Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady A. wrote:Też Wam się tak dłuży czas od owulacji do testu? 😅
Co miesiąc, najgorszy czas. Nie dość że się dłuży, to jeszcze siada mi humor, energia i libido, a objawy PMSu na które zrobiłam się wyczulona odczytuję jako pewną ciążę. Dzisiaj 3 albo 4 dpo więc dopiero się rozkręca 🤣
Mamoura, Mamacita, Olo323, Lady A., Luna11, KAaareii, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Karina123 wrote:Skoro dotychczasowy lekarz nie ma na was pomysłu to powinnaś robić tak żeby tobie było dobrze
to normalne że pacjenci zmieniają lekarzy
Nie sądzę żeby ktokolwiek normalny brał to osobiście 
A co do zmęczenia staraniami to może warto zrobić sobie miesiąc detoksu? Przerwa od kalendarza, od monitorowania śluzu owulacji itp. Grudzień to dobry czas żeby zajść się czymś innym, prezentami, daniami świątecznymi, w potem w styczniu wrócić z nową energią
No właśnie chciałam tak zrobić w tamtym cyklu. Nie brałam żadnych leków. Stwierdziłam że kurcze zaszłam w ciążę w lipcu akurat wtedy nie brałam nic no to może i tym razem się uda. Nie byłam na monitoringu. Nie potwierdzałam owulacji. Jedyne co to zrobiłam test owulacyjny. Chciałam. Naprawdę chciałam nie myśleć o tym, nie patrzeć na daty kiedy się starać. Ale w podświadomości jednak to wszystko gdzieś tam siedziało. Nie umiem sobie z tym poradzić. Ta presja czasu mnie wykańcza -
Wister12 - bardzo mi przykro z powodu prawdopodobnej CB 🫂 a jednocześnie dostałaś dużo dobrych wiadomości, więc bardzo fajnie, dużo osób zachodzi w ciążę na wakacjach, ja bym chyba kontynuowała, czas odpoczynku sprzyja libido, nastrojowi, no wiadomo, wszystko na wakacjach jest fajniejsze i lepsze haha 🙂
Oj tak, czas od owulacji do dnia @ dłuży się zawsze niemiłosiernie...
Wister12 lubi tę wiadomość
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
Lady A. wrote:Też Wam się tak dłuży czas od owulacji do testu? 😅
Tak, strasznie!!
U mnie 11 dpo i nadal biel, można mi wpisać.
Mam nadzieję, że to co piszecie o wakacjach i wyluzowaniu uda mi się wprowadzić w życie, chciałabym w grudniu trochę zapomnieć o temacie...
Mam 12 dni wolnego na koniec roku i chciałabym pokorzystać zamiast rozkminiać znowu to wszystko.
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO
PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪 -
Ja dzisiaj powinnam mieć @, jeśli nie przyjdzie to jutro z rana zmarnuje kolejny test ale przynajmniej będę miała pustą szafkę na kolejny cykl 😅
Wczoraj będąc na rzęsach myślałam że właśnie mnie zalała @ i byłam w szoku że jednak to nie ona bo takie było uczucie. A potem zaczął się ból brzucha i mdłości, byłam pewna że w ciągu paru godzin przyjdzie @ i w sumie nadal jestem pewna, że będzie dzisiaj albo jutro ☺️
Nie przeżywam tego jakoś bardzo bo tak jak już pisałam, im później znajdę to przynajmniej większe prawdopodobieństwo, że będziemy już w swoim domu, a super by było mieć tam noworodka na swoich zasadach i po swojemu a nie u teściów 😅
Z drugiej strony to co zaczyna się dziać w mojej pracy to jakiś totalny kocioł, dziewczyna która pomagała mi w kadrach odchodzi od stycznia i już się stresuje że wszystkie jej obowiązki zostaną zrzucone na mnie i nie będę miala wtedy czasu nawet żeby zjeść
także w tym wypadku ciąża by mi pomogła żeby uciec z tego miejsca
27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
O też jestem 3/4 dpo będzie raźniej testować 😆 chociaż wolałabym nie widzieć bieli ale muszę by odstawić duphaston 🙄Remedios wrote:Co miesiąc, najgorszy czas. Nie dość że się dłuży, to jeszcze siada mi humor, energia i libido, a objawy PMSu na które zrobiłam się wyczulona odczytuję jako pewną ciążę. Dzisiaj 3 albo 4 dpo więc dopiero się rozkręca 🤣
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
Jak już wcześniej zauważyłaś jesteśmy na tym samym etapie, więc u mnie to samo 😅 ale obiecałam sobie w poprzednim cyklu, że zachowam rozsądek - średnio mi się to udaje 🤣 zajmuję wolny czas, powoli kompletuję prezenty na święta i robię wszystko żeby zleciało szybciej a za nic nie chce😅Remedios wrote:Co miesiąc, najgorszy czas. Nie dość że się dłuży, to jeszcze siada mi humor, energia i libido, a objawy PMSu na które zrobiłam się wyczulona odczytuję jako pewną ciążę. Dzisiaj 3 albo 4 dpo więc dopiero się rozkręca 🤣🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Remedios wrote:Co miesiąc, najgorszy czas. Nie dość że się dłuży, to jeszcze siada mi humor, energia i libido, a objawy PMSu na które zrobiłam się wyczulona odczytuję jako pewną ciążę. Dzisiaj 3 albo 4 dpo więc dopiero się rozkręca 🤣
Dokładnie, najgorsze to czekanie, a ja nie lubię czekać 😅 chociaż mnie też dobija często to, że jak się nie uda, to właśnie to, że trzeba tyle czekać do tej owulacji i znowu czekanie. Że to jedna szansa na miesiąc i znowu to czekanie, to też mi się dłuży 🤣
Wykupiłam sobie w poniedziałek miesiąc treningów z trenerem personalnym. Mam z takie 8kg do zrzucenia (właśnie przez pracę, bo dużo siedzę i nadrabiam a i ja mam ten problem, że zajadam stres i nerwy). Zastanawiałam się nad tym już sporo czasu, ale wiecznie myślałam, że „jak zajdę w ciążę to później będę się bała i nie będę ćwiczyć/nie będę ćwiczyć bo może przeciążę organizm i nie uda się implantacja i inne. Ale moja urofizjo poleciła mi swoją pracownicę, która jest też trenerem, pogadałyśmy i tak podjęłam decyzję 🙈 no i stwierdziłam, że właśnie jak się nie uda, to zawsze będę o miesiąc do przodu, może coś już ruszy z figurą.
No i wczoraj byłam na pierwszym treningu i mimo że myślałam, że lajtowo, to dziś mnie wszystko boli 🤣🤣
Kiedyś byłam bardzo aktywna, a teraz tak się zasiedziałam
KAaareii, Mamacita lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo, ja 2 lata temu ćwiczyłam z trenerką i dużo mi to dało. Wcześniej bałam się wolnych ciężarów na siłowni, bałam się brać jakieś większe obciążenia no i ona wprowadziła mnie w takie rzeczy. Oprócz tego pilnowała mojej formy, czy wszystko robię prawidłowo. Miałam w przeszłości problemy z kolanem - jeden ortopeda chciał mi robić operację łąkotki - na treningach okazało się że to problem z mięśniem i jeśli mnie pobolewa to rozciągam albo roluje udo i przechodzi. Wcześniej nie wyobrażałam sobie, że mogę biegać właśnie przez kolana, a od dwóch lat robię bez problemu 30-40 minutowe biegi. Także bardzo polecam nie tylko na odchudzanie ale ogólnie dla sprawności.
Mamacita, Olo323, KAaareii lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
A u mnie od dziś okres
może następnym razem się uda
muszę zmienić podejście zdecydowanie bo za bardzo wjeżdża to na psychikę, chociaż jak wiadomo to nie takie łatwe
KAaareii lubi tę wiadomość
Ona 32 l.
On 32 l .
22.05.2022 synek Jasiu 🥰
06.2023 9tc 💔👼
12.2024 9tc 💔👼 -
Niestety nadal u wielu osób panuje przekonanie, że facet angażujący się w życie rodzinne to coś dziwnego. Mój mąż lubi piec ciasta, a w przedszkolu co roku mamy piknik rodzinny i wtedy można coś upiec i przynieść, na pikniku za te ciasta zbierane są wolne datki i za te pieniądze kupują jakieś zabawki dzieciom. I wyobraźcie sobie, że mój mąż dostał podziękowania za ciasto. Jako jedyny, a te 20 matek które upiekły już nie. Tylko dlatego, że jest mężczyzną!White1 wrote:Zupełnie nie rozumiem czegoś takiego. Co to za komentarze, że facet siedzi w domu, a baba pracuje. A jak ta "baba" zarabia więcej? A jakby ona siedziała w domu, a facet pracował, to byłoby ok? Oboje są rodzicami. Ja nie wiem co niektórzy ludzie mają w głowie, żeby takie komentarze dawaćSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Remedios wrote:Olo, ja 2 lata temu ćwiczyłam z trenerką i dużo mi to dało. Wcześniej bałam się wolnych ciężarów na siłowni, bałam się brać jakieś większe obciążenia no i ona wprowadziła mnie w takie rzeczy. Oprócz tego pilnowała mojej formy, czy wszystko robię prawidłowo. Miałam w przeszłości problemy z kolanem - jeden ortopeda chciał mi robić operację łąkotki - na treningach okazało się że to problem z mięśniem i jeśli mnie pobolewa to rozciągam albo roluje udo i przechodzi. Wcześniej nie wyobrażałam sobie, że mogę biegać właśnie przez kolana, a od dwóch lat robię bez problemu 30-40 minutowe biegi. Także bardzo polecam nie tylko na odchudzanie ale ogólnie dla sprawności.
Taaak, właściwie to bardziej chodzi mi o rozruszanie i ta sprawność, ale nie ukrywam, że zgubienie tych nadwyżkowych kilogramów to niemal równoważny cel 😊 ale mam nadzieję, że też mi trochę zajmie głowę, bo to jednak będą 3 spotkania w tygodniu. Dodatkowo z moją fizjoterapeutką raz w tygodniu spotykam się na zajęcia rozluźniająco- wzmacniające kręgosłup 😊 wiec na 4 dni w tygodniu będzie okazja na wyłączenie głowy 😊
Remedios, Mamacita lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Dziewczyny czy znacie jakieś dobre promocje na black friday? Może być coś związanego z naszym tematem a może coś zupełnie innego, dawajcie polecajki 😀
Olo323 lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Kupiłam wczoraj piżamy z Reserved na Mikołajki z rabatem 40% i w Castoramie piękną, dużą strelicję za 60 zł. Przeceniona aż o połowę ceny i sporo było tam takich tanich roślin. Postaram się już nic więcej nie kupić, ale weekend dopiero przed nami. 😆👧 27 (endometrioza powierzchniowa)
💊 sertralina, omegame prenatal, kwas foliowy metylowany, witamina E
🌼 9.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml
pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️
🍼 I'm coming for you 🤞🏻🩷 -
Wister, tulę Cię i trzymam kciuki, żebyś szybko zaszła w długą, spokojną i nudną ciążę. 🫂😘
No i ja na Twoim miejscu leciałabym z koksem. 😂🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 13:30
Wister12 lubi tę wiadomość
👧 27 (endometrioza powierzchniowa)
💊 sertralina, omegame prenatal, kwas foliowy metylowany, witamina E
🌼 9.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml
pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️
🍼 I'm coming for you 🤞🏻🩷 -
Moje drogie. Miałam teleporade. Progesteron był piękny po owulacji ale spadek zbyt szybki więc od 17dc mam zażywać go przez 10 dni 2x1. I jeśli będzie test negatywny to odstawić a pozytywny to zażywać dalej + umówić się na wizytę do gin. Glukoza i insulina niby w normie ale jakieś współczynniki wskazują, że mogę mieć pcos. Mam zażywać zatem miovelle pcos + pregne itd. A jakby dalej się nie udało to udać się do endokrynologa po Metformine. Czy ktoś ma doświadczenia z zazywaniem progesteronu? Wpłynęło to jakoś negatywnie na Waszą wagę, samopoczucie? Pozdrawiam. ❤️
-
Anett9300 wrote:No właśnie chciałam tak zrobić w tamtym cyklu. Nie brałam żadnych leków. Stwierdziłam że kurcze zaszłam w ciążę w lipcu akurat wtedy nie brałam nic no to może i tym razem się uda. Nie byłam na monitoringu. Nie potwierdzałam owulacji. Jedyne co to zrobiłam test owulacyjny. Chciałam. Naprawdę chciałam nie myśleć o tym, nie patrzeć na daty kiedy się starać. Ale w podświadomości jednak to wszystko gdzieś tam siedziało. Nie umiem sobie z tym poradzić. Ta presja czasu mnie wykańcza
Anett 🫂 Ja bardzo utożsamiam się z tym samopoczuciem, które opisałaś. Mam ostatnio ciężki czas i prywatnie i pracowo, brakuje mi siły na lekarzy (oprócz psychologa...) i czuje narastającą panikę i presję czasu. Skończyłam niedawno 32 lata, 10 cykl minął bez choćby cb, nie potrafię o tym zapomnieć ani się 'rozluźnić'. Nie ma mowy o odpuszczeniu cyklu, bo to mnie jeszcze bardziej zestresuje. Mam wrażenie, że wpadłam w tryb przetrwania i samo przeżycie z dnia na dzień wyczerpuje całe siły.
Podziwiam Was dziewczyny, że tak ciśniecie z diagnostyką i łączycie to z życiem, obowiązkami. Jesteście mega silne 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 16:27
32👩🏼& 36👨
10cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
💊 Aliness magnez potas B6 -
A żeby nie było tak negatywnie, zagłosowałam na moje ulubione tytuły grudniowe i zauważyłam, ze jakoś ciepło i miło się zrobiło na wątku, dobrze Was podczytywać w gorszych chwilach ❤☕
Luna11, Mamacita lubią tę wiadomość
32👩🏼& 36👨
10cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml