X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś pozwolę sobie już Tobie pogratulować!:) Krecha widoczna!:)

Aguuuś lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuś moje gratulacje!!!

Aguuuś lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali. Piękny suwaczek :)

Mika. Piękny pozytyw :) Pytanie czy miarodajny. Obserwuj dalej swój organizm i temperaturę.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuś wrote:
    Doskonale rozumiem, ja robiłam też 11, dpo ale był jeszcze negatywny.

O! no to zawsze jakieś pocieszenie dla tych jeszcze co czekają na @ :D Tak liczę na ten cykl , zrobiłam już ze sobą niemal wszystko ( zdrowotnie ) i w tym cyklu wydaje się ,że w końcu się uda . Mocno trzymam za siebie kciuki ale też w 5 % dopuszczam myśl ,że może być negatyw ... :*

Aguuuś lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal brak objawów owulacji. Trochę czasem coś zakłuje.
    Śluzu płodnego brak. Przedwczoraj miałam mały skok temperatury - widać go na wykresie. Teraz znów temperatura spadła. To chyba nie mogła być owulacja, prawda?

Trochę się martwię , bo dziś już 17 dc...

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że się tak wtrące do Was :)
    Milka polecam zrobić test ciążowy. Niektóre kobiety wypowiadały się, że testy owulacyjne cAsem wykrywają ciąże. Ten temat znajdziesz bodajże w "oczekiwanie na testowanie".

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie tyle co wykrył co potwierdził ciążę.
    Wczoraj zrobiłam test owu dla dziewczyn z forum i pozytyw :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kacvn1abbqmb_t.jpg

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole. Raczej nie wygląda to na owulację, ale różnie to bywa.
    Nie robisz już testów owu?

Zgadza się, testy owulacyjne czasami są pozytywne w ciąży, ale nie zawsze. Leki hormonalne też mają wpływ na testy owu, więc różnie to bywa.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię, robię. Tylko frustruje mnie dawanie ciągle minusów. :-)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kea06 wrote:
    O! no to zawsze jakieś pocieszenie dla tych jeszcze co czekają na @ :D Tak liczę na ten cykl , zrobiłam już ze sobą niemal wszystko ( zdrowotnie ) i w tym cyklu wydaje się ,że w końcu się uda . Mocno trzymam za siebie kciuki ale też w 5 % dopuszczam myśl ,że może być negatyw ... :*

Każda kobieta pragnące dziecka walczy z tysiacem myśli, emocjji, wiele razy załamujemy się zbyt wcześnie. Zawsze trzeba wierzyć! Ja od początku wierzyłam w ten cykl, w 11dpo jak zobaczyłam negatyw to miałam gorszą chwilę ale wierzyłam no i po 2 dniach test pozytywny <3 życzę więc dużo wiary i cierpliwości.

Kea06, Annie1981, Lady Savage lubią tę wiadomość

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuś wrote:
    Każda kobieta pragnące dziecka walczy z tysiacem myśli, emocjji, wiele razy załamujemy się zbyt wcześnie. Zawsze trzeba wierzyć! Ja od początku wierzyłam w ten cykl, w 11dpo jak zobaczyłam negatyw to miałam gorszą chwilę ale wierzyłam no i po 2 dniach test pozytywny <3 życzę więc dużo wiary i cierpliwości.

Dziękuję Ci ślicznie za słowa otuchy i wsparcia :) Liczę ,że w poniedziałek będę mogła pochwalić się testem z dwiema kreseczkami , a jak nie w pon. to troszkę później . Byleby w tym cyklu :D Całuję :*

Aguuuś lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole. Rozumiem Twoją frustrację, jeszcze kilka dni temu czułam się tak samo, ale w końcu doczekałam sie pozytywu. U mnie owu przesunęła się o 3 dni, może u Ciebie będzie podobnie.
    Tempka u mnie też za bardzo nie skoczyła, OF jakieś dziwne wnioski wysnuł i zaznaczył mi owu, kiedy myślę, że jej nie było. Czekam jeszcze na większy skok tempki, to mam nadzieję, że OF zaznaczy ją prawidłowo.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuś wrote:

Lady Savage a za którym razem się udało? Zastanawiam się gdzie postawić tą granicę?

U nas za 3 razem się udało. Zuzia jest cudem wigilijnej nocy :) a raczej ranka, bo 24.12 robiłam test i wyszły 2 kreski.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda faza cyklu to inne obawy i emocje ;) mnie też w tym cyklu irytowało, że nigdy mi temp nie skoczy i nici z owulacji.

A teraz tracę wiarę... Czy któraś z Was umiałaby mi opisać jak poznaje czy szyjka jest otwarta czy zamknięta? Ja tam nic nie czuję, tylko twardy czubek. W ogóle po gorącym prysznicu była jakby rozpulchnione i miękka dookoła, potem super twarda. To jest dla mnie absolutnie wyższy level :P

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Wybaczcie, że się tak wtrące do Was :)
    Milka polecam zrobić test ciążowy. Niektóre kobiety wypowiadały się, że testy owulacyjne cAsem wykrywają ciąże. Ten temat znajdziesz bodajże w "oczekiwanie na testowanie".

KOchana u mnie to jest wszystko jedna wielka niewiadoma..gin mowil wczoraj widzac usg :o Owulacja..potem pow mu ze tempki narazie niskie to stwierdzil ze moze to byc cialko zolte nie wchloniete z zeszlego cyklu..od czterech dni mam pokluwanie jajnikow i podbrzusza pod blizna po cc..nie wiem czy brac ten progeteron by nie zablokowac ovu:/

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaySavage, ale ekstra dzień na odczytanie testu! Wyobrażam sobie Twoją wyjątkową radość przy wigilijnym stole :)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    LaySavage, ale ekstra dzień na odczytanie testu! Wyobrażam sobie Twoją wyjątkową radość przy wigilijnym stole :)
    Była radość, i zadziała też świadomość że jestem w ciąży XD bo zaraz się zaczęło, było mi nie dobrze widząc tyle jedzenia, a kocham barszcz czerwony, to moje ublubione danie, i dla mnie mogłoby tylko ono istnieć, a 2 lata temu nie zjadłam ani łyżeczki, bo mnie tak mdliło na widok tej zupy. Ciekawe czy jakbym nie zrobiła testu, to też bym tak zareagowała na wieczerzę wigilijną. :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz organizm dziewczyny jest jedną wielką niewiadomą :(

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dużo popisałyście od 10 :) nie mam sił by czytać tyle stron, jakieś nowe ciążulki?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ