X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja wcześniej w ogóle niee słyszałam o inofolicu czy inofemie, zaczelam przzegladać internety pod tym kątem, dla tych które tez jeszcze nic o nim nie wiedzą chce wrzucic screena z apteki-melissa.pl gdzie znalazłam najlepsze ceny (plus przesyka 6.9 zł lub odbior osobisty za darmo ale chyba w lodzi tylko ), <jak sie tutaj dodaje zdjęcia??> :o pozwoliłam sobie zaznaczyć na zielono najatrakcyjniejszą opcję jako że inofolic i inofem mają ten sam skład tylko inofem jeszcze zwiera aromat cytrynowy i maltodekstryne która jest pochodną/zbiorem węglowodanów więc nie jest niebezpieczną substancją. więc po co przepłacac, inofolic drozszy
    w kazdym razie inofem w najlepszej cenie tutaj : https://www.apteka-melissa.pl/produkt/inofem-60-sasz,7679.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:10

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Lwicapolska Znajoma

Wysłany: 12 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją dziewczynki jestem umówiona na środę na badanie drożności jajowodow. Zobaczymy jak to wyjdzie może po tym szybciej coś zadziałały bo czytałam że po badaniu jajowody są rozciągnięte i łatwiej jest zafasolkowac :) no oby oby :)

• Lwicapolska Znajoma

Wysłany: 12 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moimi długimi cyklami już pewnie nie zdarze testować w listopadzie ale dzialam w tym miesiacu więc dlatego z wami jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwicapolska wrote:
    Z moimi długimi cyklami już pewnie nie zdarze testować w listopadzie ale dzialam w tym miesiacu więc dlatego z wami jestem :)
    Powodzenia kochana!
    3ymamy kciuki <3

• Lwicapolska Znajoma

Wysłany: 12 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana :* i powodzenia dla każdej staraczki z osobna

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a co ja moge jeszcze sobie zbadac ze tak to ujme. TSH, prolaktyna, progesteron. Cos jeszcze tak na pierwszy rzut?

A ten ovarin to od 1 dc?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Dziewczynki a co ja moge jeszcze sobie zbadac ze tak to ujme. TSH, prolaktyna, progesteron. Cos jeszcze tak na pierwszy rzut?

A ten ovarin to od 1 dc?
    Ovarin czy inny inofolic możesz zacząć kiedy chcesz. Wiem ze dziewczyny z tsh robią ft4.

• Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! czy któras z Was moze mi powiedzieć kiedy stosować olej z wiesiołka i costgnus ? dziewczyny z innego forum mnie usiwadomiły,ze nie powinnam brac wiesiołka tylko do momentu owulacji. Czy zażywanie costgnusa razem z bromergonem nie bedzie skutkowało bardzo duzym spadkiem prolaktyny? ehh zupełnie sie na tym nie znam

12 m-cy starań, 3 cs z pomocą kliniki niepłodności
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Witam się dziś z @ i proszę o dopisanie na 10/11. 5cs czas zacząć. Za tydzień wizyta u gina, chyba czas spojrzeć prawdzie w oczy i się przebadać. Czas ucieka, może niepotrzebnie człowiek nastawia się na cokolwiek :(

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie w końcu małpa zawitała ;D teraz pora zacząć odliczanie do owulacji ;D

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka wrote:
    dziewczyny! czy któras z Was moze mi powiedzieć kiedy stosować olej z wiesiołka i costgnus ? dziewczyny z innego forum mnie usiwadomiły,ze nie powinnam brac wiesiołka tylko do momentu owulacji. Czy zażywanie costgnusa razem z bromergonem nie bedzie skutkowało bardzo duzym spadkiem prolaktyny? ehh zupełnie sie na tym nie znam

Salamanko no więc tak:
    1. castagnus ma wywolac owulacje, raczej nie powinien wplynac na poziom prolaktyny ale kto zna wyroki Boskie , sama jestem hiperką i biore bromergon niesttety na codzien, a castagnus/clostilbegyt bralam 2 cykle i przestymulowaly mi sie jajniorki, natomiast prolaktyna znowu skoczyla ponad norme wiec po prostu rób przy castagnusie comiesieczne badania poziomu prolaktyny we krwi
    2. z pewnością to juz wiesz ale tylko dla jasnosco podkresle ze castagnus czy tez clostilbegyt bo to to samo jest lekiem wydawanym tylko przez lekarza i nalezy sie z nim skonsultowac w tej sprawie
    3. wiesiolek słuzy do 'nawilzenia' naszego ciala co ma poskutkowac łądnym i obfitym śluzem płodnym, jednak przyjmowany codziennie powodje skurcze macicy, które nie sa przyjazne dla implantacji fasoleczki, dlatego tez powinno sie stosowac go w fazie folikularnej i owulacyjnej i basta (czy 1-14 dc) a potem w drugiej fazie cyklu osobiscie polecam napar z liscia maliny, bez niego umieram podczas @ łagodzi przebieg @
    4. spoko kazda z nas czegos nie wie i sie zamartwia, jestesmy tu po to zeby sie wspierac :)

Salamanka lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:

A ten ovarin to od 1 dc?

tsh ma sens tylko z ft4 tak jak napisała Abby, polecam tez sprawdzic poziom progesteronu (musisz oddac krew do badan w drugiej fazie cyklu , generalnie po owulacji pare dni, jesli nie wiesz kiedy masz owu to zrob w 20 dc), jesli placisz to taki zestaw powinien wystarczyc jako podstawa, ale jesli masz jakies ubezpieczenie z ktorego robisz to polecam tez zrobic poziom testosteronu

a jesli idzie o ovarin to porownaj sobie skład z inofemem, wydaje mi sie ze jest lepszy ma wiecej inozytolu, choc ja dopiero zaczynam przygode z ta sustancja :D
    apteka-melissa ma dobre ceny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 06:46

zFolwarku lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dolaczajace dziewczyny. Rozgoscic się proszę :)

Dzisiaj od rana boli mnie brzuch jakby jajniki . Mam nadzieję że to zwiastuje szybki okres bo zwariuję jak go szybko nie dostanę ostatni dostałam 33 dc a dziś dopiero 23. Mam nadzieję że albo przyjdzie terminowo albo wcześniej bo jak się opozni to się zdenerwuję . Nie daj boże jeszcze się okaże że w listopadzie nie zdążę testować i dopiero będzie masakra jak będę co dwa miesiące testować. :/

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 dzieeeeekuje bardzo za wyczerpujaca odpowiedz

AiCha4811 lubi tę wiadomość

12 m-cy starań, 3 cs z pomocą kliniki niepłodności
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) ja w pt robie bete, jak nic nie wyjdzie to dolacze do Was:))

Chcialam zapytac o ten castangus.. Takowy mam w domu i kupilam bez recepty..? Czy myle nazwy moze?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewuszki :-D My z mężem wczoraj rozpoczęliśmy starania ale na jednym razie się nie skończy :-) a jak wam idzie jest jakaś kobietka która już zaczęła działać?

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Witajcie:) ja w pt robie bete, jak nic nie wyjdzie to dolacze do Was:))

Chcialam zapytac o ten castangus.. Takowy mam w domu i kupilam bez recepty..? Czy myle nazwy moze?

jak najbardziej nie- to ja pomyliłam nazwy, za co bardzo przepraszam, pomyliłam z clomifen, bo clomifen=clostilbegyt i to sa wywołujace owulacje, a castagnus ma łagodzić ZNP
    takze mea culpa

Salamnko - bo to Tobie wczesniej odpowiadałam na pytanie- popierniczyly mi sie nazwy leków ale nie zmienia to faktu ze to o co pytalas czyli castagnus nie powinien wplynac na prolaktyne, i nie zmienia faktu ze powinnas skonsultowac sie z lekarzem i robic regularnie bad poziomu prolaktyny

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Witam was dziewuszki :-D My z mężem wczoraj rozpoczęliśmy starania ale na jednym razie się nie skończy :-) a jak wam idzie jest jakaś kobietka która już zaczęła działać?

my czekamy na 19 października , w tym cyklu pierwsza próba z żelem conceive, takze jakos nastroje pozytywne i pełne nadziei :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:31

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Mogę dołączyć.Liczę na ten miesiąc lub nastepny.Bo w listopadzie zaszlam z córcia 5lat temu.Wiec może akurat.Moj termin @wstępnie to 8.11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 14:39

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Chciałabym dołączyć do Was. Liczę, że testować będę około 10.11. Landryneczko, proszę wpisz mnie na listę.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ