X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze z testów owulacyjnych nie korzystałam, w jaki sposób one działają?

mutacja C677T homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily 333 wrote:
    ja jeszcze z testów owulacyjnych nie korzystałam, w jaki sposób one działają?

jak dlugie masz cykle??

• lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 dni zawsze regularne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 12:28

mutacja C677T homozygota
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    jak dlugie masz cykle??
    a te testy maja coś wspólnego z długością cyklu?

mutacja C677T homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily 333 wrote:
    33 dni zawsze regularne

To sprobuj robic testy tak od 11dc. JESLI KRESKI BEDA DWIE TAKIE SAME, LUB TA TESTOWA CIEMNIEJSZA OWULACJA (POWINNA) WYSTAPIC W CIAGU 24-36h. Te testy sprawdzaja poziom hormonu LH, Ktory jez 'wyrzucany' przez nasz organizm przed owulka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily 333 wrote:

Nie kochana, tylko od dlugosci cyklu zalezy kiedy musimy je zaczac robic, ja mam tak ok 31-33 choc mam nieregularne, zawsze zaczynalam od 10dc, i w tym cyklu test mialam pozytywny 17dc, owulka byla poniewaz mialam tez monitoring.

https://parenting.pl/portal/jak-dzialaja-testy-owulacyjne <- poczytaj sobie :)

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Nom calkiem mozliwe ;) moze zrob tez tezty owulacyjne ;)
    Robie tetsty:)wczoraj wyszedl mocniejszy jak dzis,ale ogolnie i ta kontrolna dzis wyszla jasniejsza niz wczoraj..moze za krotko trzymałam..ale zeby byly jednakowo ciemne mysle kilka dni:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Robie tetsty:)wczoraj wyszedl mocniejszy jak dzis,ale ogolnie i ta kontrolna dzis wyszla jasniejsza niz wczoraj..moze za krotko trzymałam..ale zeby byly jednakowo ciemne mysle kilka dni:)
    U mnei bylo to samo w tym miesiacu, wzrost, spadek i za dwa dni pozytyw:)
    Mika a w tym miesaicu stosujesz CLO?? czy ja dobrze pamietam, jesli nie to przepraszam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie. Dziwne mam te piersi naprawdę :/ takie ciężkie .

• lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    To sprobuj robic testy tak od 11dc. JESLI KRESKI BEDA DWIE TAKIE SAME, LUB TA TESTOWA CIEMNIEJSZA OWULACJA (POWINNA) WYSTAPIC W CIAGU 24-36h. Te testy sprawdzaja poziom hormonu LH, Ktory jez 'wyrzucany' przez nasz organizm przed owulka ;)

dzięki za rade. Może w przy następnym cyklu jeśli w tym się nie uda zakupie. w tamtym cyklu przypuszczalnie miałam owu.. 18dc. Wydaje mi się, że średnio przy takich cyklach dłuższych tj. 33 dni owu występuje miedzy 16 a 19 dc. Wiadomo każda z nas jest inna, ale tak teoretycznie

mutacja C677T homozygota
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie:)w zeszłym cyklu brałąm ale teraz powiedziałam ze kuur zapiał gin mi nie dal szansy sie starac normalnie tylko mnie odrazu faszeruje jakimis lekiem..zaczełąm brac mleczko pszczele,pije herbate kontryhel w pl przewtonik sie nazywa chyba:)plus witaminy..daje sobie trzy miesiace..a jak nie to wroce do clo:)w pierwsza ciaze zaszlam za drugim razem..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily 333 wrote:

Jedynie tyle maja wspolnego ze od tego jak dlugie masz cykle zalezy kiedy powinnas zaczac je robic. U Ciebie tak jak Olciuska pisała od 11 dc mozesz zaczac robic. ja mam krotsze cykle i u mnie od 11 to juz pozno. ja jak robilam testy to od 8-9 dc zaczynalam. ale ja juz nie robie testow. za duzo wtedy o owulce mysle :D

• lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciuśka czyli Ty kolo 8 listopada zobaczysz II kreski? Trzymam kciuki

mutacja C677T homozygota
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciuśka to starania o pierwsze dzieciątko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:02

mutacja C677T homozygota
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki :-D Witam również nowe koleżanki na forum :-)

Ja dzisiaj miałam od rana bardzo wyczerpujący dzień ufff Najpierw musiałam jechać z moim M do lasu pomóc mu przy zwożeniu drzewa potem zaraz ganiać do sklepu w międzyczasie zrobić obiad i przewozić duże grube ciężkie klocki taczką w końcu musiałam usiąść bo czuje że gdybym tego nie zrobiła to chyba bym zemdlała :-( a najgorsze jest to że nic kompletnie jeszcze nie jadłam :-P

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily 333 wrote:
    olciuśka to starania o pierwsze dzieciątko?

Tak kochanie, o pierwsze dlatego pewnie sie tak katuje hih, mam wrazenie ,ze ciaza moze dotyczyc wszystkich tylko nie mnie ;). Oj mam duza nadzieje w tym miesiacu ... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Witam was kobietki :-D Witam również nowe koleżanki na forum :-)

Ja dzisiaj miałam od rana bardzo wyczerpujący dzień ufff Najpierw musiałam jechać z moim M do lasu pomóc mu przy zwożeniu drzewa potem zaraz ganiać do sklepu w międzyczasie zrobić obiad i przewozić duże grube ciężkie klocki taczką w końcu musiałam usiąść bo czuje że gdybym tego nie zrobiła to chyba bym zemdlała :-( a najgorsze jest to że nic kompletnie jeszcze nie jadłam :-P

Zjedz cos czybciukto! i prosze dbac o siebie! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    nie:)w zeszłym cyklu brałąm ale teraz powiedziałam ze kuur zapiał gin mi nie dal szansy sie starac normalnie tylko mnie odrazu faszeruje jakimis lekiem..zaczełąm brac mleczko pszczele,pije herbate kontryhel w pl przewtonik sie nazywa chyba:)plus witaminy..daje sobie trzy miesiace..a jak nie to wroce do clo:)w pierwsza ciaze zaszlam za drugim razem..

Mleczko pszczele? nigdy o tym nie slyszalam... hmmm... musze o tym poczytac ;)

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Zjedz cos czybciukto! i prosze dbac o siebie! ;)

Już coś przegryzłam zawsze to lepsze niż nic :-)

Powiem wam że jutro chyba się nie podniosę z tego wszystkiego :-)

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki. Ja dopiero mam chwilę bo dziś z moim dwulatkiem robiliśmy gołąbki na obiad. Potem chciał nauczyć się obsługi nożyczek więc musiałam mu max czasu poświęcić ;)

U mnie test owu dziś prawie jak pozytyw więc pewnie jutro będzie na 100% mocna krecha.

Kurde ja już któryś raz słyszę o tym mleczku ale też nie wiem jak działa i co to....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ