Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Profertil jest dobry ale drogi i maca..
Zwlaszcza ze proces spermatogenezy trwa ok 3 mies. My poprawialismy ok pol roku te wyniki
Teraz moj pije jeszcze saszetki acertin dla mezczyzn planujących powiekszenie rodziny.. Gin mi dala probke i kupilam potem. Tez nie za tanie bo 90 zl ale na 2 mies.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:36
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Ja myśle, ze mi w krzywych wyjdą kwiatki. I będę sobie pluc w brodę, ze dopeiro teraz zrobiłam. Posłuchałam lekarzy niepotrzebnie :p
Super z mieszkaniem!
I trzymam kciuki za szybka owu!!!!
No ale dlaczego myślisz, że wyjdą kwiatki w krzywych? Źle się odżywiasz? Masz długie przerwy w posiłkach? Jesz nieregularnie i nie jest to zdrowe jedzenie? Bo ja jadłam kolację może 2 dni w tygodniu, ostatni posiłek i 16-17, później rano wstawałam o 5 i jadłam dopiero w przerwie w pracy o 9. Czasami miałam 2 posiłki w ciągu dnia! Wiec sobie zapracowałam na swoje wyniki. A, no i słodycze - czasami naprawdę sobie nie żałowałam. Myślę, że taki Wyniki jak ja mam nie biorą się znikąd. -
Niezapominajka2 wrote:No ale dlaczego myślisz, że wyjdą kwiatki w krzywych? Źle się odżywiasz? Masz długie przerwy w posiłkach? Jesz nieregularnie i nie jest to zdrowe jedzenie? Bo ja jadłam kolację może 2 dni w tygodniu, ostatni posiłek i 16-17, później rano wstawałam o 5 i jadłam dopiero w przerwie w pracy o 9. Czasami miałam 2 posiłki w ciągu dnia! Wiec sobie zapracowałam na swoje wyniki. A, no i słodycze - czasami naprawdę sobie nie żałowałam. Myślę, że taki Wyniki jak ja mam nie biorą się znikąd.
Miałam 2 lata temu brzydkie wyniki insuliny kochana
Ale na czczo miałam tez wysoki homa ir.
Teraz na czczo było super i endo mi powiedział, ze nie muszę robic krzywych02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
XxMoniaXx wrote:Profertil jest dobry ale drogi i maca..
Zwlaszcza ze proces spermatogenezy trwa ok 3 mies. My poprawialismy ok pol roku te wyniki
Teraz moj pije jeszcze saszetki acertin dla mezczyzn planujących powiekszenie rodziny.. Gin mi dala probke i kupilam potem. Tez nie za tanie bo 90 zl ale na 2 mies.
Dokupiłam mu l-karnityne i maca
Do tego salfazin i profertil.
Będzie gitXxMoniaXx lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Najmłodsza - rozumiem. Mialam taką samą historię - źle wyniki, później powtórka tylko na czczo, wyniki super i endo powiedział, że wykluczyłam w ten sposób IO, jeszcze specjalnie zapytałam, czy przez to co mi w pierwszych badaniach wyszło to nie mam czasem jakichś predyspozycji do IO to powiedział, żebym nie wymyślała! Uparłam się i powtórzyłam krzywe, wyszło co wyszło. No ale naprawdę - nie dbałam o siebie. I insulina na czczo wyszła 2 razy wyżej niż za drugim razem
Szukam lekarza, żeby pójść szybko prywatnie i zajrzeć co tam się w środku dzieje, bo w luxmedzie oczywiście na wizycie zwykłej usg nie robią, trzeba dostać skierowanie! -
Ja chyba się będę żegnać z wątkiem listopadowym i witać z grudniowych...
dzisiaj 14dpo, skok temperatury z 37.06 do 37,24 a test o czułości 10 negatywny.❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Przyszło mleczko pszczele. Ale obrzydlistwo !!!! Fuj !!!!!02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Natalia1992 wrote:Przedszkolanka Ty ostatnio miałas taki wysoki estradiol, dobrze kojarzę?
Bo mój 495 przy 20mm pęcherzyku. Orientowałas się czy to ok czy za dużo?
Moim zdaniem ok.
Przed owulacja poziom estradiolu gwałtownie wzrasta.
Zbadaj 7 dpo
I jaka jednostka ?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Niezapominajka2 wrote:Najmłodsza - rozumiem. Mialam taką samą historię - źle wyniki, później powtórka tylko na czczo, wyniki super i endo powiedział, że wykluczyłam w ten sposób IO, jeszcze specjalnie zapytałam, czy przez to co mi w pierwszych badaniach wyszło to nie mam czasem jakichś predyspozycji do IO to powiedział, żebym nie wymyślała! Uparłam się i powtórzyłam krzywe, wyszło co wyszło. No ale naprawdę - nie dbałam o siebie. I insulina na czczo wyszła 2 razy wyżej niż za drugim razem
Szukam lekarza, żeby pójść szybko prywatnie i zajrzeć co tam się w środku dzieje, bo w luxmedzie oczywiście na wizycie zwykłej usg nie robią, trzeba dostać skierowanie!
Zobaczymy jak te moje wyniki ..
A skąd jesteś ?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Niezapominajka2 wrote:Najmłodsza - rozumiem. Mialam taką samą historię - źle wyniki, później powtórka tylko na czczo, wyniki super i endo powiedział, że wykluczyłam w ten sposób IO, jeszcze specjalnie zapytałam, czy przez to co mi w pierwszych badaniach wyszło to nie mam czasem jakichś predyspozycji do IO to powiedział, żebym nie wymyślała! Uparłam się i powtórzyłam krzywe, wyszło co wyszło. No ale naprawdę - nie dbałam o siebie. I insulina na czczo wyszła 2 razy wyżej niż za drugim razem
Szukam lekarza, żeby pójść szybko prywatnie i zajrzeć co tam się w środku dzieje, bo w luxmedzie oczywiście na wizycie zwykłej usg nie robią, trzeba dostać skierowanie!
W luxmedzie skierowanie na usg? -
Natalia1992 wrote:pg/ml
Piękny estradiol, nic tylko się cieszyć!
Zbadaj 7 dpo, ale owulacja zapowiada się piękna02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
nick nieaktualnyDomi nie strasz...
W ostatniej ciąży w dzień pierwszej bety pozytywnej i 2 testu (dzień ojca) byliśmy u teścia złożyć życzenia, a tam szwagier podchodzi i mówi mi "śniło mi się dzisiaj, że byłaś w ciąży z dziewczynką"... I jak tu człowiek ma w takim momencie udawać, że się nie stara i nie wie o co kaman Ale szwagier w nagrodę za przeczucie został chrzestnym, więc Domi jak się sprawdzi to się szykuj -
Najmłodsza_staraczka wrote:Piękny estradiol, nic tylko się cieszyć!
Zbadaj 7 dpo, ale owulacja zapowiada się piękna
Jesteście mega obeznane to jeszcze jedno pytanie: Jest możliwe że taki estradiol był wczoraj to możliwe że tez wczoraj była owulacja czy raczej taki wysoki jest kilka dni przed?
Sorki za smęcenie ale pierwszy raz badam tak dokładnie hormony i się podjarałamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:35
-
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Przyszło mleczko pszczele. Ale obrzydlistwo !!!! Fuj !!!!!
a które zamówiłaś?
tego tak malutko się bierze, że ja nie mam problemu.
Jak jesteś na fb to znajdź grupę "to w środku". Mega wiedza dziewczyn i znajdziesz dobrych lekarzy w Twoim mieście.
A ja nadal nie mam proga
Do dupy z tymi usg tak wcześnie. Gdyby nie cp poprzednie, nie poszłabym i miałabym spokój i radość.
A tak? No jest w macicy, ale to wiedziałam, bo inaczej już bym dawno wylądowała w szpitalu. Najpierw w ogóle nic więcej poza pęcherzykiem nie mógł zobaczyć.
Mówi, że mam tyłozgięcie i to dlatego. Potem jednak pęcherzyk żółtkowy.
Potem, że jakby zarodek. Jakby 5 tydzień. A ja jestem 5t6d Ale dopytywał się czy na pewno beta była 16000...
Kazał zrobić jutro, zeby zobaczyć czy w ogóle przyrasta i przyjść za tydzień.
Za tydzień terminów nie ma, dopiero za 2...
-
kark wrote:Domi nie strasz...
W ostatniej ciąży w dzień pierwszej bety pozytywnej i 2 testu (dzień ojca) byliśmy u teścia złożyć życzenia, a tam szwagier podchodzi i mówi mi "śniło mi się dzisiaj, że byłaś w ciąży z dziewczynką"... I jak tu człowiek ma w takim momencie udawać, że się nie stara i nie wie o co kaman Ale szwagier w nagrodę za przeczucie został chrzestnym, więc Domi jak się sprawdzi to się szykuj
Kiedyś klientce po nieudanym in vitro, która płakała u mnie w salonie że została juz tylko adopcja, zawiazalam czerwoną kokardke na ręce (akurat przyszło zamówienie zapakowane w czerwona wstazke) i powiedziałam, że to na szczęście.
Trzy miesiące później kurier przyniósł mi kosz słodyczy z karteczką, że jestem czarownicą bo kobitka w ciąży :p
A w ogóle to 11 listopada byłam z siostrą na spacerze, powiedziała że była u wróżki. Wróżka stwierdziła, że urodze w przyszłym roku i bedzir to syn :p w tym momencie pod nogami znalazłam czerwona wstazke i nosze ja przywiazana do torebki a siostra od razu stwierdziła, że to znak, nie muszę mówić że dodatkowo mnie to wtedy nakręciło na robienie testów... No i wyszłokark, Anhydra, smeg lubią tę wiadomość