Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:Ja tez to bralam przy Julce i biore od tego cyklu i przepisala mi ja gin pod nazwa Glucophage 1000.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Od razu przepisała Ci taka duza dawkę? Mialas robiona krzywa, czy to jedynie na pco? Czytałam ze metformina powoduje ze błona na jajnikach jest cieńsza, co pomaga szybciej pękać pęcherzykom i przez to moze skrocić cykl. Przedszkolanka, moze to cos dla Ciebie? Masz pco?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:48
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Zazdroszczę Wam że macie mężów/partnerów na wyciągnięcie ręki. Ja niestety muszę czekać aż do piątku. Ja jutro wizyta u endo ciekawi mnie co mi powie. Mam nadzieję że nie spuści mnie na drzewo o powie że taka prolaktyna jest ok.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Agagusia wrote:Od razu przepisała Ci taka duza dawkę? Mialas robiona krzywa, czy to jedynie na pco? Czytałam ze metformina powoduje ze błona na jajnikach jest cieńsza, co pomaga szybciej pękać pęcherzykom i przez to moze skrocić cykl. Przedszkolanka, moze to cos dla Ciebie? Masz pco?
-
Słyszałam, że duphaston nie blokuje owulacji, za to luteina juz tak. Duphaston jest syntetycznym hormonem, organizm nie widzi go tak samo jak naturalnego progesteronu (luteiny), dlatego nie reaguje na niego tak samo.
Moja znajoma zaszła dzięki takiej metodzie stosowania, miała baaardzo długie cykle, zaczęła brać duphaston tak, jak jej kazał lekarz, a też miała co do tego wątpliwości, ale zaskoczyło. Nie dość, że jej wyregulowało cykl i zaszła, to jeszcze od razu miała coś na podtrzymanie. -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Jak bylam u niego to mialam pecherzyk 22 mm tylko,ze to byl 39 dc i kazal ta luteine brac od razu.Pytalam tez dlaczego mam brac od 16 dc skoro ja zawsze owu mialam w granicach 17-18 a on,ze to nic i mam tak brac od 16-26 .Uznalam,ze to bez sensu bo luteina moze mi w tym przypadku jedynie sztucznie wywołac @ a nie cos uregulowac.Dlatego nadal tego nie rozumiem i nie biore.Ja poprostu mam od 2 miesiecy bardzo pozne owu.Co nie znaczy ,ze to cykl bezowulacyjny.Nie mam zbytnio złudzien ,ze jak owu przyjdzie w 28 dc to cos z tego bedzie.Chociaz pewnie sa przypadki i ciazy z takiej owu.Wydaje mi sie ,ze u mnie to raczej chyba stymulacja by musiala byc,zeby te pecherzyki szybciej rosly
Ciągle piszę, ale chyba jeszcze Cię nie było ja jestem z 40tegoktóregoś dc, a moja córka z chyba 36 dc. Mama miała długie cykle i mówili jej, że dzieci z tego nie będzie. Była 3 razy w ciąży. Moje dzieciaki też z 1 cs, oba. Miałam cykle 40-50+ dni. A teraz mam pięknie krótkie książkowe i muszę sobie pomagaćBeti82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Sung wrote:Ciągle piszę, ale chyba jeszcze Cię nie było ja jestem z 40tegoktóregoś dc, a moja córka z chyba 36 dc. Mama miała długie cykle i mówili jej, że dzieci z tego nie będzie. Była 3 razy w ciąży. Moje dzieciaki też z 1 cs, oba. Miałam cykle 40-50+ dni. A teraz mam pięknie krótkie książkowe i muszę sobie pomagać
Beti82, Sung lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:Kocham Cię!!
Przedszkolanko tez Ja za to kocham hehehe To ide spac z moją ,,przeterminowaną''owuprzedszkolanka:), Sung lubią tę wiadomość
-
Ja tez od rana forum:) fajnie mi tu z Wami dziewczyny! U mnie tez nuda, 7dc, juz tylko plamie, idą do mnie testy owu plus ciążowe - zamowilam na apteka Manada, dobre ceny firmowych testow maja, Dzis tempka w koncu spadła - 36,9:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm