X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Powiedz mi kochana, a mogę zrobić krzywe w czasie okresu ? :)
    Nie rodziłam naturalnie, dlatego wlaśnie chodzi mi po głowie hsg... O czymś takim jak fizjo-gin jeszcze nie słyszałam. Muszę obczaić.

    Jest sens robić ten test na trombofilię, jeżeli byłam w ciąży i w wszystko było ok? W sensie to są rzeczy, które się nabywa, czy które są zawsze?

    I jakie 3 bakterie w jakim pakiecie ? Bo się pogubiłam

    Homocysteine mam 8,5
    Tarczycowe ostatnie :

    Tsh 0,61
    Ft3 3,6 ( 4,0 - 8,3) - nie chce się ruszyć. Ja się z takimi wynikiem ft3 czuje świetnie i od kilku lat jest tak niski.
    Ft4 16,6 ( 10,6-19,4)

    Jeżeli chodzi o to co biorę, o jejku, boje się pisać, bo znowu wyjdę na wariatkę. Ale tak :

    - euthyrox n125
    - jodid
    - selen
    -cynk
    - metylowany b-complex
    - żelazo bo mam słabą ferrytynę
    - d3
    - k2
    - niepokalanek
    - wiesiołek
    - inozytol

    i pewnie coś jeszcze, ale z głowy więcej nie wypisze :P

    a pamiętam z tym ft3... no ja biorę T3 z ego powodu.

    Geny mogą działać, nie działać i nie przeszkadzać, a potem przeszkadzać. Jest sens.


    Fizjoterapię ginekolgiczną bardzo polecam.

  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    I jakie 3 bakterie w jakim pakiecie ? Bo się pogubiłam

    Chodzi o MUCHę, czyli Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia.
    Polecam zrobić i to PCRem, a dodatkowo posiew i wymaz tak jak pisałam wyzej Moyeu.

    Sung lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16063 11970

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wizyty dzidziusiowe..;) trzymam kciuki!!

    Najmłodsza_staraczka, Anhydra lubią tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    a pamiętam z tym ft3... no ja biorę T3 z ego powodu.

    Geny mogą działać, nie działać i nie przeszkadzać, a potem przeszkadzać. Jest sens.


    Fizjoterapię ginekolgiczną bardzo polecam.

    A powiesz mi jeszcze jak wygląda temat krzywej w czasie okresu ? :)

    Okejka, to mam plan !

    Robię krzywe, badanie ze strony testdna i hsg :)

    Dziękuję wam :)

    A jak wszystko wyjdzie cacy, ja w ciązy nie będę, to najpóźniej w lutym starego za uszy na badanie zaciągnę

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Chodzi o MUCHę, czyli Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia.
    Polecam zrobić i to PCRem, a dodatkowo posiew i wymaz tak jak pisałam wyzej Moyeu.

    Te badania dzisiaj mi właśnie mówiła babka w recepcja jak dzwoniłam zapytać o hsg.
    Czyli pewnie mnie czekają tak czy siak :)

    Wróciło mi troszkę wiary :)

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Fajnie wizyty dzidziusiowe..;) trzymam kciuki!!

    Ty pojutrze gin?
    Ciekawe, co Ci powie :P

    Może coś tam na ciąże będzie już wskazywać? Czy za szybko?

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Te badania dzisiaj mi właśnie mówiła babka w recepcja jak dzwoniłam zapytać o hsg.
    Czyli pewnie mnie czekają tak czy siak :)

    Wróciło mi troszkę wiary :)


    Mi wraca wiara w rozsądek lekarzy, którzy jednak HSG z ulicy nie robią ;)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Mi wraca wiara w rozsądek lekarzy, którzy jednak HSG z ulicy nie robią ;)

    Robią kochana. Właśnie rozmawiałam o tym z lekarzem. Antybiotyki generalnie są bezpieczne dla ciąży, wiec można sie starać i w razie obecności tych bakterii niwelują zakażenie, nawet jeżeli się coś „przepchnie” do macicy. Nie wiem, nigdy się w temat nie wglebialam. Zwyczajnie się nie znam :p

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na zdrowy rozsądek, to nie jest to miejsce, gdzie zrobią wszystko dla pieniędzy. Jak rozmawiałam o hsg z lekarzem to mówił, ze teraz nie, bo to byłoby zwykle zadzieranie pieniędzy, a nie pomoc. Ogolnie Kaszowiczowi bardzo ufam i uważam, ze jest jednym z lepszych lekarzy (przerobiłam ich dziesiątki ... ). Wiec albo rzeczywiście istnieje jakiś sposób, ze można te badania obejść i zrobić wymazy w czasie wizyty, albo świat zwariował

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1801 2336

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    jutro...

    Anhydra, możemy sobie ręce podać! Mój przyrost bety od 20 listopada to średnio 85,4 %
    Beta 16035
    Progesteron mi napisali, ze 5 dni roboczych o.O nie rozumiem, zawsze był tego samego dnia!

    Chyba żarty sobie z tym progiem robią... Dodam jeszcze, że ja przy takim progu prawie nie czuje bólu piersi...więc te chwilowe "braki cyckowych objawow" to też takie wróżenie z fusów..

    zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    A powiesz mi jeszcze jak wygląda temat krzywej w czasie okresu ? :)

    Okejka, to mam plan !

    Robię krzywe, badanie ze strony testdna i hsg :)

    Dziękuję wam :)

    A jak wszystko wyjdzie cacy, ja w ciązy nie będę, to najpóźniej w lutym starego za uszy na badanie zaciągnę

    Nie mam zielonego pojęcia... nigdy nie słyszałam o przeciwskazaniu, ale to nie znaczy, że nie ma...

    Nie słyszałam też o robieniu hsg bez badań na bakterie... nie robiłabym...

  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza- nie będę się kłócić, dla mnie zrobienie hsg bez wymazów wcześniej (a muchy nie wychodujesz w kilka godzin, nie ma opcji) to igranie z własnym zdrowiem. Antybiotyk może i dla ciąży jest bezpieczny, ale ogólnie po co łykać go profilaktycznie i jeszcze w ciemno, jak można najpierw to wykluczyć. Nie będę się kłócić z Twoim lekarzem, ale zastanawia mnie skąd taki liberalizm. Teraz w szpitalu jednej babce odmówiono planowego zabiegu, bo miała wymazy sprzed 4 m-cy, a dopuszczalne są do 3 m-cy.

    Sung lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1801 2336

    Wysłany: 27 listopada 2018, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robilabym HSG bez MUCHy. Ja miałam co prawda sono HSG i przy tym obowiązkowo te badania musiałam zrobić.

    zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Najmłodsza- nie będę się kłócić, dla mnie zrobienie hsg bez wymazów wcześniej (a muchy nie wychodujesz w kilka godzin, nie ma opcji) to igranie z własnym zdrowiem. Antybiotyk może i dla ciąży jest bezpieczny, ale ogólnie po co łykać go profilaktycznie i jeszcze w ciemno, jak można najpierw to wykluczyć. Nie będę się kłócić z Twoim lekarzem, ale zastanawia mnie skąd taki liberalizm. Teraz w szpitalu jednej babce odmówiono planowego zabiegu, bo miała wymazy sprzed 4 m-cy, a dopuszczalne są do 3 m-cy.

    Ja się absolutnie nie kłócę i nie mówie, ze lekarz ma racje. Ja zwyczajnie nie wiem i co do niepotrzebnego brania antybiotyków masz racje, absolutnie.

    Mnie przeraża fakt, ze mi lekarz dwa lata temu zrobil hsg na podstawie samego crp!!!!! Ludzie! Ja nie miałam pojęcia o wymazach, w ogóle sobie sprawy nie zdawałam. A ile on mogl mi syfu narobić ....


    Mi tez chodzi o sono hsg. Ale to chyba w diagnostyce przed nie ma aż takiej różnicy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:03

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1801 2336

    Wysłany: 27 listopada 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Najmłodsza- nie będę się kłócić, dla mnie zrobienie hsg bez wymazów wcześniej (a muchy nie wychodujesz w kilka godzin, nie ma opcji) to igranie z własnym zdrowiem. Antybiotyk może i dla ciąży jest bezpieczny, ale ogólnie po co łykać go profilaktycznie i jeszcze w ciemno, jak można najpierw to wykluczyć. Nie będę się kłócić z Twoim lekarzem, ale zastanawia mnie skąd taki liberalizm. Teraz w szpitalu jednej babce odmówiono planowego zabiegu, bo miała wymazy sprzed 4 m-cy, a dopuszczalne są do 3 m-cy.


    MUCHA, o ile jest badana metodą PCR, to hodowania akurat nie wymaga. Ale faktycznie na wynik czeka się min 2-3 dni.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:03

    zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1801 2336

    Wysłany: 27 listopada 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ja się absolutnie nie kłócę i nie mówie, ze lekarz ma racje. Ja zwyczajnie nie wiem i co do niepotrzebnego brania antybiotyków masz racje, absolutnie.

    Mnie przeraża fakt, ze mi lekarz dwa lata temu zrobil hsg na podstawie samego crp!!!!! Ludzie! Ja nie miałam pojęcia o wymazach, w ogóle sobie sprawy nie zdawałam. A ile on mogl mi syfu narobić ....


    Mi tez chodzi o sono hsg. Ale to chyba w diagnostyce przed nie ma aż takiej różnicy


    Ale teraz już wiesz i ja szczerze mówiąc uciekalabym od takiego lekarza gdzie pieprz rośnie. Niestety,niektórych badań się nie przyspieszyć i nie da się zaoszczędzić na porządnej diagnostyce. Ale tak jak pisze Reset- trzeba iść ta drogà i często samemu przejąć inicjatywę, bo inaczej można się męczyć z brakiem diagnozy wiele lat.

    zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16063 11970

    Wysłany: 27 listopada 2018, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ty pojutrze gin?
    Ciekawe, co Ci powie :P

    Może coś tam na ciąże będzie już wskazywać? Czy za szybko?
    W piątek rano ;) to będzie 12dpo więc pewnie nic nie będzie jak przy cb ale.moze mi zrobi usg i powie ile ma endo i czy zbliza sie @ ;)
    Póko co szyjka wysoko,twarda i zamknieta ale taka.chyba jest wlasnie po owu;)

    Anhydra lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Agagusia Autorytet
    Postów: 1554 2677

    Wysłany: 27 listopada 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, chodzi Ci po glowie pozamaciczna? Wydaje mi sie ze to chyba troche za wczesnie na takie bóle. Testu jutro i zobaczysz. Jak nadal bedzie bolało i na IP pojedziesz i tyle. Sprawdza tam hak beta i usg zrobia. Trzymam kciuki za pozytywny test jutro!!!

    Najmłodsza, u mnie to krzywych w ogole bez skierowań nie chcą robic. O okresie nic nie slyszalam.

    Mnie co raz bardziej boli podbrzusze, i w pachwinach niekiedy zakłuje. Oby tempka sie trzymała i kreska do jutra nie zniknęła...

    Anhydra, kark lubią tę wiadomość

    qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet
    Postów: 3774 8197

    Wysłany: 27 listopada 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    jutro...

    Anhydra, możemy sobie ręce podać! Mój przyrost bety od 20 listopada to średnio 85,4 %
    Beta 16035
    Progesteron mi napisali, ze 5 dni roboczych o.O nie rozumiem, zawsze był tego samego dnia!

    Dzisiaj lekarka mówiła, że przy 16 tysiącach bety serduszko już widać :)

    Sung lubi tę wiadomość

    mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1801 2336

    Wysłany: 27 listopada 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam za Ciebie jutro mocno kciuki! ❤

    Agagusia lubi tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ