X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkam. Przykro mi :( Jezeli potrzebujesz przerwy to na pewno dobrze Ci zrobic. Tylko sie nie poddawaj ;)

Roslinka. To moze byc plamienie implantacyjne, ale tez nie musi, wiec sie az tak nie nakrecaj ;)

Nadey. Witaj :)

Darkam11 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadey wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć. My już jesteśmy po staraniach :) W tym cyklu miałam monitoring,owulacja potwierdzona, a 24.11 będę testować :)
    Witaj, trzymam kciuki za II kreseczki :)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkam przykro mi bardzo :(
    Roslinka to czekamy na rozwój sytuacji

Darkam11 lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • nadey Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska- to nasz 8 cykl starań. I pierwsza prawidłowa owulacja na to wychodzi... bo pęcherzyki nie chciały rosnąć,jestem po tabletkach antykoncepcyjnych,które odstawiłam rok temu. Przez te 8 cykli to w sumie był powrót do normalności, bo moje cykle trwały po 45 dni. Od 3 ostatnich cykli jestem na bromergonie... od 5 do 20 dc. Teraz moje cykle trwają 30 dni :) Dziś 22 dc.

10 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadey wrote:
    Olciuska- to nasz 8 cykl starań. I pierwsza prawidłowa owulacja na to wychodzi... bo pęcherzyki nie chciały rosnąć,jestem po tabletkach antykoncepcyjnych,które odstawiłam rok temu. Przez te 8 cykli to w sumie był powrót do normalności, bo moje cykle trwały po 45 dni. Od 3 ostatnich cykli jestem na bromergonie... od 5 do 20 dc. Teraz moje cykle trwają 30 dni :) Dziś 22 dc.
    Super kochana ,ze wszystko wrocilo do normy! 3ymam mocno kciuki i zycze duzo cierpliwosci :)

• nadey Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :)
    Myślicie, że endometrium 12 mm zaraz po owulacji jest ok ? :)

10 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Pisalyscie o alkoholu. Tez slyszalam, ze dopoki nie wytworzy sie lozysko to alko do dziecka nie dojdzie. Z drugiej strony alkohol zle wplywa na sama plodnosc, tak samo jak papierosy i inne uzywki.
    Ostatnio czytalam artykul, ze jak dluzej nie mozna zajsc to zeby calkowicie zrezygnowac z alkoholu.

Bulkaasia. Jestem z Irlandii Polnocnej. Polska klinike mam dosc daleko, wiec paliwo i badanie to byloby dosc kosztowne. Jak juz bede w ciazy to pewnie sie tam wybiore w ktoryms momencie, ale na bete bym nie chciala, bo zbankrutuje jak bede tam jezdzic ze wszystkim. Nawet nie wiem czy bete robia.
    Pewnie przyjdzie mi wyslac krew z palca do labo online
    ;)

AJA. Ja tez wole piec i gotowac niz sprzatac. Jak goscie do nas przychodza to ja zabieram sie za gotowanie a moj wtedy sprzata caly dom, bo tez tak woli ;)

Stokrotka. Czy Ty w poprzednim cyklu nie mialas pozno owu? Jezeli tak to czekaj cierpliwie.

Dobruska, Katis chyba pisala, ze jeszcze karmi, wiec ma prawo miec taki wykres.

No miałam w 30 dc dopiero pozytywne testy. Ale wiesz jakie to wkurzające ? Niektóre będą już testy ciążowe robić a ja będę nadal na owu czekała . Szlag może człowieka trafić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadey wrote:
    Dziękuję bardzo :)
    Myślicie, że endometrium 12 mm zaraz po owulacji jest ok ? :)
    Tak jak najbardziej ok! :), moze sprawdz sobie progesteron jesli masz mozliwosc?

• nadey Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron planowałam zrobić jak zobaczę II kreski. Myślisz, że teraz jest konieczność badania progesteronu? Nic złego się nie dzieje, nie mam plamien przed @

10 cs
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadey wrote:
    Progesteron planowałam zrobić jak zobaczę II kreski. Myślisz, że teraz jest konieczność badania progesteronu? Nic złego się nie dzieje, nie mam plamien przed @
    Nie nie, nie musisz kochana, prawidlowy progesteron jest wazny, ale jesli chcesz go sprawdzic na poczatku ciazy to tez ok :), w sumie masz racje lepiej nie przesadzac..

dobuska lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadey witam. ja tez jestem po odstawieniu tabletek ale dopiero 3 miesiące temu. na razie moje cykle to 34, 26, a teraz zobaczymy, już jest 32 dc... Daję szansę do 6 m-cy i idę gina namawiać na monitoring, choć boję się, że zostanę zbyta...

Olciuska ja z magnezem przyjmuje 10 mg B6. Stosuję magnez od lat na kołatania serca i nigdy nie zauważyłam wydłużenia fl.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska ja nie potrafię Ci odpowiedzieć..:/ wiem, ze kobiety karmiące biorą tabletki anty zawierające tylko progesteron. Ale duphaston może działa jakos inaczej, ze nie blokuje tej owulacji, nie wiem :(

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nadey Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_leidi- moje cykle trwały mniej więcej tak : 30,21,38,39,45. Poszłam do mojej Pani Doktor , anioł na ziemi od razu wzięła mnie w obroty, jeszcze tego samego dnia kazała zbadać mi prolaktyne, jeżeli przekroczy 10 to wprowadzimy bromergon. Wiec godzina 16, w polowie cyklu poszlam do laboratorium... Panie w laboratorium pukaly się w głowę. Prolaktyna wyszła mi 12. Cykl z bromergonem trwał 30 dni, następny 32 (byłam chora, do tego grzybica przyplatala się po antybiotyku) i teraz 3 cykl... monitoring.. 14 dc - jajeczko 17 mm :) 21dc- płyn w zatoce, potwierdzona owulacja :) Nawet nie chce myśleć co by było gdyby mnie moja ginekolog zbyla, a pierwszy lekarz zbyl i olal.. stwierdził, że to takie normalne po odstawieniu tabletek, trzeba czekać. I tez go olalam :)

10 cs
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    duphaston generalnie w przeciwieństwie do luteiny nie jest typowym progesteronem i nie zwiększa nawet jego ilości wykrywanej w badaniu krwi.
    Więc według tego mam szanse zajść w ciaze podczas tych cykli. W sumie nawet lekarz powiedział, że ma nadzieję, że przyjdę szybciej.:)

aha, dobuska czyli to nie było pytanie, tylko głośne myslenie na forum ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadey wrote:
    mi_leidi- moje cykle trwały mniej więcej tak : 30,21,38,39,45. Poszłam do mojej Pani Doktor , anioł na ziemi od razu wzięła mnie w obroty, jeszcze tego samego dnia kazała zbadać mi prolaktyne, jeżeli przekroczy 10 to wprowadzimy bromergon. Wiec godzina 16, w polowie cyklu poszlam do laboratorium... Panie w laboratorium pukaly się w głowę. Prolaktyna wyszła mi 12. Cykl z bromergonem trwał 30 dni, następny 32 (byłam chora, do tego grzybica przyplatala się po antybiotyku) i teraz 3 cykl... monitoring.. 14 dc - jajeczko 17 mm :) 21dc- płyn w zatoce, potwierdzona owulacja :) Nawet nie chce myśleć co by było gdyby mnie moja ginekolog zbyla, a pierwszy lekarz zbyl i olal.. stwierdził, że to takie normalne po odstawieniu tabletek, trzeba czekać. I tez go olalam :)

nadey ale prolaktyna powyżej 10 to nie jest chyba wysoko? czy może jakies inne jednostki... bo ja kiedys leżałam w duzym ośrodku uniwersyteckim i mi prolaktynę oznaczano 4 razy w ciągu doby i więc się dobrze nauczyłam wartości ;)
    A jesteś może z Warszawy? ( to pod kątem polecenia lekarki ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ