Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6155 2250

    Wysłany: 30 października 2017, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja też 2dpo i też bym chciala wiedziec czy się udalo :D Jestem dobrej myśli.
    A takie pytanie a propos seksu, czy takie ostre szaleństwa po owulacji jakby sie mialo cos zapladniac czy zagniezdzac nie przeszkodza w tym. Tak sie zastanawiam;)
    Nic nie będzie. Mozna szalec. Musiałabys kilka razy skoczyć ze spadochronem lub cos podobnego, żeby mogło zaszkodzic (choć wcale nie jest powiedziane ze zaszkodziloby ;p).

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 30 października 2017, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę mnie tu nie było ;) sporo do nadrobienia hehe. Dziś byłam u gin i jestem w 13dc i albo już po owu albo to cykl bezowulacyjny albo przez plamienia które miałam do 10dc wszystko się przesunie i owulacja dopiero będzie bo po prawej stronie jest jeszcze jakiś pęcherzyk ale gin stwierdziła ze jak na jej oko to już po.... no nic dopóki nie ma @ to wiadomo nadzieja jest hehe :) Kolejny cykl monitorowany co 2 dzień od 11 dc ;)

    Fi0lecik lubi tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 31 października 2017, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki... u mnie dziwny cykl.... mam pytanie czy może być cykl bezowulacyjny jak testy ovu wychodziły pozytywne? u mnie dalej nie ma skoku temp. świadczącego o owulacji... więc pewnie cykl pójdzie na straty... @ powinnam dostać 12-13 listopada zobaczymy. Jakiś dziwny u mnie ten wykres....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 09:13

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 31 października 2017, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    hej babeczki... u mnie dziwny cykl.... mam pytanie czy może być cykl bezowulacyjny jak testy ovu wychodziły pozytywne? u mnie dalej nie ma skoku temp. świadczącego o owulacji... więc pewnie cykl pójdzie na straty... ovu powinnam dostać 12-13 listopada zobaczymy. Jakiś dziwny u mnie ten wykres....

    Oczywiście że moze byc. Testy pokazują ze sie szykuje do owulacji ale nie mówi ze będzie. Dopiero temperatura potwierdza. A jesli nie ma wyższych to znaczy ze sie jajeczko rozmyśliło ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 31 października 2017, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie się chyba rozmyśliło.... Ehhh może grudzień będzie mój....

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1295 419

    Wysłany: 31 października 2017, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL - jak byłam teraz u gina, to mówiła że trzeba zrobić progesteron w 21 dc, jeśli jest powyżej 10 to oznacza że owu była, jeśli poniżej to że nie. Może zatem w ten sposób sprawdź :) Będziesz wiedziała wtedy czy jest problem z cyklami bezowulacyjnymi.

    Ja dziś jednak zrobiłam pierwszy krok w kierunku badań. Własnie jestem po zbadaniu progesteronu, prolaktyny i profilaktycznie TSH ( w 5dc). Zdecydowałam że więcej badań nie robię na własną rękę, te zaproponowała ginekolog, więc te robię, nie będę szalała z wieloma badaniami skoro w sumie cykle są regularne, bezbolesne.. więc zaczynam od podstaw :) i potem właśnie ten progesteron 21 dc.

    MałaMi90, Magda - mbc lubią tę wiadomość


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 31 października 2017, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 21dc to we czwartek zrobię chyba że popołudniu można...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6524 4988

    Wysłany: 31 października 2017, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    No to u mnie się chyba rozmyśliło.... Ehhh może grudzień będzie mój....

    KAL, tulę :* i mam nadzieję, że może ten cykl nie jest do końca stracony. Trzymam kciuki &&

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2017, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Dzisiaj na pobraniu krwi (beta) w laboratorium facet pobierał krew. Wchodzę i mówię do niego „boje się”. A on - czego? Tego, ze jest pani w ciąży? A ja- nie, pierwszy raz będzie mi mężczyzna pobierał krew, a kobiety są delikatniejsze. On- spokojnie to tylko mit, a mam pobrać tak żeby była pani w ciąży czy nie. A ja: nie wiem, nie będę się nastawiać, bo powiem ze chce ciaze i nie będę i co wtedy? A on - No to będę musiał się wywiązać i cos dorobić, ale nie wiem co zona na to. :-)))))))

    :0 dla mnie to nie śmieszne...

  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 31 października 2017, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    No to u mnie się chyba rozmyśliło.... Ehhh może grudzień będzie mój....
    KAL, a jak wyglądały poprzednie cykle? mierzyłaś już temp.?
    Ja w tym miesiącu po raz pierwszy mierzę, właśnie wkraczam w dni płodne, umieram z ciekawości co się stanie później, czy tempka potwierdzi owu.

    Nie martw się, wiesz przecież, że póki nie ma @, jest jeszcze nadzieja :)

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2017, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a to nie jest tak z tą temperaturą że u różnych kobiet może byc różnie i pomiary mogą byc zaburzone przecież jakaś lekka infekcja osłabieniem? Czytałam ze to nie jest wcale taki twardy dowód na potwierdzenie owulacji lub jej braku. Tylko monitoring może dać pewność.
    A druga sprawa ze ile dziewczyn tu pisalo ze im tempa swiruje i spada albo nie rosnie a potem sie okazywala ciąża to niby jak to jest?
    KAL ja bym nie panikowala tylko zbadala proga w 7 dpo. Sama będę badac w tym cyklu żeby wiedzieć czy byla owu czy nie :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2017, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    :0 dla mnie to nie śmieszne...
    Życie :-) trochę dystansu i pozytywnej energii przesyłam

    Magda - mbc, MałaMi90, Helenka_mała, Almond, Kitkat lubią tę wiadomość

  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 31 października 2017, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój drugi cykl z mierzeniem temp. wstawiam wykres z zeszłęgo msc. Tam mi chyba źle wyliczyło ovu... i moze teraz skok też bezie później? zajrzyjcie proszę :)

    2zxperq.jpg

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 31 października 2017, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    to mój drugi cykl z mierzeniem temp. wstawiam wykres z zeszłęgo msc. Tam mi chyba źle wyliczyło ovu... i moze teraz skok też bezie później? zajrzyjcie proszę :)

    2zxperq.jpg

    Na moje oko to owu bylo 21-23 dc

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • HopeandFaith Przyjaciółka
    Postów: 152 20

    Wysłany: 31 października 2017, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    nie będę szalała z wieloma badaniami skoro w sumie cykle są regularne, bezbolesne.. więc zaczynam od podstaw :) i potem właśnie ten progesteron 21 dc.

    No możesz się bardzo zdziwić w przyszłości, bo cykle regularne i bezbolesne o nicz6m nie świadczą. Naiwne myślenie tylko wydłuża czas starań.

    18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 22

    Wysłany: 31 października 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HopeandFaith wrote:
    No możesz się bardzo zdziwić w przyszłości, bo cykle regularne i bezbolesne o nicz6m nie świadczą. Naiwne myślenie tylko wydłuża czas starań.

    Ale przecież Paulinaaa jest pod opieką ginekologa, który chyba wie co robi?
    Mi też gin zlecił tylko podstawowe badania krwi + TSH i prolaktyna.

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2017, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HopeandFaith wrote:
    No możesz się bardzo zdziwić w przyszłości, bo cykle regularne i bezbolesne o nicz6m nie świadczą. Naiwne myślenie tylko wydłuża czas starań.

    Nie ma co straszyć dziewczyny bez podstawnie. Wychodzi sie z zalozenia ze jest młoda i zdrowa bo jednak zdrowe dziewczyny przeważają.
    Dorzucilabym LH i FSH do 5 dnia cyklu, potem estradiol i proga, można jeszcze testosteron i tą resztę tsh ft3 ft4. Nie ma co panikowac i wmawiac sobie chorób od razu.

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2017, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos proga, to 7dpo wypada mi w sobotę. Tu w sobotę badan nie zrobię wiec mam iść w piątek czy w poniedzialek jak myślicie?

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1770 544

    Wysłany: 31 października 2017, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Nie ma co straszyć dziewczyny bez podstawnie. Wychodzi sie z zalozenia ze jest młoda i zdrowa bo jednak zdrowe dziewczyny przeważają.
    Dorzucilabym LH i FSH do 5 dnia cyklu, potem estradiol i proga, można jeszcze testosteron i tą resztę tsh ft3 ft4. Nie ma co panikowac i wmawiac sobie chorób od razu.

    Ja bym zrobiła jeszcze monitoring, zobaczyła czy mam owulację... bo to też jest ważne.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2017, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ja bym zrobiła jeszcze monitoring, zobaczyła czy mam owulację... bo to też jest ważne.

    Słusznie.
    Ja myślę ze teraz jest najlepszy czas, przed nami Boże Narodzenie i koniec roku będziemy świętować w dwupaku! :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego