Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 31 października 2017, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) u mnie narazie okresu brak chociaż wykres pokazuje że dziś :) i nie zmiennie tem od owulacji wysoka jeden skok miałam tylko :) czuję się fatalnie dziś w nocy zwróciłam cala kolację :( może efekt mam placebo że sobie wmawiam ale mam dziewczyny nadzieję i to wielka :) jutro nie za testuje chociaż tak jestem wpisana :) poczekam do 2 po świętach i zobaczymy :)
    Okresie nie przybywaj :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 14:34

    kasienka1188, Fi0lecik, AleksandraW, Kasiulka90, Sung lubią tę wiadomość

    2cs :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2140 693

    Wysłany: 31 października 2017, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    :) u mnie narazie okresu brak chociaż wykres pokazuje że dziś :) i nie zmiennie tem od owulacji wysoka jeden skok miałam :) czuję się fatalnie dziś w nocy zwróciłam cala kolację :( może efekt mam placebo że sobie wmawiam ale mam dziewczyny nadzieję i to wielka :) jutro nie za testuje chociaż tak jestem wpisana :) poczekam do 2 po świętach i zobaczymy :)
    Okresie nie przybywa :)

    Trzymam kciuki za fasolkę ;)

    Agatella88 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 31 października 2017, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    :) u mnie narazie okresu brak chociaż wykres pokazuje że dziś :) i nie zmiennie tem od owulacji wysoka jeden skok miałam tylko :) czuję się fatalnie dziś w nocy zwróciłam cala kolację :( może efekt mam placebo że sobie wmawiam ale mam dziewczyny nadzieję i to wielka :) jutro nie za testuje chociaż tak jestem wpisana :) poczekam do 2 po świętach i zobaczymy :)
    Okresie nie przybywa :)

    Trzymam kciuki :)

    Agatella88 lubi tę wiadomość

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 31 października 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres bo ja to średnio wiem czy dobra mam tą temperaturę czy nie bo pierwszy raz to robię i spisuje :)

    Kocham was za dodawanie mi otuchy :) gdy odkryłam to forum nie ma dnia abym na niego nie wlazla :)

    2cs :)
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 31 października 2017, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka1188 wrote:
    Trzymam kciuki :)
    Kasienka1188 a Ty jak? Widzę że okres podobnie miałyśmy :)

    Fi0lecik lubi tę wiadomość

    2cs :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2140 693

    Wysłany: 31 października 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres bo ja to średnio wiem czy dobra mam tą temperaturę czy nie bo pierwszy raz to robię i spisuje :)

    Kocham was za dodawanie mi otuchy :) gdy odkryłam to forum nie ma dnia abym na niego nie wlazla :)


    No ja niestety nie pomogę bo za bardzo się nie znam. nie robie pomiarów.
    Ale trzymam mocno zaciśnięte kciuki ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 31 października 2017, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    Kasienka1188 a Ty jak? Widzę że okres podobnie miałyśmy :)

    Ja jestem 11 dpo (mam cykle 32 - 34 dniowe). Testuję w sobotę rano ;)
    Wczoraj czułam łamanie w kościach i miałam dreszcze. Położyłam się wcześniej spać i dzisiaj przeszło :)

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 31 października 2017, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres bo ja to średnio wiem czy dobra mam tą temperaturę czy nie bo pierwszy raz to robię i spisuje :)

    Kocham was za dodawanie mi otuchy :) gdy odkryłam to forum nie ma dnia abym na niego nie wlazla :)

    Ja też mam problemy z interpretacją temperatury, ale widzę, że Twoja utrzymuje się na poziomie ok. 37 stopnie, więc chyba jest ok.

    Zresztą dziewczyny pisały gdzieś, że z tą temperaturą jest różnie - może się nieco wahać nawet jak jest fasolka ;)

    Dopóki nie ma okresu - jest nadzieja :)

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 147

    Wysłany: 31 października 2017, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    :) u mnie narazie okresu brak chociaż wykres pokazuje że dziś :) i nie zmiennie tem od owulacji wysoka jeden skok miałam tylko :) czuję się fatalnie dziś w nocy zwróciłam cala kolację :( może efekt mam placebo że sobie wmawiam ale mam dziewczyny nadzieję i to wielka :) jutro nie za testuje chociaż tak jestem wpisana :) poczekam do 2 po świętach i zobaczymy :)
    Okresie nie przybywaj :)
    Agatella, kciuki! wyczuwam II :)
    z tego co wiem, tempka po owulacji w wyniku działania progesteronu utrzymuje się na poziomie ok 37 stopni i wzrasta, dopiero tuż przed okresem jest spadek. u Ciebie rośnie wiec wszystko wygląda super !

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Kathrine Autorytet
    Postów: 299 159

    Wysłany: 31 października 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    :) u mnie narazie okresu brak chociaż wykres pokazuje że dziś :) i nie zmiennie tem od owulacji wysoka jeden skok miałam tylko :) czuję się fatalnie dziś w nocy zwróciłam cala kolację :( może efekt mam placebo że sobie wmawiam ale mam dziewczyny nadzieję i to wielka :) jutro nie za testuje chociaż tak jestem wpisana :) poczekam do 2 po świętach i zobaczymy :)
    Okresie nie przybywaj :)
    Życzę dwóch kreseczek i trzymam mocno kciuki :)

    syy28ribb69g96nw.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    :) u mnie narazie okresu brak chociaż wykres pokazuje że dziś :) i nie zmiennie tem od owulacji wysoka jeden skok miałam tylko :) czuję się fatalnie dziś w nocy zwróciłam cala kolację :( może efekt mam placebo że sobie wmawiam ale mam dziewczyny nadzieję i to wielka :) jutro nie za testuje chociaż tak jestem wpisana :) poczekam do 2 po świętach i zobaczymy :)
    Okresie nie przybywaj :)
    Kciuki :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 31 października 2017, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella tez trzymam mocno kciuki:-)!!

    Ja dzis 3dpo, i idr do ginka zobaczyc czy byla owulka.. mam ogromna nadziejr bo w czwartek byl juz duzy pecherzyk i mam nadzieje ze juz go nie ma:-) bo jak nie pekl to od nastepnego miesiaca z pregnylem

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres bo ja to średnio wiem czy dobra mam tą temperaturę czy nie bo pierwszy raz to robię i spisuje :)

    Kocham was za dodawanie mi otuchy :) gdy odkryłam to forum nie ma dnia abym na niego nie wlazla :)
    Wyglada obiecująco :) Miałam podobne objawy a temp w 14dpo 37,10. z tego co pamietam :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1718 579

    Wysłany: 31 października 2017, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Dokładnie, wolę zaufać lekarzowi. Początkowo chciałam robić cały pakiet, ale skoro byłam u gina i Pani mówi że wszystko oki, książkowo i jeśli ma mnie to uspokoić to mam zrobić póki co prolaktynę i progesteron - to też tak robię :) Powtórzę prog w 21 dc i wtedy pójdę do ginekologa jeszcze raz.
    Wiem, że warto robić wyniki, nie jestem jakaś nieświadoma - spokojnie :) Po prostu nie chcę się nakręcać że o 4 miesiące się nie udało to już pewnie coś jest nie tak. Ale jako że świadomość jest to przed staraniami byłam u ginekologa, i teraz po 4 mies. zaczynam sprawdzać czy jest oki :)

    Mam wyniki --> 5 dc
    Progesteron 0,10
    Prolaktyna 19,92 ( norma 4,79-23,3 )

    Tsh ok ( 1,88)

    Nigdy nie robiłam prolaktyny, progesteronu - ale chyba ok co ?
    Ciekawa jestem bardziej tego prog 21 dc ( ze wzgl na występowanie plamień ).

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1718 579

    Wysłany: 31 października 2017, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ja bym zrobiła jeszcze monitoring, zobaczyła czy mam owulację... bo to też jest ważne.

    Wiesz co chciałam zrobić :) owu wychodzi mi na 10.11 i akurat mój ginekolog nie przyjmuje wtedy ( bo dzwoniłam dziś ) . A potem kolejny termin kiedy on jest mi niebardzo pasuje, on ma strasznie zawężone godziny i dni przyjęć :( . i pomyślałam że może i lepiej... wtedy pójdę do niego za miesiąc i z badaniami z 5 dc i z progesteronem z 21 dc - bedzie miał wtedy co oceniać, a miesiąc mnie nie zbawi.
    A nóż uda się w listopadzie... <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 15:47

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2017, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem jak z tą prolaktyna. Mi wyszło 26 a norma do 26,5 takze górna granica. Chyba im mniej tym lepiej? Mi lekarz powiedział ze jak do stycznia sie nie uda to mam powtorzyc te badania i da mi cos na tą prolaktyne.

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hejka :) Dokładnie, wolę zaufać lekarzowi. Początkowo chciałam robić cały pakiet, ale skoro byłam u gina i Pani mówi że wszystko oki, książkowo i jeśli ma mnie to uspokoić to mam zrobić póki co prolaktynę i progesteron - to też tak robię :) Powtórzę prog w 21 dc i wtedy pójdę do ginekologa jeszcze raz.
    Wiem, że warto robić wyniki, nie jestem jakaś nieświadoma - spokojnie :) Po prostu nie chcę się nakręcać że o 4 miesiące się nie udało to już pewnie coś jest nie tak. Ale jako że świadomość jest to przed staraniami byłam u ginekologa, i teraz po 4 mies. zaczynam sprawdzać czy jest oki :)

    Mam wyniki --> 5 dc
    Progesteron 0,10
    Prolaktyna 19,92 ( norma 4,79-23,3 )

    Tsh ok ( 1,88)

    Nigdy nie robiłam prolaktyny, progesteronu - ale chyba ok co ?
    Ciekawa jestem bardziej tego prog 21 dc ( ze wzgl na występowanie plamień ).
    Progesteron warto zrobić 7 dni po owulacji .Tsh ładne a co do prolaktyny kiedyś czytałam,ze z nią podobnie jak z tsh niby w normach się mieści ale dla staraczek najlepiej tsh 1,5 a prolaktyna <10 mój endo uważa, ze lepiej w dolnych niż górnych granicach

    Sung lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 31 października 2017, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się czegoś dowiem pisze od razu :)

    Mój M mówi co wy ciągle za pierdoly piszecie na tym forum :) a ja że sam jesteś pierdola :)

    2cs :)
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 31 października 2017, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ciągle mnie tylko widzi z tym otwartym onkem :)

    2cs :)
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego