LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha, ja tak mam z tamponami i suplementami - nie kupię jeszcze, bo a nuż nie będzie trzeba. A potem biegam za tym na szybko. No i zawsze jak przychodzi @, to mam załamanie w zdrowym odżywianiu, które czasem przedłuża się na większość cyklu
O basenie pisała mama ginekolog, że super. A na infekcje zapobiegawczo probiotyk po wizycie na basenie
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualnyOdnośnie planowania wszystkiego a ciąży
Dziś zapytano mnie czy zostane chrzestna, oczywiście że się zgodziłam i teraz oczywiście są różne zabobony, że ciężarna nie powinna być chrzestną chrzest ma byc na początku stycznia co na ten temat myślicie? -
klaudiaaa93 wrote:Odnośnie planowania wszystkiego a ciąży
Dziś zapytano mnie czy zostane chrzestna, oczywiście że się zgodziłam i teraz oczywiście są różne zabobony, że ciężarna nie powinna być chrzestną chrzest ma byc na początku stycznia co na ten temat myślicie?
Nie wierze w durne zabobony a o takim pierwszy raz slysze. Mnie to smieszy ze w tym wieku ludzie jeszcze takie glupoty wymyslajaemi64, Sung lubią tę wiadomość
18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
nick nieaktualnyMARIKA12 wrote:Nie wierze w durne zabobony a o takim pierwszy raz slysze. Mnie to smieszy ze w tym wieku ludzie jeszcze takie glupoty wymyslaja
-
nick nieaktualnyMojego męża do chrztu trzymała ciężarna. Wmawiali jej że jedno z dzieci przez nią będzie starym kawalerem. A obaj sobie życie ułożyli więc nie wierz w to. To tylko jakieś głupie zabobony wymyślone nie wiadomo w jakim celu
klaudiaaa93 lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Heh no ja też sie noszę z zamiarem kupienia karnetu na siłownię, jestem szczupla ale fajnie sobie zrobic kaloryferek na brzuchu:D Z drugiej strony czekam bo jak zajde w ciążę za miesiąc to przecież nie będę mogla chodzic a zobowiazac sie trzeba na caly rok. Brak tej ciąży psuje mi wszystkie plany bo od niej zależy kiedy i gdzie wakacje itd eh
-
a co do zabobonów: kurcze po to jesteśmy chrześcijanami, żeby nie wierzyć w zabobony!
a odnośnie wakacji: ja 6 maja lece na kretę a we wrzesniu jedziemy wszysycy na miniorkę ale tu mam bilet dla 5 os bo generalnie jak nie zajdę teraz w ciażę to dopiero będę sie starać chyba w wakacje znów... chce letnie dziecko no i wakacje mi przepadną a tak stwierdziłam, ze będzie co ma być no i dom... zaczynamy budowe wiosną wiec tez lepiej jak dziecko urodzi się w nowym domu
ile macie lat? ja w kwietniu konczę 30 i stad wyjazd tylko z mężem na krete
-
Dzięki dziewczyny
Tak miałam robione badadnia: monitoring przeze 3 mce w klinice leczenia niepłodności i nie ma rosnących pęcherzyków. Osiągają 10 i zanikają.
Hormony w porządku. Wiec teraz stymulacja Clo, Fostimon i Pregnyl.
Na pewno przydałoby się schudnąć, ale czy to pomoże. Nie wiadomo.18cs
Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/ -
Też teraz chciałabym letnie dziecko(bo mam już ze stycznia i z lutego). Mam porównanie, bo moja siostra urodziła w lipcu i po tygodniu już wychodziła z dzieckiem na dwór(na dworze było cieplej niż w domu), a ja? Po miesiącu, bo mróz, snieg itd. Widzę więcej plusów w letnim rodzeniu, ale wiadomo,jak się nie uda to trudno, kiedy by się nie miało urodzić będę szczęśliwa
Ja w maju kończę 30 i to była taka moja granica na ostatnie dziecko, aleee coś czuję, że ta moja granica może być bardziej elastyczna
Zazdroszczę wyjazdu na majorkę, uwielbiam lato upały, plażę (rozmarzyłam się )
Edit. Źle przeczytałam, myślałam,że na Majorkę a tu MinorkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 15:31
Córcia 2009r.
Synek 2011r.
"Nikt nie zrozumie,
Jak ktoś tak mały
Może tak bardzo zmienić świat,
Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w grudniu kończę 29 i też myślę żeby do 30 mieć kruszynke przy sobie obym nie dostała tego okresu i oby przesunął mi się moment zapłodnienia ale czuję po sobie że okresik wielkimi krokami się zbliża
Ps. Kochane nie miałam badań żadnych robionych procz cytilogi, tsh cukier z krwi i USG na którym żadnych zmian. Myślicie zeby pojsc do ginekologa i poprosić o jakieś jeszcze?2cs -
nick nieaktualny
-
MARIKA12 wrote:Nie wierze w durne zabobony a o takim pierwszy raz slysze. Mnie to smieszy ze w tym wieku ludzie jeszcze takie glupoty wymyslaja
Ja też nie, ale gwarantuję że w ciązy się ich nasłuchamy
Ja też układam życie pod przyszłą ciążę. Jednak we wrześniu się otrząsnęłam trochę i zapisałam na uzupełniające studia, najwyżej mgr obronię z bobasem przy piersi.
Ech ale słodycze muszę odstawić, chociaż uwielbiam...
-
nick nieaktualnyJa w grudniu kończę 33. Z wakacjami to głównie chidzi o to żeby nie wyszla data porodu na lipiec czy sierpien a my w tym czasie mamy zamiar wybyc na caly miesiac do grecji czy hiszpani to byloby niemożliwe:p A tak juz sobie myślę ze tez nie będę planowac pod nieistniejaca ciążę bo może to potrwac iles miesięcy albo w ogóle skonczyc in vitro...
-
nick nieaktualnyU mnie dziś 15 dc i wczoraj o północy pozytywny test owulacyjny (bo jasniejsze kreski mam od poniedzialku juz) a brzuch boli okropnie
P.S To ja jakaś dziwna jestem bo słodyczy nie lubię i bardzo rzadko cos zjem jak juz to lody albo ciacho :p -
Lavendowa jakich testów używasz? Właśnie zrobiłam ten z rossmanna i są dwie kreski tylko nie wiem czy ta druga nie jest za jasna. Jak się wrzuca zdjęcia? To byście może zinterpretowaly mi wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:42
Córcia 2009r.
Synek 2011r.
"Nikt nie zrozumie,
Jak ktoś tak mały
Może tak bardzo zmienić świat,
Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"