Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ja wcześniej w ogóle niee słyszałam o inofolicu czy inofemie, zaczelam przzegladać internety pod tym kątem, dla tych które tez jeszcze nic o nim nie wiedzą chce wrzucic screena z apteki-melissa.pl gdzie znalazłam najlepsze ceny (plus przesyka 6.9 zł lub odbior osobisty za darmo ale chyba w lodzi tylko ), <jak sie tutaj dodaje zdjęcia??> :o pozwoliłam sobie zaznaczyć na zielono najatrakcyjniejszą opcję jako że inofolic i inofem mają ten sam skład tylko inofem jeszcze zwiera aromat cytrynowy i maltodekstryne która jest pochodną/zbiorem węglowodanów więc nie jest niebezpieczną substancją. więc po co przepłacac, inofolic drozszy
w kazdym razie inofem w najlepszej cenie tutaj : https://www.apteka-melissa.pl/produkt/inofem-60-sasz,7679.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzFolwarku wrote:Dziewczynki a co ja moge jeszcze sobie zbadac ze tak to ujme. TSH, prolaktyna, progesteron. Cos jeszcze tak na pierwszy rzut?
A ten ovarin to od 1 dc? -
dziewczyny! czy któras z Was moze mi powiedzieć kiedy stosować olej z wiesiołka i costgnus ? dziewczyny z innego forum mnie usiwadomiły,ze nie powinnam brac wiesiołka tylko do momentu owulacji. Czy zażywanie costgnusa razem z bromergonem nie bedzie skutkowało bardzo duzym spadkiem prolaktyny? ehh zupełnie sie na tym nie znam12 m-cy starań, 3 cs z pomocą kliniki niepłodności
-
Dobry wieczór
Witam się dziś z @ i proszę o dopisanie na 10/11. 5cs czas zacząć. Za tydzień wizyta u gina, chyba czas spojrzeć prawdzie w oczy i się przebadać. Czas ucieka, może niepotrzebnie człowiek nastawia się na cokolwiek
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
Salamanka wrote:dziewczyny! czy któras z Was moze mi powiedzieć kiedy stosować olej z wiesiołka i costgnus ? dziewczyny z innego forum mnie usiwadomiły,ze nie powinnam brac wiesiołka tylko do momentu owulacji. Czy zażywanie costgnusa razem z bromergonem nie bedzie skutkowało bardzo duzym spadkiem prolaktyny? ehh zupełnie sie na tym nie znam
Salamanko no więc tak:
1. castagnus ma wywolac owulacje, raczej nie powinien wplynac na poziom prolaktyny ale kto zna wyroki Boskie , sama jestem hiperką i biore bromergon niesttety na codzien, a castagnus/clostilbegyt bralam 2 cykle i przestymulowaly mi sie jajniorki, natomiast prolaktyna znowu skoczyla ponad norme wiec po prostu rób przy castagnusie comiesieczne badania poziomu prolaktyny we krwi
2. z pewnością to juz wiesz ale tylko dla jasnosco podkresle ze castagnus czy tez clostilbegyt bo to to samo jest lekiem wydawanym tylko przez lekarza i nalezy sie z nim skonsultowac w tej sprawie
3. wiesiolek słuzy do 'nawilzenia' naszego ciala co ma poskutkowac łądnym i obfitym śluzem płodnym, jednak przyjmowany codziennie powodje skurcze macicy, które nie sa przyjazne dla implantacji fasoleczki, dlatego tez powinno sie stosowac go w fazie folikularnej i owulacyjnej i basta (czy 1-14 dc) a potem w drugiej fazie cyklu osobiscie polecam napar z liscia maliny, bez niego umieram podczas @ łagodzi przebieg @
4. spoko kazda z nas czegos nie wie i sie zamartwia, jestesmy tu po to zeby sie wspieracSalamanka lubi tę wiadomość
-
zFolwarku wrote:Dziewczynki a co ja moge jeszcze sobie zbadac ze tak to ujme. TSH, prolaktyna, progesteron. Cos jeszcze tak na pierwszy rzut?
A ten ovarin to od 1 dc?
tsh ma sens tylko z ft4 tak jak napisała Abby, polecam tez sprawdzic poziom progesteronu (musisz oddac krew do badan w drugiej fazie cyklu , generalnie po owulacji pare dni, jesli nie wiesz kiedy masz owu to zrob w 20 dc), jesli placisz to taki zestaw powinien wystarczyc jako podstawa, ale jesli masz jakies ubezpieczenie z ktorego robisz to polecam tez zrobic poziom testosteronu
a jesli idzie o ovarin to porownaj sobie skład z inofemem, wydaje mi sie ze jest lepszy ma wiecej inozytolu, choc ja dopiero zaczynam przygode z ta sustancja
apteka-melissa ma dobre cenyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 06:46
zFolwarku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dolaczajace dziewczyny. Rozgoscic się proszę
Dzisiaj od rana boli mnie brzuch jakby jajniki . Mam nadzieję że to zwiastuje szybki okres bo zwariuję jak go szybko nie dostanę ostatni dostałam 33 dc a dziś dopiero 23. Mam nadzieję że albo przyjdzie terminowo albo wcześniej bo jak się opozni to się zdenerwuję . Nie daj boże jeszcze się okaże że w listopadzie nie zdążę testować i dopiero będzie masakra jak będę co dwa miesiące testować.AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
mika1987 wrote:Witajcie:) ja w pt robie bete, jak nic nie wyjdzie to dolacze do Was:))
Chcialam zapytac o ten castangus.. Takowy mam w domu i kupilam bez recepty..? Czy myle nazwy moze?
jak najbardziej nie- to ja pomyliłam nazwy, za co bardzo przepraszam, pomyliłam z clomifen, bo clomifen=clostilbegyt i to sa wywołujace owulacje, a castagnus ma łagodzić ZNP
takze mea culpa
Salamnko - bo to Tobie wczesniej odpowiadałam na pytanie- popierniczyly mi sie nazwy leków ale nie zmienia to faktu ze to o co pytalas czyli castagnus nie powinien wplynac na prolaktyne, i nie zmienia faktu ze powinnas skonsultowac sie z lekarzem i robic regularnie bad poziomu prolaktyny -
Mama Ali wrote:Witam was dziewuszki My z mężem wczoraj rozpoczęliśmy starania ale na jednym razie się nie skończy a jak wam idzie jest jakaś kobietka która już zaczęła działać?
my czekamy na 19 października , w tym cyklu pierwsza próba z żelem conceive, takze jakos nastroje pozytywne i pełne nadzieiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:31