X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • Ola31 Autorytet
    Postów: 736 163

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ale super ,ze jestes z Kalisza :) To co sie nic nie przyznawalas hehe Do jakiego chodzisz lekarza? Ja chodze na monitoring na Rajskowska.Tylko,zeby chodzic tam musisz byc pacjentka jednego z lekarzy,ktory tam przyjmuje czyli Rabiega,Olejniczak ,Czerniak i Meller -tych z Poznania.Ewentualnie jak na Podkowinskiego sie chodzi do Olejniczaka to tez mozna podjechac na monitoring.Monit robi polozna Pani Basia super kobieta
    Wysłałam Ci zaproszenie jakbys cos jeszcze chciala wiedziec mozesz pisac :)

    Dopiero nadrobiłam czytanie;)na Rajskowską chodzi trochę osób z rodziny;) ja do tej pory Mikołajczyk i prywatnie Zięba ale przyznam się, że nigdy monitoringu nie miałam. Czas coś zmienić bo ile można czekać na cud;)
    Dziękuję za zaproszenie:)

  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1801 2336

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Anhydra też nie możesz spać? Obudziłam się dziś po 6, a normalnie wstaję o 7. Musiałam sobie doliczyć do temperatury...
    Beta, prog i tarczyca zrobione.

    Ustaliłam, że następną zrobię we wtorek, żeby było 2x48h. Nie będę w niedzielę po szpitalach latać, w czasie chorób.

    Zrobię za to test i zobaczymy jak krecha. Chociaż ten pierwszy był z drugiego sikania... 3h po pierwszym.

    Ja stwierdziłam, że tempki juz nie będę mierzyć, bo po pierwsze nie mam ciągłości snu a po drugie każde wahniecie by mnie schizowało.
    Ja zrobiłam dzisiaj mase badań (te na wirusówki CMV, WZW C, HIV itd) plus betę, proga i glukozę na czczo.
    No i jestem o 3 stawki lżejsza ;D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 10:17

    Sung lubi tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • ajsza123 Ekspertka
    Postów: 127 111

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak piszecie skąd jesteście to ja z okolic Krakowa :) obecnie byłam już na jednej wizycie w Klinice Macierzyństwo w Krakowie która zajmuje się leczenie bezpłodności i czekam na kolejną. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z Krakowa i okolic :)

    1912 beta- 22-11-2018
    337 beta- 19-11-2018
    128 beta 17-11-2018

    12 CS
    styczeń 2018 CP :(
  • tęczova Autorytet
    Postów: 2231 4717

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:50

    “I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! To mi najbliżej do Poznania bądź ewentualnie Zielonej Góry ;-)

    Trzymam kciuki za betujące dzisiaj ;-)

    Wczoraj narzekałam na brak objawów owu A dziś ból w jajnikach i pojawia się pomału nieśmiało śluz plodny. Dzisiaj podrzucamy małego do babci i idziemy na randkę :-D

    ajsza123, MałaMi90, Beti82, kark, Agagusia, Anhydra, przedszkolanka:), Ola31, Arashe lubią tę wiadomość

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam niedaleko Energylandii, więc jakby ktoś wizytował w przyszłym roku to możecie wbijać na kawkę :D

    Beti82, tęczova, Izaw, Ola31 lubią tę wiadomość

  • Agagusia Autorytet
    Postów: 1554 2677

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Ja mieszkam w jednej z warszawskich "sypialni" :) Kurczę, mało Was z Warszawy i okolic, z kim ja z wózkiem będę chodzić?! Chociaż do tego czasu to pewnie wieeele dziewczyn się jeszcze tu przewinie.
    A z ktorej strony ta sypialnia? Moja z dolu i po prawo:)

    qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • tęczova Autorytet
    Postów: 2231 4717

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:50

    “I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Lami Autorytet
    Postów: 4011 6573

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już brzuch nie boli. Wczoraj wróciłam ledwo i jak usiadłam na kanapie tak zasnęłam po 20. Za dwie godziny będę po następnej wizycie. Oby wczoraj pękł ten pecherzyk.

    Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    No wlasnie dziewczyny, skad jestescie? Ja południowe okolice Warszawy.
    Witam koleżankę podWarszawiankę :) ja z zachodnich rubieży Warszawy :)

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Hehe niby mądra, ale same wiecie, że jak emocje biorą gorę, to logika gdzieś na dalszy plan ucieka ;)

    Górny dzisiejszy, dolny z wczoraj. Dzisiaj jestem 11 dpo

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b37776b8323.jpg
    Anhydra! Ciemnieje! Jeszcze nadrabiam więc nie wiem czy już byłaś na becie ale dla mnie to tylko formalność! <3

    Anhydra lubi tę wiadomość

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1461 1210

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark napisała:

    Nadrabiam 

    Sung, Sylwia - oł je, aha, aha!!! Takie testy to ja lubię 
    Anhydra, wiadomo, że ciemnieje, w końcu bliźniaki z tych twoich dwóch jajek wywróżyłam 

    A która jest spod Warszawy od południa, bo jutro jedziemy na moto show 3 rodzinkami, a nie mamy gdzie obiadu zjeść 

    Ech, u mnie chyba jak u ciebie przedszkolanka. Ucieszyłam się na szybką owu, brzuch pobolał chwilę i cisza. Testy nijakie, śluzu prawie w ogóle, szyjka niezdecydowana. Także owu pewnie najszybciej za tydzień, jedziemy na tym samym wózku 

    Gosia, tak mi przykro, my dobrze wiemy co czujesz kochana  Oby @ szybko Ci przyszła, żeby zacząć nowy cykl.

    Kalcia, a masz możliwość sprawdzenia całego panelu tarczycy (tsh, ft3, ft4, anty tpo i anty tg)? Bo tsh 2.6 przy staraniach dupy nie urywa 
    t
    Ja mam tsh 2.56mU/l a norma tu pisze 0.27 -4.20 mU/L to ja juz sama niewiem co jest ok co nie. powoli warjacji dostane lekarka w polsce powiedziala ze to ok

    przedszkolanka:), gosix, Sung lubią tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Moyeu,Beti jak sytuacja u Was? Co mam wpisac do tabelki?
    Dziewczyny z pozytywami dajcie znać kiedy mozemy dać serduszka przy Waszych nickach;)
    Kochana u mnie @ wpisz, może jeszcze uda mi się siknąć w tym miesiącu bo teoretycznie 30.11 powinnam być 8 dpo ;) ale raczej nastawiam się na pierwszy tydzień grudnia :)

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Agagusia Autorytet
    Postów: 1554 2677

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Ja na prawo i odrobinę do góry :) gdzie do gin chodzisz, jeśli mogę wiedzieć? :)
    Chodze do Boramedu na Goclawiu do dr Grzybowskiego juz od lat

    tęczova lubi tę wiadomość

    qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f8f11a825be.jpg
    Bez jaj..

    Kamsza, Agagusia, Anhydra, gosix, smeg lubią tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Promyk89 Autorytet
    Postów: 2331 1942

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    kark napisała:
    Ja mam tsh 2.56mU/l a norma tu pisze 0.27 -4.20 mU/L to ja juz sama niewiem co jest ok co nie. powoli warjacji dostane lekarka w polsce powiedziala ze to ok
    Przy zajsciu w ciaze powinno byc <1.5

    No... także 3 cykle z clo i in vitto zostało. Niepłodność kobieca w rozpoznaniu - uroczo. Doprawdy uroczo :(

    Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 15 dc. Od 17 mialam brac duphaston. Ale wydaje mi sie za wczesnie. Od kiedy go zaczac brac dziewczyny ?
    Jaka jestem szczesliwa :*

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk clo dziala cuda naprawde :* wierze ze ze uda. U nas naturalne zajscie w ciaze bylo niemozliwe. Oboje felerni i co ? Julka - 2gi cykl na clo :)

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Promyk89 Autorytet
    Postów: 2331 1942

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Promyk clo dziala cuda naprawde :* wierze ze ze uda. U nas naturalne zajscie w ciaze bylo niemozliwe. Oboje felerni i co ? Julka - 2gi cykl na clo :)
    Ja już 3 cykle mam za sobą. Teraz zaczynam 4ty.
    Mam nadzieje, że każdej się uda.
    Starasz się o drugie? Też na clo?

    Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1461 1210

    Wysłany: 16 listopada 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Przy zajsciu w ciaze powinno byc <1.5

    No... także 3 cykle z clo i in vitto zostało. Niepłodność kobieca w rozpoznaniu - uroczo. Doprawdy uroczo :(
    to znaczy ze as wysokie

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ