Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 18 listopada 2017, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pumka jedno porządne serduszko tuż przed owulacją spokojnie wystarczy. Twój wykres wygląda bardzo obiecująco.

    MałaMi 90 nie powinno tak wzrosnąc na lekach. Jestes porzadnie zdiagnozowana? Miałas wszystkie badania/ caly panel tarczycowy lacznie z usg? Czy tylko lekarz opiera sie o wyniki tsh? Jest to najbardziej typowy bląd, nawet endokrynologow (zanim znalazlam swojego endo bylam chyba u 5roznych).

    Jesli masz hashimoto to tsh moze tak skakac, od niedoczynnosci, bo wielka nadczynnosc, a wtedy postepowanie jest troche inne. Jesli masz "tylko" niedoczynnosc to tsh bada sie zawsze z ft3 i ft4, bo tsh jest mega wrazliwym badaniem. Wystarczy ze dzien przed sie zdenerwowalas, czy nie moglas spac. Ft3 i ft4 pokazuja raczej stabilny poziom hormonow.
    Mała Mi Dokładnie tak jak napisała Edwarda.Tez robiłam prywatnie bo zapisy na NFZ za dwa lata aaaa. Trzeba przeboleć kasę i iść prywatnie ja płaciłam 200zl miałam usg robione i szlam z wynika i tsh,ft3,ft4,antyTPO i antyTG i prolaktyna bo miałam ponad 44.Teraz jak mam stwierdzona niedoczynnosc i jestem w ciąży to co miesiąc muszę iść z tsh,ft3, ft4 już bez PRL bo ona sama teraz będzie i tak rosła.Tez mnie boli, ze za 10min wizyty tyle kasy a jeszcze ginekolog tez dojdzie, ale warto to zrobić bo tsh może tobie podbić prolaktyne a ona z kolei jak będzie za wysoka zakłóci owulke i koło się zamknie

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 18 listopada 2017, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek mam prawdopodobnie endokrynokoga szefowa mi szybciej zalawtwila. Wiecie co mi przyszlo do glowy ze to ze rok twmu udalo mi sie zajsc w ciaze a pozbiej ten zarodek sie nie pojawil mogla byc ta tarczyca bo lekarz powoedziaal ze ona moze skakac i moze sie udac. Z jeden strony ciesze sie ze wiem co jest przyczyna mojego nie zachodzenia a z drugiej troche sie boje co wyjdzie z badan :/

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2017, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Nie badalam. Pani doktor nie zlecila

    zrób prywatnie. To ważne.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętaj, żeby nie brać leku rano.

  • sarina Koleżanka
    Postów: 111 14

    Wysłany: 18 listopada 2017, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja się żegnam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 15:34

    w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Październik 2010 córcia ❤
    Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
    Listopad 2018 synek 💗
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 18 listopada 2017, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarina wrote:
    dziewczyny ja się żegnam
    Dlaczego

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 18 listopada 2017, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację. Myślałam że ginka wie co robi. Ona specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Prywatnie przyjmuje w invimedzie. No coz. Cały czas pod górkę.. .

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 746 553

    Wysłany: 18 listopada 2017, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nie masz sięco jeszcze załamywać u mnie w dzień spodziewanej dopiero wyszedl cień cienia przy teście o czulości 10 a dopiero 5 dni po wyszla wyraźna druga kreska.

    A nie masz gdzieś zdjęcia tego pierwszego testu?;) ja dziś testowałam, dziś powinna przyjsc @, zgłupiałam już.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2017, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    A nie masz gdzieś zdjęcia tego pierwszego testu?;) ja dziś testowałam, dziś powinna przyjsc @, zgłupiałam już.
    Proszę
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/f0e3d5c6a50fec7c

  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 18 listopada 2017, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie ciężkie są te ostatnie dni przed okresem. Jak już ma przyjść, to niech przychodzi, bo najgorsze co może być to ta niepewność. Ten cykl taki dziwny, bo nic nie boli, nic nie kłuję, czuję się zupełnie normalnie. Dziś mnie pobolewał ł brzuch jak na @, ale tylko przez chwilę. Pozostaje niestety czekać chociaż sobie myślę, że gdyby była ciąża to czułam się chociaż troszkę inaczej :(

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2017, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mogę powiedzieć że było troszkę inaczje bo już od połowy cyklu bolą mnie piersi a normalnie to sa dwa trzy dni przed @ ale znam kobiety które o ciąży dowiedziały się z testu bo nic nie czuły. Każda z nas jest inna . Więc nie wolno tracić nadziei

  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 18 listopada 2017, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Proszę
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/f0e3d5c6a50fec7c
    toc to od razu widac ze ciaza :)

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 18 listopada 2017, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja teraz mogę powiedzieć że było troszkę inaczje bo już od połowy cyklu bolą mnie piersi a normalnie to sa dwa trzy dni przed @ ale znam kobiety które o ciąży dowiedziały się z testu bo nic nie czuły. Każda z nas jest inna . Więc nie wolno tracić nadziei

    Tak to prawda. Ja w 1ciazy nie czulam nic nawet do glowy by mi nie przyszlo ze moge byc w ciazy. Co mi dalo do myslenia to to ze na dzien przed spodziewana @ mialam straszny bol glowy i jednodniowe plamienie. Zrobilam test wieczorem dwa dni po tym i byla jasna kreska. U mnie wtedy musiala byc implantacja wiec ovu mi sie przesunela albo byla to pozna implantacja.

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 18 listopada 2017, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem i nadzieje mam, ale się boję.. :(, trochę chyba przez Panią doktor która mi robiła usg i niepotrzebnie wyskoczyła z tym tekstem, że mam bardzo grube endometrium i czy robiłam test.. Wcześniej jakoś tak na spokojnie pochodziła do tego cyklu. A dzisiaj jak mnie w pracy brzuch zabolało to już się później nie mogłam skupić kompletnie.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 18 listopada 2017, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka a ile mm mialas endo i iledni po owu? ja dwa dni po owu mialam 18.4 mm

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 18 listopada 2017, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie o testy z allegro. Mój mąż kupił mi takie paskowe testy owulacyjne i w tym są trzy ciążowe też Z tym że owulacyjne mi nie wychodziły w ogóle, wiem, bo robiłam równolegle z testami z Rossmanna, które pięknie pokazały owulację. Myślicie że w takiej sytuacji warto zrobić te ciążowe? Robiła któraś z Was? Można im wierzyć?

    mamaNika lubi tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2017, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Wiem i nadzieje mam, ale się boję.. :(, trochę chyba przez Panią doktor która mi robiła usg i niepotrzebnie wyskoczyła z tym tekstem, że mam bardzo grube endometrium i czy robiłam test.. Wcześniej jakoś tak na spokojnie pochodziła do tego cyklu. A dzisiaj jak mnie w pracy brzuch zabolało to już się później nie mogłam skupić kompletnie.

    Po prostu musisz zatestowć i tyle :)
    Ja teraz czekam na wizytę u gina mam nazieję zobaczyć zdrową Fasolkę :) trochę się boję bo to moja pierwsza ciąża i się naczytałam bzdur w Internecie, ale chyba każda tak ma

    pumka1990 lubi tę wiadomość

  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 18 listopada 2017, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 17,4mm 26d.c. To Twoje to już mega grube, moja ginekolog na moje zareagowała zdziwieniem, a czytałam, że na początku ciąży się pogrubia i narobił sobie nadziei. Tyle że w poprzednim cyklu też miałam ładne bo 15 mm w 27d.c. Tyle że 15-16 to podobno norma a więcej to już ponad normę.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 18 listopada 2017, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że już nawet piszę trochę bez sensu, jakoś nie składzie, z tego stresu chyba.. :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 18:16

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 18 listopada 2017, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Po prostu musisz zatestowć i tyle :)
    Ja teraz czekam na wizytę u gina mam nazieję zobaczyć zdrową Fasolkę :) trochę się boję bo to moja pierwsza ciąża i się naczytałam bzdur w Internecie, ale chyba każda tak ma

    Wiem, ale nie mam w domu żadnego porządnego testu. Zresztą to chyba dobrze, bo przyjdzie mi poczekać do poniedziałku a w poniedziałek już powinnam dostać @, więc oszczędziłabym troszkę.
    Powiem Ci, że u mnie byłaby to trzecia ciąża, ale po tak długiej przerwie, że chyba czułam się jak w pierwszej. Poza tym tamte były bardzo szybko, a o tą się już ponad rok staramy.. Na pewno będą silne emocje na tym pierwszym usg. Zabierasz męża?

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego