Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Lekko bolą mnie plecy jak na okres.
Nie pamiętam czy miałam tak w poprzednich cyklach.
Tak dobrze mi szło wyluzowanie, a im bliżej do miesiączki tym ze mną znowu gorzej
Ja bym oczywiście nie wytrzymała i już robiła od dzisiaj testy hahaha -
Cześć jestem tu nowa
Moja historia jest dość skomplikowana ale ją w skrócie wam opiszę..
13.10 miałam ostatnią miesiączkę..
Wg cyklu 27dniowego kolejna miesiączka miała u mnie się pojawić 09.11.. Dzień przed miesiączką dostałam plamienia więc już straciłam nadzieję, podczas gdy plamienie zniknęło..
W dniu spodziewanej miesiączki pojechałam do laboratorium na Betę HCG, wyniosła ona 20.22.
15. 11 dostałam brązowego plamienia oraz strasznego kłucia w jajniku..
Wylądowałam w szpitalu, gdzie wykonują codziennie pomiar BETY HCG.
I oto moje dotychczasowe wykonane BETY:
09.11 - 20.22
15.11 - 837
16.11 - 1209
17.11 - 1830
18.11 - 2320
19.11 - 2809
Pomimo wzrostu BETY HCG na USG nie widać do dnia dzisiejszego pecherzyka ciazowego..
Lekarze mowia że może to jeszcze za wcześnie na pecherzyk i że to dość dziwny przypadek..
Jestem cały czas na obserwacji i ciągle czekam na lepsze jutro...
Spokojnej nocy4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
Magda - mbc wrote:14dpo to jest 4+0 Kiedy miałaś mieć okres? Moim zdaniem ten 32dpo to jest serio optymalny czas, a to wychodzi 2,5tyg jak
nic
Doedukowałam się z mamąginekolog co i jak, kiedy pecherzyk a kiedy tętnoMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
Czy przy ewentualnej implantacji mozna czuc delikatne klucie jajnika? Jak myslicie? Czuje chwilami jajnik, z ktorego byla owulacja. Piersi sie powiekszyly, ale nie bola, zazwyczaj na tym etapie (6 dni przed @) juz nie moge ich dotknac... Oczywiscie podswiadomie (a moze nawet swiadomie ) zaczynam sie nakrecac, dlatego kupilam sobie Karmi, siadam przed tv i moze minie mi ta paranoja
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Ja bym oczywiście nie wytrzymała i już robiła od dzisiaj testy hahaha
Korci mnie jutro test
ale no do 10 duo wypadałoby wytrzymać02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Drugi dzień mam zgagę. Ratunku! Niech mnie ktoś sprowadzi na ziemie!!! Zaczynam wariować
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Butterfly92 wrote:Cześć jestem tu nowa
Wg cyklu 27dniowego kolejna miesiączka miała u mnie się pojawić 09.11.. Dzień przed miesiączką dostałam plamienia więc już straciłam nadzieję, podczas gdy plamienie zniknęło..
W dniu spodziewanej miesiączki pojechałam do laboratorium na Betę HCG, wyniosła ona 20.22.
09.11 - 20.22
15.11 - 837
16.11 - 1209
17.11 - 1830
18.11 - 2320
19.11 - 2809
Pomimo wzrostu BETY HCG na USG nie widać do dnia dzisiejszego pecherzyka ciazowego..
Lekarze mowia że może to jeszcze za wcześnie na pecherzyk i że to dość dziwny przypadek..
Spokojnej nocy
Hej wydaje mi sie ze przy takiej becie powinno byc coś widać. Trzymam kciuki zeby jednak wszystko skonczylo sie dobrze. Moze ktoś bardziej doswiadczony, obcykany w tych tematach sie wypowie?3/10/2015 - poronienie w 6tyg
10/12/2015 synek ♡
Ponad 3l starań o 2 maluszka -
Załamana jestem Po tym tescie minely tylko 2h i juz silne bole okresowe, niedobrze mi bylo, ogolnie czuje sie fatalnie. Jeszcze nie przyszedl okres, troche za wczesnie ale czuje ze przyjdzie.
W ogole ten cykl jakis dziwny jest. Zadnego spadku temperatury jak to wzykle mialo miejsce w okolicach 7-8dc.3/10/2015 - poronienie w 6tyg
10/12/2015 synek ♡
Ponad 3l starań o 2 maluszka -
nick nieaktualnyButterfly92 wrote:Cześć jestem tu nowa
09.11 - 20.22
15.11 - 837
16.11 - 1209
17.11 - 1830
18.11 - 2320
19.11 - 2809
Spokojnej nocy
niepokojący jest ten ból w jajniku. Dobrze że jesteś w szpitalu, jesteś pod stala opieką. Mam nadzieję,ze wszystko dobrze się skończy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 00:50
-
nick nieaktualny
-
Która to ma szklaną kulę i wróży? Bo tak, bolą mnie cycki po zewnętrznej stronie, a wczoraj, jak ściągnęłam biustonosz, to były takie ciężkie. Czy mogę być w ciąży? Jeśli tak, czy to objawy bardziej na dziewczynkę czy chłopca? Hihi Miłego dnia
Anhydra, Szczęściara, Agagusia lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami to juž trojaczki
Ola :*
Butterfly przyrosty są chyba prawidłowe?(nie liczylam dokładnie). Życzę by się wszystko dobrze skończylo
A ja po owu ale rano tempka spadla do 35.8! Why?? Zmierzylam znowu i 36.1.. głupia ja bo nie wiem co wpisac ;p a jajniki kłuja mnie (zwłaszcza lewy)..
Idziemy dzisiaj się pobawić do chrzesniaka by nie myslec :pLami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLami ja przy Barbarze, moim najmłodszym dziecięciu miałam wszystkie objawy i przeczucia na chłopca, jeszcze kilka dni przed porodem czytałam historie w stylu na usg 4d dziewczynka, jest chłopiec. A jest baba mała wredna Także nie ma co na etapie przed testem ciążowym wypatrywać jaki ból cycków odpowiada za jaką płeć
Chociaż mi się z betą sprawdziło - na syna przyrosty małe, na córke 2x większe
Wg mnie przy takiej becie musi być widoczny pęcherzyk, chyba, że usg kijowe (nie oszukujmy się w szpitalu na nfz nie zawsze jest porządny sprzęt ). Sprawdzali też jajowody i jajniki czy czyste?
Nikodemka przy mojej cb to był pierwszy objaw - w nocy z 8dpo/9pdo obudziło mnie najpierw mocne szarpniecie jajnika z którego była owu, a potem często bolała mnie w jednym miejscu macica, chyba tam kropek próbował się wgryźć, ale nie wyszło.Lami lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam dziewczyny tego testowania i szukania objawów ciązy
U mnie 29dc i owulacji nie było. Testy owulacyjne wychodzą co jakiś czas pozytywne ale owulki nie ma Najgorsze takie czekanie, 30 dni w plecy i nie wiadomo kiedy @ się pojawi a chciałoby się już próbować znowu!!! -
kark wrote:Lami ja przy Barbarze, moim najmłodszym dziecięciu miałam wszystkie objawy i przeczucia na chłopca, jeszcze kilka dni przed porodem czytałam historie w stylu na usg 4d dziewczynka, jest chłopiec. A jest baba mała wredna Także nie ma co na etapie przed testem ciążowym wypatrywać jaki ból cycków odpowiada za jaką płeć
Chociaż mi się z betą sprawdziło - na syna przyrosty małe, na córke 2x większe
Wg mnie przy takiej becie musi być widoczny pęcherzyk, chyba, że usg kijowe (nie oszukujmy się w szpitalu na nfz nie zawsze jest porządny sprzęt ). Sprawdzali też jajowody i jajniki czy czyste?
Nikodemka przy mojej cb to był pierwszy objaw - w nocy z 8dpo/9pdo obudziło mnie najpierw mocne szarpniecie jajnika z którego była owu, a potem często bolała mnie w jednym miejscu macica, chyba tam kropek próbował się wgryźć, ale nie wyszło.Lami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggs, to tak jak ze mnie się nabijali przez 9 miesięcy, że czekam na chłopca, a 20ste usg (wykonywane przez 3 różnych lekarzy) dziewczynę pokazuje
Ale z bhcg tak mi wyszło, może coś w tym jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 07:56
Lami lubi tę wiadomość