Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguuuś wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie ponieważ wiele się pisze o różnych suplementach, ziołach itp. Powiem szczerze, że jestem w tym początkująca. Nie miałam robionych żadnych badań. Powiedzcie proszę z doświadczenia co tak na początku warto stosować?
Ja działałam 1 cykl z wiesiołkiem ale co jeszcze warto?
Jeżeli chodzi o badania to od czego zacząć?
Czytałam o tym na wielu wątkach ale brakuje mi takiej informacji ,,od początku do końca" co i jak .
Proszę podzielcie się Waszymi doświadczeniami i wiedzą
Aguś, ja zanim zaszłam w ciążę z Zuzą, brałam tylko i wyłącznie kwas foliowy, nie kombinowałam nic więcej.
Teraz też tylko biorę kwas foliowy,
Ale mi sie do pracy nie chce iść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 12:08
-
nick nieaktualnystokrotka92 wrote:https://naforum.zapodaj.net/841d96fb0bcf.jpg.html
Jak myślicie spodziewać się niedługo plodnych czy ciężko ?
Pytam bo wcinam ten wiesiolek i wiem że do owulacji mam go stosować później wiem że nie wolno ale zastanawiam się kiedy go odstawić jak zobaczę pozytywne testy które będą świadczyć o nadchodzącej owulacji czy dopiero jak wystąpi owulacja ? -
stokrotka92 wrote:https://naforum.zapodaj.net/841d96fb0bcf.jpg.html
Jak myślicie spodziewać się niedługo plodnych czy ciężko ?
Pytam bo wcinam ten wiesiolek i wiem że do owulacji mam go stosować później wiem że nie wolno ale zastanawiam się kiedy go odstawić jak zobaczę pozytywne testy które będą świadczyć o nadchodzącej owulacji czy dopiero jak wystąpi owulacja ?
A ciemnieje kreska?
Gdyby się okazało, że niebawem masz mieć owulację, to to by oznaczało, że masz szalenie nieregularne cykle - biorąc pod uwagę to, jak późno była ona w zeszłym cyklu. Przypomnisz historię swoich cykli - długość i kiedy była owulacja w poprzednich?stokrotka92 lubi tę wiadomość
-
clear blue to fajna firma ja miałam w tym cyklu test ale owulacyjny i już nie musiałam się domyślać czy ta kreska ma być ciemniejsza czy jaśniejsza itd tylko wyskoczyła mi uśmiechnięta buźka i miałam działac a pokryło mi się to wszystko ze skokiem temperatur zobaczymy czy coś z tego będzie dzisiaj mam 21 dc a 8 po owulacji
bulkaasia, rosax3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Aguś, ja zanim zaszłam w ciążę z Zuzą, brałam tylko i wyłącznie kwas foliowy, nie kombinowałam nic więcej.
Teraz też tylko biorę kwas foliowy,
Ale mi sie do pracy nie chce iść.
Agus a ktory miesiac sie starasz?
Ja biore kwas, pije siemie, i wiesiolek do owulki, a mam tez saszetki do picia ferti lady, pije jak mi sie przypomni hehe..
zrob sobie podstawowe hormony lekarz bedzie wiedzial: TSH.LH,FSH,FT4,TESTOSTERON,PROLAKTYNA,PROGESTERON itd. hormony badany wedlug zalecen lekarza, ja robilam wszystkie w 2dc a tylko progesteron w 26dc (po owulce) . A i mozesz tez sobie zrobic raz monitoring troche tez cie uspokoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 12:18
-
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:A ciemnieje kreska?
Gdyby się okazało, że niebawem masz mieć owulację, to to by oznaczało, że masz szalenie nieregularne cykle - biorąc pod uwagę to, jak późno była ona w zeszłym cyklu. Przypomnisz historię swoich cykli - długość i kiedy była owulacja w poprzednich?
Ostatnio pozytyw wyszedł mi w 30 dc cykl miałam wtedy albo 40 albo 41.dni. może będzie w tym cyklu szybciej na co bardzo liczę bo wspomagam się tym inofolikiem i wiesiolkiem. Czy ciemnieje sprawdzę jutro. Nie chce się specjalnie nakręcać.co ma być to i tak będzie. Fakt ta kreska jest widoczna dopiero po około 4-5 minutach aż tak dobrze bo zanim wyschnie to jest tylko cień. -
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:A ciemnieje kreska?
Gdyby się okazało, że niebawem masz mieć owulację, to to by oznaczało, że masz szalenie nieregularne cykle - biorąc pod uwagę to, jak późno była ona w zeszłym cyklu. Przypomnisz historię swoich cykli - długość i kiedy była owulacja w poprzednich?
To jest wazne kiedy wystepuje owulka? w danym miesiacu? sorry ,ale nie wiem. -
stokrotka92 wrote:Ostatnio pozytyw wyszedł mi w 30 dc cykl miałam wtedy albo 40 albo 41.dni. może będzie w tym cyklu szybciej na co bardzo liczę bo wspomagam się tym inofolikiem i wiesiolkiem. Czy ciemnieje sprawdzę jutro. Nie chce się specjalnie nakręcać.co ma być to i tak będzie. Fakt ta kreska jest widoczna dopiero po około 4-5 minutach aż tak dobrze bo zanim wyschnie to jest tylko cień.
Hej, czy mogłabyś udostępnić swój wykres?
Mój test owu jest dziś taki sam jak twój, też mam nieregularne cykle, i chciałam zobaczyć jak to u Ciebie wygląda.Pola
Hania -
Olciuska wrote:To jest wazne kiedy wystepuje owulka? w danym miesiacu? sorry ,ale nie wiem.
Zupełnie nie rozumiem pytania. Jeśli stokrotka w zeszłym cyklu miała owulację w 30. dniu, a jej cykl trwał 41 dni, to znaczy, że jej fl trwa 11 dni. Jeśli jutro miałaby owulację, a dziś jest raptem 10 dc., to przy założeniu stałej fl (a ona jest stała, waha się max 2-3 dni) oznaczałoby, że z cyklu 41-dniowego zrobiłby się nagle 21-23 dniowy. To by świadczyło o jakichś anomaliach albo teraz albo w ubiegłym cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 12:35
-
Olciuska wrote:Dobrze ze juz nie masz testow ! ale oczywiscie pewnie kupisz hihi szalona mama ale w sumie jak Cie to uspokaja to sikaj ile wlezie to juz pewnie nie jest cien tlyko krecha!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
A można w jakimś rossmanie/superpharmie je kupic?
U mnie juz chyba po owulacji, nastal czas oczekiwań - niełatwy bo jestem niecierpliwa!!!
Gratuluje wam ciąż dziewczyny a tym które w tym miesiącu nie trafily życzę pięknego prezentu pod choinkęEverything you need will come to you at the perfect time
-
Olciuska wrote:Agus a ktory miesiac sie starasz?
Ja biore kwas, pije siemie, i wiesiolek do owulki, a mam tez saszetki do picia ferti lady, pije jak mi sie przypomni hehe..
zrob sobie podstawowe hormony lekarz bedzie wiedzial: TSH.LH,FSH,FT4,TESTOSTERON,PROLAKTYNA,PROGESTERON itd. hormony badany wedlug zalecen lekarza, ja robilam wszystkie w 2dc a tylko progesteron w 26dc (po owulce) . A i mozesz tez sobie zrobic raz monitoring troche tez cie uspokoi.
Kwas też biorę, dodam teraz także siemię lniane.
Staram się 2mc ale nie wiem dlaczego mam przeczucia, że coś jest nie tak i wolę zrobić już teraz badania. Mam problemy z regularnością cykli, mój lekarz zawsze to lekceważył ale to mogą być zaburzenia hormonalne. Zmienię lekarza.
Zapisze się do lekarza a wcześniej zrobię te wyniki o których pisałaś i pójdę już z wynikami.
Lady Savage a za którym razem się udało? Zastanawiam się gdzie postawić tą granicę?
Aniołek 7t3d (*) -
tubispl wrote:clear blue to fajna firma ja miałam w tym cyklu test ale owulacyjny i już nie musiałam się domyślać czy ta kreska ma być ciemniejsza czy jaśniejsza itd tylko wyskoczyła mi uśmiechnięta buźka i miałam działac a pokryło mi się to wszystko ze skokiem temperatur zobaczymy czy coś z tego będzie dzisiaj mam 21 dc a 8 po owulacji
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rzepakowepole wrote:Zupełnie nie rozumiem pytania. Jeśli stokrotka w zeszłym cyklu miała owulację w 30. dniu, a jej cykl trwał 41 dni, to znaczy, że jej fl trwa 11 dni. Jeśli jutro miałaby owulację, a dziś jest raptem 10 dc., to przy założeniu stałej fl (a ona jest stała, waha się max 2-3 dni) oznaczałoby, że z cyklu 41-dniowego zrobiłby się nagle 21-23 dniowy. To by świadczyło o jakichś anomaliach albo teraz albo w ubiegłym cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 12:40
-
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:Zupełnie nie rozumiem pytania. Jeśli stokrotka w zeszłym cyklu miała owulację w 30. dniu, a jej cykl trwał 41 dni, to znaczy, że jej fl trwa 11 dni. Jeśli jutro miałaby owulację, a dziś jest raptem 10 dc., to przy założeniu stałej fl (a ona jest stała, waha się max 2-3 dni) oznaczałoby, że z cyklu 41-dniowego zrobiłby się nagle 21-23 dniowy. To by świadczyło o jakichś anomaliach albo teraz albo w ubiegłym cyklu.
No nie aż na tak szybkie płodne się nie nastawiam. Liczę że jeszcze potrwa to kilka dni. Anomalii w moim przypadku należy się spodziewać jestem po odstawieniu anty więc anomalie są jak najbardziej możliwe. Z resztą przed rozpoczęciem pigulek byłam za głupia żeby pilnować swoje cykle ale z tego co kojarzę zawsze miałam nieregularne. -
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:Zupełnie nie rozumiem pytania. Jeśli stokrotka w zeszłym cyklu miała owulację w 30. dniu, a jej cykl trwał 41 dni, to znaczy, że jej fl trwa 11 dni. Jeśli jutro miałaby owulację, a dziś jest raptem 10 dc., to przy założeniu stałej fl (a ona jest stała, waha się max 2-3 dni) oznaczałoby, że z cyklu 41-dniowego zrobiłby się nagle 21-23 dniowy. To by świadczyło o jakichś anomaliach albo teraz albo w ubiegłym cyklu.
-
nick nieaktualnystokrotka92 wrote:No nie aż na tak szybkie płodne się nie nastawiam. Liczę że jeszcze potrwa to kilka dni. Anomalii w moim przypadku należy się spodziewać jestem po odstawieniu anty więc anomalie są jak najbardziej możliwe. Z resztą przed rozpoczęciem pigulek byłam za głupia żeby pilnować swoje cykle ale z tego co kojarzę zawsze miałam nieregularne.
-
stokrotka92 wrote:No nie aż na tak szybkie płodne się nie nastawiam. Liczę że jeszcze potrwa to kilka dni. Anomalii w moim przypadku należy się spodziewać jestem po odstawieniu anty więc anomalie są jak najbardziej możliwe. Z resztą przed rozpoczęciem pigulek byłam za głupia żeby pilnować swoje cykle ale z tego co kojarzę zawsze miałam nieregularne.
No to wszystko jasne. Tym bardziej życzę Ci dużo cierpliwości i spokojnego podejścia. Po anty może dziać się wszystko. Mierzysz temperaturę i obserwujesz śluz? Po anty wykres powie Ci dużo więcej niż testy.