Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie ja też myślałam, że moja prolaktyna mieści się w normie. 12 to całkiem fajny wynik. Otóż moja ginekolog stwierdziła,że różne są kobiety... jedna będzie miała wartość 20 i będzie miała regularne cykle i prawidłowa owulacje, a druga będzie miała 12 i nie będzie miała owulacji. Po 3 miesiącach zażywania bromergonu jestem w stanie stwierdzić, że coś było na rzeczy Tak jak napisałam - mam wkoncu owulacje
dobuska, mi_lejdi lubią tę wiadomość
10 cs -
Ja to Wam powiem, ze jestem taka zła na pigułki, nigdy więcej już do nich nie wrócę, chyba ze po zakończeniu rozrodu.
Przed tabletkami miałam cykle jak w zegarku, na wizytach zawsze słyszałam, że tak ładnie owulują mi jajniki, taki ładny śluz, taaaka płodna pani. a teraz taki bajzel...dobuska, stokrotka92 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
mi_lejdi wrote:Ja to Wam powiem, ze jestem taka zła na pigułki, nigdy więcej już do nich nie wrócę, chyba ze po zakończeniu rozrodu.
Przed tabletkami miałam cykle jak w zegarku, na wizytach zawsze słyszałam, że tak ładnie owulują mi jajniki, taki ładny śluz, taaaka płodna pani. a teraz taki bajzel... -
dobuska wrote:ja po swoim odstawieniu tabletek jestem okropnym przeciwnikiem antykoncepcji tego typu. To są jednak hormony i zdecydowana wiekszość kobiet ma po nich problemy...
Dokładnie, już swojemu M zapowiedziałam, ze jak w końcu uda nam się zostać rodzicami to będziiemy stosować NPR! ekologicznie i zdrowo.dobuska lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:Listopadowe testowanie
1. Doti , _Abby_, Holinek, Olciuska @
2. Oktawka, Agnieszka93 @
3. marzymisie @ , Justata@, stokrotka92@ , Ikciu
4. 89viola, Tasza, Meli92 @ ,
5. Karola - mama Julci i ... ?@ , Justata@, Salamanka@, zFolwarku@ , Justata@, Lovi89
6. Mama Ali, She86 , Basik83 @
7. KarolaFasola@ , Justata@, Berenika88, kaka470@ , Justata@, Effy@ , Justata@, kamika23
8. magroz26 @
9. gosssiagabrysiowa@, Karola555, Laura@ , Justata@, meli92@ , Justata@, Bridy-n
10. Bella1412, bulkaasia, emerald_m, rosax3, Najmłodsza_staraczka- Fatim, Anna_Ka@
11.Pikselka@, Dag_Mara, Agula92@, Paula55, santoocha @
12. Katiś, PaniNorris, Destiny80@
13. Biała Azlia, santoocha@, Aguuuś, Luccecita, Viola999, Mona_Lisa @
14. Roza86
15. dobuska, Veni, Niesia86@, mi_lejdi
16. Charlutek, Tynastka
17. Migracja, Darkam11@ , Sylwia_80, babel_2016, Lady_Savage
18. eMM
19. tubispl, ankaR, lilka1984
20. Klameczka, dobuska
21. roslinka, Agnesia, ZakreconaŻona
22. lottinka, Annie1981
23. kate88:), sierpniowe_nadzieje, inaa, rzepakowepole, Sylwia_80
24. Marteczka93, nadey
25. mika1987, aaniluap, Papierówka, Madziulla, InBlue, Kat83, Annie1981
26. Dariaa, Uparciuszek, sssss, Madhuri, yvonneSW
27. Nina_86
28. evve
29.
30. Ann.naa, anusiak5, AiCha4811, Tusia_87, Lottie
W listopadzie mamy 11
Legenda:
Ciąża:
Okres:@Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 16:31
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnynadey wrote:mi_leidi- moje cykle trwały mniej więcej tak : 30,21,38,39,45. Poszłam do mojej Pani Doktor , anioł na ziemi od razu wzięła mnie w obroty, jeszcze tego samego dnia kazała zbadać mi prolaktyne, jeżeli przekroczy 10 to wprowadzimy bromergon. Wiec godzina 16, w polowie cyklu poszlam do laboratorium... Panie w laboratorium pukaly się w głowę. Prolaktyna wyszła mi 12. Cykl z bromergonem trwał 30 dni, następny 32 (byłam chora, do tego grzybica przyplatala się po antybiotyku) i teraz 3 cykl... monitoring.. 14 dc - jajeczko 17 mm 21dc- płyn w zatoce, potwierdzona owulacja Nawet nie chce myśleć co by było gdyby mnie moja ginekolog zbyla, a pierwszy lekarz zbyl i olal.. stwierdził, że to takie normalne po odstawieniu tabletek, trzeba czekać. I tez go olalam
Mój też mi kazał czekać żeby się organizm sam ustawił ale ja nie wiem czy go nie olać i nie szukać lekarza który nam pomoże od razu bo nie po to odstawilam tabletki trzy miesiące temu żeby w ciążę zajść po pół roku albo i dłużej. Już od dobrych dwóch miesięcy powinnam być w ciąży. Dam mu ostatni raz szanse . Umowie się jutro na wizytę. Jak mi nic nie doradzi to zrobię mu papa -
stokrotka- ja z mojego tez zrezygnowałam,bo byłam u niego w 12 dc a on powiedział mi,że już jestem po owulacji. Wtedy ten cykl trwał kolo 37 dni. Lekarz bez żadnej wiedzy jak dla mnie, nie pozwolę aby ktoś taki prowadził moja ciążę gdyby się już taka pojawiła.
A... ktoś pytał gdzie mieszkam, jestem z okolic Wrocławia.AJA_S lubi tę wiadomość
10 cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w tamtym cyklu jak byłam u ginekolog w 14 dc miałam pecherzyk 10 mm, w 17 wyszedł mi też pozytywny owulacyjny, śluz płodny tez był... I myślę, że owulacja mogła mieć miejsce 19/20 dc, tylko nie byłam tego potwierdzić. Natomiast @ przyszła jak w zegarku, od tego jak sobie wyliczyłam.10 cs
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej udzielam się tutaj bardzo rzadko i nie jestem zapisana na listę testowania,ale jestem na bieżąco z tym wątkiem, bo jakoś szczególnie przypadł mi do gustu. Gratuluję oczywiście nowym ciężaróweczkom i wspieram całym sercem te dziewczyny, dla których nie nadszedł jeszcze TEN czas. Co do mnie to byłam u gina 19 dnia mojego cyklu i dostalam Ovarin jako, ze istnieje podejrzenie PCO...Lekarz zauważył wtedy pęcherzyk na lewym jajniku 19mm ale zgasil mnie,ze na owu to się w tym miesiącu nie zanosi.. Teraz od kilku dni jestem przeziębiona i zastanawiam się czy to ewentualnie może zaburzyć jakoś cykl? Pytam bo data @ wypada na wczoraj, max na jutro a póki co nic się nie dzieje...