Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje jutro i w piatek.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Powiem Ci,źe przeszła mi glupia myśl po głowie by jutro z Monika,ale ocknelam sie i nie wiem. Boje sie i nie wiem czy robic przed piatkowa wizyta np.w piątek (12dpo)..

    Znasz mnie i moje podjescie do testowania, wiec ja bym pewnie testowała bedac tobą :p
    Ale po tym cyklu, to ja nie wiem co ci napisać. Chyba mam jakiś uraz do testow

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na implantacje chyba troche pozno.

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1201 1861

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Moyeu- wielu lekarzy uważa, że jak progesteron jest pow. 10 to była owulacja. Ale niepęknięty pecherzyk Graafa też wydziela progesteron, tylko w mniejszym stężeniu, więc ja bym choć raz poszła na usg po owulacji sprawdzić jakie masz wtedy endo (u mnie np. bez estrogenów endo w II fazie jest 5-6 mm- to za mało!) i czy jest ciałko żółte.

    Co do wymazów - jak chcesz robić komplet to zrób sobie posiew w kierunku tlenowych, beztlenowych i grzybów z antybiogramem (ok 50 - 70 zł) oraz MUCHę ale koniecznie metodą PCR (inna jest niemiarodajna. Muchę można robić w pakiecie, zazwyczaj wychodzi taniej). Ja miałam Ureaplasme i Mycoplasmę bezobjawowe, wyszły w styczniu (i przez to M. miał np. gorszą aglutynację, obecnie jest ok), a potem po wakacjach w Turcji i po basenie też kompletnie bezobjawowy Streptococcus. A zero pieczenia, upławów, świądu, no nic!
    Od 7 do 9 cyklu miałam monitoring i za każdym razem w drugiej fazie endo w granicach 9-10 mm bez względu na to czy po clo czy luteinie, bez szału ale ujdzie, gin twierdziła że za każdym razem było drugofazowe a ciałko żółte też znajdowała, za każdym razem.
    Co do wymazu, w ogóle o tym nie pomyślałam a jednak tutaj może być coś co da się wyleczyć :)
    Najmłodsza ja Cię rozumiem, niepłodność wtórna może być bardzo frustrująca, u Ciebie był problem przy pierwszym więc masz prawo teraz też się stresować że coś jest nie tak, teraz może to być zupełnie inny powód niż wtedy!
    Beti odpuść trochę bo to nie jest miejsce na takie teksty, każda z nas podchodzi inaczej. Najmłodsza akurat mało świruje, fajnie że konsultuje tu na forum swoje wyniki i obawy bo od tego jest ta strona. Nie spotkałaś chyba jeszcze tutejszych trolli, to jest jazda bez trzymanki jak zalewają forum swoimi problemami.

    Jak czytam albo słyszę że za bardzo się stresuję bo sąsiadki kuzynki szwagierka odpuściła i od razu zaszła, to mam pianę na ustach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:08

    28lat 🍍 36cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu- to jak masz sprawdzone endometrium i LUF to pomyśl o homocysteinie i wszystkich wymazach. Tylko, gdyby Ci coś wyszło (a już zwłaszcza mucha) to pamiętaj, że leczycie się oboje.

    moyeu lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Najmłodsza akurat mało świruje, fajnie że konsultuje tu na forum swoje wyniki i obawy bo od tego jest ta strona. Nie spotkałaś chyba jeszcze tutejszych trolli, to jest jazda bez trzymanki jak zalewają forum swoimi problemami.

    Jak czytam albo słyszę że za bardzo się stresuję bo sąsiadki kuzynki szwagierka odpuściła i od razu zaszła, to mam pianę na ustach.[/QUOTE]

    Boże dziękuje ze to napisałaś, bo zaczęłam się zastanawiać, czy może ze mną coś nie tak.

    Ja tez dostaje białej gorączki, jak słyszę, ze mam wyluzować.
    Przy staraniach o pierwsze dziecko tez tak mówili ... gdybym posłuchała, mogłabym się do usranej śmierci o to dziecko starać

    moyeu lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Domi_tur Autorytet
    Postów: 3770 8191

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu Was nadrobić...

    Monia podziwiam, ja bym testowała już dzisiaj :) mnie też bolały jajniki przed @ a dwie kreski były.

    Przedszkolanko jestem szalenie ciekawa co ten progesteron i cały cykl Ci przyniesie :) oby dwie kreseczki :)

    A forum chyba jest od tego, żeby wylać gdzieś swoje paniki i obawy, jak komuś przeszkadzają emocje innych - przecież zawsze można się nie logować :)

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ja na chwilę obecną ma sprawdzoną całą tarczycę włącznie z usg, androstedion ( wynik 3,59 przy normie do 3,30) shbg ( 87, 22 przy normie do 128) testosteron, prolaktyne, estradiol, lh, fsh, insuline i glukozę na czczo, homocysteinę, b12, kwas foliowy, ferrytyne, żelazo, wit d3, amh

    Jutro pójdę zrobić krzywe.
    Zapisze się też zaraz na hsg, może mnie wcisnął w tym miesiącu jeszcze

    Coś jeszcze warto zrobić ?

    Z D. będę rozmawiać o badaniach. Jak się uda z tym hsg, z cukrami będzie ok, to niech idzie, jeżeli chce mieć dziecko.

    A przypomnisz homocysteinę (robiona w labie?) i tarczycowe? I co bierzesz i w jakich dawkach?
    Na Twoim miejscu bym koniecznie zrobiła krzywe. Jeśli coś kiedyś miałaś to samo nie minęło. Na czczo ładne wyniki nic nie znaczą. Tzn nie ma IO, ale możesz mieć hiperinsulinemię.

    Insulina wysoka przeszkadza i w zajściu i w utrzymaniu.

    Jeszcze możesz zrobić pakiet z testdna.pl na trombofilię (mthft, pai, leiden).


    Hsg jak najbardziej, ale PO wszystkich badaniach. BTW te trzy bakterie, któe się robi w pakiecie też zrób. Też przeszkadzają.

    Rodziłaś naturalnie? Jak nie to niech fizjo gin się przyjrzy. Może są zrosty.


    Badań tak naprawdę jest milion i to co tu robimy to szczyt góry lodowej, ale zwykle wystarcza. Stawiam na cukier, po prostu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:15

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, ściskam... i trzymam kciuki. Nie miałaś mieć jutro usg?

    Anhydra lubi tę wiadomość

  • Domi_tur Autorytet
    Postów: 3770 8191

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Anhydra, ściskam... i trzymam kciuki. Nie miałaś mieć jutro usg?
    Sung, a Ty kiedy robisz usg? :)

    mhsvi09k7inxyf5l.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15959 11911

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    . Najmłodsza akurat mało świruje, fajnie że konsultuje tu na forum swoje wyniki i obawy bo od tego jest ta strona. Nie spotkałaś chyba jeszcze tutejszych trolli, to jest jazda bez trzymanki jak zalewają forum swoimi problemami.

    Jak czytam albo słyszę że za bardzo się stresuję bo sąsiadki kuzynki szwagierka odpuściła i od razu zaszła, to mam pianę na ustach.

    Boże dziękuje ze to napisałaś, bo zaczęłam się zastanawiać, czy może ze mną coś nie tak.

    Ja tez dostaje białej gorączki, jak słyszę, ze mam wyluzować.
    Przy staraniach o pierwsze dziecko tez tak mówili ... gdybym posłuchała, mogłabym się do usranej śmierci o to dziecko starać[/QUOTE]
    Szczerze? To ja sie czasem czuje taa co najbardziej przeźywa ;p i chcialam zapytac czy jak jutro zbadam znowu proga to czy przegne(wiecie-czy rosnie czy nie ;p )ale wiem że on skacze i to idiotyzm :D

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watpie ze jutro cos wyjdzie bo to bedzie dopiero 27 dc a w zeszlym mi wyszedl cien w 29 dc.
    Jej ale daje ten jajnik. Moze to od krzyza bo mnie ledzwiowy boli z prawej strony tez to moze promieniuje do prawego jajnika.
    Jade z dzieckiem na kulki bo oszaleje...

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko zostaw se ta kase na bete za kilka dni :) wg mnie bez sensu badac. Masz piekny wynik przeciez.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    A przypomnisz homocysteinę (robiona w labie?) i tarczycowe? I co bierzesz i w jakich dawkach?
    Na Twoim miejscu bym koniecznie zrobiła krzywe. Jeśli coś kiedyś miałaś to samo nie minęło. Na czczo ładne wyniki nic nie znaczą. Tzn nie ma IO, ale możesz mieć hiperinsulinemię.

    Insulina wysoka przeszkadza i w zajściu i w utrzymaniu.

    Jeszcze możesz zrobić pakiet z testdna.pl na trombofilię (mthft, pai, leiden).


    Hsg jak najbardziej, ale PO wszystkich badaniach. BTW te trzy bakterie, któe się robi w pakiecie też zrób. Też przeszkadzają.

    Rodziłaś naturalnie? Jak nie to niech fizjo gin się przyjrzy. Może są zrosty.


    Badań tak naprawdę jest milion i to co tu robimy to szczyt góry lodowej, ale zwykle wystarcza. Stawiam na cukier, po prostu.


    Powiedz mi kochana, a mogę zrobić krzywe w czasie okresu ? :)
    Nie rodziłam naturalnie, dlatego wlaśnie chodzi mi po głowie hsg... O czymś takim jak fizjo-gin jeszcze nie słyszałam. Muszę obczaić.

    Jest sens robić ten test na trombofilię, jeżeli byłam w ciąży i w wszystko było ok? W sensie to są rzeczy, które się nabywa, czy które są zawsze?

    I jakie 3 bakterie w jakim pakiecie ? Bo się pogubiłam

    Homocysteine mam 8,5
    Tarczycowe ostatnie :

    Tsh 0,61
    Ft3 3,6 ( 4,0 - 8,3) - nie chce się ruszyć. Ja się z takimi wynikiem ft3 czuje świetnie i od kilku lat jest tak niski.
    Ft4 16,6 ( 10,6-19,4)

    Jeżeli chodzi o to co biorę, o jejku, boje się pisać, bo znowu wyjdę na wariatkę. Ale tak :

    - euthyrox n125
    - jodid
    - selen
    -cynk
    - metylowany b-complex
    - żelazo bo mam słabą ferrytynę
    - d3
    - k2
    - niepokalanek
    - wiesiołek
    - inozytol

    i pewnie coś jeszcze, ale z głowy więcej nie wypisze :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:30

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15959 11911

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,wiem.
    A ten ból się dobrze zapowiada ;) Ty masz dzisiaj 9dpo?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Szczerze? To ja sie czasem czuje taa co najbardziej przeźywa ;p i chcialam zapytac czy jak jutro zbadam znowu proga to czy przegne(wiecie-czy rosnie czy nie ;p )ale wiem że on skacze i to idiotyzm :D

    Hahahah, to jedziemy na jednym wózku :P
    Ja też ciągle mam wrażenie, że macie mnie ochotę stąd pogonić :D
    Ja na penwo od 10 dpo powinnam mieć odcięty dostęp do forum :P

    Nie badaj. Ja tak robiłam. A potem znalazła multum przypadków, gdy prog spadał i odbijał jak dochodziło do ciąży.
    Nawet lekarz mi mówił, że tak się dzieje. Więc szkoda kasy :P

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15959 11911

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzicie,glupie pytanie a wolę Was zapytac..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Sung, a Ty kiedy robisz usg? :)

    jutro...

    Anhydra, możemy sobie ręce podać! Mój przyrost bety od 20 listopada to średnio 85,4 %
    Beta 16035
    Progesteron mi napisali, ze 5 dni roboczych o.O nie rozumiem, zawsze był tego samego dnia!

    Domi_tur, kark lubią tę wiadomość

  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    jutro...

    Anhydra, możemy sobie ręce podać! Mój przyrost bety od 20 listopada to średnio 85,4 %
    Beta 16035
    Progesteron mi napisali, ze 5 dni roboczych o.O nie rozumiem, zawsze był tego samego dnia!


    Aaaa!!! Jutro ty i Anhydra macie usg!
    Czekamy na zdjęcia i cudowne wieści.
    Ale się jaram. Jakbym to ja na to usg szła, hahahah

    Sung, Anhydra lubią tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 27 listopada 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Sung, a Ty kiedy robisz usg? :)

    I na Twoją wizytę serduszkową też przebieram nóżkami.
    Super, że nie uciekłyście na fiolet. Wasza obecność tu naprawdę jest mega budująca

    Anhydra lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego