Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
makalotia wrote:Tak. Na pewno bym nie robiła badań gdyby nie forum . W pierwszej ciąży nie badałam proga to mnie po pociesza, lekarka na następnej wizycie za tydzień będzie najprawdopodobniej chciała odstawić luteinę
Powodzenia na wizycie który masz teraz tydzień?
U mnie dopiero poczatki- 5t 3 dzień. Dzisiaj mam 1 USG po 18. Mam nadzieje, że tym razem będzie dobrze.speakyourmind93, Domi_tur, XxMoniaXx, przedszkolanka:), Agagusia lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
XxMoniaXx wrote:No dzisiaj mam 27 dc a cykle ok 32 dniowe.
Kiedy odstawić dupka ? 32 dnia ?
To zas ni chyba przedluzy cykl bo niz organizm sie kapnie ze proga nie ma to zas ze 2-3 dni bedzie nie ?
Slyszalam ze u niektorych kobitek mimo brania dupka okres przychodzil w terminie, mi nigdy, zawsze okolo 3 dni po odstawieniu. Jesli bedzie tak samo u Ciebie to moze Ci wydłużyć cykl.XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:No dzisiaj mam 27 dc a cykle ok 32 dniowe.
Kiedy odstawić dupka ? 32 dnia ?
To zas ni chyba przedluzy cykl bo niz organizm sie kapnie ze proga nie ma to zas ze 2-3 dni bedzie nie ?
Ja bym poczekała co najmniej do 30-31 dc.XxMoniaXx lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Po 18-tej dopiero
Ja dzisiaj wstałam z bólem brzucha... Z nerwów byłam taka ciekawa jak testy hahaha i kiedy Ty masz wizytę, że aż się zestresowalam
Makalotia ja też głupia zbadalam progesteron, wyszedł 17,4. Lekarka wczoraj powiedziała, że i przy niższych wartościach w pierwszym trymestrze ciąże są donoszone. Dała mi całkowity zakaz badania proga i hcg:) chociaż hcg zbadam w przyszłym tyg, bo powiedziala ze niby nie ma określonych wartości ale ze swoich obserwacji widzi, że powyżej 16 000 można na usg zobaczyć serce sprawdzę więc jej teorieAnhydra lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:U mnie dopiero poczatki- 5t 3 dzień. Dzisiaj mam 1 USG po 18. Mam nadzieje, że tym razem będzie dobrze.
Zycze niezapomnianej, cudownej wizyty:)Anhydra, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
Udało mi się wcisnąć do dobrego immunologa 17.12 !
Wiec jak tylko wyjdzie jakiś syf w wynikach ktos szybko to ogarnieprzedszkolanka:), Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Anhydra wrote:U mnie dopiero poczatki- 5t 3 dzień. Dzisiaj mam 1 USG po 18. Mam nadzieje, że tym razem będzie dobrze.
Anhydra lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:52
speakyourmind93, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
tęczova wrote:Najmłodsza, co do badań, to przez cały ten ponad rok co się staramy tyle razy się kułam, tyle krwi pobrałam, u lekarzy byłam, mierzyłam temperaturę, sikałam na testy, martwiłam się, że na 100% mam endometriozę. Szukałam problemu u siebie. Mąż dopiero trochę ponad miesiąc temu zgodził się na badania, bo wcześniej się bał wyników, bo było milion ale. Wyniki niestety masakra. Gin stwierdził, że jeszcze i 2 lata mogłabym się badać i tysiące złotych wydać i nic by z tego mogło nie być. Wyślij faceta na badania, bo może niepotrzebnie się męczysz - nasze badania są bardziej bolesne i bardziej kosztowne.
Mam zamiar go w styczniu/lutym wysłać
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
.
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
.
U mojego może być coś nie tak z wynikami, ale nie panikuje. Najpierw przebadam siebie. On ma dwójkę dzieci dzieci. 2 lata temu zaszłam w ciąże, wiec liczę, ze teraz u niego tez wszystko ok02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2