X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
Odpowiedz

Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹

Oceń ten wątek:
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Też Wam się tak dłuży czas od owulacji do testu? 😅

Co miesiąc, najgorszy czas. Nie dość że się dłuży, to jeszcze siada mi humor, energia i libido, a objawy PMSu na które zrobiłam się wyczulona odczytuję jako pewną ciążę. Dzisiaj 3 albo 4 dpo więc dopiero się rozkręca 🤣

Mamoura, Mamacita, Olo323, Lady A., Luna11, KAaareii, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

9 cs o pierwszą 🤰
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    Skoro dotychczasowy lekarz nie ma na was pomysłu to powinnaś robić tak żeby tobie było dobrze :) to normalne że pacjenci zmieniają lekarzy :) Nie sądzę żeby ktokolwiek normalny brał to osobiście :)
    A co do zmęczenia staraniami to może warto zrobić sobie miesiąc detoksu? Przerwa od kalendarza, od monitorowania śluzu owulacji itp. Grudzień to dobry czas żeby zajść się czymś innym, prezentami, daniami świątecznymi, w potem w styczniu wrócić z nową energią :)

No właśnie chciałam tak zrobić w tamtym cyklu. Nie brałam żadnych leków. Stwierdziłam że kurcze zaszłam w ciążę w lipcu akurat wtedy nie brałam nic no to może i tym razem się uda. Nie byłam na monitoringu. Nie potwierdzałam owulacji. Jedyne co to zrobiłam test owulacyjny. Chciałam. Naprawdę chciałam nie myśleć o tym, nie patrzeć na daty kiedy się starać. Ale w podświadomości jednak to wszystko gdzieś tam siedziało. Nie umiem sobie z tym poradzić. Ta presja czasu mnie wykańcza

• Mamoura Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 - bardzo mi przykro z powodu prawdopodobnej CB 🫂 a jednocześnie dostałaś dużo dobrych wiadomości, więc bardzo fajnie, dużo osób zachodzi w ciążę na wakacjach, ja bym chyba kontynuowała, czas odpoczynku sprzyja libido, nastrojowi, no wiadomo, wszystko na wakacjach jest fajniejsze i lepsze haha 🙂

Oj tak, czas od owulacji do dnia @ dłuży się zawsze niemiłosiernie...

Wister12 lubi tę wiadomość

👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻‍🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)

Starania: od 01.2025 🌱
    🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
    👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈

💊 Suplementy/leki:
    Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
    Cytrynian magnezu | Inozytol

🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)

W drodze po nasze szczęście... 🍼💖
  • Mamacita Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Też Wam się tak dłuży czas od owulacji do testu? 😅

Tak, strasznie!!
    U mnie 11 dpo i nadal biel, można mi wpisać.

Mam nadzieję, że to co piszecie o wakacjach i wyluzowaniu uda mi się wprowadzić w życie, chciałabym w grudniu trochę zapomnieć o temacie...
    Mam 12 dni wolnego na koniec roku i chciałabym pokorzystać zamiast rozkminiać znowu to wszystko.

💃🏼32🕺🏻30

Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs

💔​ 10/25 biochem

IO
    PCOS
    AMH 3,4

Insulina: 10,5 -> 6,7
    Ferrytyna: 44 ->37
    Wit D 27 -> 34,3
    Magnez: 0,78 -> 0,86

Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC

On - badanie nasienia ✅​​💪​
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj powinnam mieć @, jeśli nie przyjdzie to jutro z rana zmarnuje kolejny test ale przynajmniej będę miała pustą szafkę na kolejny cykl 😅

Wczoraj będąc na rzęsach myślałam że właśnie mnie zalała @ i byłam w szoku że jednak to nie ona bo takie było uczucie. A potem zaczął się ból brzucha i mdłości, byłam pewna że w ciągu paru godzin przyjdzie @ i w sumie nadal jestem pewna, że będzie dzisiaj albo jutro ☺️

Nie przeżywam tego jakoś bardzo bo tak jak już pisałam, im później znajdę to przynajmniej większe prawdopodobieństwo, że będziemy już w swoim domu, a super by było mieć tam noworodka na swoich zasadach i po swojemu a nie u teściów 😅

Z drugiej strony to co zaczyna się dziać w mojej pracy to jakiś totalny kocioł, dziewczyna która pomagała mi w kadrach odchodzi od stycznia i już się stresuje że wszystkie jej obowiązki zostaną zrzucone na mnie i nie będę miala wtedy czasu nawet żeby zjeść :/ także w tym wypadku ciąża by mi pomogła żeby uciec z tego miejsca

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • kindzaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Co miesiąc, najgorszy czas. Nie dość że się dłuży, to jeszcze siada mi humor, energia i libido, a objawy PMSu na które zrobiłam się wyczulona odczytuję jako pewną ciążę. Dzisiaj 3 albo 4 dpo więc dopiero się rozkręca 🤣
    O też jestem 3/4 dpo będzie raźniej testować 😆 chociaż wolałabym nie widzieć bieli ale muszę by odstawić duphaston 🙄

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
    Ovarin

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    💊
    Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
    Dieta
    Rzucił papierosy ✔️
    Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣
  • Lady A. Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Jak już wcześniej zauważyłaś jesteśmy na tym samym etapie, więc u mnie to samo 😅 ale obiecałam sobie w poprzednim cyklu, że zachowam rozsądek - średnio mi się to udaje 🤣 zajmuję wolny czas, powoli kompletuję prezenty na święta i robię wszystko żeby zleciało szybciej a za nic nie chce😅

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Dokładnie, najgorsze to czekanie, a ja nie lubię czekać 😅 chociaż mnie też dobija często to, że jak się nie uda, to właśnie to, że trzeba tyle czekać do tej owulacji i znowu czekanie. Że to jedna szansa na miesiąc i znowu to czekanie, to też mi się dłuży 🤣

Wykupiłam sobie w poniedziałek miesiąc treningów z trenerem personalnym. Mam z takie 8kg do zrzucenia (właśnie przez pracę, bo dużo siedzę i nadrabiam a i ja mam ten problem, że zajadam stres i nerwy). Zastanawiałam się nad tym już sporo czasu, ale wiecznie myślałam, że „jak zajdę w ciążę to później będę się bała i nie będę ćwiczyć/nie będę ćwiczyć bo może przeciążę organizm i nie uda się implantacja i inne. Ale moja urofizjo poleciła mi swoją pracownicę, która jest też trenerem, pogadałyśmy i tak podjęłam decyzję 🙈 no i stwierdziłam, że właśnie jak się nie uda, to zawsze będę o miesiąc do przodu, może coś już ruszy z figurą.
    No i wczoraj byłam na pierwszym treningu i mimo że myślałam, że lajtowo, to dziś mnie wszystko boli 🤣🤣
    Kiedyś byłam bardzo aktywna, a teraz tak się zasiedziałam :/

KAaareii, Mamacita lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Lady A. Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w ogóle dziewczyny - fajnie, że jesteście - tu zawsze można znaleźć zrozumienie i każda z nas wie jak to jest 😅

Mamoura, Mamacita, Olo323, Atomówka , Luna11, Seabird, KAaareii lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, ja 2 lata temu ćwiczyłam z trenerką i dużo mi to dało. Wcześniej bałam się wolnych ciężarów na siłowni, bałam się brać jakieś większe obciążenia no i ona wprowadziła mnie w takie rzeczy. Oprócz tego pilnowała mojej formy, czy wszystko robię prawidłowo. Miałam w przeszłości problemy z kolanem - jeden ortopeda chciał mi robić operację łąkotki - na treningach okazało się że to problem z mięśniem i jeśli mnie pobolewa to rozciągam albo roluje udo i przechodzi. Wcześniej nie wyobrażałam sobie, że mogę biegać właśnie przez kolana, a od dwóch lat robię bez problemu 30-40 minutowe biegi. Także bardzo polecam nie tylko na odchudzanie ale ogólnie dla sprawności.

Mamacita, Olo323, KAaareii lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️29 lat
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml

🤷🏻‍♂️35 lat
    Clostilbegyt + suple

9 cs o pierwszą 🤰
  • Karolina93 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od dziś okres :) może następnym razem się uda :) muszę zmienić podejście zdecydowanie bo za bardzo wjeżdża to na psychikę, chociaż jak wiadomo to nie takie łatwe :)

KAaareii lubi tę wiadomość

Ona 32 l.
    On 32 l .

22.05.2022 synek Jasiu 🥰
    06.2023 9tc 💔👼
    12.2024 9tc 💔👼
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Zupełnie nie rozumiem czegoś takiego. Co to za komentarze, że facet siedzi w domu, a baba pracuje. A jak ta "baba" zarabia więcej? A jakby ona siedziała w domu, a facet pracował, to byłoby ok? Oboje są rodzicami. Ja nie wiem co niektórzy ludzie mają w głowie, żeby takie komentarze dawać
    Niestety nadal u wielu osób panuje przekonanie, że facet angażujący się w życie rodzinne to coś dziwnego. Mój mąż lubi piec ciasta, a w przedszkolu co roku mamy piknik rodzinny i wtedy można coś upiec i przynieść, na pikniku za te ciasta zbierane są wolne datki i za te pieniądze kupują jakieś zabawki dzieciom. I wyobraźcie sobie, że mój mąż dostał podziękowania za ciasto. Jako jedyny, a te 20 matek które upiekły już nie. Tylko dlatego, że jest mężczyzną!

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025 (7cs)
    CP 2025 💔 7tc (1cs)
    Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Olo, ja 2 lata temu ćwiczyłam z trenerką i dużo mi to dało. Wcześniej bałam się wolnych ciężarów na siłowni, bałam się brać jakieś większe obciążenia no i ona wprowadziła mnie w takie rzeczy. Oprócz tego pilnowała mojej formy, czy wszystko robię prawidłowo. Miałam w przeszłości problemy z kolanem - jeden ortopeda chciał mi robić operację łąkotki - na treningach okazało się że to problem z mięśniem i jeśli mnie pobolewa to rozciągam albo roluje udo i przechodzi. Wcześniej nie wyobrażałam sobie, że mogę biegać właśnie przez kolana, a od dwóch lat robię bez problemu 30-40 minutowe biegi. Także bardzo polecam nie tylko na odchudzanie ale ogólnie dla sprawności.

Taaak, właściwie to bardziej chodzi mi o rozruszanie i ta sprawność, ale nie ukrywam, że zgubienie tych nadwyżkowych kilogramów to niemal równoważny cel 😊 ale mam nadzieję, że też mi trochę zajmie głowę, bo to jednak będą 3 spotkania w tygodniu. Dodatkowo z moją fizjoterapeutką raz w tygodniu spotykam się na zajęcia rozluźniająco- wzmacniające kręgosłup 😊 wiec na 4 dni w tygodniu będzie okazja na wyłączenie głowy 😊

Remedios, Mamacita lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy znacie jakieś dobre promocje na black friday? Może być coś związanego z naszym tematem a może coś zupełnie innego, dawajcie polecajki 😀

Olo323 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️29 lat
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml

🤷🏻‍♂️35 lat
    Clostilbegyt + suple

9 cs o pierwszą 🤰
  • Luna11 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj piżamy z Reserved na Mikołajki z rabatem 40% i w Castoramie piękną, dużą strelicję za 60 zł. Przeceniona aż o połowę ceny i sporo było tam takich tanich roślin. Postaram się już nic więcej nie kupić, ale weekend dopiero przed nami. 😆

👧 27 (endometrioza powierzchniowa)

💊 sertralina, omegame prenatal, kwas foliowy metylowany, witamina E

🌼 9.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml

pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️

🍼 I'm coming for you 🤞🏻🩷
  • Luna11 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister, tulę Cię i trzymam kciuki, żebyś szybko zaszła w długą, spokojną i nudną ciążę. 🫂😘

No i ja na Twoim miejscu leciałabym z koksem. 😂🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 13:30

Wister12 lubi tę wiadomość

👧 27 (endometrioza powierzchniowa)

💊 sertralina, omegame prenatal, kwas foliowy metylowany, witamina E

🌼 9.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml

pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️

🍼 I'm coming for you 🤞🏻🩷
  • Basiax Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie. Miałam teleporade. Progesteron był piękny po owulacji ale spadek zbyt szybki więc od 17dc mam zażywać go przez 10 dni 2x1. I jeśli będzie test negatywny to odstawić a pozytywny to zażywać dalej + umówić się na wizytę do gin. Glukoza i insulina niby w normie ale jakieś współczynniki wskazują, że mogę mieć pcos. Mam zażywać zatem miovelle pcos + pregne itd. A jakby dalej się nie udało to udać się do endokrynologa po Metformine. Czy ktoś ma doświadczenia z zazywaniem progesteronu? Wpłynęło to jakoś negatywnie na Waszą wagę, samopoczucie? Pozdrawiam. ❤️

• Seabird Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No właśnie chciałam tak zrobić w tamtym cyklu. Nie brałam żadnych leków. Stwierdziłam że kurcze zaszłam w ciążę w lipcu akurat wtedy nie brałam nic no to może i tym razem się uda. Nie byłam na monitoringu. Nie potwierdzałam owulacji. Jedyne co to zrobiłam test owulacyjny. Chciałam. Naprawdę chciałam nie myśleć o tym, nie patrzeć na daty kiedy się starać. Ale w podświadomości jednak to wszystko gdzieś tam siedziało. Nie umiem sobie z tym poradzić. Ta presja czasu mnie wykańcza

Anett 🫂 Ja bardzo utożsamiam się z tym samopoczuciem, które opisałaś. Mam ostatnio ciężki czas i prywatnie i pracowo, brakuje mi siły na lekarzy (oprócz psychologa...) i czuje narastającą panikę i presję czasu. Skończyłam niedawno 32 lata, 10 cykl minął bez choćby cb, nie potrafię o tym zapomnieć ani się 'rozluźnić'. Nie ma mowy o odpuszczeniu cyklu, bo to mnie jeszcze bardziej zestresuje. Mam wrażenie, że wpadłam w tryb przetrwania i samo przeżycie z dnia na dzień wyczerpuje całe siły.

Podziwiam Was dziewczyny, że tak ciśniecie z diagnostyką i łączycie to z życiem, obowiązkami. Jesteście mega silne 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 16:27

32👩🏼& 36👨

10cs ⏳

Mięśniaki 📌
    Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
    Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
    Ferrytyna 14,86 📌
    Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌

💉3 dc
    TSH 1,154 µIU/ml
    FSH 6,01 mIU/ml
    LH 6,56 mIU/ml
    Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
    💊 Aliness magnez potas B6
  • Seabird Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby nie było tak negatywnie, zagłosowałam na moje ulubione tytuły grudniowe i zauważyłam, ze jakoś ciepło i miło się zrobiło na wątku, dobrze Was podczytywać w gorszych chwilach ❤☕

Luna11, Mamacita lubią tę wiadomość

32👩🏼& 36👨

10cs ⏳

Mięśniaki 📌
    Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
    Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
    Ferrytyna 14,86 📌
    Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌

💉3 dc
    TSH 1,154 µIU/ml
    FSH 6,01 mIU/ml
    LH 6,56 mIU/ml
    Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
    💊 Aliness magnez potas B6
  • Lady A. Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini podpowiada mi, że zrobiłam wszystko co mogłam, czas zostawić to biologii i nadszedł czas na zasłużony odpoczynek emocjonalny 😅

Remedios, Luna11, Vainchild, Mamacita, Hari lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ