LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj zrobiłam jakiś test z Rossmana, był w promocji za 5zl, ale niestety kreska na nim jeszcze jaśniejsza ;P boję się jutrzejszego badania bety, czy nie zobaczę ,spadku, bo dzisiaj 1 dzień planowanej miesiączki a ja nadal z blada krecha poza tym wczoraj beta 105 U/l, a ten test odczytuje wartości powyżej 25, więc chyba powinien ją widzieć... Czy to oznacza, że beta jednak spada?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 05:11
❤Ada&Pola❤
-
Cześć dziewczyny. Ja jestem po wczorajszej wizycie u gina i cieszę się, bo cykl książkowy, owu była w 14dc (jest cialko żółte i płyn z zatoce douglasa), piękne grube endometrium, także teraz pozostaje już tylko czekać W związku z tym spróbuję zatestować 10 listopada Czy któraś z was się orientuje jak to jest braniem Duphastonu jeszcze przed pozytywnym testem ciążowym ze względu na przeszłość? Lekarz powiedział mi, że mam brać 1 tabletkę dziennie od 18 dc i nic nie mówił o tym, kiedy skończyć go brać. Wiem, że na wyregulowanie cykli dziewczyny odstawiają go w 25dc,ale jak to jest w cyklu staraniowym? Brać cały czas do ew. testu?
-
Nalia wrote:Dzisiaj zrobiłam jakiś test z Rossmana, był w promocji za 5zl, ale niestety kreska na nim jeszcze jaśniejsza ;P boję się jutrzejszego badania bety, czy nie zobaczę ,spadku, bo dzisiaj 1 dzień planowanej miesiączki a ja nadal z blada krecha poza tym wczoraj beta 105 U/l, a ten test odczytuje wartości powyżej 25, więc chyba powinien ją widzieć... Czy to oznacza, że beta jednak spada?
Nalia-spokój mi tam jutro powtórzysz bete i będziesz wiedziała ze pięknie rośnie testy to testy. Moim zdaniem nie można im ufać...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Nalia wrote:Dzisiaj zrobiłam jakiś test z Rossmana, był w promocji za 5zl, ale niestety kreska na nim jeszcze jaśniejsza ;P boję się jutrzejszego badania bety, czy nie zobaczę ,spadku, bo dzisiaj 1 dzień planowanej miesiączki a ja nadal z blada krecha poza tym wczoraj beta 105 U/l, a ten test odczytuje wartości powyżej 25, więc chyba powinien ją widzieć... Czy to oznacza, że beta jednak spada?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
serena1989 wrote:Cześć dziewczyny. Ja jestem po wczorajszej wizycie u gina i cieszę się, bo cykl książkowy, owu była w 14dc (jest cialko żółte i płyn z zatoce douglasa), piękne grube endometrium, także teraz pozostaje już tylko czekać W związku z tym spróbuję zatestować 10 listopada Czy któraś z was się orientuje jak to jest braniem Duphastonu jeszcze przed pozytywnym testem ciążowym ze względu na przeszłość? Lekarz powiedział mi, że mam brać 1 tabletkę dziennie od 18 dc i nic nie mówił o tym, kiedy skończyć go brać. Wiem, że na wyregulowanie cykli dziewczyny odstawiają go w 25dc,ale jak to jest w cyklu staraniowym? Brać cały czas do ew. testu?
serena1989 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Serena ja mam tak samo jak MalaMi, tylko ze 1 tabletke i jesli beta bedzie pozytywna to mam brac dalej
serena1989 lubi tę wiadomość
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Może testy z Rossmana są niedobre Mój wyszedł negatywny
-
Jeeeeeju, ja nie wytrzymam tych 10 dni, dlaczego nie może być wiadomo po 3
Skręci mnie normalnie. Jakoś w zeszłym cyklu tak nie miałam a w tym znowu- chodzę i się zastanawiam i już mnie to denerwuje. Ratunku!
Almond lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Jeeeeeju, ja nie wytrzymam tych 10 dni, dlaczego nie może być wiadomo po 3
Skręci mnie normalnie. Jakoś w zeszłym cyklu tak nie miałam a w tym znowu- chodzę i się zastanawiam i już mnie to denerwuje. Ratunku!
Łaczę się w bólu. Nie myślę o niczym inny i jeszcze sobie wmawiam. Cokolwiek mnie zaboli to zastanawiam się czy to może jakiś objaw.Magda - mbc, 1000 lubią tę wiadomość
-
Wrzucam jeszcze swoje testy
1) wszystkie testy: u góry zdjęcia najstarszy, 10dpo, a na dole najmłodszy z dzisiaj
https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/4789865fbac5d33a48cef3f7c6f6e586.jpg
2) dzisiejszy test ale po zdjęciu obudowy - po bokach zrobiły się "ciemniejsze" kreski,ale dopiero teraz to zauważyłam, 5h po zrobieniu testu. na żywo są bardziej wyraźne.
https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/3f39efc361d0970c6454078c894e4a18.jpg
❤Ada&Pola❤
-
Nalila spokojnie. Nie potrzebnie się nakręcasz! Zrobisz betę i rozwiejesz watpliwości a widzę że nie robisz tych samych firm testy tylko codziennie inne a one są o różnej czułości nawet jak piszą że są 10 to może się okazać (i to często) że te o 25 wyjdą bardziej wyraźne niż te o 10 więc jak już chcesz się katować testami to kup 3 tej samej firmy np bobo test żółty (tutaj chwalony i polecany ja też polecam w 1 ciązy zdały egzamin na 6) i zrób 3 dni z rzędu w tedy możesz mieć jakieś porównanie.
Nalia lubi tę wiadomość
Akceptacja! -
Magda - mbc wrote:O to to!
Magda mam to samoo! Dzis 4dpo a ja juz świruje.. jeszcze gin mi wczoraj nic nie wspomnial o yum ciałku żółtym i oczywiscie nakrecam sie ze owulki nie bylo mimo ze mowil ze byla haha czemu nie mozna wiedziec od razu ja tym bardziej zyje tym cyklem, bo jak beta bedzie negatywna to mam zaczac brac lek.. a i przepisal mi tez Clo jak jednak przyjdzie @
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
nick nieaktualnyBiedronka89 wrote:Łaczę się w bólu. Nie myślę o niczym inny i jeszcze sobie wmawiam. Cokolwiek mnie zaboli to zastanawiam się czy to może jakiś objaw.
Mnie już drugi tydzień bardzo bolą jajniki i wcale mi się to nie podoba a zaczyna juz poważnie wkurzac. -
Ro wrote:Dziewczyny, planowałam testować 4 listopada. Zrobiłam test dzisiaj - negatywny
Ale chyba w 25 dc może być jeszcze niewiarygodny? Jestem przeziębiona i teraz nie wiem czy mogę brać jakieś leki na przeziębienie czy nie.
Też mnie jakieś przeziębienie dopadło. Mam 37,8 stopni gorączki, leżę w łóżku i piję tylko herbatki. Jeszcze trzy dni do testowania - mam nadzieję, że poczuję się lepiej...
-
Cześć dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku pisze ale sama już nie wiem gdzie to umieścić Dziś jest już 37dc test wychodzi ujemny temperatura wysoka a @ nie widać, dziś już mnie nawet brzuch nie boli. Cykl już spisany na straty tylko dlaczego tej @ nie ma?? Dodam że w lipcu odstawiłam metformax i jak dotąd po tym cykle były 32-33 dni a jak się zaczęliśmy z mężem starać o dziecko to się rozjechało... Poniżej wstawiam mój wykres
-
Kotek94 wrote:Cześć dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku pisze ale sama już nie wiem gdzie to umieścić Dziś jest już 37dc test wychodzi ujemny temperatura wysoka a @ nie widać, dziś już mnie nawet brzuch nie boli. Cykl już spisany na straty tylko dlaczego tej @ nie ma?? Dodam że w lipcu odstawiłam metformax i jak dotąd po tym cykle były 32-33 dni a jak się zaczęliśmy z mężem starać o dziecko to się rozjechało... Poniżej wstawiam mój wykres