Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 27 października 2017, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Bardzo dobre podejście! Chociaż jeśli będziesz chciała się udzielać na forum, to istnieje duże ryzyko, że poczujesz naszą atmosferę i będziesz chciała testować sporo przed terminem @ :D

    Oj strasznie korci, aby testować wcześniej ;) Mąż mnie namawiał, aby testować w ten weekend, bo idziemy na wesele, ale przekonałam go, że za wcześnie jeszcze (termin miesiączki mam na kolejny weekend).

    Najwyżej będę wznosić toasty bezalkoholowe :)

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 27 października 2017, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Mnie Pani doktor w 9 miesiącu starań wypisala skierowanie. Więc dlaczego jedna na NFZ może a druga Nie?

    Mi ginekolog powiedział, żeby zgłosić się do niego jeśli nie zajdę w ciążę po 8 miesiącach starań... Ale chodzę prywatnie...

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2211 741

    Wysłany: 27 października 2017, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gdzieś czytałam na stronie mamy ginekolog ze do dnia miesiączki nic dziecku nie zagraża, żadne picie alkoholu ;)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 27 października 2017, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda. Dziecko nie ma jeszcze lozyska wiec nic nie przechodzi. Mozesz spokojnie bawic sie na weselu.

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 27 października 2017, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Kasienka gdzieś czytałam na stronie mamy ginekolog ze do dnia miesiączki nic dziecku nie zagraża, żadne picie alkoholu ;)

    Wolę dmuchać na zimne ;) Najwyżej będę kierowcą :D

    mi88 lubi tę wiadomość

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2211 741

    Wysłany: 27 października 2017, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym się bawiła na całego ;)

    Helenka_mała, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 27 października 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka1188 wrote:
    Oj strasznie korci, aby testować wcześniej ;) Mąż mnie namawiał, aby testować w ten weekend, bo idziemy na wesele, ale przekonałam go, że za wcześnie jeszcze (termin miesiączki mam na kolejny weekend).

    Najwyżej będę wznosić toasty bezalkoholowe :)
    Dopóki nie przekroczyłas terminu @mozesz się napić wiadomo nie zalać, ale dopiero pół terminie @ wszystko się zaczyna .Mama ginekolog o tym pisała hipotetyczna Hania tytuł jak co:)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 27 października 2017, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah nie doczytałam was do końca dziewczyny już wszystko napisały :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 27 października 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Poprosze na 25.11 kilka dni po miesiaczce ale wole przetestowac pozniej :)

    Ja chyba też poczekam do 25. Też będę kilka dni po, wczesne testowanie mnie tylko dołuje. Najwyżej dostanę @ i zaoszczędzę na teście.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1845 763

    Wysłany: 27 października 2017, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka1188 wrote:
    Mi ginekolog powiedział, żeby zgłosić się do niego jeśli nie zajdę w ciążę po 8 miesiącach starań... Ale chodzę prywatnie...

    Ja pójdę do swojego prywatnie w tym albo kolejnym miesiącu, czyli po około pół roku... zobaczę jakie on ma zdanie, prowadzi mnie 10 lat wiec jakoś mu ufam.
    Ale ogólnie dziwne, 4 dzień już mam plamienia, okres się nie rozkręca ... ona wczoraj badając mnie mówi że już się rozkręca..a kurde znowu dziś praktycznie nic, małe plamienia 4 dzień.. wiec będę pewnie zmieniać datę testowania, bo kurczę myślałam ze już wczoraj będzie 1 dc, a tu nadal nie ma. No i mówiąc to jej, o tych plamieniach też nic nie powiedziała, że trzeba coś zbadać na już. Ajjjj ci lekarze.

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 27 października 2017, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny mam pytanie ( wiem, że nie jesteście lekarzami, ale już zglupialam). Pisałam w pierwszym poście, że mój ostatni cykl trwał 51 dni, dzisiaj mam 43 i czy to możliwe że dopiero teraz mam owulacje??? Ból piersi, jajników i śluz trochę wodnisty ale i taki klejące trochę rozciągliwy ( nie mogę bo dobrze okreslic). Szyjka wysoko nie jest twarda ale i nie miekka. Dodam, że już po miesiączce dokładnie 2 tygodnie po, miałam owulacje ( przynajmniej wszystko na to wskazywalo) ale to dziwne, bo testy by już coś pokazały.. . Zwariowalam już

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 11:29

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 27 października 2017, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa a to może się właśnie zagniezdza gość;)
    Nie nadrobilam jeszcze Waszych postów wcześniejszych więc nie jestem na czasie :)

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 27 października 2017, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Marika z mężem robiliśmy drugą corke ( znalazłam przepis w internecie :D) i mam cudnego synka ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 11:34

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2017, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostawilam tabletki anty dwa lata temu moje cykle wlasnie tak wygladaly,rozjechane od 40 do nawet ponad 60 dni. Podobno takie długie sa często bezowulacyjne. Wg mniee to musza byc jakies zaburzenia ze to sie tak ciągnie i ciągnie. Ja sie nie staralam wtedy wiec gin kazal mi brac znowu tabletki na uregulowanie :D Zbadaj sobie hormony koniecznie.

  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1845 763

    Wysłany: 27 października 2017, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nie raczej nie, test robiłam w poniedziałek, a jak robiła usg to mówi że coś jest w lewym jajniku, że chyba ciałko żółte, że coś widzi. To na usg chyba widać i podczas badania że miesiączka a nie wczesna ciąża :D? tak myślę :) Ale denerwują mnie te plamienia i się martwię. Zrobię sobie te badania i ten progesteron 21 dc - żeby mieć jasność o co chodzi.

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 27 października 2017, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi64 wrote:
    Hej. Dziewczyny mam pytanie ( wiem, że nie jesteście lekarzami, ale już zglupialam). Pisałam w pierwszym poście, że mój ostatni cykl trwał 51 dni, dzisiaj mam 43 i czy to możliwe że dopiero teraz mam owulacje??? Ból piersi, jajników i śluz trochę wodnisty ale i taki klejące trochę rozciągliwy ( nie mogę bo dobrze okreslic). Szyjka wysoko nie jest twarda ale i nie miekka. Dodam, że już po miesiączce dokładnie 2 tygodnie po, miałam owulacje ( przynajmniej wszystko na to wskazywalo) ale to dziwne, bo testy by już coś pokazały.. . Zwariowalam już

    Mozliwe. Ja tez mam problem z cyklami ostatnia m mialam 5wrz a okres dostalam dopiero teraz we wtorek. A wiemy ze druga faza trwa srwdnio 14d

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 27 października 2017, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Ja chyba też poczekam do 25. Też będę kilka dni po, wczesne testowanie mnie tylko dołuje. Najwyżej dostanę @ i zaoszczędzę na teście.

    Super to zatestujemy w ten dzien wszystkie trzy. Musimy byc silne szkoda kasy !

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2017, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak 14 nie dostanę to mi pewnie zabranie silnej woli

  • Szyszunia 89 Autorytet
    Postów: 289 113

    Wysłany: 27 października 2017, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    MARIKA12, emi64 wpisane :)

    Ja testuję 7.11 :)

    atdc3e5eldv1f00y.png

    1o4u43asxvsm0aw6.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2017, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój doktor dał wczoraj skierowanie na prolaktynę i tsh. Anatomicznie jestem zdrowa jak koń. Kazał brać się do roboty :)

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego