Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMajaaa wrote:U mnie beta ujemna...
tzn ile?
tęczova wrote:Powiem Ci, że kupiłam to w przypływie emocji i jak przyszło to smarowałam z 10 dni ale mniejsze porcje bo się bałam. W poniedziałek wypytam o to lekarza, bo u mnie zawsze słabo z progiem. Smaruje się tym wewnętrzną stronę ramion i ud. Z tego co pamiętam to chyba kiedyś Sung pisała, że smaruje się progesteronem co mnie zaintrygowało. Sung, może to podczytujesz i będziesz w stanie coś więcej powiedzieć?
a tak, smarowałam. I estradiolem na początku też. Moim zdaniem to główna przyczyna pojawienia się owu u mnie i ciąż. Teraz jestem trzeci cykl bez, bo w pierwszym cyklu bez prog był 23. Chcę zbadać jak sobie organizm radzi bez wspomagania.
Nona wrote:Sung daj znać jak przeczytasz to usunę ten komentarz bo głupio pisać takie rzeczy
który?... nie widziałam żadnej odpowiedzi.
chcesz, żebym usunęła ten z cytatem?
przedszkolanka:) wrote:Sung co tam u Ciebie?
Czekam na owu, ale bez nadziei żadnej. I zaraz będę chora, co mi zaburzy ocenę czy miałam owu czy nie, co mnie wkurza, bo chciałam zbadać proga....
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:48
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Ten test ktory wstawiłam byl robiony Ok 40 minut przed beta, ktora wyszla 6,5. Pogodziłam sie juz z tym ze to biochemiczna, tylko ta kreska nie daje mi spokoju. Zawsze myslalam ze jak taka wychodzi to juz z 40-60 powinno byc:
Gin mowil ze gdybym nie dostala miesiączki do poniedzialku to mam betę powtórzyć bo nie takie dziwne rzeczy juz widzial. Myslalam ze taka mala beta wyzeruje sue w max 1 dzien i juz dzis okres przyjdzie, ale ani widu ani słychu, a objawy nie ustępują.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Jeszcze jedno pytanie, z jakiej apteki zamawiajcie internetowo testy owu i ciążowe. W tym miesiacu chce kupic wczesniej caly zestaw zeby potem nie przepłacać stacjonarnie. Jaki test oprocz rossmanowego polecacie? O czułości 10.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Ten test ktory wstawiłam byl robiony Ok 40 minut przed beta, ktora wyszla 6,5. Pogodziłam sie juz z tym ze to biochemiczna, tylko ta kreska nie daje mi spokoju. Zawsze myslalam ze jak taka wychodzi to juz z 40-60 powinno byc:
Gin mowil ze gdybym nie dostala miesiączki do poniedzialku to mam betę powtórzyć bo nie takie dziwne rzeczy juz widzial. Myslalam ze taka mala beta wyzeruje sue w max 1 dzien i juz dzis okres przyjdzie, ale ani widu ani słychu, a objawy nie ustępują. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agagusia wrote:Ten test ktory wstawiłam byl robiony Ok 40 minut przed beta, ktora wyszla 6,5. Pogodziłam sie juz z tym ze to biochemiczna, tylko ta kreska nie daje mi spokoju. Zawsze myslalam ze jak taka wychodzi to juz z 40-60 powinno byc:
Gin mowil ze gdybym nie dostala miesiączki do poniedzialku to mam betę powtórzyć bo nie takie dziwne rzeczy juz widzial. Myslalam ze taka mala beta wyzeruje sue w max 1 dzien i juz dzis okres przyjdzie, ale ani widu ani słychu, a objawy nie ustępują.
-
Agagusia wrote:Jeszcze jedno pytanie, z jakiej apteki zamawiajcie internetowo testy owu i ciążowe. W tym miesiacu chce kupic wczesniej caly zestaw zeby potem nie przepłacać stacjonarnie. Jaki test oprocz rossmanowego polecacie? O czułości 10.
-
Melduję się po oględzinach kurnika. Jestem podekscytowana bo są aż 3 pecherzyki wzrastajace ale z drugiej strony przeszło mi przez myśl, że ewentualne trojaczki to byłby dla mnie kosmos...
Póki co nie chcę zapeszyć i modlę się, aby do końca wytrwałości chociaż 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:24
mikaa88, kark, Izaw, przedszkolanka:), Sung lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:Moja beta dzis 4.2. A do okresu jeszcze ok 2 dni. Mozliwe ze mamy ta sama sytuacje.
Mam nadzieje ze u Ciebie sie nie skonczy jak u mnie, ja powtarzałam jeszcze testy 3 razy, kreska niby ciemniala, ale beta z 5,7 po dwoch dniach byla 6,5, odstawiłam duphaston i czekam na okres. Dawaj znac jak u Ciebie, trzymam kciuki!
Wojtek(2012), Adaś(2015)
kark wrote:Anhydra elegancko Czyli masz cykl z clo? Oby się udało, u mnie 1 cykl z clo i od razu się udało z synkiem
Dopóki nie ma @, to trzeba w głębi serduszka wierzyć. Ja co prawda nie mam nadal @, do tej pory były jak w zegarku, co 27 dni. W poprzednim cyklu 3 dni spóźnienia (beta była w dzień @ 1,8 czy 1,6, już nie pamiętam). Teraz znowu spóźnienie, ale akurat w cuda u mnie nie wierzę. Już swoje "wysikałam"
W związku z objawami, ten cykl cały czas coś czułam. Całe podbrzusze jak jechałam autobusem po kostce brukowej, i piersi bolały po owulacji i inne chocki-klocki. Ale jak już się oswoiłam z tym, że nic nie wyszło, to objawy przeszły. Autosugestia u mnie i doszukiwanie się.
Od wczoraj piję inofem, skład ten sam co inofolik pani w aptece rzekła. Jeszcze nie robię badań krwi. Teraz monitoring, jak okaże się bezowulacyjny, to wtedy w grudniu badania. Tak też sobie założyłam, że 6 miesięcy bez nadmiernego doszukiwania się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:39
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Dopóki nie ma @, to trzeba w głębi serduszka wierzyć. Ja co prawda nie mam nadal @, do tej pory były jak w zegarku, co 27 dni. W poprzednim cyklu 3 dni spóźnienia (beta była w dzień @ 1,8 czy 1,6, już nie pamiętam). Teraz znowu spóźnienie, ale akurat w cuda u mnie nie wierzę. Już swoje "wysikałam"
W związku z objawami, ten cykl cały czas coś czułam. Całe podbrzusze jak jechałam autobusem po kostce brukowej, i piersi bolały po owulacji i inne chocki-klocki. Ale jak już się oswoiłam z tym, że nic nie wyszło, to objawy przeszły. Autosugestia u mnie i doszukiwanie się.
Od wczoraj piję inofem, skład ten sam co inofolik pani w aptece rzekła. Jeszcze nie robię badań krwi. Teraz monitoring, jak okaże się bezowulacyjny, to wtedy w grudniu badania. Tak też sobie założyłam, że 6 miesięcy bez nadmiernego doszukiwania się.
Lami to chyba dobry plan. Każda z nas bardzo boleśnie znosi rozczarowania na koniec cyklu. Niemniej jednak czasami dobrze trochę zwolnić głowę od tych starań i przypomnieć sobie, że są jeszcze inne aspekty życia codziennego. Mi bardzo dużo daje praca, którą naprawdę lubię
Kiedyś czytałam artykuł że testy z moczu wykrywają HCG alfa i beta, a badanie z krwi tylko beta, dlatego poziomy mogą się różnic. Chociaż na ulotkach od testów piszą, że testują beta HCG u mnie w pierwszej ciąży wyszedł bladzioch na teście o czułości 25, a beta z krwi 20.
Może być też tak, że przy ciąży biochemicznej beta w krwi zdążyła już spaść, a mocz wolniej reaguje na zmiany i jeszcze się utrzymał poprzedni poziom.
U mnie dziś 14 dc, wczoraj mega kłuł mnie lewy jajnik i dziś też trochę ćmi. Wzięliśmy się wczoraj do roboty, ale w niektórych pozycjach czułam jakby mnie mąż łomotal po tym jajniku ale śluzu brak, więc nie wiem czy to owu. Poprzednio miałam bliżej 20 dc. Temperatura lekko wzrosła, ale jestem przeziębiona i to pewnie trochę zaburza wykres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 17:01
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualnyJa postanowilam juz nie mierzyc temperatury w tym cyklu chyba mi to nic nie daje dodatkowo nakreca powoduje u mnie dolki mialam juz ten cykl odpuscic ale czlowiek sie uzaleznia od takich rzeczy i jak juz zacznie ciezko przerwac... a tu wielka nadzieja i co miesiac to samo. Pomysle w tym miesiacu o innych rzeczach m.in o swietach w grudniu porzadkach czy sporcie
Piesek sie wybudzil niestety jest bardzo w kiepskim stanie po znieczuleniu. -
Majaaa
Nona no przy staraniach z Pola mialam 24 dlatego ta mnie zaskoczyla
Sung a ten krem ma jakies skutki uboczne?
Co do owu to my oboje w dniach płodnych zasmarkani bylismy..
Anhydra moja Pola właśnie ze stumulacji
Anhydra lubi tę wiadomość