Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Powiedz mi kochana, a mogę zrobić krzywe w czasie okresu ?
Nie rodziłam naturalnie, dlatego wlaśnie chodzi mi po głowie hsg... O czymś takim jak fizjo-gin jeszcze nie słyszałam. Muszę obczaić.
Jest sens robić ten test na trombofilię, jeżeli byłam w ciąży i w wszystko było ok? W sensie to są rzeczy, które się nabywa, czy które są zawsze?
I jakie 3 bakterie w jakim pakiecie ? Bo się pogubiłam
Homocysteine mam 8,5
Tarczycowe ostatnie :
Tsh 0,61
Ft3 3,6 ( 4,0 - 8,3) - nie chce się ruszyć. Ja się z takimi wynikiem ft3 czuje świetnie i od kilku lat jest tak niski.
Ft4 16,6 ( 10,6-19,4)
Jeżeli chodzi o to co biorę, o jejku, boje się pisać, bo znowu wyjdę na wariatkę. Ale tak :
- euthyrox n125
- jodid
- selen
-cynk
- metylowany b-complex
- żelazo bo mam słabą ferrytynę
- d3
- k2
- niepokalanek
- wiesiołek
- inozytol
i pewnie coś jeszcze, ale z głowy więcej nie wypisze
a pamiętam z tym ft3... no ja biorę T3 z ego powodu.
Geny mogą działać, nie działać i nie przeszkadzać, a potem przeszkadzać. Jest sens.
Fizjoterapię ginekolgiczną bardzo polecam. -
Najmłodsza_staraczka wrote:I jakie 3 bakterie w jakim pakiecie ? Bo się pogubiłam
Chodzi o MUCHę, czyli Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia.
Polecam zrobić i to PCRem, a dodatkowo posiew i wymaz tak jak pisałam wyzej Moyeu.
Sung lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Sung wrote:a pamiętam z tym ft3... no ja biorę T3 z ego powodu.
Geny mogą działać, nie działać i nie przeszkadzać, a potem przeszkadzać. Jest sens.
Fizjoterapię ginekolgiczną bardzo polecam.
A powiesz mi jeszcze jak wygląda temat krzywej w czasie okresu ?
Okejka, to mam plan !
Robię krzywe, badanie ze strony testdna i hsg
Dziękuję wam
A jak wszystko wyjdzie cacy, ja w ciązy nie będę, to najpóźniej w lutym starego za uszy na badanie zaciągnę02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
reset wrote:Chodzi o MUCHę, czyli Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia.
Polecam zrobić i to PCRem, a dodatkowo posiew i wymaz tak jak pisałam wyzej Moyeu.
Te badania dzisiaj mi właśnie mówiła babka w recepcja jak dzwoniłam zapytać o hsg.
Czyli pewnie mnie czekają tak czy siak
Wróciło mi troszkę wiaryprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
przedszkolanka:) wrote:Fajnie wizyty dzidziusiowe.. trzymam kciuki!!
Ty pojutrze gin?
Ciekawe, co Ci powie
Może coś tam na ciąże będzie już wskazywać? Czy za szybko?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Te badania dzisiaj mi właśnie mówiła babka w recepcja jak dzwoniłam zapytać o hsg.
Czyli pewnie mnie czekają tak czy siak
Wróciło mi troszkę wiary
Mi wraca wiara w rozsądek lekarzy, którzy jednak HSG z ulicy nie robią
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Mi wraca wiara w rozsądek lekarzy, którzy jednak HSG z ulicy nie robią
Robią kochana. Właśnie rozmawiałam o tym z lekarzem. Antybiotyki generalnie są bezpieczne dla ciąży, wiec można sie starać i w razie obecności tych bakterii niwelują zakażenie, nawet jeżeli się coś „przepchnie” do macicy. Nie wiem, nigdy się w temat nie wglebialam. Zwyczajnie się nie znam :p02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Tak na zdrowy rozsądek, to nie jest to miejsce, gdzie zrobią wszystko dla pieniędzy. Jak rozmawiałam o hsg z lekarzem to mówił, ze teraz nie, bo to byłoby zwykle zadzieranie pieniędzy, a nie pomoc. Ogolnie Kaszowiczowi bardzo ufam i uważam, ze jest jednym z lepszych lekarzy (przerobiłam ich dziesiątki ... ). Wiec albo rzeczywiście istnieje jakiś sposób, ze można te badania obejść i zrobić wymazy w czasie wizyty, albo świat zwariował02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Sung wrote:jutro...
Anhydra, możemy sobie ręce podać! Mój przyrost bety od 20 listopada to średnio 85,4 %
Beta 16035
Progesteron mi napisali, ze 5 dni roboczych nie rozumiem, zawsze był tego samego dnia!
Chyba żarty sobie z tym progiem robią... Dodam jeszcze, że ja przy takim progu prawie nie czuje bólu piersi...więc te chwilowe "braki cyckowych objawow" to też takie wróżenie z fusów..
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:A powiesz mi jeszcze jak wygląda temat krzywej w czasie okresu ?
Okejka, to mam plan !
Robię krzywe, badanie ze strony testdna i hsg
Dziękuję wam
A jak wszystko wyjdzie cacy, ja w ciązy nie będę, to najpóźniej w lutym starego za uszy na badanie zaciągnę
Nie mam zielonego pojęcia... nigdy nie słyszałam o przeciwskazaniu, ale to nie znaczy, że nie ma...
Nie słyszałam też o robieniu hsg bez badań na bakterie... nie robiłabym... -
Najmłodsza- nie będę się kłócić, dla mnie zrobienie hsg bez wymazów wcześniej (a muchy nie wychodujesz w kilka godzin, nie ma opcji) to igranie z własnym zdrowiem. Antybiotyk może i dla ciąży jest bezpieczny, ale ogólnie po co łykać go profilaktycznie i jeszcze w ciemno, jak można najpierw to wykluczyć. Nie będę się kłócić z Twoim lekarzem, ale zastanawia mnie skąd taki liberalizm. Teraz w szpitalu jednej babce odmówiono planowego zabiegu, bo miała wymazy sprzed 4 m-cy, a dopuszczalne są do 3 m-cy.
Sung lubi tę wiadomość
reset wrote:Najmłodsza- nie będę się kłócić, dla mnie zrobienie hsg bez wymazów wcześniej (a muchy nie wychodujesz w kilka godzin, nie ma opcji) to igranie z własnym zdrowiem. Antybiotyk może i dla ciąży jest bezpieczny, ale ogólnie po co łykać go profilaktycznie i jeszcze w ciemno, jak można najpierw to wykluczyć. Nie będę się kłócić z Twoim lekarzem, ale zastanawia mnie skąd taki liberalizm. Teraz w szpitalu jednej babce odmówiono planowego zabiegu, bo miała wymazy sprzed 4 m-cy, a dopuszczalne są do 3 m-cy.
Ja się absolutnie nie kłócę i nie mówie, ze lekarz ma racje. Ja zwyczajnie nie wiem i co do niepotrzebnego brania antybiotyków masz racje, absolutnie.
Mnie przeraża fakt, ze mi lekarz dwa lata temu zrobil hsg na podstawie samego crp!!!!! Ludzie! Ja nie miałam pojęcia o wymazach, w ogóle sobie sprawy nie zdawałam. A ile on mogl mi syfu narobić ....
Mi tez chodzi o sono hsg. Ale to chyba w diagnostyce przed nie ma aż takiej różnicyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:03
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
reset wrote:Najmłodsza- nie będę się kłócić, dla mnie zrobienie hsg bez wymazów wcześniej (a muchy nie wychodujesz w kilka godzin, nie ma opcji) to igranie z własnym zdrowiem. Antybiotyk może i dla ciąży jest bezpieczny, ale ogólnie po co łykać go profilaktycznie i jeszcze w ciemno, jak można najpierw to wykluczyć. Nie będę się kłócić z Twoim lekarzem, ale zastanawia mnie skąd taki liberalizm. Teraz w szpitalu jednej babce odmówiono planowego zabiegu, bo miała wymazy sprzed 4 m-cy, a dopuszczalne są do 3 m-cy.
MUCHA, o ile jest badana metodą PCR, to hodowania akurat nie wymaga. Ale faktycznie na wynik czeka się min 2-3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:03
Najmłodsza_staraczka wrote:Ja się absolutnie nie kłócę i nie mówie, ze lekarz ma racje. Ja zwyczajnie nie wiem i co do niepotrzebnego brania antybiotyków masz racje, absolutnie.
Mnie przeraża fakt, ze mi lekarz dwa lata temu zrobil hsg na podstawie samego crp!!!!! Ludzie! Ja nie miałam pojęcia o wymazach, w ogóle sobie sprawy nie zdawałam. A ile on mogl mi syfu narobić ....
Mi tez chodzi o sono hsg. Ale to chyba w diagnostyce przed nie ma aż takiej różnicy
Ale teraz już wiesz i ja szczerze mówiąc uciekalabym od takiego lekarza gdzie pieprz rośnie. Niestety,niektórych badań się nie przyspieszyć i nie da się zaoszczędzić na porządnej diagnostyce. Ale tak jak pisze Reset- trzeba iść ta drogà i często samemu przejąć inicjatywę, bo inaczej można się męczyć z brakiem diagnozy wiele lat.
Najmłodsza_staraczka wrote:Ty pojutrze gin?
Ciekawe, co Ci powie
Może coś tam na ciąże będzie już wskazywać? Czy za szybko?
Póko co szyjka wysoko,twarda i zamknieta ale taka.chyba jest wlasnie po owu;)Anhydra lubi tę wiadomość
-
Monia, chodzi Ci po glowie pozamaciczna? Wydaje mi sie ze to chyba troche za wczesnie na takie bóle. Testu jutro i zobaczysz. Jak nadal bedzie bolało i na IP pojedziesz i tyle. Sprawdza tam hak beta i usg zrobia. Trzymam kciuki za pozytywny test jutro!!!
Najmłodsza, u mnie to krzywych w ogole bez skierowań nie chcą robic. O okresie nic nie slyszalam.
Mnie co raz bardziej boli podbrzusze, i w pachwinach niekiedy zakłuje. Oby tempka sie trzymała i kreska do jutra nie zniknęła...Anhydra, kark lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Sung wrote:jutro...
Anhydra, możemy sobie ręce podać! Mój przyrost bety od 20 listopada to średnio 85,4 %
Beta 16035
Progesteron mi napisali, ze 5 dni roboczych nie rozumiem, zawsze był tego samego dnia!
Dzisiaj lekarka mówiła, że przy 16 tysiącach bety serduszko już widaćSung lubi tę wiadomość