Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie wszystkie młode są z krótkich cykli, kiedy jakimś cudem owu miałam do 14dc. A z długich cykli nic nie wychodziło... :(

    Ja mam znajomą, jej siostra zaszła w pierwszym cyklu, oni już 8my rok z przerwami się starają i tylko cb albo cp ma :(

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 7 listopada 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja bym potestowała ale czekam na szanowną owu heh i na kuriera bo zamowilam wczoraj testy dna na mutacje.Dzisiaj je odsyłam,zobaczymy co za dziadostwo mi wyjdzie.

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 7 listopada 2018, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 3 dpo i z temp 37.2 :)
    Dzisiaj podgląd, czy pecherzyki popękały.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 08:18

    xgirl, ajsza123, Beti82, XxMoniaXx, Izaw, Agagusia, przedszkolanka:), kark lubią tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • ajsza123 Ekspertka
    Postów: 127 111

    Wysłany: 7 listopada 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A ja sie witam w 3 dpo i z temp 37.2 :)
    Dzisiaj podgląd, czy pecherzyki popękały.

    Anhydra testujemy razem 15.11 :) ja już nie mogę się doczekać

    Anhydra lubi tę wiadomość

    1912 beta- 22-11-2018
    337 beta- 19-11-2018
    128 beta 17-11-2018

    12 CS
    styczeń 2018 CP :(
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 7 listopada 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie 6 dc. Okres sie konczy. Wczoraj poszalalam na allegro. Kupilam Conceive:) teraz czekam :) na robienie testow owu i na jutro do gina po duphaston :)

    ajsza123, Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 7 listopada 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z niedoczynnoscia prosze o rade.Biore euthyrox od lipca na paczatku moje tsh szybko spadalo z 3,5 do 1,29 w 1,5 miesiaca.Pozniej zaczelam brac tabletke rano a nie w nocy i podskoczylo mi na 2,5 .Zaczelam szybko brac znowu w nocy.Po tygodniu zeszlo na 2,14 i z takim wynikiem szlam do endo.Ona potwierdzila,ze mam brac tabletke w nocy.Wiec bralam ale po miesiacu zrobilam znowu tsh i wyszlo 2,34.Dlaczego mi to nie spada skoro doszlam juz do 1,29 na dawce 37,5 .Czy to jest kwestia tego ,ze organizm nie byl przyzwyczajony i szybko spadalo a teraz sie przyzwyczail i musialabym miec wieksza dawke? Prosze niech ktos poradzi bo edno mam dopiero na 12 grudnia .I mysle czy sama sobie nie zwiekszyc dawki do 50 .Ale czulam ,ze mam pow 2 tsh bo znowu mi rzesy wypadaja a jak mialam 1,29 to pieknie odrosly.

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 7 listopada 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajsza123 wrote:
    Anhydra testujemy razem 15.11 :) ja już nie mogę się doczekać

    Ja raczej wstrzymam się z testowanie do 17.11 bo jestem po ovitrelle i nie chciałabym się napalac na wynik fałszywie pozytywny...chyba że faktycznie zrobie lekkie przedbiegi przed właściwą datą ;)

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny z niedoczynnoscia prosze o rade.Biore euthyrox od lipca na paczatku moje tsh szybko spadalo z 3,5 do 1,29 w 1,5 miesiaca.Pozniej zaczelam brac tabletke rano a nie w nocy i podskoczylo mi na 2,5 .Zaczelam szybko brac znowu w nocy.Po tygodniu zeszlo na 2,14 i z takim wynikiem szlam do endo.Ona potwierdzila,ze mam brac tabletke w nocy.Wiec bralam ale po miesiacu zrobilam znowu tsh i wyszlo 2,34.Dlaczego mi to nie spada skoro doszlam juz do 1,29 na dawce 37,5 .Czy to jest kwestia tego ,ze organizm nie byl przyzwyczajony i szybko spadalo a teraz sie przyzwyczail i musialabym miec wieksza dawke? Prosze niech ktos poradzi bo edno mam dopiero na 12 grudnia .I mysle czy sama sobie nie zwiekszyc dawki do 50 .Ale czulam ,ze mam pow 2 tsh bo znowu mi rzesy wypadaja a jak mialam 1,29 to pieknie odrosly.
    Beti a nie masz ostatnio stresów? Bo pamiętaj że tsh skacze dość mocno. Dopóki nie jest wyższe niż 2,5 to możesz nie zwiększać dawki, moim zdaniem. Mi tsh skacze zawsze przy stresach, nawet nie muszę badać bo mogłabym spać cały dzień. Trochę się już nauczyłam swojego organizmu, bo to w dużej mierze zależy jak Ty się czujesz z danym wynikiem, przynajmniej u mnie się to sprawdza. Relaksik i spokój :)

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny z niedoczynnoscia prosze o rade.Biore euthyrox od lipca na paczatku moje tsh szybko spadalo z 3,5 do 1,29 w 1,5 miesiaca.Pozniej zaczelam brac tabletke rano a nie w nocy i podskoczylo mi na 2,5 .Zaczelam szybko brac znowu w nocy.Po tygodniu zeszlo na 2,14 i z takim wynikiem szlam do endo.Ona potwierdzila,ze mam brac tabletke w nocy.Wiec bralam ale po miesiacu zrobilam znowu tsh i wyszlo 2,34.Dlaczego mi to nie spada skoro doszlam juz do 1,29 na dawce 37,5 .Czy to jest kwestia tego ,ze organizm nie byl przyzwyczajony i szybko spadalo a teraz sie przyzwyczail i musialabym miec wieksza dawke? Prosze niech ktos poradzi bo edno mam dopiero na 12 grudnia .I mysle czy sama sobie nie zwiekszyc dawki do 50 .Ale czulam ,ze mam pow 2 tsh bo znowu mi rzesy wypadaja a jak mialam 1,29 to pieknie odrosly.

    Ciekawe... słyszałam, że niektórzy biorą na noc, ale to wyjątki... zwykle bierze się rano, na czczo, 30 minut minimum przed jedzeniem. Dlaczego kaząła na noc?
    Dalej: nie bada się samego tsh, bo ono skacze, ale ft3 i ft4. Wtedy masz jasny obraz.
    Dalej: 37 to bardzo mała dawka, zwykle wprowadzająca. Po 2-4 tygodniach powinno się wejść wyżej.
    I wreszcie: dawkę dobiera sie do ft3 i ft4 ale również do samopoczucia. Ja np muszę mieć ft3 po korek. Przy połowie normy zdycham. A moja siostra przy moim poziomie ma palpitacje. Każdy jest inny.
    Reasumując: zrób porządne badania, ale biorąc tabletkę rano, pełen panel i zobaczymy jak sytuacja.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie proszę wpisać na 17go. To jest dzień po terminie @. Testuję tylko jeśli nie przyjdzie.

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Beti, tak to jest tak, że jak nie zwiększysz dawki po wprowadzeniu leku, to objawy wracają. Bo dawka za mała i po pierwszym zachwycie organizmu pomocą, znowu robi się kicha.

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Beti a nie masz ostatnio stresów? Bo pamiętaj że tsh skacze dość mocno. Dopóki nie jest wyższe niż 2,5 to możesz nie zwiększać dawki, moim zdaniem. Mi tsh skacze zawsze przy stresach, nawet nie muszę badać bo mogłabym spać cały dzień. Trochę się już nauczyłam swojego organizmu, bo to w dużej mierze zależy jak Ty się czujesz z danym wynikiem, przynajmniej u mnie się to sprawdza. Relaksik i spokój :)

    Kochana o spokoj to u mnie ciezko.Stres to ja mam zawsze.Szczerze mowiac to mialam nadzieje nawet na obnizenie tej dawki 37,5 do 25 .Ale musze przyznac teraz ,ze jak mialam ponizej 2 to troche lepiej sie czulam.Bylam bardziej spokojna ,odrosly mi rzesy i brwi.Tylko teraz pytanie czy nawet jakbym brala dawke 50 a nie 37,5 to nie bedzie to samo najpierw spadnie a pozniej znowu sie zatrzyma hmm

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    A, Beti, tak to jest tak, że jak nie zwiększysz dawki po wprowadzeniu leku, to objawy wracają. Bo dawka za mała i po pierwszym zachwycie organizmu pomocą, znowu robi się kicha.
    Czyli pewnie endo zwiekszy ta dawke ? Chyba zaczne sama brac 50 to nie jest jakas ogromna roznica

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Ciekawe... słyszałam, że niektórzy biorą na noc, ale to wyjątki... zwykle bierze się rano, na czczo, 30 minut minimum przed jedzeniem. Dlaczego kaząła na noc?
    Dalej: nie bada się samego tsh, bo ono skacze, ale ft3 i ft4. Wtedy masz jasny obraz.
    Dalej: 37 to bardzo mała dawka, zwykle wprowadzająca. Po 2-4 tygodniach powinno się wejść wyżej.
    I wreszcie: dawkę dobiera sie do ft3 i ft4 ale również do samopoczucia. Ja np muszę mieć ft3 po korek. Przy połowie normy zdycham. A moja siostra przy moim poziomie ma palpitacje. Każdy jest inny.
    Reasumując: zrób porządne badania, ale biorąc tabletkę rano, pełen panel i zobaczymy jak sytuacja.
    Sung robilam pelny panel
    Ft3-3,13 (2,57-4,430 Ft4-1,40 (0,93-1,70)
    Anty Tpo -24
    Kazala mi brac w nocy bo ona twierdzi ,ze 30 min to za malo ,zeby ta tabletka sie wchłonela .A ja nie jestem w stanie rano wytrzymac dluzej bez kawy.Tzn ja biore w nocy nie na noc :) Bo wiem,ze to potrzeba chyba min 4h snu.Ja sie budze zawsze ok 4 na siku,wtedy biore i ide spac dalej.

    A od 3 tygodni biore tez jodid 50 tak mi endo kazala ale to chyba nie ma wplywu na wynik tsh

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 09:30

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dawkę 25 i zastanawiam się czy nie jest za niska. Biorę rano na czczo z zalecenia endo. Dopiero 2 tygodnie, za miesiąc może zrobię ponownie badania i zobaczę jak sytuacja. Tsh 2,95

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:38

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2018, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:38

    Beti82 lubi tę wiadomość

  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 7 listopada 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja w tym cyklu zaczne z conceive
    Ja tez zaczynam . z Julka w pierwszym cyklu z zelem mi sie udalo ale bardziej wierze ze wtedy clo pomoglo po 1.5 r staran. Bylam 2gi cykl na clo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:23

    Nona lubi tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 7 listopada 2018, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mi chodzi w tym zelu zeby przedluzyc zywotnosc plemniczkow na maxa :)

    Nona lubi tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 7 listopada 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie 10dc i taka sprawa

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51ed7cd5cdea.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:31

    XxMoniaXx, smeg, ajsza123, przedszkolanka:), Nona, Ola_454, Anhydra, kark, Izaw lubią tę wiadomość

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego