Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie w sumie wszystkie młode są z krótkich cykli, kiedy jakimś cudem owu miałam do 14dc. A z długich cykli nic nie wychodziło...
Ja mam znajomą, jej siostra zaszła w pierwszym cyklu, oni już 8my rok z przerwami się starają i tylko cb albo cp ma -
Czesc dziewczyny ja bym potestowała ale czekam na szanowną owu heh i na kuriera bo zamowilam wczoraj testy dna na mutacje.Dzisiaj je odsyłam,zobaczymy co za dziadostwo mi wyjdzie.
-
A ja sie witam w 3 dpo i z temp 37.2
Dzisiaj podgląd, czy pecherzyki popękały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 08:18
xgirl, ajsza123, Beti82, XxMoniaXx, Izaw, Agagusia, przedszkolanka:), kark lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:A ja sie witam w 3 dpo i z temp 37.2
Dzisiaj podgląd, czy pecherzyki popękały.
Anhydra testujemy razem 15.11 ja już nie mogę się doczekać
Anhydra lubi tę wiadomość
1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
Dziewczyny z niedoczynnoscia prosze o rade.Biore euthyrox od lipca na paczatku moje tsh szybko spadalo z 3,5 do 1,29 w 1,5 miesiaca.Pozniej zaczelam brac tabletke rano a nie w nocy i podskoczylo mi na 2,5 .Zaczelam szybko brac znowu w nocy.Po tygodniu zeszlo na 2,14 i z takim wynikiem szlam do endo.Ona potwierdzila,ze mam brac tabletke w nocy.Wiec bralam ale po miesiacu zrobilam znowu tsh i wyszlo 2,34.Dlaczego mi to nie spada skoro doszlam juz do 1,29 na dawce 37,5 .Czy to jest kwestia tego ,ze organizm nie byl przyzwyczajony i szybko spadalo a teraz sie przyzwyczail i musialabym miec wieksza dawke? Prosze niech ktos poradzi bo edno mam dopiero na 12 grudnia .I mysle czy sama sobie nie zwiekszyc dawki do 50 .Ale czulam ,ze mam pow 2 tsh bo znowu mi rzesy wypadaja a jak mialam 1,29 to pieknie odrosly.
-
ajsza123 wrote:Anhydra testujemy razem 15.11 ja już nie mogę się doczekać
Ja raczej wstrzymam się z testowanie do 17.11 bo jestem po ovitrelle i nie chciałabym się napalac na wynik fałszywie pozytywny...chyba że faktycznie zrobie lekkie przedbiegi przed właściwą datą
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Beti82 wrote:Dziewczyny z niedoczynnoscia prosze o rade.Biore euthyrox od lipca na paczatku moje tsh szybko spadalo z 3,5 do 1,29 w 1,5 miesiaca.Pozniej zaczelam brac tabletke rano a nie w nocy i podskoczylo mi na 2,5 .Zaczelam szybko brac znowu w nocy.Po tygodniu zeszlo na 2,14 i z takim wynikiem szlam do endo.Ona potwierdzila,ze mam brac tabletke w nocy.Wiec bralam ale po miesiacu zrobilam znowu tsh i wyszlo 2,34.Dlaczego mi to nie spada skoro doszlam juz do 1,29 na dawce 37,5 .Czy to jest kwestia tego ,ze organizm nie byl przyzwyczajony i szybko spadalo a teraz sie przyzwyczail i musialabym miec wieksza dawke? Prosze niech ktos poradzi bo edno mam dopiero na 12 grudnia .I mysle czy sama sobie nie zwiekszyc dawki do 50 .Ale czulam ,ze mam pow 2 tsh bo znowu mi rzesy wypadaja a jak mialam 1,29 to pieknie odrosly.30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Dziewczyny z niedoczynnoscia prosze o rade.Biore euthyrox od lipca na paczatku moje tsh szybko spadalo z 3,5 do 1,29 w 1,5 miesiaca.Pozniej zaczelam brac tabletke rano a nie w nocy i podskoczylo mi na 2,5 .Zaczelam szybko brac znowu w nocy.Po tygodniu zeszlo na 2,14 i z takim wynikiem szlam do endo.Ona potwierdzila,ze mam brac tabletke w nocy.Wiec bralam ale po miesiacu zrobilam znowu tsh i wyszlo 2,34.Dlaczego mi to nie spada skoro doszlam juz do 1,29 na dawce 37,5 .Czy to jest kwestia tego ,ze organizm nie byl przyzwyczajony i szybko spadalo a teraz sie przyzwyczail i musialabym miec wieksza dawke? Prosze niech ktos poradzi bo edno mam dopiero na 12 grudnia .I mysle czy sama sobie nie zwiekszyc dawki do 50 .Ale czulam ,ze mam pow 2 tsh bo znowu mi rzesy wypadaja a jak mialam 1,29 to pieknie odrosly.
Ciekawe... słyszałam, że niektórzy biorą na noc, ale to wyjątki... zwykle bierze się rano, na czczo, 30 minut minimum przed jedzeniem. Dlaczego kaząła na noc?
Dalej: nie bada się samego tsh, bo ono skacze, ale ft3 i ft4. Wtedy masz jasny obraz.
Dalej: 37 to bardzo mała dawka, zwykle wprowadzająca. Po 2-4 tygodniach powinno się wejść wyżej.
I wreszcie: dawkę dobiera sie do ft3 i ft4 ale również do samopoczucia. Ja np muszę mieć ft3 po korek. Przy połowie normy zdycham. A moja siostra przy moim poziomie ma palpitacje. Każdy jest inny.
Reasumując: zrób porządne badania, ale biorąc tabletkę rano, pełen panel i zobaczymy jak sytuacja.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moyeu wrote:Beti a nie masz ostatnio stresów? Bo pamiętaj że tsh skacze dość mocno. Dopóki nie jest wyższe niż 2,5 to możesz nie zwiększać dawki, moim zdaniem. Mi tsh skacze zawsze przy stresach, nawet nie muszę badać bo mogłabym spać cały dzień. Trochę się już nauczyłam swojego organizmu, bo to w dużej mierze zależy jak Ty się czujesz z danym wynikiem, przynajmniej u mnie się to sprawdza. Relaksik i spokój
Kochana o spokoj to u mnie ciezko.Stres to ja mam zawsze.Szczerze mowiac to mialam nadzieje nawet na obnizenie tej dawki 37,5 do 25 .Ale musze przyznac teraz ,ze jak mialam ponizej 2 to troche lepiej sie czulam.Bylam bardziej spokojna ,odrosly mi rzesy i brwi.Tylko teraz pytanie czy nawet jakbym brala dawke 50 a nie 37,5 to nie bedzie to samo najpierw spadnie a pozniej znowu sie zatrzyma hmm -
Sung wrote:A, Beti, tak to jest tak, że jak nie zwiększysz dawki po wprowadzeniu leku, to objawy wracają. Bo dawka za mała i po pierwszym zachwycie organizmu pomocą, znowu robi się kicha.
-
Sung wrote:Ciekawe... słyszałam, że niektórzy biorą na noc, ale to wyjątki... zwykle bierze się rano, na czczo, 30 minut minimum przed jedzeniem. Dlaczego kaząła na noc?
Dalej: nie bada się samego tsh, bo ono skacze, ale ft3 i ft4. Wtedy masz jasny obraz.
Dalej: 37 to bardzo mała dawka, zwykle wprowadzająca. Po 2-4 tygodniach powinno się wejść wyżej.
I wreszcie: dawkę dobiera sie do ft3 i ft4 ale również do samopoczucia. Ja np muszę mieć ft3 po korek. Przy połowie normy zdycham. A moja siostra przy moim poziomie ma palpitacje. Każdy jest inny.
Reasumując: zrób porządne badania, ale biorąc tabletkę rano, pełen panel i zobaczymy jak sytuacja.
Ft3-3,13 (2,57-4,430 Ft4-1,40 (0,93-1,70)
Anty Tpo -24
Kazala mi brac w nocy bo ona twierdzi ,ze 30 min to za malo ,zeby ta tabletka sie wchłonela .A ja nie jestem w stanie rano wytrzymac dluzej bez kawy.Tzn ja biore w nocy nie na noc Bo wiem,ze to potrzeba chyba min 4h snu.Ja sie budze zawsze ok 4 na siku,wtedy biore i ide spac dalej.
A od 3 tygodni biore tez jodid 50 tak mi endo kazala ale to chyba nie ma wplywu na wynik tshWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 09:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:ja w tym cyklu zaczne z conceive
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:23
Nona lubi tę wiadomość
-
Kochane u mnie 10dc i taka sprawa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51ed7cd5cdea.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:31
XxMoniaXx, smeg, ajsza123, przedszkolanka:), Nona, Ola_454, Anhydra, kark, Izaw lubią tę wiadomość