Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Dziewczyny, nie wierzę... Owu nie kłamał, leje się płodny
Super!!!02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Anhydra wrote:Przy takiej mutacji powinnaś mieć heparynę w ciąży i/lub acard.
Ale nie ma co się schizować i niepokoić. Cześć lekarzy w ogóle nie uznaje "wagi" tych polimorfizmu. Dopiero zmiany w genie V Leidena i protrombiny. Ty nie masz z tego co kojarzę żadnych strat na koncie?
Widze Anhydra ze ty masz hetero ten PAI czyli chyba lagodniejszy a ja mam homoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 16:29
-
Mam test clearblue.
Tam nie będę się doszukiwała kresek.
Ale z innej strony on ma czułość 25.
Bez sensu robić, nie?
Może zrobię jak mi znowu jakiś cień wyjdzie ?
O ile wyjdzie.
Jak będzie biało chyba skocze na progesteron.
Będę wiedziała czy jest sens się łudzić.
Bo mnie to czekanie wykańcza jednak.
A potrzebuje wolna głowę na egzamin ...02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Beti82 wrote:Anhydra nie mam nic na koncie jeszcze heh V Leiden i Protombiny mam ok i jakis VR 2 tez ok A powiedz mi czy ja mam z tym isc do genetyka ? Bo u nas chyba nie ma czy to hematologa? Na pewno pojde do rodzinnego niech mi powie jakie badania na krzepliwosc mam robic .No i niestety musze isc do francy ginki ,ktora mi to zlecila wrrr
Widze Anhydra ze ty masz hetero ten PAI czyli chyba lagodniejszy a ja mam homo
Ja mam hetero ale do tego jeszcze MTHFR hetero (gorsza wchlanialnosc zwykłego kwasu foliowego- muszę brać metyle). ObA te polimorfizmu mogą mieć wpływ na implantację. I uważam, że u mnie przy obu stratach miały (wtedy jeszcze o nich nie wiiedziałam).
U mnie tak jak Ci pisałam gin sprawę ogarnia. Na Twoim miejscu przeszlabym się do hematologa jak już. Rodzinny może się w tych spr nie orientować. Pewnie będzie wskazane zrobić badanie poziomu m.in. białka C i S.
Ale nie panikuj- dobrze o tym zwyczajnie wiedzieć za wczasuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 16:37
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
Anhydra wrote:Ja mam hetero ale do tego jeszcze MTHFR hetero (gorsza wchlanialnosc zwykłego kwasu foliowego- muszę brać metyle). ObA te polimorfizmu mogą mieć wpływ na implantację. I uważam, że u mnie przy obu stratach miały (wtedy jeszcze o nich nie wiiedziałam).
U mnie tak jak Ci pisałam gin sprawę ogarnia. Na Twoim miejscu przeszlabym się do hematologa jak już. Rodzinny może się w tych spr nie orientować. Pewnie będzie wskazane zrobić badanie poziomu m.in. białka C i S.
Ale nie panikuj- dobrze o tym zwyczajnie wiedzieć za wczasu -
czesc kochana. wkoncu umowilam sie do polskiego ginekologa na konsultacje I monitoring w poniedzialek w 12 dniu cyklu. mam nadzieje ze to dobry czas. I on bedzie w stanie mi powiedziec co jest zemna nie tak. bo angielski stwierdzil ze nie ma zadnych wiekszych zastrzezen do moich wynikow tyle ze powtorke progesteronu zaleca I ze mam uprawiac sex minimum 2 razy dziennie w dni plodne I duzo orgazmow. ja I tak serduszkuje codziennie chyba mam sie przeprowadzic do sypialni .a zadnego leku na poprawe progesteronu tez mi nie da
Najmłodsza_staraczka, smeg lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Jak czesto spotykacie sie z tym, ze test wychodzi pozytywny 11 dpo? Chyba jednak nie wytrzymam do niedzieli i zrobie pierwszy jutro...
-
Nikodemka wrote:Jak czesto spotykacie sie z tym, ze test wychodzi pozytywny 11 dpo? Chyba jednak nie wytrzymam do niedzieli i zrobie pierwszy jutro...
Statystycznie większość testów wychodzi 10-12 dpo.
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Domi_tur wrote:Najmlodsza no rób rób a co Ci szkodzi
Szkoda mi testu, drogie cholerstwo, hahhha02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Nikodemka wrote:Jak czesto spotykacie sie z tym, ze test wychodzi pozytywny 11 dpo? Chyba jednak nie wytrzymam do niedzieli i zrobie pierwszy jutro...
A ty nie masz jutro 12 dpo ? :p02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Nie mam do konca pewnosci, ginka 12 listopada ocenila, ze pecherzyk dopiero co pekl, wiec jutro moge byc 11/12 dpo. Dobra, zrobie, najwyzej w niedziele bede powtarzac
-
Beti82 wrote:A MtHFR ktore masz ? to 1298 A-C hetero? Bo ja tez to mam ,ale to najłagodniejsze chyba MTHFR z tego co mi sie wydaje .Ale to wiedzialam,ze bede to miala po badaniu kwasu foliowego
Teraz jeszcze raz spojrzałam na moje wyniki i mam jednak PAI 4G/5G homo oraz MTHFR 677C>T/wt hetero.
EDIT:
Cżyli mamy te same mutacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 17:19
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Ja mam hetero ale do tego jeszcze MTHFR hetero (gorsza wchlanialnosc zwykłego kwasu foliowego- muszę brać metyle). ObA te polimorfizmu mogą mieć wpływ na implantację. I uważam, że u mnie przy obu stratach miały (wtedy jeszcze o nich nie wiiedziałam).
Ale nie panikuj- dobrze o tym zwyczajnie wiedzieć za wczasu -
Meggs wrote:A w jaki sposób polimorfizmy te mogą wpływać na implantacje?
PAI to inhibitor aktywności plazminogenu. U osób z polimorfizmem, aktywność tego czynnika jest podwyższona (większa ekspresja)... czyli hamowany jest proces fibrynolizy (rozpuszczalna skrzepow). Na etapie implantacja, zarodek "wżera się" w endometrium i podwyższona krzepliwosc krwi mu ten proces utrudnia. Oprócz tego,,osoby z tym polimorfizmem mają podwyższone ryzyko choroby zakrzepowo- zatorowej.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK