Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie możecie chyba skreślić z tego miesiąca.. Byłam u gin i dopiero u mnie wszystko startuje, mam na jajnikach i ciałko żółte, i torbiel (tak a propos testów owulacyjnych - fajnie mi owu pokazały, ale zapomniały dodać, że niestety pęcherzyk nie pękł tylko stał się toebiela ), a także nowy wzrastający pęcherzyk. Także cóż.. Przynajmniej wiem, że okres może się spóźnić, lub nie przyjść wcale i na 100% nie będzie to oznaczało ciąży
-
Szczęściara wrote:Luteina to nic innego jak progesteron. Lekarze przepisuja na niski progesteron w drugiej fazie.
Beti a nie dostałaś może na wyregulowanie cykli? Bo też luteina reguluje cykle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 17:10
-
nick nieaktualnyBo niektórzy lekarze uważają, że każda kobieta ma cykle 28dniowe i owulację 14 dc...
ALbo uznał, że to bezowulacyjny cykl i trzeba Ci wywołać. zapytaj go najlepiej.
Mi też na początku lekarz kazął się smarowac od 8 dc progesteronem. Przeczytałam gdzies, że czasem tak sie robi 3 cykle, a potem zmienia na po owu i ciąża pyk! Więc sobie sama zmieniłam i po owu smarowałam.
-
Beti ja też brałam od 16dc niby na regulacje. Dupa a nie regulacja. Cykle dalej długie, wg mnie luta tylko wywoła okres a jak się nie wie kiedy owu to bezsensu bo je zatrzyma jeśli do 16dc nie było. Straciłam tak kilka cykli33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Sung wrote:Bo niektórzy lekarze uważają, że każda kobieta ma cykle 28dniowe i owulację 14 dc...
ALbo uznał, że to bezowulacyjny cykl i trzeba Ci wywołać. zapytaj go najlepiej.
Mi też na początku lekarz kazął się smarowac od 8 dc progesteronem. Przeczytałam gdzies, że czasem tak sie robi 3 cykle, a potem zmienia na po owu i ciąża pyk! Więc sobie sama zmieniłam i po owu smarowałam.
Jak bylam u niego to mialam pecherzyk 22 mm tylko,ze to byl 39 dc i kazal ta luteine brac od razu.Pytalam tez dlaczego mam brac od 16 dc skoro ja zawsze owu mialam w granicach 17-18 a on,ze to nic i mam tak brac od 16-26 .Uznalam,ze to bez sensu bo luteina moze mi w tym przypadku jedynie sztucznie wywołac @ a nie cos uregulowac.Dlatego nadal tego nie rozumiem i nie biore.Ja poprostu mam od 2 miesiecy bardzo pozne owu.Co nie znaczy ,ze to cykl bezowulacyjny.Nie mam zbytnio złudzien ,ze jak owu przyjdzie w 28 dc to cos z tego bedzie.Chociaz pewnie sa przypadki i ciazy z takiej owu.Wydaje mi sie ,ze u mnie to raczej chyba stymulacja by musiala byc,zeby te pecherzyki szybciej rosly -
OlivkowaMama wrote:Beti ja też brałam od 16dc niby na regulacje. Dupa a nie regulacja. Cykle dalej długie, wg mnie luta tylko wywoła okres a jak się nie wie kiedy owu to bezsensu bo je zatrzyma jeśli do 16dc nie było. Straciłam tak kilka cykli
No wlasnie dokladnie Ja tak mysle ,moze zle ale tak samo.Nam nie chodzi o to ,zeby okres dostac tylko,zeby owu byla w sensowym czasie .Olivkowa i co teraz robisz z tymi dlugimi cyklami? -
Beti biorę metformax, endo powiedziała, że pomaga na wzrost pęcherzyków i cykle powinny się trochę skrócić
I mówiła, że luta nie ureguluje cykli, jak już to anty ale u nas to nie wchodzi w gręWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 17:37
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
OlivkowaMama wrote:Beti biorę metformax, endo powiedziała, że pomaga na wzrost pęcherzyków i cykle powinny się trochę skrócić
I mówiła, że luta nie ureguluje cykli, jak już to anty ale u nas to nie wchodzi w grę -
RudaAnna wrote:Dziś 6dc pierwszy sexik po okresie zaliczony tez macie ze po kilku dniach postu tak wam się mega chce?
U mnie też koniec @ i w moim umyśle snuje się plan podobny dla Twojego czekam aż mój M skończy pracować i wróci z treningu a ja skończę ogarniać domek. Ale myślę o tym przez pol dnia że najchętniej bym go za flaki wywloklaRudaAnna lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Beti82 wrote:No dostalam niby na wyregulowanie ale nie czaje tego jak mam to brac heheh Bo lekarz kazal od 16 dc .W jaki sposob mi to ureguluje? Bo mam wrazenie ,ze tylko tym,ze okres dostane ale bez owu.No bo jezeli brac po owu to musialabym jeszcze czekac a juz jest 26 dc wiec i tak wszystko przestawione
Beti82 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
OlivkowaMama wrote:Nie, lek ten stosuje się również przy pco i braku owulacji
A to podpytam w grudniu endo jak pojde.
A to gin tez moze zalecic ? czy tylko endo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:10
-
nick nieaktualnyJa brałam proga od pozytywnego testu owu. Gin mówił, że wtedy już nie zablokuje owulacji. Więc raz brałam dopiero w 31dc, raz w 17dc
Ja mam 2dc i już kombinuję jak by mojego napastować. Może pod prysznicem ? 3 dni bez seksu to nie na moje siły
Lami, kupiłam zanim wysłałaś linka te testy, tylko 30+10. Jak przyjdą nawet podczas @ to siknę i będę mieć do porównania -
XxMoniaXx wrote:No i wszystko bedzie jasne w tym tyg. Gin mi odp ze mam podjechac w czw lub pt po recepte na duphaston. I przy okazji sie ja zapytam o ten zespół siostry czy moze sie rzucic na mnie
Od razu inny humor i mam te moc ja wiedzialam ze bez duphastonu/ luteiny sie nie uda. Teraz moje szanse wzrosna:)XxMoniaXx lubi tę wiadomość