Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Moyeu, a ja uwielbiam doszukiwać się cieni zastanawiałam się nad elektronicznym testem, ale bałam się, że pokaże negatyw wtedy, gdy na paskowym już coś byłoby widać chociaż w poprzednim cyklu też miałam fałszywy cień i rozumiem Twoje rozczarowanie
moyeu lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Co do zasady skierowanie na zabieg na NFZ może dać tylko lekarz, który ma praktykę na NFZ. Często jest tak, że lekarze w prywatnych gabinetach, jeśli przyjmują tam też na NFZ albo pracują w szpitalu czy gdzie indziej na NFZ, idą pacjentkom na rękę i wystawiają takie skierowanie (że niby była u nich gdzieś na wizycie na NFZ), ale to zależy od lekarza. Dlatego zawsze jak chodzę gdzieś prywatnie, to staram się, żeby to był też lekarz praktykujący gdzieś na fundusz. Akurat z ginekologiem się tak nie udało.
iness00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kozgo wrote:Dola złapałam zrobił lekarz usg i nagle endometrium niejednorodne a zawsze było Ok i skierowanie na histeroskopie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:26
-
smeg wrote:Moyeu, a ja uwielbiam doszukiwać się cieni zastanawiałam się nad elektronicznym testem, ale bałam się, że pokaże negatyw wtedy, gdy na paskowym już coś byłoby widać chociaż w poprzednim cyklu też miałam fałszywy cień i rozumiem Twoje rozczarowanie
smeg lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
kozgo wrote:Ja hsg będę robiła prywatnie nie na NFZ nie mam czasu żeby na wszystko czekać niby to 800zl ale już wole zapłacić i mieć z głowy o ile dostanę skierowanie
Kozgo na prywatne tez trzebia miec skierowanie? -
Tak trzeba.
Tylko mam 4usg ostatnie w sierpniu wszędzie napisane endometrium jednorodne zawsze ładne a teraz nagle to chciałam drożność sama histeroskopia pod narkoza to już nie zabawa kurde mam wrażenie ze co wizyta to nowe problemy:( pęcherzyka dominującego nie było czyli faktycznie ovu była tego 8-9dc
Nie wiem czy wogole brać dupka czy wogole możliwa jest ciąża pry takim endometriumWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 16:42
-
iness00 wrote:Ania też zastanawiam się nad tym co Ty, bo chodze prywatnie i ostatnio ginka zasugerowała, że może zrobimy jeśli nie uda się w tym cyklu. Jak będę następnym razem to spytam i dam znać czy jest opcja na NFZ. A Ty sama chcesz zrobić czy lekarz Ci mówił? Pytanie czy sono HSG czy HSG? Ja chciałabym sono bo więcej widać, dokładniejsze i lepsze dla pacjentki ale jak będzie na NFZ to nie wiem cz y uda się to.
To daj znac jak sie dowiesz
Na razie nikt mi nie mowil o HSG, ale pewnie bede musiala zrobic po nowym roku, bo to juz zaraz rok staran i zbieram info co i jak -
Po monitoringu mam jajeczko i ładne endometrium więc kontynuujemy staraniaStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
kozgo wrote:Jestem trochę rozczarowana bo jak zapytałam czy była ovu to lekarz powiedział ze dominującego pęcherzyka nie ma wiec możliwe myślałam ze to zawsze widać
Kozgo a ile dni po owulacji jesteś? To Twój stały lekarz? U mnie na monitoringu zawsze ginekolog stwierdzała że owulacja była po ciałku żółtym i płynie. Teraz akurat dzisiaj przypadała mi owulacja i w środę mam usg czy pęcherzyk pękł.
Może zdążysz jeszcze przed wyjazdem zbadać progesteron 7-8 dpo? I będziesz mieć pewność czy owulacja była. A co do histeroskopii, to wielu dziewczynom pomogła usunąć problemy których nie było widać wcześniej, więc może to i nie taki zły pomysł
Przedszkolanka, to lecisz na bhcg żeby mieć pewność, czy test?
Promyk89 trzymam kciuki
Hania, jak przetestujesz czy działa z tym winem to daj znać27 lat
9cs