X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja biorę wiesiołek GAL, korzystny cenowo i ma dobry skład.
    Brałam na początku Operol w Rossmanie ale drogo wychodzi I tez zmieniłam na Gal 6 tabletek dziennie

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro podjade do apteki w takim razie :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy ilosci 6kapsułek dziennie warto zwrócić uwagę na ich ilość w opakowaniu.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Agatella88 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam test i niestety negatyw bo nie wytrzymałam okres mam na 31/1 (dwie apki inaczej pokazują) więc na pewno jakbym była już w 10dpo by wyszło :(no ale przeskakujemy dalej :) chyba że będzie cud :*

2cs :)
  • HopeandFaith Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL możesz mi już na 7 listopada wpisać negatyw.
    Dzisiaj dostałam diagnozę po kilku monitoringach: cykle bezowulacyjne ( pecherzyki nie rosną ).

18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • MARIKA12 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    Ja dziś robiłam test i niestety negatyw bo nie wytrzymałam okres mam na 31/1 (dwie apki inaczej pokazują) więc na pewno jakbym była już w 10dpo by wyszło :(no ale przeskakujemy dalej :) chyba że będzie cud :*

Niekoniecznie. Moglo dojsc pozniej do zaplodnienia. Jesli robilas test z krwi to raczej ciazy nie ma a jesli zwykly to bym sie jeszcze nim nie sugerowala. Poczekaj do dnia miesiaczki a najlepiej 2 dni po. Mi przy 1c dopiero po terminie wyszly II i to blada. Jeszcze jest szansa i to sporaaaa :)

18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HopeandFaith wrote:
    Dzisiaj dostałam diagnozę po kilku monitoringach: cykle bezowulacyjne ( pecherzyki nie rosną ).
    jakie badania robiłas?

• Agatella88 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Niekoniecznie. Moglo dojsc pozniej do zaplodnienia. Jesli robilas test z krwi to raczej ciazy nie ma a jesli zwykly to bym sie jeszcze nim nie sugerowala. Poczekaj do dnia miesiaczki a najlepiej 2 dni po. Mi przy 1c dopiero po terminie wyszly II i to blada. Jeszcze jest szansa i to sporaaaa :)

Kocham was i to forum :) wiem wiem że nadzieja umiera ostatnia :) nie liczyłam na to że pierwszy cykl i będzie od razu że muszę swoje wyczekac :) ale dziękuję będę czekać. Robiłam bobotest super czuły więc może dlatego się troszkę zasmuscilam :)

2cs :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HopeandFaith wrote:

A robiłaś kiedyś testy owulacyjne i pokazywaly np pozytywny wynik? Zastanawia mnie właśnie czy można miec bezowulacyjne i mimo tego pozytyw na tescie owulacyjnym?
    I nie martw sie dostaniesz stymulacje i będzie owulka:p

mi88, MałaMi90 lubią tę wiadomość

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Ja dziś cała garść leków (Lametta, Ovarin, wiesiołek, wit.D, magnez i Folik). Czekam aż @ się skończy i działamy co 2 dni. W 12 dc mam monitoring, mam nadzieję, że znów coś urośnie. Wczoraj potwierdziłam, że torbieli nie ma, endometrium też ok.
    Nie mam już pomysłu co jeszcze zrobić...

thgfugpjfonf59xe.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpuścic :) serio a jak nie to moze wspomaganie? Ty się gdzieś już leczysz prawda? My z 1 corką wpadka, z 2 po mcu a teraz już chyba 4 i nic... ja się schizuje, mój mąż twierdzi, że nie ma czym...

my dziś idziemy na haloween :) moje dziecwczyny juz czekają, żeby zalozyc stroje :)
    będe dziś testować chyba...niby mam na 3 listopada, ale same wiecie jak to jest :P choc z drugiej strony szkoda kasy bo jak nie jestem w ciazy to juz nie zajde :P

• mi88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeno, "odpuścić" to rada, której nie da się wprowadzić w życie ot tak ;)
    Jaszmurka, skoro się leczysz i od medycznej strony jesteś zaopiekowana, to dodaj jeszcze zdrowe odżywianie i sport. Chodź na basen albo fitness, gotuj fajne rzeczy. To wszystko nie dość, że zajmuje czas, to i głowę, a co więcej bardzo pomaga w leczeniu. Wyrzuć słodycze, niektórzy lekarze mówią że to niedoceniany wróg starań.
    Wiem, że łatwo się mówi, bo sama wiele razy do tego podchodziłam. Teraz też - od listopada mam karnet na fitness i wracam do formy :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Eeeno, "odpuścić" to rada, której nie da się wprowadzić w życie ot tak ;)
    Jaszmurka, skoro się leczysz i od medycznej strony jesteś zaopiekowana, to dodaj jeszcze zdrowe odżywianie i sport. Chodź na basen albo fitness, gotuj fajne rzeczy. To wszystko nie dość, że zajmuje czas, to i głowę, a co więcej bardzo pomaga w leczeniu. Wyrzuć słodycze, niektórzy lekarze mówią że to niedoceniany wróg starań.
    Wiem, że łatwo się mówi, bo sama wiele razy do tego podchodziłam. Teraz też - od listopada mam karnet na fitness i wracam do formy :)

Ja też od tego tygodnia zaczęłam ćwiczyć, chce zacząć od 3 razy w tygodniu :) nie jestem gruba, ale przybyło mi ostatnio trochę w kilku miejscach :D
    Jak nie znajdę w ciążę to chociaż będę super wyglądać :D

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn z wykresami: pamiętajcie, że po zmianie czasu w nocy od jutra będziemy musiały mierzyć temperaturę godzinę wcześniej ;( Chyba że któraś rozpoczyna nowy cykl, to myślę, że może zmienić godzinę mierzenia ;)

Ewi28 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no ja też sie noszę z zamiarem kupienia karnetu na siłownię, jestem szczupla ale fajnie sobie zrobic kaloryferek na brzuchu:D Z drugiej strony czekam bo jak zajde w ciążę za miesiąc to przecież nie będę mogla chodzic a zobowiazac sie trzeba na caly rok. Brak tej ciąży psuje mi wszystkie plany bo od niej zależy kiedy i gdzie wakacje itd eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 ja też chciałabym zacząć ćwiczyć ale jakoś nie moge sie zmobilizować.Ale od następnego cyklu postanowiłam nie jeść słodyczy co najwyrzej 3 kanki gorzkiej czekolady .Zobaczymy czy mi sie uda

mi88 lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawiesiłam karnet, ale chyba go wznowie i pochodzę na basen nie lubie ćwiczeń grupowych ani siłowni mam wrazenie kze każdy się gapi a na basen wchodze i pływam :) Martwią mnie tylko infekcje, ale może będzie dobrze a na krzyż dobrze mi zrobi boli mnie już od dłuższego czasu

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o słodyczach to nie słyszałam a uwielbiam je. Więc koniec z tym. A co do ćwiczeń też nie mam natchnienia na to a powinnam trochę się wzmocnić żeby przygotować się na ciąże bo mało jest takich antytalentów sportowych jak ja :)

mi88 lubi tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Do dziewczyn z wykresami: pamiętajcie, że po zmianie czasu w nocy od jutra będziemy musiały mierzyć temperaturę godzinę wcześniej ;( Chyba że któraś rozpoczyna nowy cykl, to myślę, że może zmienić godzinę mierzenia ;)
    To ja o 4 bym musiała mierzyć jak mierze o 5 :-/ chyba jednak przy 5 zostanę.ale ten cykl mierze i juz koniec bo to bez sensu skoro po nowym roku podchodzimy do iui...

Ja tez uwielbiam słodycze i tak jak mówicie odstawiam :) odwyk slodyczowy

mi88 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Heh no ja też sie noszę z zamiarem kupienia karnetu na siłownię, jestem szczupla ale fajnie sobie zrobic kaloryferek na brzuchu:D Z drugiej strony czekam bo jak zajde w ciążę za miesiąc to przecież nie będę mogla chodzic a zobowiazac sie trzeba na caly rok. Brak tej ciąży psuje mi wszystkie plany bo od niej zależy kiedy i gdzie wakacje itd eh

Ja też do tej pory tak robiłam- nie zaplanuję wakacji, mo może akurat się uda.. Nawet dłuższy czas ciuchów nie kupowałam z myślą że " i tak zaraz się w to nie wcisne". Ale to zaraz trwa już 6 miesięcy i mam dość układania sobie życia pod nieistniejącą ciążę, w związku z czym kupiłam karnet na joge i bilety na samolot do Amsterdamu na luty. Niech się dzieje co chce, odpuszczam

anecz_kaa, Sung, Magda - mbc lubią tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ