Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia wrote:
    Ja testuje 10ego ;)
    Sanka ale czad!
    Dopisałam Cię do listy :)

    Nikusiia lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, serdeczne gratulacje! Rośnijcie zdrowo, listopad jest póki co bardzo, bardzo szczęśliwy :)

    Sanka lubi tę wiadomość

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie listopad jest bardzo szczęśliwy ;) 28.11 dwa lata temu również zobaczyłam dwie kreseczki :D

    Fi0lecik, Almond lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    no, miałam miałam, ale uznałam, że nie wytrzymam tyle i poprawiłam sobie na 8.11 :D
    ale w ogóle jakoś mnie to zaczęło stresować, a to chyba niedobrze :|


    A jakieś objawy inne masz ?:)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A jakieś objawy inne masz ?:)

    Objawy ciąży? Chyba żadnych nie mam, bo mnie u mnie zawsze po owu:
    - dużo śluzu
    - bolą mnie piersi
    - czuję dół brzucha

    jeśli chodzi o te żyłki itp., to ja jestem biała jak ściana więc u mnie niezależnie od dnia cyklu wszystko widać.

    Plecy mnie nie bolą, bo chodzę 2x w tyg na 1,5h jogi więc boleć mnie nie będą.
    Jeśli chodzi o wrażliwość na zapachy itp. to nie wiem.
    Od kawy mnie nie odrzuca.

    Jedyne czego się mogę złapać, to regularnych serduszek co 2 dni. No i po serduszkach wstawałam dopiero rano, bo tylko 1 raz było w dzień i wtedy leżałam 30 minut.


    Już mnie głowa boli :DD

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 12:58

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Sanka, a ja nie widzę Twojego wykresu. Jak klikam w Twoją miniaturę, to się wyświetla "nie", czyli nie pozwoliłaś na udostępnienie wykresu. W stopce też nie widzę.
    Już poprawiłam! Nie mierzyłam temp przez cały cykl bo po dwóch nieudanych cyklach uznałam że nie dam rady zajść w ciąże karmiąc. Dopiero w ubiegłą sobotę zaczęłam i musiałam złapać skok owulacyjny. Choć te moje pomiary nie są wiarygodne bo wstaje w nocy do Ali i troche o roznych porach mierzyłam.

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o objawy to delikatnie wrażliwsze piersi, szczególnie przy karmieniu. No i przede wszystkim, ten sam objaw co przy pierwszej ciąży - uczucie gorąca, jest mi bardzo ciepło, czuję jakbym miała wypieki choć wyglądam normalnie. Wieczorami również miałam temp ponad 37, a chora na pewno nie jestem. Dzięki temu trochę podświadomie czułam że się udało :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie hmmm coś innego nie chce się nakręcać ale cycochy bolą inaczej i jak by się w staniku nie mieściły... a do tego szyjka taaaaakkkkkk wysoko ze nie sięgam nigdy od 2 cykli odkąd się obserwuję tak nie miałam.... zawsze opuszkiem dotykałam a teraz ni chu chu... z pół cm mi brakuje by dotknąć... w nocy bolało mnie podbrzysze... hmmmm był by już co najmniej 12.11.2017...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka a co z pracą? pójdziesz na L4 czy popracujesz 3 msc lub dłużej?

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro 9dpo i tak korci zatestować a z drugiej strony boję się tego rozczarowania... 6 lat temu właśnie testowałam 8 listopada z pozytywnym skutkiem a a 3 dni wcześniej negatyw... więc u mnie raczej późne owulki...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Dżasta90 Debiutantka
    Postów: 10 0

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się Was tak czyta to od razu pozytywniej się człowiek nastawia! :D Widać, że macie ogromną wiedzę! a jak się patrzy na listopadową listę to aż nie mogę się doczekać swojego testowania :) oczywiście staram się nie nakręcać, ale jak to zrobić jak tak bardzo chce się dzidziusia??!! :D

  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1183 598

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Mam już wynik!!! Beta 15,44! :D

    Gratuluję <3

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka Suuuuuper Gratulacje :-)!!! Rosnijcie zdrowo!

    KAL skoro szyjka wysoko, zamknieta to moze Sie udalo ;D trzymam bardzo mocno kciuki! Widze ze duzo nas z 9dpo ;) ja zatestuje albo 8.11 a na stowe pojde na bete 9.11 bo tak gin kazal.. sama juz nie wiem, temp moerzylam i jest 37.4 dzis znowu.. ale nie chce sie baktecac a czuje ze znowu świruje :D hahah moj M ma juz dosc tych moich dni po owulacji bo ciagle cos wymyslam heheh

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Enii Autorytet
    Postów: 711 330

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka gratulacje :)

    Dopiszcie mnie na 23.11

    💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Już poprawiłam! Nie mierzyłam temp przez cały cykl bo po dwóch nieudanych cyklach uznałam że nie dam rady zajść w ciąże karmiąc. Dopiero w ubiegłą sobotę zaczęłam i musiałam złapać skok owulacyjny. Choć te moje pomiary nie są wiarygodne bo wstaje w nocy do Ali i troche o roznych porach mierzyłam.
    Dziękuję :) O rany! Tydzień różnicy między serduszkami! To fuks, że się wstrzeliliście akurat - tym bardziej nie mając pojęcia, kiedy będzie owu :) Pewnie właśnie dlatego się udało - bo było na luzie i bez nadziei ;)

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 6 listopada 2017, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka gratulacje !!! :*
    U mnie @ według OF 15 listopada i nawet jeśli się nie udało to pierwszy raz mam tak ładną temperaturę :) fakt faktem dopiero 4dni po owu ale przeglądałam swoje wcześniejsze wykresy i już 3 dnia po owulacji zaczynały się zygzaki a teraz póki co zygzaków brak więc ciesze się :).

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Sanka a co z pracą? pójdziesz na L4 czy popracujesz 3 msc lub dłużej?
    Jeszcze nie wiem, muszę sobie to wszystko przemyśleć i dowiedzieć się o wszystkie prawne zagadnienia. Na pewno popracuję do końca grudnia, potem może wezmę zwolnienie bo pod koniec lutego mam bardzo ważny egzamin zawodowy od którego zależy cała moja przyszłość i muszę się do niego przygotować. A to już moja ostatnia szansa, bo kolejne podejscie we wrzesniu a z 2 dzieci to juz nie dam rady. Po tym egzaminie pewnie wrócę do pracy i moze juz od czerwca na L4. W poprzedniej ciąży studiowałam do końca 34/35tyg i czułam się świetnie :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 6 listopada 2017, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Mam już wynik!!! Beta 15,44! :D


    gratuluję!!! Sanka napisałam Ci priv :)



  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziękuję :) O rany! Tydzień różnicy między serduszkami! To fuks, że się wstrzeliliście akurat - tym bardziej nie mając pojęcia, kiedy będzie owu :) Pewnie właśnie dlatego się udało - bo było na luzie i bez nadziei ;)
    Dzięki! Kompletnie nie miałam pojęcia kiedy będzie owu, nawet jakiś specjalnych objawów nie zauważyłam. Podejrzewam że owu była w sobotę lub niedzielę, później raczej nie bo beta chyba jeszcze by nie wyszła.

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 6 listopada 2017, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Nurofen i 2 apapy...
    A google twierdzi, ze oba niebezpieczne w ciąży. :/ przy czym na pytania kobiet co się może stać zawsze odpowiedź jest "na pewno po 1 razie nic" irytujące...
    Nurofen to ibuprofen, więc na pewno zakazany w ciąży. Przy staraniach też trzeba unikać, bo on się jakoś długo trzyma w organizmie. Jedną tabletka jednak nie ma co się martwić, potrzeba większego stężenia, żeby było jakieś zagrożenie.
    Za to apap to przecież paracetamol, więc jak najbardziej dozwolony w ciąży - lekarze nawet zalecają na bóle podbrzusza w pierwszym trymestrze. Czemu niebezpieczny? Masz jakiś link?:)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego