Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
Odpowiedz

Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹

Oceń ten wątek:
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Też Wam się tak dłuży czas od owulacji do testu? 😅

Co miesiąc, najgorszy czas. Nie dość że się dłuży, to jeszcze siada mi humor, energia i libido, a objawy PMSu na które zrobiłam się wyczulona odczytuję jako pewną ciążę. Dzisiaj 3 albo 4 dpo więc dopiero się rozkręca 🤣

Mamoura, Mamacita, Olo323, Lady A., Luna11, KAaareii, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    Skoro dotychczasowy lekarz nie ma na was pomysłu to powinnaś robić tak żeby tobie było dobrze :) to normalne że pacjenci zmieniają lekarzy :) Nie sądzę żeby ktokolwiek normalny brał to osobiście :)
    A co do zmęczenia staraniami to może warto zrobić sobie miesiąc detoksu? Przerwa od kalendarza, od monitorowania śluzu owulacji itp. Grudzień to dobry czas żeby zajść się czymś innym, prezentami, daniami świątecznymi, w potem w styczniu wrócić z nową energią :)

No właśnie chciałam tak zrobić w tamtym cyklu. Nie brałam żadnych leków. Stwierdziłam że kurcze zaszłam w ciążę w lipcu akurat wtedy nie brałam nic no to może i tym razem się uda. Nie byłam na monitoringu. Nie potwierdzałam owulacji. Jedyne co to zrobiłam test owulacyjny. Chciałam. Naprawdę chciałam nie myśleć o tym, nie patrzeć na daty kiedy się starać. Ale w podświadomości jednak to wszystko gdzieś tam siedziało. Nie umiem sobie z tym poradzić. Ta presja czasu mnie wykańcza

• Mamoura Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2025, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 - bardzo mi przykro z powodu prawdopodobnej CB 🫂 a jednocześnie dostałaś dużo dobrych wiadomości, więc bardzo fajnie, dużo osób zachodzi w ciążę na wakacjach, ja bym chyba kontynuowała, czas odpoczynku sprzyja libido, nastrojowi, no wiadomo, wszystko na wakacjach jest fajniejsze i lepsze haha 🙂

Oj tak, czas od owulacji do dnia @ dłuży się zawsze niemiłosiernie...

Wister12 lubi tę wiadomość

👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
    👨🏻‍🦱 30 lat (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87 mln/ml)

🌱 Starania: od 01.2025

🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
    👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈

🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak cech PCOS)
    🧪 MUCHa: wynik czysty ✅

🍀Program Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego

02.26 - rozpoczęcie stymulacji Aromkiem

🍼💖 W drodze po nasze szczęście…
  • Mamacita Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Też Wam się tak dłuży czas od owulacji do testu? 😅

Tak, strasznie!!
    U mnie 11 dpo i nadal biel, można mi wpisać.

Mam nadzieję, że to co piszecie o wakacjach i wyluzowaniu uda mi się wprowadzić w życie, chciałabym w grudniu trochę zapomnieć o temacie...
    Mam 12 dni wolnego na koniec roku i chciałabym pokorzystać zamiast rozkminiać znowu to wszystko.

💃🏼32🕺🏻30
    Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
    💔​ 10/25 biochem

IO, PCOS

🌟 29.12 - beta 74, prog 29
    🌟 31.12 - beta 255
    🌟 06.01 - beta 3942, prog 20.7
    🌟 15.01 - 7mm z serduszkiem 💓​

preg.png
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj powinnam mieć @, jeśli nie przyjdzie to jutro z rana zmarnuje kolejny test ale przynajmniej będę miała pustą szafkę na kolejny cykl 😅

Wczoraj będąc na rzęsach myślałam że właśnie mnie zalała @ i byłam w szoku że jednak to nie ona bo takie było uczucie. A potem zaczął się ból brzucha i mdłości, byłam pewna że w ciągu paru godzin przyjdzie @ i w sumie nadal jestem pewna, że będzie dzisiaj albo jutro ☺️

Nie przeżywam tego jakoś bardzo bo tak jak już pisałam, im później znajdę to przynajmniej większe prawdopodobieństwo, że będziemy już w swoim domu, a super by było mieć tam noworodka na swoich zasadach i po swojemu a nie u teściów 😅

Z drugiej strony to co zaczyna się dziać w mojej pracy to jakiś totalny kocioł, dziewczyna która pomagała mi w kadrach odchodzi od stycznia i już się stresuje że wszystkie jej obowiązki zostaną zrzucone na mnie i nie będę miala wtedy czasu nawet żeby zjeść :/ także w tym wypadku ciąża by mi pomogła żeby uciec z tego miejsca

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2025, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Co miesiąc, najgorszy czas. Nie dość że się dłuży, to jeszcze siada mi humor, energia i libido, a objawy PMSu na które zrobiłam się wyczulona odczytuję jako pewną ciążę. Dzisiaj 3 albo 4 dpo więc dopiero się rozkręca 🤣
    O też jestem 3/4 dpo będzie raźniej testować 😆 chociaż wolałabym nie widzieć bieli ale muszę by odstawić duphaston 🙄

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
    W toku: badanie hormonów i witamin
    HSG

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Jak już wcześniej zauważyłaś jesteśmy na tym samym etapie, więc u mnie to samo 😅 ale obiecałam sobie w poprzednim cyklu, że zachowam rozsądek - średnio mi się to udaje 🤣 zajmuję wolny czas, powoli kompletuję prezenty na święta i robię wszystko żeby zleciało szybciej a za nic nie chce😅

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Dokładnie, najgorsze to czekanie, a ja nie lubię czekać 😅 chociaż mnie też dobija często to, że jak się nie uda, to właśnie to, że trzeba tyle czekać do tej owulacji i znowu czekanie. Że to jedna szansa na miesiąc i znowu to czekanie, to też mi się dłuży 🤣

Wykupiłam sobie w poniedziałek miesiąc treningów z trenerem personalnym. Mam z takie 8kg do zrzucenia (właśnie przez pracę, bo dużo siedzę i nadrabiam a i ja mam ten problem, że zajadam stres i nerwy). Zastanawiałam się nad tym już sporo czasu, ale wiecznie myślałam, że „jak zajdę w ciążę to później będę się bała i nie będę ćwiczyć/nie będę ćwiczyć bo może przeciążę organizm i nie uda się implantacja i inne. Ale moja urofizjo poleciła mi swoją pracownicę, która jest też trenerem, pogadałyśmy i tak podjęłam decyzję 🙈 no i stwierdziłam, że właśnie jak się nie uda, to zawsze będę o miesiąc do przodu, może coś już ruszy z figurą.
    No i wczoraj byłam na pierwszym treningu i mimo że myślałam, że lajtowo, to dziś mnie wszystko boli 🤣🤣
    Kiedyś byłam bardzo aktywna, a teraz tak się zasiedziałam :/

KAaareii, Mamacita lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

24.12 - ⏸️🥹
    29.12- beta: 439 prog. 17,60
    31.12- beta: 841
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w ogóle dziewczyny - fajnie, że jesteście - tu zawsze można znaleźć zrozumienie i każda z nas wie jak to jest 😅

Mamoura, Mamacita, Olo323, Atomówka , Luna11, Seabird, KAaareii lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, ja 2 lata temu ćwiczyłam z trenerką i dużo mi to dało. Wcześniej bałam się wolnych ciężarów na siłowni, bałam się brać jakieś większe obciążenia no i ona wprowadziła mnie w takie rzeczy. Oprócz tego pilnowała mojej formy, czy wszystko robię prawidłowo. Miałam w przeszłości problemy z kolanem - jeden ortopeda chciał mi robić operację łąkotki - na treningach okazało się że to problem z mięśniem i jeśli mnie pobolewa to rozciągam albo roluje udo i przechodzi. Wcześniej nie wyobrażałam sobie, że mogę biegać właśnie przez kolana, a od dwóch lat robię bez problemu 30-40 minutowe biegi. Także bardzo polecam nie tylko na odchudzanie ale ogólnie dla sprawności.

Mamacita, Olo323, KAaareii lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml

🤷🏻‍♂️35 lat
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • Karolina93 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2025, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od dziś okres :) może następnym razem się uda :) muszę zmienić podejście zdecydowanie bo za bardzo wjeżdża to na psychikę, chociaż jak wiadomo to nie takie łatwe :)

KAaareii lubi tę wiadomość

Ona 32 l.
    On 32 l .

22.05.2022 synek Jasiu 🥰
    06.2023 9tc 💔👼
    12.2024 9tc 💔👼
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2025, 16:05

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Olo, ja 2 lata temu ćwiczyłam z trenerką i dużo mi to dało. Wcześniej bałam się wolnych ciężarów na siłowni, bałam się brać jakieś większe obciążenia no i ona wprowadziła mnie w takie rzeczy. Oprócz tego pilnowała mojej formy, czy wszystko robię prawidłowo. Miałam w przeszłości problemy z kolanem - jeden ortopeda chciał mi robić operację łąkotki - na treningach okazało się że to problem z mięśniem i jeśli mnie pobolewa to rozciągam albo roluje udo i przechodzi. Wcześniej nie wyobrażałam sobie, że mogę biegać właśnie przez kolana, a od dwóch lat robię bez problemu 30-40 minutowe biegi. Także bardzo polecam nie tylko na odchudzanie ale ogólnie dla sprawności.

Taaak, właściwie to bardziej chodzi mi o rozruszanie i ta sprawność, ale nie ukrywam, że zgubienie tych nadwyżkowych kilogramów to niemal równoważny cel 😊 ale mam nadzieję, że też mi trochę zajmie głowę, bo to jednak będą 3 spotkania w tygodniu. Dodatkowo z moją fizjoterapeutką raz w tygodniu spotykam się na zajęcia rozluźniająco- wzmacniające kręgosłup 😊 wiec na 4 dni w tygodniu będzie okazja na wyłączenie głowy 😊

Remedios, Mamacita lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

24.12 - ⏸️🥹
    29.12- beta: 439 prog. 17,60
    31.12- beta: 841
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy znacie jakieś dobre promocje na black friday? Może być coś związanego z naszym tematem a może coś zupełnie innego, dawajcie polecajki 😀

Olo323 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml

🤷🏻‍♂️35 lat
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • Luna11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj piżamy z Reserved na Mikołajki z rabatem 40% i w Castoramie piękną, dużą strelicję za 60 zł. Przeceniona aż o połowę ceny i sporo było tam takich tanich roślin. Postaram się już nic więcej nie kupić, ale weekend dopiero przed nami. 😆

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 beta 27,00 ➝ 83,33 ➝ 502,00 ➝ 1455,00
    🌼 prog 30,20 ng/ml

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm

preg.png
  • Luna11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister, tulę Cię i trzymam kciuki, żebyś szybko zaszła w długą, spokojną i nudną ciążę. 🫂😘

No i ja na Twoim miejscu leciałabym z koksem. 😂🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2025, 13:30

Wister12 lubi tę wiadomość

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 beta 27,00 ➝ 83,33 ➝ 502,00 ➝ 1455,00
    🌼 prog 30,20 ng/ml

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm

preg.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie. Miałam teleporade. Progesteron był piękny po owulacji ale spadek zbyt szybki więc od 17dc mam zażywać go przez 10 dni 2x1. I jeśli będzie test negatywny to odstawić a pozytywny to zażywać dalej + umówić się na wizytę do gin. Glukoza i insulina niby w normie ale jakieś współczynniki wskazują, że mogę mieć pcos. Mam zażywać zatem miovelle pcos + pregne itd. A jakby dalej się nie udało to udać się do endokrynologa po Metformine. Czy ktoś ma doświadczenia z zazywaniem progesteronu? Wpłynęło to jakoś negatywnie na Waszą wagę, samopoczucie? Pozdrawiam. ❤️

• Seabird Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2025, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No właśnie chciałam tak zrobić w tamtym cyklu. Nie brałam żadnych leków. Stwierdziłam że kurcze zaszłam w ciążę w lipcu akurat wtedy nie brałam nic no to może i tym razem się uda. Nie byłam na monitoringu. Nie potwierdzałam owulacji. Jedyne co to zrobiłam test owulacyjny. Chciałam. Naprawdę chciałam nie myśleć o tym, nie patrzeć na daty kiedy się starać. Ale w podświadomości jednak to wszystko gdzieś tam siedziało. Nie umiem sobie z tym poradzić. Ta presja czasu mnie wykańcza

Anett 🫂 Ja bardzo utożsamiam się z tym samopoczuciem, które opisałaś. Mam ostatnio ciężki czas i prywatnie i pracowo, brakuje mi siły na lekarzy (oprócz psychologa...) i czuje narastającą panikę i presję czasu. Skończyłam niedawno 32 lata, 10 cykl minął bez choćby cb, nie potrafię o tym zapomnieć ani się 'rozluźnić'. Nie ma mowy o odpuszczeniu cyklu, bo to mnie jeszcze bardziej zestresuje. Mam wrażenie, że wpadłam w tryb przetrwania i samo przeżycie z dnia na dzień wyczerpuje całe siły.

Podziwiam Was dziewczyny, że tak ciśniecie z diagnostyką i łączycie to z życiem, obowiązkami. Jesteście mega silne 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2025, 16:27

32👩🏼& 36👨

11cs ⏳

12.2025 CB 💔

💉3 dc
    TSH 1,154 µIU/ml
    FSH 6,01 mIU/ml
    LH 6,56 mIU/ml
    Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach + OmegaMe
    💊 Aliness magnez potas B6
  • Seabird Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2025, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby nie było tak negatywnie, zagłosowałam na moje ulubione tytuły grudniowe i zauważyłam, ze jakoś ciepło i miło się zrobiło na wątku, dobrze Was podczytywać w gorszych chwilach ❤☕

Luna11, Mamacita lubią tę wiadomość

32👩🏼& 36👨

11cs ⏳

12.2025 CB 💔

💉3 dc
    TSH 1,154 µIU/ml
    FSH 6,01 mIU/ml
    LH 6,56 mIU/ml
    Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach + OmegaMe
    💊 Aliness magnez potas B6
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini podpowiada mi, że zrobiłam wszystko co mogłam, czas zostawić to biologii i nadszedł czas na zasłużony odpoczynek emocjonalny 😅

Remedios, Luna11, Vainchild, Mamacita, Hari lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ