Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanka, bierz, tak jak mówił. Ja już bym mu ufała. Jeśli on nie blokuje owu, to już będzie Cię osłaniał od początku.
Przedszkolanko, wysyłam zaproszenie, jeśli nie masz nic przeciwko temu. Zapytałabym się o jedną rzecz.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Isaura81 wrote:Ja miałam badany mniej więcej w 6,8,10 dniu po ovu. Suma powinna być 40 tylko nie w tych jednostkach które ty podajesz. Można to przeliczyć.
Jak coś chcesz jeszcze zapytać i mogłabym pomoc to na priv bo mało tu zaglądam.
Czekaj, wyślę zaproszenie i napisze02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
reset wrote:Oczywiście podpieram się tylko tym, co czytałam (nie mniej jednak literatura medyczna to była, nie jakieś blogi czy inne mało wiarygodne źródła), jak i własnym doświadczeniem, gdzie w ostatnich dwóch cyklach lekarze stwierdzali, że mam cykl bezowulacyjny i kazali łykać duphaston, by wywołać okres, po czym okazywało się, że owulacja była (potwierdziło się to badaniami hormonów i usg).
Nie jestem lekarzem, więc moja wiedza jest tylko nabyta w wyniku starań, nie mniej jednak między duphastonem a luteiną jest właśnie ta zasadnicza różnica.
Pamietajcie także, że lutka wychodzi w badaniach krwi, a dupek nie oraz luteina wpływa na sztuczny wzrost podstawowej temperatury, a dupek nie.
Kochana, mogłabym do ciebie na priv napisać ?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Kochana, mogłabym do ciebie na priv napisać ?
Tak.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ej, laski... zawijamy na grudzień ?
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
We Wro super sprzęt ma Medfemina i tam też wszystkie moje klientki na wspomagaczach je otrzymują bez problemu większość lekarzy to lekarze z Borowskiej.
Super usg mają w Invictcie- klinika niepłodności ale super lekarze ( poza Panią która ma nazwisko na O, jak długie zielone warzywo, ją omijać z daleka).
Jeśli chodzi o lekarzy to najlepsze opinie w okolicy mają Jarosz, Halama i Mydłowski - przyjmują bodajże w Mediconcept na Krzyckiej. Ze Śródmieścia serdecznie polecam - dr Nadim Slejman.Lami lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Dzięki Domi! A dobrego endokrynologa masz? Czy po Twojej historii jednorazowej już nie chodzisz?
Ja chodziłam do dr Skórkowskiej-Telichowskiej bo ona leczyła mnie e szpitalu. Ale u niej wizyta 5min-250zl
Ale w lipcu byłam u genialnej babki w Mediconcept - Dr Trzmiel-Bira. Też pracuje e szpitalu, rewelacyjnie mi powiedziała jak należy przygotować się do ciąży, mega mądra babka s przy tym młoda więc na czasie.
Jest też jakaś dobra ginekolog-endokrynolog ale to muszę podpytać znajomej, Ona ją w sumie w niedoczynności szybko do ciąży wyprowadziła -
Tak, zapraszam juz wszystkie na grudzień.
Reset ja Ci wierzę! Chyba u mojej koleżanki tak ten duphaston podziałał. Ja miałam brać od 16 dc, to dzisiaj! Może i mi pomoże jestem pełna nadziei teraz.
Przedszkolanko ja juz kilka razy pisałam, że duphaston nie blokuje owulacji. Nie wiedziałam co prawda, że może ją wywołac, ale że nie działa tak jak luteina to już wiedzialam i kilka innych osób tez to pisało, no gdzie Ty się wtedy podziewalaś xD chyba nam nie wierzysz.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Domi, jakbyś wiedziała coś o tej ginekolog-endokrynolog, to byłoby super. Może załatwiłbym dwie kwestie na raz.
A propos tego, co wcześniej pisała Kark - mi tu też z Wami dobrze. Chyba nie przenoszę się na grudzień, bo ta miesięczna "presją" mnie stresuje
Fajnie widzieć serduszka na pierwszej stronie, ale jakoś smutno obserwować przy nicku @
Może ktoraś ma chęci zostać na listopadzie?speakyourmind93 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Niezapominajka2 wrote:Tak, zapraszam juz wszystkie na grudzień.
Reset ja Ci wierzę! Chyba u mojej koleżanki tak ten duphaston podziałał. Ja miałam brać od 16 dc, to dzisiaj! Może i mi pomoże jestem pełna nadziei teraz.
Przedszkolanko ja juz kilka razy pisałam, że duphaston nie blokuje owulacji. Nie wiedziałam co prawda, że może ją wywołac, ale że nie działa tak jak luteina to już wiedzialam i kilka innych osób tez to pisało, no gdzie Ty się wtedy podziewalaś xD chyba nam nie wierzysz. -
Przedszkolanko czyli wizyta pełen sukces! bardzo się cieszę że poszło po Twojej myśli
Co do endometrium, to ja przez stymulację miałam gorsze, więc stosowałam wino czerwone, orzechy brazylijskie + witaminy wg. Tej stronki https://matkamimowszystko.pl/jak-poprawic-grubosc-endometrium-26-sposobow/ i znów było ładne, w dniu owulacji 11 mmprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
27 lat
9cs