt, w 2018 jeszcze były wątku typu "testowanie 2018" czy "staraczki 2018". Potem to poszło w fajnym kierunku, jakoś chyba od 2021 jak mi się przewijały przed oczami starsze wątki, jak tu przyszlam.Ounai wrote:Tradycje się zmieniają, jak ja zaczynałam przygodę z forum to się nie rymowały, nie było wolnych strzelców, z kolei 5 lat pozniej jak starałam się o córkę to pod koniec miesiąca prowadząca podliczała procentowo statystyki bieli, okresów i ciąż. Wątek był zakładany z wyprzedzeniem i zakładała gp ta która chciała z takim tytułem jak chciała. Tak to już jest, że to forum sobie żyje i się zmienia

Kiedyś zaciazone zostawały na wątkach miesięcznych w których im się udało, a to też się zmieniło bo połączyli Belly z Ovu i idą wszyscy na fioletowa.
Osobiście mi się bardziej podobają rymowane.
KarolinaJ0702, Olo323 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Lady A. wrote:A może to plamienie implantacyjne? 😉
Na początku też tak pomyślałam, ale oprócz tego plamienia nie czuję dosłownie nic… lekko mnie tylko ciągnie podbrzusze, wpisałam oczywiście w czata to dwie opcje są możliwe na ten moment 🤣 Ale nie chce się nakręcać bo mam wewnętrzne przeczucie że to jednak @27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (10 cs ⏳)
👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
MUCHa ✅
🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
Ruchliwość plemników: 60%✅
Suplementacja:
👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
🧑🏻Pregna ON -
Dziewczyny, czy któraś z was bierze Ovarin? Ja zaczęłam od tego miesiąca i zauważyłam że ma mega cytrynowy zapach, taki trochę jak jakiś aromat do pieczenia. Pół tygodnia się zastanawiałam co mi tak pachnie, bo brałam całą garść supli na raz z pojemnika, ale wczoraj przy rozdzielaniu porcji na kolejne dni wyczułam że to on 😆 oni tam dodają jakiś aromat czy to inozytol tak pachnie? Zawsze brałam w kapsułkach które nie pachną albo w saszetkach które miały jakiś inny smak.
A poza tym u mnie 13 dc i zbliżamy się do owulki. Mąż był u androloga i dostal Clostilbegyt 50mg, ale pewnie dopiero za 3 miesiące możemy się spodziewać jakichkolwiek efektów. Więc muszę postarać się opanować moją głowę 😆🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:01
Olo323 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Remedios wrote:Dziewczyny, czy któraś z was bierze Ovarin? Ja zaczęłam od tego miesiąca i zauważyłam że ma mega cytrynowy zapach, taki trochę jak jakiś aromat do pieczenia. Pół tygodnia się zastanawiałam co mi tak pachnie, bo brałam całą garść supli na raz z pojemnika, ale wczoraj przy rozdzielaniu porcji na kolejne dni wyczułam że to on 😆 oni tam dodają jakiś aromat czy to inozytol tak pachnie? Zawsze brałam w kapsułkach które nie pachną albo w saszetkach które miały jakiś inny smak.
A poza tym u mnie 13 dc i zbliżamy się do owulki. Mąż był u androloga i dostal Clostilbegyt 50mg, ale pewnie dopiero za 3 miesiące możemy się spodziewać jakichkolwiek efektów. Więc muszę postarać się opanować moją głowę 😆
Tak, ja biorę Ovarin. Zapach jest dość intensywny i nieprzyjemny. Zawsze łykam to szybko starając się nie wciągać za dużo powietrza. 😂
Dziewczyny, ściskam Was za biele. Wiem, że to rozczarowujące. 🫂😟👧 27 (endometrioza powierzchniowa)
💊 sertralina, omegame prenatal, kwas foliowy metylowany, witamina E
🌼 9.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml
pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️
🍼 I'm coming for you 🤞🏻🩷 -
Ounai wrote:Zrobiłam bete. Nie będę się stresować niepotrzebnie. I tak na tesgy wydałabym pewnie tyle samo.
Jak byłam w lab to Pani mnie zapytała z której ręki ma pobrać. Mówię jej, że jest mi obojętne, ale wczoraj miałam z lewej ręki pobieraną krew jakby co. A Pani mówi: "to pobiorę Pani z prawej, bo za chwilę będzie Pani miała dużo badań do zrobienia, to nie ma co męczyć tej lewej". Będę się trzymać tego, że to znak!
🤣 to musi być jakiś znak 😊 dawaj znać jak wyniki. Trzymam mocno kciuki 😍 -
Malwi, Wister i Seabird ściskam Was za biel... Życzę Wam pięknego grudniowego prezentu 🥰
Ounai trzymam kciuki i czekam z Tobą na wynik
Maalwii, Wister12, Seabird lubią tę wiadomość
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO
PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪 -
Witam dziewczyny , mam straszna zagwozdkę od kilku dni - wiem pewnie jak pójdę na betę to się wyjaśni sprawa więc najpewniej się wybiorę jutro ale może ktoś miał podobne odczucia:
Cykle mam zazwyczaj 30 czasem nawet 33 dni - jestem na stymulacji od lutego . Ten cykl nie był stymulowany bo miałam robioną drożność ale po drożności mogliśmy się starać . Podczas badania lekarz potwierdzi , że jest jajeczko i można próbować bez ovitrelle itp. jakoś 3 dni od badania wg niego miała byc owulacja. Nie sprawdzałam czy faktycznie była ale czułam ból jajników i pojawił się sluz płodny wieć zakładam że była. Po samej owulacji czułam pierwszy raz przez kilka dni pobolewanie jajników / podbrzusza ale do tygodnia przesło. na 3 dni przed okresem miałam mocniejsze bóle prawego jajnika przez chwilę , pózniej w kolejnych dniach też w ciągu dnia mocniejsze skurcze jak na okres i nawet biegłam do toalety że go faktycznie dostanę i nic.... Dziś nic mnie nie boli może brzuch trochę wzdęty , piersi jak dopiero nacisnę po bokach ale okresu dalej nie ma...test wczoraj wieczorem bardzo czuły negatywny...
Nie wiem czy może jest to normalne że brzuch boli kilka dni przed okresem jak sie ma drożne jajwowy i jest to naturalna kolej rzeczy a mi się po prostu teraz ten okres przesunął . czy może jest coś na rzezczy i beta mnie zaskoczy tylko pytanie czy robić ja już jutro i będzie coś tam widać w razie czego ? -
Ja miałam robioną drożność we wrześniu i pierwszy cykl po badaniu przed miesiączką strasznie bolało mnie podbrzusze. Pierwszy raz miałam taki ból. Następnego dnia po tym bólu dostałam miesiączkę. Kolejny cykl był bardzo podobny więc u mnie się potwierdziło to że po tym badaniu przed miesiączką mogą pojawić się większe bóle brzucha.Kinga33_b wrote:Witam dziewczyny , mam straszna zagwozdkę od kilku dni - wiem pewnie jak pójdę na betę to się wyjaśni sprawa więc najpewniej się wybiorę jutro ale może ktoś miał podobne odczucia:
Cykle mam zazwyczaj 30 czasem nawet 33 dni - jestem na stymulacji od lutego . Ten cykl nie był stymulowany bo miałam robioną drożność ale po drożności mogliśmy się starać . Podczas badania lekarz potwierdzi , że jest jajeczko i można próbować bez ovitrelle itp. jakoś 3 dni od badania wg niego miała byc owulacja. Nie sprawdzałam czy faktycznie była ale czułam ból jajników i pojawił się sluz płodny wieć zakładam że była. Po samej owulacji czułam pierwszy raz przez kilka dni pobolewanie jajników / podbrzusza ale do tygodnia przesło. na 3 dni przed okresem miałam mocniejsze bóle prawego jajnika przez chwilę , pózniej w kolejnych dniach też w ciągu dnia mocniejsze skurcze jak na okres i nawet biegłam do toalety że go faktycznie dostanę i nic.... Dziś nic mnie nie boli może brzuch trochę wzdęty , piersi jak dopiero nacisnę po bokach ale okresu dalej nie ma...test wczoraj wieczorem bardzo czuły negatywny...
Nie wiem czy może jest to normalne że brzuch boli kilka dni przed okresem jak sie ma drożne jajwowy i jest to naturalna kolej rzeczy a mi się po prostu teraz ten okres przesunął . czy może jest coś na rzezczy i beta mnie zaskoczy tylko pytanie czy robić ja już jutro i będzie coś tam widać w razie czego ?👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
09.2025 Drożność✅
🧔♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️ -
Kinga33_b wrote:Witam dziewczyny , mam straszna zagwozdkę od kilku dni - wiem pewnie jak pójdę na betę to się wyjaśni sprawa więc najpewniej się wybiorę jutro ale może ktoś miał podobne odczucia:
Nie wiem czy może jest to normalne że brzuch boli kilka dni przed okresem jak sie ma drożne jajwowy i jest to naturalna kolej rzeczy a mi się po prostu teraz ten okres przesunął . czy może jest coś na rzezczy i beta mnie zaskoczy tylko pytanie czy robić ja już jutro i będzie coś tam widać w razie czego ?
U mnie standardem po owulacji jest bolący prawy jajnik (z lewego mam wrażenie, że chyba nie miałam owulacji odkąd staramy się "świadomie") oraz bóle podbrzusza. Mogło zaklikać, ale niestety też nie musiało, tak jak napisałaś, rozjaśni Ci to jedynie badanie bety. Dziś powinnaś dostać @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 10:58
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
Ja z moimi 10 dniami fazy lutealnej też poszłam do gin po jakieś wsparcie (progesteron) po owulacji - na razie zaprosiła na monitoring cyklu i badania. Zobaczymy, co powie, jak wrócę z wynikami.palinnka wrote:Dziękuję wam za wsparcie. Myślicie dziewczyny że warto się wybrać do ginekologa i poprosić o progesteron na po owulacji? Mam dosyć krótką fazę lutealną bo około 12 dni i ten dzisiejszy na 11 dpo już taki niski... Ale nie znam się, może ktoś coś podpowie?
Myślę, że możesz podejść i się skonsultować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 10:56
palinnka lubi tę wiadomość
-
Kameleon wrote:Ja miałam robioną drożność we wrześniu i pierwszy cykl po badaniu przed miesiączką strasznie bolało mnie podbrzusze. Pierwszy raz miałam taki ból. Następnego dnia po tym bólu dostałam miesiączkę. Kolejny cykl był bardzo podobny więc u mnie się potwierdziło to że po tym badaniu przed miesiączką mogą pojawić się większe bóle brzucha.
No to pewnie o to chodzi , tak w sumie podejrzewałam że może to mieć dośc mocny związek - nigdy nic takiego nie odczuwałam więc dzięki za potwierdzenie
-
Mamoura wrote:U mnie standardem po owulacji jest bolący prawy jajnik (z lewego mam wrażenie, że chyba nie miałam owulacji odkąd staramy się "świadomie") oraz bóle podbrzusza. Mogło zaklikać, ale niestety też nie musiało, tak jak napisałaś, rozjaśni Ci to jedynie badanie bety. Dziś powinnaś dostać @?
Okres właściwie wg aplikacji powinnam dostać 17.11 lub 19.11 ( bo wtedy mijało to 33 dni i wczoraj faktycznie już mnie bolao podbrzusze jak na okres życia a tu wczoraj i dziś nic...