Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ro Przyjaciółka
    Postów: 145 26

    Wysłany: 6 listopada 2017, 00:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    wczoraj rano test negatywny. Dzisiaj rano miałam wrażenie, że śluz leciutko różowy więc myślałam, że okres się zaczyna. Cały dzień jednak już biały/biało-przezroczysty, okresu nie ma. Myślę czy nie iść rano na betę - co o tym myślicie?

  • HopeandFaith Przyjaciółka
    Postów: 152 20

    Wysłany: 6 listopada 2017, 00:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal możesz mnie wpisać na testowanie na 30 listopada? Jestem taka szybka ze w tym miesiącu mam dwa cykle.:D

    18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 6 listopada 2017, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HopeandFaith wrote:
    Kal możesz mnie wpisać na testowanie na 30 listopada? Jestem taka szybka ze w tym miesiącu mam dwa cykle.:D

    OK. Załatwione :)

    Akceptacja!
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 6 listopada 2017, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Pewna znajoma ostatnio opowiadała o swojej córce ( która była z "wpadki" ) i mówiła jak ona do tego podchodzi i jak odpowiedziała Młodej na pytanie. Nastolatka zapytała ją " Mamo, czy ja byłam wpadką ???" A ona mówi : " NIE, BYŁAŚ NAJLEPSZĄ NIESPODZIANKĄ, JAKA MNIE W ŻYCIU SPOTKAŁA" strasznie zapadły mi jej słowa w pamięć :) :)

    Patuniek - myślałam, że to Twoja pierwsza ciąża :)

    A tu taka niespodzianka ;-) Córka zaraz kończy 12 lat :-)

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Enii Autorytet
    Postów: 711 330

    Wysłany: 6 listopada 2017, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    I ja! Dowiedziałam się o ciąży w 8 tygodniu - było już pozamiatane :-D
    . No to tak jak ja przy drugiej :D

    💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś taki sam bladzioch jak wczoraj, więc idę na betę. Jakoś jestem spokojna, już mi wszystko jedno, niech się tylko zdecyduje w jedną albo drugą bo mam już dość tego cyklu. 41dc to już na prawdę przegięcie :p

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 6 listopada 2017, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dziś taki sam bladzioch jak wczoraj, więc idę na betę. Jakoś jestem spokojna, już mi wszystko jedno, niech się tylko zdecyduje w jedną albo drugą bo mam już dość tego cyklu. 41dc to już na prawdę przegięcie :p

    Czuje ze bedzie ciaza :) powodzenia! Daj znac po południu co i jak :) Fiolecik, a jak u Ciebie?

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2889 1014

    Wysłany: 6 listopada 2017, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jak Wam minął weekend? My z mężem bylismy na grobach. Wczoraj wieczorem złapał mnie ból w lewym podbrzuszu na krańcu kości łonowej i pachwiny, który trochę promieniuje do pleców. Oczywiście już wyczytalam, że to ciąża pozamaciczna albo poronienie. Dzisiaj idę do lekarza na planowana wizytę, może coś mi już powie. :( Cała noc nie spałam z nerwów, więc dzisiaj jestem do niczego.

    Niedoczynność tarczycy.
    -
    Paździerik 2017 - pierwszy cykl starań 😊
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. ❤
    -
    Grudzień 2020 - 4 cykl starań o drugiego bobasa udany! 😊
    -
    7470gzu39nhwtjpu.png
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 6 listopada 2017, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie pierwszy raz z zastosowaniem żelu conceive plus .. powiem Wam że bałam sie troche tego żelu ale jest ok, zaaplikowałam 3ml strzykawką i nic nie wypływało, nie było za mokro, tak akurat, natomiast co zauważyłam to nie wypłynęło ze mnie zbyt wiele żołnierzyków, zazwyczaj więcej wypływa a ten żel jakby zatrzymał ich w środku, fajnie :) dzisiaj zaaplikuje większą dawke 4ml i zobaczymy :) w każdym razie mam nadzieję że działa bo ze śluzem kiepsko. W zeszłym miesiacu pierwszy raz łykałam wiesiołek i siemie lniane śluz płodny mało bo mało ale sie pojawił a w tym miesiącu go nie widzę, więc nie wiem.. jednorazowo pomogło ale nie na dłuzej dlatego pokładam spore nadzieje w zelu.

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana, po 14 powinny być wyniki :)

    MałaMi90, 1000, Magda - mbc, Almond, pumka1990, Sung, Fi0lecik lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 6 listopada 2017, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wkurzylam wczoraj na meza. Mial cos pilnie wieczorem do zrobienia. Czekalam czekalam az zasnelam :/ mialo byc co 2 dni :( ale dzisiaj juz nie odpuszcze. Na pocieszenie to rano pojawilo sie wiecej sluzu majtasy sa mokre wiec to napewno TE dni

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka czekam na wiesci z niecierpliwoscia :-)!

    Ja dzis 9dpo i dzieki Bogu nie mam testu w domu bo juz bym zrobila :D ale wczoraj troszke sie podlamalam, ze ani cyvki nie bola ani nic.. od czasu do czasu leciutko podbrzusze. Zwariowac mozna a dzis dopiero 24 dc

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6822 5173

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Sanka czekam na wiesci z niecierpliwoscia :-)!

    Ja dzis 9dpo i dzieki Bogu nie mam testu w domu bo juz bym zrobila :D ale wczoraj troszke sie podlamalam, ze ani cyvki nie bola ani nic.. od czasu do czasu leciutko podbrzusze. Zwariowac mozna a dzis dopiero 24 dc

    Ja też dziś 9 dpo 29dc
    I mam jakąś huśtawkę emocjonalną. :|
    Mnie podbrzusze boli już raczej tak delikatnie, biust wrażliwy, ale ja zawsze mam wrażliwy w II fazie cyklu i to tak, że zaraz po owu śpię w staniku. Może to nie jest dobre, że tak mnie boli?

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Dżasta90 Debiutantka
    Postów: 10 0

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, a jest to mój pierwszy cykl starań. Czy mogę Was prosić o wpisanie na listę testowania na 18.11 :) ?

  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zniknęłam trochę z forum, byłam na wakacjach, odpuściłam i ogólnie byłam pełna optymizmu i nowych sił. Niestety żaden relaks i luz nie przeskoczą pewnych barier.
    Po dwóch latach starań, dowiedziałam się, że NATURALNIE NIE ZAJDĘ W CIĄŻĘ. Mam wrogi śluz. W pobranej próbce, żył tylko jeden plemnik.

    Jeżeli od dłuższego czasu staracie się o pierwsze dziecko, również polecam Wam to badanie. Masę cykli niepotrzebnie faszerowałam się clo, wydawałam kasę na zastrzyki, progesteron itp. Naiwnie czekałam na efekty.

    Teraz - 17dc - też jestem po ovitrelle (14dc), owulacja zapewne była w weekend (stymulacja była konieczna do badania śluzu), ale na testowanie się nie piszę. Czekam na @, która do dwóch tygodni powinna przyjść i od przyszłego cyklu zaczynamy przygodę z inseminacją.
    Czyli dopiero w grudniu będę miała pierwszą prawdziwą szansę na zajście... Po dwóch latach...

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6822 5173

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta90 wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, a jest to mój pierwszy cykl starań. Czy mogę Was prosić o wpisanie na listę testowania na 18.11 :) ?

    Pewnie, już dopisuję :)

    Dżasta90 lubi tę wiadomość

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka trzymam kciuki i czekamy na wieści :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez zawezr mialam dosc duży bol piersi po owulacji i gin obstawial ze to prl podwyzszona i mial racje. Teraz jak biore na zbicie to piersi zaczynaja bolec lekko dopiero dzien orzed okresem a kiedys to po owu juz sie dotknac nie moglam

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja też dziś 9 dpo 29dc
    I mam jakąś huśtawkę emocjonalną. :|
    Mnie podbrzusze boli już raczej tak delikatnie, biust wrażliwy, ale ja zawsze mam wrażliwy w II fazie cyklu i to tak, że zaraz po owu śpię w staniku. Może to nie jest dobre, że tak mnie boli?


    Kiedy testujesz? Ja mam teoretycznie na 8.11 wpisane i mam od razu bete robic ale moze w czwartekskocze na bete

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2206 740

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Hej dziewczyny, zniknęłam trochę z forum, byłam na wakacjach, odpuściłam i ogólnie byłam pełna optymizmu i nowych sił. Niestety żaden relaks i luz nie przeskoczą pewnych barier.
    Po dwóch latach starań, dowiedziałam się, że NATURALNIE NIE ZAJDĘ W CIĄŻĘ. Mam wrogi śluz. W pobranej próbce, żył tylko jeden plemnik.

    Jeżeli od dłuższego czasu staracie się o pierwsze dziecko, również polecam Wam to badanie. Masę cykli niepotrzebnie faszerowałam się clo, wydawałam kasę na zastrzyki, progesteron itp. Naiwnie czekałam na efekty.

    Teraz - 17dc - też jestem po ovitrelle (14dc), owulacja zapewne była w weekend (stymulacja była konieczna do badania śluzu), ale na testowanie się nie piszę. Czekam na @, która do dwóch tygodni powinna przyjść i od przyszłego cyklu zaczynamy przygodę z inseminacją.
    Czyli dopiero w grudniu będę miała pierwszą prawdziwą szansę na zajście... Po dwóch latach...

    Bardzo mi przykro,

    jak wygląda takie badanie?
    jak u mnie teraz się nie uda to też mam się umówić, jaki jest koszt tego badania?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego