Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydra wrote:Mdłości wynikają z wysokiego beta hcg raczej niż proga. ..bo ja na początku miałam proga 100 ng a mdłość zero...a teraz...ło matko...
Też mi się wydaje, że mdłości raczej wynikają z poziomu bhcg.
Ja miałam w ciąży wysoki poziom i mdłości zero.
Tak samo po owu progesteron dobija mi czasem do 40 i nic nie czuje02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Sung wrote:Nie wiem co mam napisać... mogę tylko czekać. Lekarz kazał zrobić jutro znowu betę. I tyle. Myslę o pójściu na usg do kogos innego, ale ogólnie mi wszystko opadło.
Sung po prostu przejdź się na inne USG. Dziwię się że każą Ci powtarzać betę w takiej sytuacji bo jak już pisalam- rozstrzygajacy jest obraz na USG a nie już przyrosty. Ja więcej bety nie robię. I nie wiem- może u mnie też źle przyrasta, ale pierdole- wole poczekać na USG niż się zadreczać przez te durne procentyNajmłodsza_staraczka, Domi_tur, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
To z całą pewnością osobliwe objawy, każdy ma inną teorie, przekazuję tylko kolejną choć czytałam dzisiaj artykuł o tym, że skoki progedteronu działają drażniąco na śluzowke żołądka.
Ja nie jestem z tych co nie mogą za głęboko szczoteczką do zębów zajechać bo mają odruch, więc może też mieć wpływ, zresztą u mnie rodzinnie ciąże przechodzi się bez rzygowo -
Najmłodsza_staraczka wrote:Też mi się wydaje, że mdłości raczej wynikają z poziomu bhcg.
Ja miałam w ciąży wysoki poziom i mdłości zero.
Tak samo po owu progesteron dobija mi czasem do 40 i nic nie czujeprzedszkolanka:), kark lubią tę wiadomość
-
Sung czyli jutro powtórka bety a pozniej wizyta? Ty bierzesz coś na podtrzymanie?
Jejj ja dopiero jem obiad..
To tak,na poczatek dr zapytal jak tam to mu powiedzialam,ze bez zmian. Ze skrocil mi sie cykl,ale by nie bylo za dobrze dostalam na owu infekcje ale na wizyte dopiero teraz sie dostalam. Pytal jak sie leczylam,czy jeszcze cos dolega itp.no i zbadal.(Domi iladian dobry wybor ) Okazalo sie ze ph jeszcze nie takie i dostalam na podleczenie globulki. Nie miala infekcja wpływu na to,ze sie nie udało. Pozniej zaprosil na usg,no i jak to ja swoje bolesci o sluzie,o tych potach musialam wylac ;p wyliczylam co biore i pije wypytalam o endo bo powiedzial ze chyba @ nie.mam mocnej i oczywiscie szalu nie ma ,tzn.moze byc ale mogloby byc lepsze. Jajniki to juz w ogole leniwe w kij. No i pytal czy wtedy w ciazy bralam dupka,jak bylam stymulowana i ile to trwalo(udalo sie za 1 razem),to DAL MI(SAM!!) Clo plus duphaston,wedlug swojej zasady a nie jak poprzednio. Inofolic dalej mam brac,ale jak zobacze dwie kreski to odstawic. Mam sie pokazac 4 stycznia z dobrymi wiadomosciami ;p i teraz kminie czy jak dostane wczesniej @ to czy tez mam brac clo czy jak (ale chyba tak). Dodalam tez ze ja juz to raz przechodzilam,dlatego jestem taka natretna. Ale powiedzial,ze wszystko rozumie. Zyczyl powodzenia i ..odetchnelam.
Co najlepsze-dostalam @ i dzisiaj zaczynam cloDomi_tur, OlivkowaMama, Agagusia, smeg, kark, Izaw lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Sung po prostu przejdź się na inne USG. Dziwię się że każą Ci powtarzać betę w takiej sytuacji bo jak już pisalam- rozstrzygajacy jest obraz na USG a nie już przyrosty. Ja więcej bety nie robię. I nie wiem- może u mnie też źle przyrasta, ale pierdole- wole poczekać na USG niż się zadreczać przez te durne procenty
Dokładnie, usg jak najszybciej żeby sprawdzić czy od poprzedniego razu coś się rozwinęło...
Szkoda Sung, że noe jesteś z Wrocławia bo bym Ci od ręki załatwiła wizytę na super sprzęcie
Mocno trzymam kciuki!
Sung lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Sung czyli jutro powtórka bety a pozniej wizyta? Ty bierzesz coś na podtrzymanie?
To tak,na poczatek dr zapytal jak tam to mu powiedzialam,ze bez zmian. Ze skrocil mi sie cykl,ale by nie bylo za dobrze dostalam na owu infekcje ale na wizyte dopiero teraz sie dostalam. Pytal jak sie leczylam,czy jeszcze cos dolega itp.no i zbadal.(Domi iladian dobry wybor ) Okazalo sie ze ph jeszcze nie takie i dostalam na podleczenie globulki. Nie miala infekcja wpływu na to,ze sie nie udało. Pozniej zaprosil na usg,no i jak to ja swoje bolesci o sluzie,o tych potach musialam wylac ;p wyliczylam co biore i pije wypytalam o endo bo powiedzial ze chyba @ nie.mam mocnej i oczywiscie szalu nie ma ,tzn.moze byc ale mogloby byc lepsze. Jajniki to juz w ogole leniwe w kij. No i pytal czy wtedy w ciazy bralam dupka,jak bylam stymulowana i ile to trwalo(udalo sie za 1 razem),to DAL MI(SAM!!) Clo plus duphaston,wedlug swojej zasady a nie jak poprzednio. Inofolic dalej mam brac,ale jak zobacze dwie kreski to odstawic. Mam sie pokazac 4 stycznia z dobrymi wiadomosciami ;p i teraz kminie czy jak dostane wczesniej @ to czy tez mam brac clo czy jak (ale chyba tak). Dodalam tez ze ja juz to raz przechodzilam,dlatego jestem taka natretna. Ale powiedzial,ze wszystko rozumie. Zyczyl powodzenia i ..odetchnelam.
Co najlepsze-dostalam @ i dzisiaj zaczynam clo
Noo to zapowiada się pracowity grudzień
Super wieści, trzymam kciuki!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:To już od 3 dni wychodzą mi pozytywne testy owu. Z nowości to poczułam jajnik a 2 dni temu powinna przyjść @, ewidentnie ten cykl robi mnie w konia.
Ja mam pozytyw dzien przed i dobre 2, czasem 3 dni po Moze wysoki poziom lh, nie wiem...Albo takie czułe sa:) A mowiac pozytyw mam na mysli ta pierwsza kreske taka meeeeega bordowa, bo jesli mialabym na uwadze dwie kreski tego samego odcienia to musialabym powiedziec, ze juz kilka dni przed ovu wychodza mi pozytywyprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Sung, koniecznie idź do kogoś innego skonsultować wszystko... Czasem inne osoby mają lepsze spojrzenie na sytuację...
Ja miałam właśnie klientke położna z kliniki niepłodności i powiedziała mi, że mdłości wynikają z wysokiego progesteronu, dlatego mam się cieszyć że ich nie mam hehe ale jak łożysko przejmie funkcje to mogę je mieć. I miały pacjentke z progesteronem 8, która donosiła piękna ciązę więc nie ma sensu go badać.
Another od bety nie,bo przeciez ona kazdej rośnie a nie kazda ma ale pewnie to kwestia indywidualna.
-
Szczęściara wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30ba58f40d2b.jpg
Dziewczyny oceńcie swoim okiem czy to pozytywny owulak? Nie czaje tych testów.
Domi tak,zaczynamy niedlugo :p dziękuję :*
Humor mi poprawil!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 16:28
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Dokładnie, usg jak najszybciej żeby sprawdzić czy od poprzedniego razu coś się rozwinęło...
Szkoda Sung, że noe jesteś z Wrocławia bo bym Ci od ręki załatwiła wizytę na super sprzęcie
Mocno trzymam kciuki! -
Przedszkolanko super to teraz bedzie z gorki:) jak masz brac clo od 1 dc ? Bedziesz miala monitoring ? Od kiedy masz brac dupka ?
Ja dzis zrobilam 2 testy. 1 allegrowy i 1 apteczny i oba negatywne.
I juz dzis nie wzielam dupka. -
A ja byłam dzisiaj u mojej, co prawda nie na wizycie normalnej, ale przy okazji. I jej mówię o progesteronie, że 13 był. Że dziwna miesiączka, że coś nie tak. Jednak wycofała się że wspomagania, o którym ostatnio wspomniała i rzekła, że czekamy rok, mam się nie spieszyć i sranie. Znowu puściły mi emocje w domu. A o kant dupy to rozbić.
Kto we Wrocławiu da mi cokolwiek na pierwszej wizycie?
Fajnie Przedszkolanko, że trafiłaś na lekarza, co ci pomaga a nie każe osiwieć i stracić chęci i nadzieję. Grudzień jest Twój!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 16:39
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:A ja byłam dzisiaj u mojej, co prawda nie na wizycie normalnej, ale przy okazji. I jej mówię o progesteronie, że 13 był. Że dziwna miesiączka, że coś nie tak. Jednak wycofała się że wspomagania, o którym ostatnio wspomniała i rzekła, że czekamy rok, mam się nie spieszyć i sranie. Znowu puściły mi emocje w domu. A o kant dupy to rozbić.
Kto we Wrocławiu da mi cokolwiek na pierwszej wizycie?
Fajnie Przedszkolanko, że trafiłaś na lekarza, co ci pomaga a nie każe osiwieć i stracić chęci i nadzieję. Grudzień jest Twój! -
XxMoniaXx wrote:Przedszkolanko super to teraz bedzie z gorki:) jak masz brac clo od 1 dc ? Bedziesz miala monitoring ? Od kiedy masz brac dupka ?
Ja dzis zrobilam 2 testy. 1 allegrowy i 1 apteczny i oba negatywne.
I juz dzis nie wzielam dupka.
Szkoda ze negatywne..ale zaraz @ i zaczynamy razem
Lami ja nie we Wro ale z Wałbrzycha i Świdnicy Ci mojego moge polecić
A ta lekarka niech sama czeka.. -
przedszkolanka:) wrote:Sung czyli jutro powtórka bety a pozniej wizyta? Ty bierzesz coś na podtrzymanie?
Co najlepsze-dostalam @ i dzisiaj zaczynam cloprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
A ja już mam nerwa. Robiłam wczoraj badania różnej maści ;p i dalej nie mam wyników TSH i ft4 . Zawsze były tego samego dnia. Zależy mi na nich najbardziej, a tu lipa..