Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:I tak trzymaj, mi to zajęło chwile dluzej, moze dlatego ze w tej ciazy bylam równy tydzien i jednak zdążyłam sobie narobić nadziei mialam na to lipcowe maleństwo:( teraz jest Ok, czekam ba koniec okresu i działamy!
Też się na lipi3c nastawiałam, szczególnie, że w czerwcu jesteśmy na weselu pary, której nie lubimy. Nawet mąż chce im odmówić, ale w kółko powtarzałam "zaczekaj, jak będę mieć temin 2tyg po weselu to powiemy, że nie będzie nas przez ciąże i tylko do kościoła skoczymy". Bo tak to trochę głupio odmawiać bez powodu :> -
Mierze temperature ale teraz dlugo mialam przerwe bo juz nie dawalam rady psychicznie z tymi temperaturami, testami itp, troche odpoczelam od tego, spowrotem wrocilam do mierzenia i juz sie tak nie nakrecam jak kiedys3/10/2015 - poronienie w 6tyg
10/12/2015 synek ♡
Ponad 3l starań o 2 maluszka -
przedszkolanka:) wrote:Oj ja tez Najmlodsza ja zamowilam herbate niepokalanka,bede popijać aczkolwiek u mnie strach z takimi cyklami i nastawiam sie na stymulacje w grudniu.
Ale czuje jajniki ,może inofolic coś ruszyl
Przedszkolanko ile saszetek dziennie pijesz 1 czy 2 ? Ja po drodze z labo obeszlam apteki bo chcialam juz ten Miovarian kupic ale nigdzie nie ma a ja chce juz od dzisiaj -
Beti82 wrote:Przedszkolanko ile saszetek dziennie pijesz 1 czy 2 ? Ja po drodze z labo obeszlam apteki bo chcialam juz ten Miovarian kupic ale nigdzie nie ma a ja chce juz od dzisiaj
-
Agagusia wrote:Podaj mi miejscowość? to Ci sprawdze gdzie u Ciebie w okolicy jest.
62-800 Kalisz.Dziekuje -
Dołaczam do Was dziewczynki . Wedlug apki i ostatniego cyklu za 4 dni ovulka. Takze od dzis testy ovu w ruch. Kupilam tez zel na listopadowe starania, ktory przedłuża żywotność plemników. Jak dzis wzielam rano suplementy, ktore lykam od 6 cyklow to stwierdzilam ze musi sie udac w tym mcu bo garsc tabsow rano juz mnie nudzi ;,)
smeg lubi tę wiadomość
11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
nick nieaktualnyAnhydra wrote:Dziewczyny a czy takie wyniki krzywej są ok? (Robiłam 2 miesiące temu)
Glu na czczo 95.5 mg/dl
Glu po 1 h 128.8 mg/dL
Glu po 2 h 87.8 mg/dl
Insulina:
Na czczo 6.95 mU/ml
Po 1h 50.38 mU/ml
Po 2h 34.87 mU/mL
Cukier pikny. Insulina nie bardzo. Dieta.
Nona Ja robiłam amh. Dwa lata temu wyszło 2,7 chyba czy jakoś tak. Gupia lekarka powiedziała, ze w moim wieku za wysokie i pewnie mam pcos. No gupia. Więcej do niej nie poszłam, z róznych powodów. Taka sławna niby a dramat.
Wcinałam q10, więc tylko lepiej moze być. Myślę, że warto psrawdzić.
Nie martwię się już progiem, bo temp się pnie. Zbadam go w 7 dpo.
Anhydra, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
A u mnie cos dziwnego z temperatura sie dzieje, moze macie pomysl dlaczego?w drugiej fazie cyklu ostatniego mialam ponad 37, potem spadła ( u mbieczwykle spada dopiero jak okres dostaje) do 36,61 w 4 dc, dzis 6 dc i znow 36,81. O co chodzi? Skad teraz taki wzrost?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:https://ktomalek.pl/#0
O dzieki -
Agagusia wrote:A u mnie cos dziwnego z temperatura sie dzieje, moze macie pomysl dlaczego?w drugiej fazie cyklu ostatniego mialam ponad 37, potem spadła ( u mbieczwykle spada dopiero jak okres dostaje) do 36,61 w 4 dc, dzis 6 dc i znow 36,81. O co chodzi? Skad teraz taki wzrost?
Aga myśle ,ze jeszcze mogą Ci hormony szalec po biochemicznej.Moja kolezanka w zeszlym miesiacu miala biochemiczna i jej lekarz kazal wstrzymac sie ze staraniami 3 miesiace .Troche mnie to zdziwilo.Widze ,ze tutaj dziewczyny od razu zaczynaja nowe starania. -
Test owu zrobiony przed chwila :p
Plik lh raczej tak szybko nie spada, wiec ten rano zrobił mnie w konia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3463868be32d.jpg02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Test owu zrobiony przed chwila :p
Plik lh raczej tak szybko nie spada, wiec ten rano zrobił mnie w konia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3463868be32d.jpg
WTF? Może test wadliwy?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:WTF? Może test wadliwy?
Nie wiem o co biega :p
Myśle ze rano mógł być fałszywie pozytywny, chociaż siusiu robiłam o 5, a test koło 8, wiec nie był to mocz z całej nocy :p
Moim zdaniem pozytyw będzie znowu ok 15 dc, ale zobaczymy02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
A mi z kolei OF wyznaczył owulkę na sb...a w pt była ovitrelle...czy to możliwe żeby pękło zaledwie po 24h od podania? Nic z tego nie rozumiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbb63509272d.png
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
A wczoraj robilas test? Moze wieczorem pozytywny byl tez, utrzymywał sie do rana a w poludnie juz spadł poziom?
Nie mam zadnego logicznego wytlumaczenia
Ale testy owu najlepiej w poludnie robić
Mi sie bardzo roznily jak robilam kilka razy dziennie wiec roznie moze byc.
Temp mierzysz?3/10/2015 - poronienie w 6tyg
10/12/2015 synek ♡
Ponad 3l starań o 2 maluszka -
Ola_454 wrote:A wczoraj robilas test? Moze wieczorem pozytywny byl tez, utrzymywał sie do rana a w poludnie juz spadł poziom?
Nie mam zadnego logicznego wytlumaczenia
Ale testy owu najlepiej w poludnie robić
Mi sie bardzo roznily jak robilam kilka razy dziennie wiec roznie moze byc.
Temp mierzysz?
Wczoraj niestety nie robiłam :p
Hahahah, tez zgłupiałam :p
Temp nie mierze02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
W ogóle to od wczoraj musze brać antybiotyk (1x dziennie) no i teraz pytanie czy moze on wplywać na temperature mierzona rano? Wiecie cos moze wiecej na temat wplywu antyb. podczas starań?
Na poczatku roku mialam tez antybiotyk, moerzylam wtedy temperature i kojarze ze przesunela mi sie chyba owulacja. Ale teraz wlasciwie dopiero wczoraj zaczelam brać, 1 tabletka, a dzisiaj lekki wzrost temperatury, zpbacze jak jutro to bedzie wygladalo.
Nie jest jakis wysoki wzrost bo z 36,3 na 36,5 ale moja ppdstawowa temp w 1 fazie to 36,6 a w 2 fazie 36,9-37. Dzisiaj rano i wlasciwie nadal czuje ból w brzuchu, bardziej prawy jajnik, typowow owulacyjny, az takie mrowienie w pachwinie prawej, wiec moze to to.
Szkoda ze dzisiaj rano nie poprawiliśmy3/10/2015 - poronienie w 6tyg
10/12/2015 synek ♡
Ponad 3l starań o 2 maluszka