Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydra wrote:A w którym dc te badania?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
O, zaczyna się PMS. Zrobiłam mężowi taką awawnturę o nic, że się ściany trzęsły już się pogodziliśmy, ale ostrzegłam go, że może być ciężko.
Anhydra lubi tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:umnie znowu jakies chocki klocki wyszly zrobilam znowu Fsh wyszlo mi 12.3 u/L Lh 5.3 u/L prolaktyna 210mu/L I estriadol 178 pmo/L
No niby ten stosunek lh:Fsh jest poniżej 1 ake ostatnio była tutaj dyskusja o tym i pytałam mojego gina (z kliniki bezpłodnosci) i on powiedział, że ten stosunek o niczym nie świadczy.
Co do prolaktyny i estradiolu nie podała wartości ref wiec się nie wypowiem.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyNajmłodsza mnie mdli i trzęsie mnie zimno, czasem lekkie zawroty ale to pewnie zblizajaca sie@.
Sung piękna beta.
Anhydra kciuki za jutrzejszą betę. Nie denerwuj się będzie piekna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:14
Anhydra, Sung lubią tę wiadomość
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Głowa mi pęka, jest mi niedobrze, chce mi się spać. Nie, to nie ciąża, to choroba mnie rozkłada po całości. Znowu. Jezu. Powtórzę - gripex mogę spokojnie??
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Anhydra wrote:No niby ten stosunek lh:Fsh jest poniżej 1 ake ostatnio była tutaj dyskusja o tym i pytałam mojego gina (z kliniki bezpłodnosci) i on powiedział, że ten stosunek o niczym nie świadczy.
Co do prolaktyny i estradiolu nie podała wartości ref wiec się nie wypowiem.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Agagusia wrote:Nie bierz grupexu, wez jakis paracetamol plus duzo bit C plus czosnek. W gripexie masz dodany składnik obkurczający naczynia co jest p/ wskazane w ciazy.
Już wypiłam, no trudno :p od jednego chyba nic się w razie czego nie stanie ?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
kalcia64 wrote:to jaki umnie wychodzi bo niewiem jak to sie liczy
Dzielisz wartość lh przez wartość Fsh.
Twój wynik to 0.43.
Ale tak naprawdę trzeba wziąć pod uwagę że ten "idealny" wynik równy 1 jest możliwy w tych dniach cyklu tylko u kobiet które mają cykle 28-dniowe. Jsk ktoś ma przykładowo cykl 32 dniowy to hormony w innym tempie rosną(w innych dniach cyklu mają piki) i wtedy możesz mieć ten stosunek w 4 czy 5 dc poniżej normy, a jakbyś za 3-4 dni zrobiła to samo badanie to byłoby ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:40
kalcia64 wrote:to jaki umnie wychodzi bo niewiem jak to sie liczy
Gdzieś jeszcze kiedyś wyczytałam, że wartość Fsh powyżej 12 może (ale nie musi) świadczyć o wyczerpującej się rezerwie jajników ej. Ale to też zależy od wartości ref laboratorium w którym oznaczałaś te hormony.
Słuchajcie, pytanie kolejne. Wyskoczyło mi dzisiaj przypomnienie o dentyście, chyba z półtora miesiąca temu się zapisywałam i chyba źle to wtedy poobliczałam. Iść i jak coś mówić, że mogę ewentualnie być w ciąży? Czy jeśli to dopiero 6dpo to nic nie gadać?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Słuchajcie, pytanie kolejne. Wyskoczyło mi dzisiaj przypomnienie o dentyście, chyba z półtora miesiąca temu się zapisywałam i chyba źle to wtedy poobliczałam. Iść i jak coś mówić, że mogę ewentualnie być w ciąży? Czy jeśli to dopiero 6dpo to nic nie gadać?
-
Dobra, to powiem tak. Mam nadzieję, że obędzie się bez znieczulenia.
Tak kiepsko się czuje. Mierzyłam temperaturę i mam 36, i z ciekawości na dole, a tam się trzyma 37,3. Zobaczymy co z rana pokaże.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Z tym fluorem to raczej kolejna jakaś nagonka paranoików. Owszem, fluor może wiązać fosforany i przez to negatywnie wpływać np na rozwój kośćca no ale nie w takiej ilości, ktora jest w pastach...poza tym gdyby pasta z fluorem szkodzila, to byłaby taka informacja na paście, że w ciąży nie można używać.
Tak w ogóle to fluor w pascie ma działanie antybakteryjne. Moim zdaniem dużo bardziej negatywne dla zdrowia są Stany zapalne i psujące się zęby, o które w ciąży powinno się szczególnie dbać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 20:43
sunshine03, Izaw lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny