X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadey to blisko mnie mieszkasz ;)

Ja mam nie mały problem... dziś 30dc teoretycznie 15dpo (Moja Fl 14dni) :/ Szyjka wysoko i dość sporo kremowego śluzu w środku... :/
    Test (sama nie wiem po co go robiłam) Negatywny...
    Czekam na @ i dziś wszystko mnie wnerwia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 17:32

17.11.17-poronienie całkowite
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    trochę tak, ale chciałam raczej usłyszeć czy są dziewczyny, które miały przy tym owulację i cykl sie poukładał. Teoria jedno, a to co w rzeczywtości to drugie.:)
    Kochanie moja kumpela przy dupku zaszła w ciążę a maluch miał w tym roku roczek :)

dobuska lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo miła wiadomosc Aja!:* Bardzi mi przykro z powodu testu....czy masz potwierdzoną owulkę czy tylko podjrzewamy kiedy była?

• Fatim Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eleni wrote:
    Hej ;) udzielam się tutaj bardzo rzadko i nie jestem zapisana na listę testowania,ale jestem na bieżąco z tym wątkiem, bo jakoś szczególnie przypadł mi do gustu. Gratuluję oczywiście nowym ciężaróweczkom i wspieram całym sercem te dziewczyny, dla których nie nadszedł jeszcze TEN czas. Co do mnie to byłam u gina 19 dnia mojego cyklu i dostalam Ovarin jako, ze istnieje podejrzenie PCO...Lekarz zauważył wtedy pęcherzyk na lewym jajniku 19mm ale zgasil mnie,ze na owu to się w tym miesiącu nie zanosi.. Teraz od kilku dni jestem przeziębiona i zastanawiam się czy to ewentualnie może zaburzyć jakoś cykl? Pytam bo data @ wypada na wczoraj, max na jutro a póki co nic się nie dzieje...
    Choroba może wydłużyć cykl.

Aja a może zrób bete ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    ooo miła wiadomosc Aja!:* Bardzi mi przykro z powodu testu....czy masz potwierdzoną owulkę czy tylko podjrzewamy kiedy była?

Podejrzewam... w sumie wszystkie objawy (śluz, szyjka i ból) o tym świadczą, że była... Już dawno nie spóźniała mi się @. Kompletnie nie rozumiem dlaczego nie ma @ :( Płakać mi się chce :/

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Choroba może wydłużyć cykl.

Aja a może zrób bete ?

Chciałabym... Ale brak funduszy dodatkowych :( Wszystko poszło na sypialnie i salon :/

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Podejrzewam... w sumie wszystkie objawy (śluz, szyjka i ból) o tym świadczą, że była... Już dawno nie spóźniała mi się @. Kompletnie nie rozumiem dlaczego nie ma @ :( Płakać mi się chce :/
    Takie objawy nigdy w 100% nie dają inf kiedy i czy owulka była. Musisz czekać, to na razie jeden dzień spóźnienia.:)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tylko 1 no, ale już od kilkunastu miesięcy nie było cyklu bezowulacyjnego... Po resztą wtedy wiedziałam, że taki jest... Szlag mnie kiedyś trafi z moimi cyklami :(

stokrotka92 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana to tylko jeden dzień, a poza tym nie wiesz kiedy była owulacja na 100%:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Niby tylko 1 no, ale już od kilkunastu miesięcy nie było cyklu bezowulacyjnego... Po resztą wtedy wiedziałam, że taki jest... Szlag mnie kiedyś trafi z moimi cyklami :(

Aja_S dołączam się do twoich cyklowych frustracji. Mnie też szlag kiedyś trafi. Testy owu negatywne a zawsze pod wieczór pojawia się śluz jakiś uczucie naoliwienia.w dzień nic a wieczorem o tej porze jest. I uj. Nie wiadomo czemu tak.

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    kochana to tylko jeden dzień, a poza tym nie wiesz kiedy była owulacja na 100%:)

No dobra już zamilknę :)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storkotka. Rozumiem, ze musi Ci byc ciezko tak dlugo czekac na owu, ale co zrobisz? Nerwy moga ja jeszcze przyblokowac.

MiLejdi. No niestety tabletki maja prawo rozregulowac cykl, ale nie przesadzalabym z ich skreslaniem ;)
    Ja po odstawieniu mam krotkie cykle, ale regularne. Wspomagalam sie tez Castagnusem od razu po odstawieniu.

AJA. Przykro mi, ze test negatywny. Postaraj sie jednak tak nie wkurzac na swoje cykle, bo dobrze wiesz, ze to moze je wydluzyc.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja a może ciążunia u Ciebie, ale testy jeszcze nic nie pokazują... :)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Aja_S dołączam się do twoich cyklowych frustracji. Mnie też szlag kiedyś trafi. Testy owu negatywne a zawsze pod wieczór pojawia się śluz jakiś uczucie naoliwienia.w dzień nic a wieczorem o tej porze jest. I uj. Nie wiadomo czemu tak.

40cykli to zbyt dużo, w tym miałam 4 bezowulacyjne i za każdym razem wiedziałam. 2 miałam potwierdzone USG.
    Także wiem, kiedy mam owulacje kilka razy też potwierdzona USG (zawsze byłam umówiona na wizytę u gina 2dni po odczuwanej owulacji, zawsze trafiałam w 100%).

Po prostu... No nie wiem... Chyba czas spojrzeć w prawdzie w oczy i dać sobie z tym święty spokój :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja no co ty się załamujesz :(

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Aja a może ciążunia u Ciebie, ale testy jeszcze nic nie pokazują... :)

Nie sądzę...
    Annie nie tyle się wściekam na cykl... Ale na wszystko... Czuję się cholernie bezsilna :(

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA. No jak spokoj? Nie poddawaj sie kochana. Ten moment cyklu jest najgorszy i wiekszosc z nas ma wtedy czarne mysli.
    Rozumiem, ze masz juz dosc bo dlugo sie starasz. A moze czas pomyslec o IUI albo in vitro?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annie miala racje, jeszcze karmie wiec pewnie przez to takie wahania, ale czy to oznacza ze nie zajde w ciaze? dzis temp w gore, test owu negatywny, szyjka wysoko zamknieta, sluz kremowy "jakos tak mokro" i bardzo mi sie chce <3

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja każda z nas ma chwile bezsilności, ale nie możemy się załamywać. Trzeba wierzyć, że prędzej czy później będziemy mamusiami. Na pewne rzeczy zwyczajnie nie mamy wpływu..
    Tak jak pisze Annie - może spróbujcie pomóc naturze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 18:44

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    AJA. No jak spokoj? Nie poddawaj sie kochana. Ten moment cyklu jest najgorszy i wiekszosc z nas ma wtedy czarne mysli.
    Rozumiem, ze masz juz dosc bo dlugo sie starasz. A moze czas pomyslec o IUI albo in vitro?

Według mojego gina nie potrzebujemy tego... Zaznaczam, że jest moim 3lekarzem i każdy twierdzi to samo... Jestem zdrowa i uda mi się bez pomocy lekarzy... B bierze cały czas tą witaminę C i reszte. Teraz jeszcze dieta i ćwiczenia... Zauważyliśmy, że sperma już nie jest tak gęsta jak kiedyś...
    Ale co z tego...
    Roślinka... Niby tak ale ponad 3lata to nie przypadkiem lekka przesada? O pierwsze dziecko? O pierwszą ciążę?
    Dobra laski ja idę nie będę wam tu czarnej chmury rozsiewać :*
    Trzymam za was kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 18:45

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ