Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2015 629

    Wysłany: 1 listopada 2017, 05:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam jakiś test z Rossmana, był w promocji za 5zl, ale niestety kreska na nim jeszcze jaśniejsza ;P boję się jutrzejszego badania bety, czy nie zobaczę ,spadku, bo dzisiaj 1 dzień planowanej miesiączki a ja nadal z blada krecha :( poza tym wczoraj beta 105 U/l, a ten test odczytuje wartości powyżej 25, więc chyba powinien ją widzieć... Czy to oznacza, że beta jednak spada?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 05:11

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    08.2020 - rozpoczęcie starań o drugiego bobasa
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 1 listopada 2017, 06:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja jestem po wczorajszej wizycie u gina i cieszę się, bo cykl książkowy, owu była w 14dc (jest cialko żółte i płyn z zatoce douglasa), piękne grube endometrium, także teraz pozostaje już tylko czekać :) W związku z tym spróbuję zatestować 10 listopada :) Czy któraś z was się orientuje jak to jest braniem Duphastonu jeszcze przed pozytywnym testem ciążowym ze względu na przeszłość? Lekarz powiedział mi, że mam brać 1 tabletkę dziennie od 18 dc i nic nie mówił o tym, kiedy skończyć go brać. Wiem, że na wyregulowanie cykli dziewczyny odstawiają go w 25dc,ale jak to jest w cyklu staraniowym? Brać cały czas do ew. testu?

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 1 listopada 2017, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzisiaj zrobiłam jakiś test z Rossmana, był w promocji za 5zl, ale niestety kreska na nim jeszcze jaśniejsza ;P boję się jutrzejszego badania bety, czy nie zobaczę ,spadku, bo dzisiaj 1 dzień planowanej miesiączki a ja nadal z blada krecha :( poza tym wczoraj beta 105 U/l, a ten test odczytuje wartości powyżej 25, więc chyba powinien ją widzieć... Czy to oznacza, że beta jednak spada?

    Nalia-spokój mi tam :D jutro powtórzysz bete i będziesz wiedziała ze pięknie rośnie ;) testy to testy. Moim zdaniem nie można im ufać...

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 1 listopada 2017, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzisiaj zrobiłam jakiś test z Rossmana, był w promocji za 5zl, ale niestety kreska na nim jeszcze jaśniejsza ;P boję się jutrzejszego badania bety, czy nie zobaczę ,spadku, bo dzisiaj 1 dzień planowanej miesiączki a ja nadal z blada krecha :( poza tym wczoraj beta 105 U/l, a ten test odczytuje wartości powyżej 25, więc chyba powinien ją widzieć... Czy to oznacza, że beta jednak spada?
    Spokój kochana z testami jest różnie ja już potem nie robiłam testu tylko betę, żeby nie analizować tych kresek tez tego nie rób stres nie pomoże a będzie dobrze :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1756 537

    Wysłany: 1 listopada 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja jestem po wczorajszej wizycie u gina i cieszę się, bo cykl książkowy, owu była w 14dc (jest cialko żółte i płyn z zatoce douglasa), piękne grube endometrium, także teraz pozostaje już tylko czekać :) W związku z tym spróbuję zatestować 10 listopada :) Czy któraś z was się orientuje jak to jest braniem Duphastonu jeszcze przed pozytywnym testem ciążowym ze względu na przeszłość? Lekarz powiedział mi, że mam brać 1 tabletkę dziennie od 18 dc i nic nie mówił o tym, kiedy skończyć go brać. Wiem, że na wyregulowanie cykli dziewczyny odstawiają go w 25dc,ale jak to jest w cyklu staraniowym? Brać cały czas do ew. testu?
    Hej ;) ja miałam brać dwie tabletki dziennie tuz po owulacji przestać brać kiedy test będzie negatywny. Brać nadal gdy test będzie pozytywny :)

    serena1989 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 1 listopada 2017, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena ja mam tak samo jak MalaMi, tylko ze 1 tabletke i jesli beta bedzie pozytywna to mam brac dalej

    serena1989 lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Ro Przyjaciółka
    Postów: 145 26

    Wysłany: 1 listopada 2017, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, planowałam testować 4 listopada. Zrobiłam test dzisiaj - negatywny :(
    Ale chyba w 25 dc może być jeszcze niewiarygodny? Jestem przeziębiona i teraz nie wiem czy mogę brać jakieś leki na przeziębienie czy nie.

  • Ro Przyjaciółka
    Postów: 145 26

    Wysłany: 1 listopada 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzisiaj zrobiłam jakiś test z Rossmana, był w promocji za 5zl, ale niestety kreska na nim jeszcze jaśniejsza ;P boję się jutrzejszego badania bety, czy nie zobaczę ,spadku, bo dzisiaj 1 dzień planowanej miesiączki a ja nadal z blada krecha :( poza tym wczoraj beta 105 U/l, a ten test odczytuje wartości powyżej 25, więc chyba powinien ją widzieć... Czy to oznacza, że beta jednak spada?

    Może testy z Rossmana są niedobre ;) Mój wyszedł negatywny

  • Nalia Autorytet
    Postów: 2015 629

    Wysłany: 1 listopada 2017, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przestały boleć piersi, a na dzisiejszym teście tylko ledwo widoczny cień kreski. Podejrzewam, że jutro beta będzie wskazywała spadek.

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    08.2020 - rozpoczęcie starań o drugiego bobasa
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6523 4987

    Wysłany: 1 listopada 2017, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeju, ja nie wytrzymam tych 10 dni, dlaczego nie może być wiadomo po 3 :(
    Skręci mnie normalnie. Jakoś w zeszłym cyklu tak nie miałam a w tym znowu- chodzę i się zastanawiam i już mnie to denerwuje. Ratunku! :D

    Almond lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 listopada 2017, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Jeeeeeju, ja nie wytrzymam tych 10 dni, dlaczego nie może być wiadomo po 3 :(
    Skręci mnie normalnie. Jakoś w zeszłym cyklu tak nie miałam a w tym znowu- chodzę i się zastanawiam i już mnie to denerwuje. Ratunku! :D

    Łaczę się w bólu. Nie myślę o niczym inny i jeszcze sobie wmawiam. Cokolwiek mnie zaboli to zastanawiam się czy to może jakiś objaw.

    Magda - mbc, 1000 lubią tę wiadomość

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6523 4987

    Wysłany: 1 listopada 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Łaczę się w bólu. Nie myślę o niczym inny i jeszcze sobie wmawiam. Cokolwiek mnie zaboli to zastanawiam się czy to może jakiś objaw.

    O to to! :D

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 1 listopada 2017, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszym skoku temp. ovu wyznaczyło mi na 29.10 czyli tez dzis mam 3dpo :) ale ja jakoś na spokojjnie teraz :P

    Sung lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2015 629

    Wysłany: 1 listopada 2017, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam jeszcze swoje testy
    1) wszystkie testy: u góry zdjęcia najstarszy, 10dpo, a na dole najmłodszy z dzisiaj
    https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/4789865fbac5d33a48cef3f7c6f6e586.jpg


    2) dzisiejszy test ale po zdjęciu obudowy - po bokach zrobiły się "ciemniejsze" kreski,ale dopiero teraz to zauważyłam, 5h po zrobieniu testu. na żywo są bardziej wyraźne.

    https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/3f39efc361d0970c6454078c894e4a18.jpg

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    08.2020 - rozpoczęcie starań o drugiego bobasa
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 1 listopada 2017, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalila spokojnie. Nie potrzebnie się nakręcasz! Zrobisz betę i rozwiejesz watpliwości a widzę że nie robisz tych samych firm testy tylko codziennie inne a one są o różnej czułości nawet jak piszą że są 10 to może się okazać (i to często) że te o 25 wyjdą bardziej wyraźne niż te o 10 więc jak już chcesz się katować testami to kup 3 tej samej firmy np bobo test żółty (tutaj chwalony i polecany ja też polecam w 1 ciązy zdały egzamin na 6) i zrób 3 dni z rzędu w tedy możesz mieć jakieś porównanie.

    Nalia lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 1 listopada 2017, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    O to to! :D


    Magda mam to samoo! Dzis 4dpo a ja juz świruje.. jeszcze gin mi wczoraj nic nie wspomnial o yum ciałku żółtym i oczywiscie nakrecam sie ze owulki nie bylo mimo ze mowil ze byla haha czemu nie mozna wiedziec od razu :D ja tym bardziej zyje tym cyklem, bo jak beta bedzie negatywna to mam zaczac brac lek.. a i przepisal mi tez Clo jak jednak przyjdzie @

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 listopada 2017, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Łaczę się w bólu. Nie myślę o niczym inny i jeszcze sobie wmawiam. Cokolwiek mnie zaboli to zastanawiam się czy to może jakiś objaw.

    Mnie już drugi tydzień bardzo bolą jajniki i wcale mi się to nie podoba a zaczyna juz poważnie wkurzac.

  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 22

    Wysłany: 1 listopada 2017, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro wrote:
    Dziewczyny, planowałam testować 4 listopada. Zrobiłam test dzisiaj - negatywny :(
    Ale chyba w 25 dc może być jeszcze niewiarygodny? Jestem przeziębiona i teraz nie wiem czy mogę brać jakieś leki na przeziębienie czy nie.

    Też mnie jakieś przeziębienie dopadło. Mam 37,8 stopni gorączki, leżę w łóżku i piję tylko herbatki. Jeszcze trzy dni do testowania - mam nadzieję, że poczuję się lepiej...

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • Kotek94 Debiutantka
    Postów: 9 2

    Wysłany: 1 listopada 2017, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku pisze ale sama już nie wiem gdzie to umieścić:) Dziś jest już 37dc test wychodzi ujemny temperatura wysoka a @ nie widać, dziś już mnie nawet brzuch nie boli. Cykl już spisany na straty tylko dlaczego tej @ nie ma?? Dodam że w lipcu odstawiłam metformax i jak dotąd po tym cykle były 32-33 dni a jak się zaczęliśmy z mężem starać o dziecko to się rozjechało... Poniżej wstawiam mój wykres

    95d3489fb8c69e02714f280bbb09a07f.png

  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6134 2242

    Wysłany: 1 listopada 2017, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek94 wrote:
    Cześć dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku pisze ale sama już nie wiem gdzie to umieścić:) Dziś jest już 37dc test wychodzi ujemny temperatura wysoka a @ nie widać, dziś już mnie nawet brzuch nie boli. Cykl już spisany na straty tylko dlaczego tej @ nie ma?? Dodam że w lipcu odstawiłam metformax i jak dotąd po tym cykle były 32-33 dni a jak się zaczęliśmy z mężem starać o dziecko to się rozjechało... Poniżej wstawiam mój wykres

    95d3489fb8c69e02714f280bbb09a07f.png
    Szkoda ze nie mierzysz temp codziennie. Taki wykres niczego nie wskazuje. Polecam albo zrobic test z krwi albo udać się do ginekologa.

    dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego