LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:Ja też 2dpo i też bym chciala wiedziec czy się udalo Jestem dobrej myśli.
A takie pytanie a propos seksu, czy takie ostre szaleństwa po owulacji jakby sie mialo cos zapladniac czy zagniezdzac nie przeszkodza w tym. Tak sie zastanawiam;)
-
Cześć dziewczyny, trochę mnie tu nie było sporo do nadrobienia hehe. Dziś byłam u gin i jestem w 13dc i albo już po owu albo to cykl bezowulacyjny albo przez plamienia które miałam do 10dc wszystko się przesunie i owulacja dopiero będzie bo po prawej stronie jest jeszcze jakiś pęcherzyk ale gin stwierdziła ze jak na jej oko to już po.... no nic dopóki nie ma @ to wiadomo nadzieja jest hehe Kolejny cykl monitorowany co 2 dzień od 11 dc
Fi0lecik lubi tę wiadomość
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
hej babeczki... u mnie dziwny cykl.... mam pytanie czy może być cykl bezowulacyjny jak testy ovu wychodziły pozytywne? u mnie dalej nie ma skoku temp. świadczącego o owulacji... więc pewnie cykl pójdzie na straty... @ powinnam dostać 12-13 listopada zobaczymy. Jakiś dziwny u mnie ten wykres....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 09:13
Akceptacja! -
KAL wrote:hej babeczki... u mnie dziwny cykl.... mam pytanie czy może być cykl bezowulacyjny jak testy ovu wychodziły pozytywne? u mnie dalej nie ma skoku temp. świadczącego o owulacji... więc pewnie cykl pójdzie na straty... ovu powinnam dostać 12-13 listopada zobaczymy. Jakiś dziwny u mnie ten wykres....
Oczywiście że moze byc. Testy pokazują ze sie szykuje do owulacji ale nie mówi ze będzie. Dopiero temperatura potwierdza. A jesli nie ma wyższych to znaczy ze sie jajeczko rozmyśliłohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
KAL - jak byłam teraz u gina, to mówiła że trzeba zrobić progesteron w 21 dc, jeśli jest powyżej 10 to oznacza że owu była, jeśli poniżej to że nie. Może zatem w ten sposób sprawdź Będziesz wiedziała wtedy czy jest problem z cyklami bezowulacyjnymi.
Ja dziś jednak zrobiłam pierwszy krok w kierunku badań. Własnie jestem po zbadaniu progesteronu, prolaktyny i profilaktycznie TSH ( w 5dc). Zdecydowałam że więcej badań nie robię na własną rękę, te zaproponowała ginekolog, więc te robię, nie będę szalała z wieloma badaniami skoro w sumie cykle są regularne, bezbolesne.. więc zaczynam od podstaw i potem właśnie ten progesteron 21 dc.MałaMi90, Magda - mbc lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyFi0lecik wrote:Dzisiaj na pobraniu krwi (beta) w laboratorium facet pobierał krew. Wchodzę i mówię do niego „boje się”. A on - czego? Tego, ze jest pani w ciąży? A ja- nie, pierwszy raz będzie mi mężczyzna pobierał krew, a kobiety są delikatniejsze. On- spokojnie to tylko mit, a mam pobrać tak żeby była pani w ciąży czy nie. A ja: nie wiem, nie będę się nastawiać, bo powiem ze chce ciaze i nie będę i co wtedy? A on - No to będę musiał się wywiązać i cos dorobić, ale nie wiem co zona na to. ))))))
:0 dla mnie to nie śmieszne... -
KAL wrote:No to u mnie się chyba rozmyśliło.... Ehhh może grudzień będzie mój....
Ja w tym miesiącu po raz pierwszy mierzę, właśnie wkraczam w dni płodne, umieram z ciekawości co się stanie później, czy tempka potwierdzi owu.
Nie martw się, wiesz przecież, że póki nie ma @, jest jeszcze nadziejarocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
30.07.2019 - poród SN, dziewczynka
18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2
18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
24.08.2023 - bHCG- 63,90
28.08.2023 - bHCG - 571,00 -
nick nieaktualnyHmm a to nie jest tak z tą temperaturą że u różnych kobiet może byc różnie i pomiary mogą byc zaburzone przecież jakaś lekka infekcja osłabieniem? Czytałam ze to nie jest wcale taki twardy dowód na potwierdzenie owulacji lub jej braku. Tylko monitoring może dać pewność.
A druga sprawa ze ile dziewczyn tu pisalo ze im tempa swiruje i spada albo nie rosnie a potem sie okazywala ciąża to niby jak to jest?
KAL ja bym nie panikowala tylko zbadala proga w 7 dpo. Sama będę badac w tym cyklu żeby wiedzieć czy byla owu czy nie -
nick nieaktualny
-
KAL wrote:to mój drugi cykl z mierzeniem temp. wstawiam wykres z zeszłęgo msc. Tam mi chyba źle wyliczyło ovu... i moze teraz skok też bezie później? zajrzyjcie proszę
Na moje oko to owu bylo 21-23 dc18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
Paulinaaa wrote:nie będę szalała z wieloma badaniami skoro w sumie cykle są regularne, bezbolesne.. więc zaczynam od podstaw i potem właśnie ten progesteron 21 dc.
No możesz się bardzo zdziwić w przyszłości, bo cykle regularne i bezbolesne o nicz6m nie świadczą. Naiwne myślenie tylko wydłuża czas starań.18cs
Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/ -
HopeandFaith wrote:No możesz się bardzo zdziwić w przyszłości, bo cykle regularne i bezbolesne o nicz6m nie świadczą. Naiwne myślenie tylko wydłuża czas starań.
Ale przecież Paulinaaa jest pod opieką ginekologa, który chyba wie co robi?
Mi też gin zlecił tylko podstawowe badania krwi + TSH i prolaktyna.
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHopeandFaith wrote:No możesz się bardzo zdziwić w przyszłości, bo cykle regularne i bezbolesne o nicz6m nie świadczą. Naiwne myślenie tylko wydłuża czas starań.
Nie ma co straszyć dziewczyny bez podstawnie. Wychodzi sie z zalozenia ze jest młoda i zdrowa bo jednak zdrowe dziewczyny przeważają.
Dorzucilabym LH i FSH do 5 dnia cyklu, potem estradiol i proga, można jeszcze testosteron i tą resztę tsh ft3 ft4. Nie ma co panikowac i wmawiac sobie chorób od razu.Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Nie ma co straszyć dziewczyny bez podstawnie. Wychodzi sie z zalozenia ze jest młoda i zdrowa bo jednak zdrowe dziewczyny przeważają.
Dorzucilabym LH i FSH do 5 dnia cyklu, potem estradiol i proga, można jeszcze testosteron i tą resztę tsh ft3 ft4. Nie ma co panikowac i wmawiac sobie chorób od razu.
Ja bym zrobiła jeszcze monitoring, zobaczyła czy mam owulację... bo to też jest ważne.Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
nick nieaktualnyMałaMi90 wrote:Ja bym zrobiła jeszcze monitoring, zobaczyła czy mam owulację... bo to też jest ważne.
Słusznie.
Ja myślę ze teraz jest najlepszy czas, przed nami Boże Narodzenie i koniec roku będziemy świętować w dwupaku!MałaMi90 lubi tę wiadomość