X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet
    Postów: 3396 6617

    Wysłany: 4 listopada 2016, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nie miałam żadnych objawów, nie bolały mnie piersi nic kompletnie, nigdy nie przypuszczałabym że ......
    ale była niespodzianka jak zrobiłam test w 33dc, wcześniej nie robiłam no bo wcale bym się nie spodziewała byłam wyluzowana itp

    Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 4 listopada 2016, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    trochę trochę Annie :)
    warto było czekać :)
    Witaj w klubie tex nie mam jednego jajowodu ;-)

    Laura lubi tę wiadomość

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Laura Autorytet
    Postów: 3396 6617

    Wysłany: 4 listopada 2016, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia będzie dobrze i z jednym nam się uda ( mi ponownie :) )

    Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

  • KarolaFasola Autorytet
    Postów: 572 290

    Wysłany: 4 listopada 2016, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Ja mam tak samo też ciągle myślę że przylazła @ bo ciągle coś ze mnie leci a to śluz tylko ;-)

    Nooo raz mam taki gesty a zaraz wodnisty lekko ale nadal kremowy.

    16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm


    26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)





    10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • Mama Ali Autorytet
    Postów: 549 167

    Wysłany: 4 listopada 2016, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ;-)

    Dziewczyny ja prawidłowo powinnam chyba testować jutro bo dzisiaj jest mój 28 dzień cyklu :-) i teraz nie wiem co robić.

    y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 4 listopada 2016, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Dokładnie ;-)

    Dziewczyny ja prawidłowo powinnam chyba testować jutro bo dzisiaj jest mój 28 dzień cyklu :-) i teraz nie wiem co robić.
    A ilu dniowe masz cykle? Ja bym czekała dwa dni po terminie @ sikala

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Mama Ali Autorytet
    Postów: 549 167

    Wysłany: 4 listopada 2016, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 dniowe własnie. Cóż będę testować w niedzielę zobaczymy co będzie.

    y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • KarolaFasola Autorytet
    Postów: 572 290

    Wysłany: 4 listopada 2016, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie boje zatestowac ze to bedzie rozczarowanie :(

    16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm


    26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)





    10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 4 listopada 2016, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola wrote:
    Tak sie boje zatestowac ze to bedzie rozczarowanie :(

    Czekaj jeszcze jak temp wzrośnie to wtedy testuj narazie spadła wiec może @ idzie a może chwilowy spadek

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Mama Ali Autorytet
    Postów: 549 167

    Wysłany: 4 listopada 2016, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie niedawno zmierzyłam jeszcze raz temp po kąpieli i miałam 37,6 :-D ciekawa jestem ile będzie rano ;-)

    y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • santoocha Autorytet
    Postów: 3406 6143

    Wysłany: 4 listopada 2016, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Zrobiłam dziś badania: tsh 3,6 (norma do 4,2), fT4 15,8 (12-22).
    Niby w normie, ale jakoś nie poprawiło się od zwiększenia dawki euthyroxu z 88 na 100 ug.
    Progesteron będzie dopiero w środę.

  • Laura Autorytet
    Postów: 3396 6617

    Wysłany: 4 listopada 2016, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha Ty też się starasz? :)

    Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

  • Paula55 Autorytet
    Postów: 9590 8032

    Wysłany: 4 listopada 2016, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Hej.
    Zrobiłam dziś badania: tsh 3,6 (norma do 4,2), fT4 15,8 (12-22).
    Niby w normie, ale jakoś nie poprawiło się od zwiększenia dawki euthyroxu z 88 na 100 ug.
    Progesteron będzie dopiero w środę.
    Mija gin przy takim tsh i bardzo podobnym ft4 od razu dała leki... Mówi że 1,5 to taki max dla ciąży bo potem jeszcze wzrośnie.
    A twój lekarz co na to??

    oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

  • Bella1412 Przyjaciółka
    Postów: 116 111

    Wysłany: 4 listopada 2016, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, synek poszedł spać, więc ja nadrobiłam wpisy no i atmosfera testowania udzieliła mi się:), planowo test ok 10.11 ale chyba trochę się przeliczyłam bo dzisiaj to już 11 dpo więc o ile wredna nie przylezie to pewnie teście będzie wcześniej, chociaż chyba wolę wolę dostać @ o ile nie ma fasolki niż stresować się kolejnym testowym rozczarowaniem :(. Próbowałam przypomnieć sobie jaki miałam objawy przy pierwszej ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam o fasolci, było to tak dawno bo ponad 6 lat temu i właśnie wydaje mi się że nie miałam objawów, nawet piersi mnie nie bolały, tylko pamiętam że myślałam że mam zapalenie pęcherza bo często szukałam i bolał mnie brzuch ale tak jakoś inaczej niż na @. Test zrobiłam w toalecie w sklepie już mieliśmy wstępnie zarezerwowane wakacje za granica i mieliśmy już płacić. Okazało się że w czasie kiedy miałam wylegiwać się na plaży to witalam się z kibelkiem:), cieszę się że nie zdecydowaliśmy się wtedy na wyjazd mimo ciąży bo lepiej dmuchać na zimne.

    Syn ur. 2011 r.
    8p3oebkmqwdbvisw.png
  • mika1987 Autorytet
    Postów: 970 1097

    Wysłany: 4 listopada 2016, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeee poprostu nie moge wytrzymac jak lekarze wciskaja zdrowym babkom tabletki na tsh:( ja zaszlam w ciaze nie wiedzac o tym.. W tym tez czasie zrobilam tsh a tam uwaga 7,2!!!

    iv09krhme1fe56cn.png

    f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Destiny80 Autorytet
    Postów: 310 134

    Wysłany: 4 listopada 2016, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Na podtrzymanie w razie co :) Jestem po prostu ciekawa czy tylko GP moze wypisac recepte czy prywatne kliniki tez moga. Napisalam na czacie do TMC , zobacze co odpisza :)
    Hej.Moja koleżanka leczy się w płn.Irlandii i jej lekarz z wielką łaską wypisał,bo mają przekonanie że to nie pomaga utrzymać ciąży.

    Konktretne starania od 2015
    2 wczesne straty
    2017 In Vitro -niestety bez skutku
    AMH -1
    2018 In Vitro KD klapa:(
    2019 Badanie gdzie leży problem..
    Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
    Komórki nk
    Mąż Hla C C1
  • Laura Autorytet
    Postów: 3396 6617

    Wysłany: 4 listopada 2016, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika ja zachodząc w ciąże miałam Tsh 3.6

    Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

  • santoocha Autorytet
    Postów: 3406 6143

    Wysłany: 4 listopada 2016, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Laura, leci nasz 3cs :)
    Fajnie że i Ty starasz się o rodzeństwo.

    Paula55 ja sie leczę sama, bo mam dostęp do leków.
    Tarczycę leczę od 15rż, prawie non stop na euthyroxie.
    Przez pierwszą ciążę udawało mi się utrzymywać tsh na poziomie 1,7-1,9 przy stałej dawce
    Po porodzie nagje pojawiła się nadczynność, potem nagle tsh skoczyło do 12.
    Teraz jest w normie i raczej przy 100ug zostanę.

    Laura lubi tę wiadomość

  • mi_lejdi Autorytet
    Postów: 859 836

    Wysłany: 4 listopada 2016, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydawało, że czułam jakieś objawy zwłaszcza w 1 cs, teraz tez juz niby coś miałam, a potem OF przesunął ovu w przód :P teraz nie czuje nic, tylko biust jędrniejszy, jak to w fazie lutealnej.

    Tak bardzo chciałabym podejść na luzie, na spontanie, ale chyba póki tu zaglądam, to znaczy, że tak bynajmniej nie jest ;)

    <3 14.04.2018 Théo <3
  • Laura Autorytet
    Postów: 3396 6617

    Wysłany: 4 listopada 2016, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Tak Laura, leci nasz 3cs :)
    Fajnie że i Ty starasz się o rodzeństwo.

    Paula55 ja sie leczę sama, bo mam dostęp do leków.
    Tarczycę leczę od 15rż, prawie non stop na euthyroxie.
    Przez pierwszą ciążę udawało mi się utrzymywać tsh na poziomie 1,7-1,9 przy stałej dawce
    Po porodzie nagje pojawiła się nadczynność, potem nagle tsh skoczyło do 12.
    Teraz jest w normie i raczej przy 100ug zostanę.
    Już czas na rodzeństwo :)
    Oby ten cykl był Nasz :)

    Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ