Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylily 333 wrote:33 dni zawsze regularne
To sprobuj robic testy tak od 11dc. JESLI KRESKI BEDA DWIE TAKIE SAME, LUB TA TESTOWA CIEMNIEJSZA OWULACJA (POWINNA) WYSTAPIC W CIAGU 24-36h. Te testy sprawdzaja poziom hormonu LH, Ktory jez 'wyrzucany' przez nasz organizm przed owulka -
nick nieaktualnylily 333 wrote:a te testy maja coś wspólnego z długością cyklu?
Nie kochana, tylko od dlugosci cyklu zalezy kiedy musimy je zaczac robic, ja mam tak ok 31-33 choc mam nieregularne, zawsze zaczynalam od 10dc, i w tym cyklu test mialam pozytywny 17dc, owulka byla poniewaz mialam tez monitoring.
https://parenting.pl/portal/jak-dzialaja-testy-owulacyjne <- poczytaj sobie -
Olciuska wrote:Nom calkiem mozliwe moze zrob tez tezty owulacyjne
-
nick nieaktualnymika1987 wrote:Robie tetsty:)wczoraj wyszedl mocniejszy jak dzis,ale ogolnie i ta kontrolna dzis wyszla jasniejsza niz wczoraj..moze za krotko trzymałam..ale zeby byly jednakowo ciemne mysle kilka dni:)
Mika a w tym miesaicu stosujesz CLO?? czy ja dobrze pamietam, jesli nie to przepraszam. -
nick nieaktualny
-
Olciuska wrote:To sprobuj robic testy tak od 11dc. JESLI KRESKI BEDA DWIE TAKIE SAME, LUB TA TESTOWA CIEMNIEJSZA OWULACJA (POWINNA) WYSTAPIC W CIAGU 24-36h. Te testy sprawdzaja poziom hormonu LH, Ktory jez 'wyrzucany' przez nasz organizm przed owulka
dzięki za rade. Może w przy następnym cyklu jeśli w tym się nie uda zakupie. w tamtym cyklu przypuszczalnie miałam owu.. 18dc. Wydaje mi się, że średnio przy takich cyklach dłuższych tj. 33 dni owu występuje miedzy 16 a 19 dc. Wiadomo każda z nas jest inna, ale tak teoretyczniemutacja C677T homozygota -
nie:)w zeszłym cyklu brałąm ale teraz powiedziałam ze kuur zapiał gin mi nie dal szansy sie starac normalnie tylko mnie odrazu faszeruje jakimis lekiem..zaczełąm brac mleczko pszczele,pije herbate kontryhel w pl przewtonik sie nazywa chyba:)plus witaminy..daje sobie trzy miesiace..a jak nie to wroce do clo:)w pierwsza ciaze zaszlam za drugim razem..
-
nick nieaktualnylily 333 wrote:a te testy maja coś wspólnego z długością cyklu?
Jedynie tyle maja wspolnego ze od tego jak dlugie masz cykle zalezy kiedy powinnas zaczac je robic. U Ciebie tak jak Olciuska pisała od 11 dc mozesz zaczac robic. ja mam krotsze cykle i u mnie od 11 to juz pozno. ja jak robilam testy to od 8-9 dc zaczynalam. ale ja juz nie robie testow. za duzo wtedy o owulce mysle -
Witam was kobietki Witam również nowe koleżanki na forum
Ja dzisiaj miałam od rana bardzo wyczerpujący dzień ufff Najpierw musiałam jechać z moim M do lasu pomóc mu przy zwożeniu drzewa potem zaraz ganiać do sklepu w międzyczasie zrobić obiad i przewozić duże grube ciężkie klocki taczką w końcu musiałam usiąść bo czuje że gdybym tego nie zrobiła to chyba bym zemdlała a najgorsze jest to że nic kompletnie jeszcze nie jadłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama Ali wrote:Witam was kobietki Witam również nowe koleżanki na forum
Ja dzisiaj miałam od rana bardzo wyczerpujący dzień ufff Najpierw musiałam jechać z moim M do lasu pomóc mu przy zwożeniu drzewa potem zaraz ganiać do sklepu w międzyczasie zrobić obiad i przewozić duże grube ciężkie klocki taczką w końcu musiałam usiąść bo czuje że gdybym tego nie zrobiła to chyba bym zemdlała a najgorsze jest to że nic kompletnie jeszcze nie jadłam
Zjedz cos czybciukto! i prosze dbac o siebie! -
nick nieaktualnymika1987 wrote:nie:)w zeszłym cyklu brałąm ale teraz powiedziałam ze kuur zapiał gin mi nie dal szansy sie starac normalnie tylko mnie odrazu faszeruje jakimis lekiem..zaczełąm brac mleczko pszczele,pije herbate kontryhel w pl przewtonik sie nazywa chyba:)plus witaminy..daje sobie trzy miesiace..a jak nie to wroce do clo:)w pierwsza ciaze zaszlam za drugim razem..
Mleczko pszczele? nigdy o tym nie slyszalam... hmmm... musze o tym poczytac -
Dzień dobry laseczki. Ja dopiero mam chwilę bo dziś z moim dwulatkiem robiliśmy gołąbki na obiad. Potem chciał nauczyć się obsługi nożyczek więc musiałam mu max czasu poświęcić
U mnie test owu dziś prawie jak pozytyw więc pewnie jutro będzie na 100% mocna krecha.
Kurde ja już któryś raz słyszę o tym mleczku ale też nie wiem jak działa i co to....