Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, współczuję, ale dobrze, że znacie przyczynę. U mnie w rodzinie dwoje dzieci z takiego problemu, jedno in vitro, drugie naturalnie.

    Ja się w sumie nie zmartwię jeśli nic z tego, bo musiałam się nafaszerować p/bólowymi. Nurofen i 2 apapy...
    A google twierdzi, ze oba niebezpieczne w ciąży. :/ przy czym na pytania kobiet co się może stać zawsze odpowiedź jest "na pewno po 1 razie nic" irytujące...

    BTW brałam nurofen o 4 rano a temp mierzyłam o 7. Mógł wpłynąć na temp? Byłam 36,46 a najwyższa po owu to 36,75

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Sanka czekam na wiesci z niecierpliwoscia :-)!

    Ja dzis 9dpo i dzieki Bogu nie mam testu w domu bo juz bym zrobila :D ale wczoraj troszke sie podlamalam, ze ani cyvki nie bola ani nic.. od czasu do czasu leciutko podbrzusze. Zwariowac mozna a dzis dopiero 24 dc

    U mnie też 9dpo a podbrzusze to mnie boli i cmi juz od owulacji. Zastamawiam sie czy to nie jest jakies zapalenie przydadkow. Przyjemne to nie jest i jajniki tez do tego kluja. Dokładnie juz nie pamietam ale mialam tak na poczatku poprzedniej ciąży, ale spokojnie nie nakrecam sie. Nawet wole juz ten okres w sobote.

  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zacytować Sylwię, sama nie wiem jak to zrobiłam że zacytowałam Małą i
    ☺️

    MałaMi90 wrote:
    Bardzo mi przykro,

    jak wygląda takie badanie?
    jak u mnie teraz się nie uda to też mam się umówić, jaki jest koszt tego badania?

    Ja właśnie o tym myślałam, że jak się teraz nie uda to zrobimy takie badanie. Tym bardziej, że mój lekarz mówił, że przy takich wysokich Przeciwciałach tarczycowych jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia przeciwciał plemnikowych. A jakie badania robiłaś i jaki to koszt?
    My i tak dostaliśmy 3 szansę na naturalne poczęcie, potem inseminacja. Teraz wykorzystujemy drugą, więc zostanie tylko jedna jak coś. Ale mimo to takie badania jednak warto chyba zrobić

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:21

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U mnie też 9dpo a podbrzusze to mnie boli i cmi juz od owulacji. Zastamawiam sie czy to nie jest jakies zapalenie przydadkow. Przyjemne to nie jest i jajniki tez do tego kluja. Dokładnie juz nie pamietam ale mialam tak na poczatku poprzedniej ciąży, ale spokojnie nie nakrecam sie. Nawet wole juz ten okres w sobote.


    Mnie tak ostatnio bolało przez tydzień po owulacji, pytałam lekarza, ale powiedział, że każdy cykl jest inny i taki też się może zdarzyć. Tyle że u mnie to było na cyklu stymulowanym clo i z luteiną. A u Ciebie?

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Cześć dziewczyny :) u mnie pierwszy raz z zastosowaniem żelu conceive plus .. powiem Wam że bałam sie troche tego żelu ale jest ok, zaaplikowałam 3ml strzykawką i nic nie wypływało, nie było za mokro, tak akurat, natomiast co zauważyłam to nie wypłynęło ze mnie zbyt wiele żołnierzyków, zazwyczaj więcej wypływa a ten żel jakby zatrzymał ich w środku, fajnie :) dzisiaj zaaplikuje większą dawke 4ml i zobaczymy :) w każdym razie mam nadzieję że działa bo ze śluzem kiepsko. W zeszłym miesiacu pierwszy raz łykałam wiesiołek i siemie lniane śluz płodny mało bo mało ale sie pojawił a w tym miesiącu go nie widzę, więc nie wiem.. jednorazowo pomogło ale nie na dłuzej dlatego pokładam spore nadzieje w zelu.

    Oj ja też spore nadzieje w żelu poukładać. Swojego śluzu prawie nie widziałam bez żelu a teraz pierwszy cykl z żelem i śluz piękny był. Już mężowi mówiłam że jeśli to brak śluzu był problemem to teraz musi się udać. ☺️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:27

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wynik!!! Beta 15,44! :D

    SylwiaLu, KAL, Angie38, Kasiulka90, MałaMi90, anecz_kaa, Fi0lecik, Almond, Magda - mbc, Helenka_mała, pumka1990, Enii, Dominisia883, Ellka, 1000, patuniek86, Sung, DoveLove, Malinka7, klaudiaaa93, kasiulka1082, Existenz lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Bardzo mi przykro,

    jak wygląda takie badanie?
    jak u mnie teraz się nie uda to też mam się umówić, jaki jest koszt tego badania?


    Badanie robi się na 1-2dni przed owulacją. Ja w pt rano miałam ovitrelle, współżyć mieliśmy w pt ok. 21, a badanie w sb po 10 rano. Na wizycie w sb pobrała wymaz z pochwy do badania.
    Oprócz tego zrobiła usg - pęcherzyk jeszcze był 21mm
    Próbka poszła do laboratorium, po ok. 15 min był wynik, ale ponownie do lekarki weszliśmy po ok. 40 minutach.
    Za wizytę z USG płacę 80 zł i tak też płaciłam z tym badaniem.

    w środę mam usg czy pęcherzyk pękł, ale już je traktuje pro forma, żeby wykluczyć torbiel.

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Mam już wynik!!! Beta 15,44! :D

    Sanka GRATULACJE!!!!!!! MASZ BABO PLACEK. A DOPIERO DO PRACY WRÓCIŁAŚ :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:44

    Sanka lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, gratulacje! :) Cudnie <3

    A u mnie kolejny miesiąc zaczytywania się w forach i artykułach... Chyba mam niedomogę ciałka żółtego. W poprzednim cyklu pomogły mi ziółka. W tym już nie. Wiecie może, czy da się to jakoś skutecznie i szybko leczyć?

    Sanka lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Mam już wynik!!! Beta 15,44! :D

    No to gratki! :D

    Sanka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Mnie tak ostatnio bolało przez tydzień po owulacji, pytałam lekarza, ale powiedział, że każdy cykl jest inny i taki też się może zdarzyć. Tyle że u mnie to było na cyklu stymulowanym clo i z luteiną. A u Ciebie?

    U mnie żadnych leków, tak naturalnie wyszlo. Ale mnie to juz wkurza bo jest nieprzyjemne i do tego bez sensu bo czuję ze nie tym razem :p

    A żel tez kupuję, będziemy wszystkie na dopalaczu żelowym hadac caly przyszly cykl :D

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 6 listopada 2017, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo, jesteście kochane! Ja jeszcze w to nie dowierzam, ten cykl zupełnie spisałam na straty! Spójrzcie na mój wykres - jedno pojedyncze serduszko w ubiegłą sobotę, to chyba musiało być to taka niska beta wskazuje że to jakieś 9-10dpo. Najlepsze jest to że robiłam test ciążowy jeszcze przed owu, którą miałam chyba 31-32dc :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:55

    Almond, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1818 581

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Badanie robi się na 1-2dni przed owulacją. Ja w pt rano miałam ovitrelle, współżyć mieliśmy w pt ok. 21, a badanie w sb po 10 rano. Na wizycie w sb pobrała wymaz z pochwy do badania.
    Oprócz tego zrobiła usg - pęcherzyk jeszcze był 21mm
    Próbka poszła do laboratorium, po ok. 15 min był wynik, ale ponownie do lekarki weszliśmy po ok. 40 minutach.
    Za wizytę z USG płacę 80 zł i tak też płaciłam z tym badaniem.

    w środę mam usg czy pęcherzyk pękł, ale już je traktuje pro forma, żeby wykluczyć torbiel.

    to super że to nie jest jakiś wielki koszt. super że można zrobić w weekend bo mój M jest w delegacji. Ale i tak trzeba się wstrzelić w owu. Na razie jeszcze ten cykl się nie skończył więc nie chce się jeszcze nad tym zastanawiać :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka gratulacje!
    Mój dzisiejszy test paskowy - biel vizira ;) Ja w ogóle wole testy paskowe maja taka śliska powierzchnie i albo jest druga kreska albo nie :-)

    Czekam na @ i do zobaczenia w grudniu czego oczywiście Wam nie życzę.
    Ale powiem Wam, ze jak wczoraj zobaczyłam „ten cień” to poczułam lekki stres, mimo ze przecież się staramy o dziecko. Dziwne :)

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Kiedy testujesz? Ja mam teoretycznie na 8.11 wpisane i mam od razu bete robic ale moze w czwartekskocze na bete

    no ja też mam na 8.11 i też miałam iść od razu na betę, ale sama nie wiem :|
    dziś mam dzień na nie! :D

    SyliwaLu, przykro mi, ale teraz będzie już tylko lepiej, zobaczysz!

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1818 581

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    no ja też mam na 8.11 i też miałam iść od razu na betę, ale sama nie wiem :|
    dziś mam dzień na nie! :D

    SyliwaLu, przykro mi, ale teraz będzie już tylko lepiej, zobaczysz!


    A nie miałaś iść wtedy co ja 10.11 ?:)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Sylwia, współczuję, ale dobrze, że znacie przyczynę. U mnie w rodzinie dwoje dzieci z takiego problemu, jedno in vitro, drugie naturalnie.

    Ja się w sumie nie zmartwię jeśli nic z tego, bo musiałam się nafaszerować p/bólowymi. Nurofen i 2 apapy...
    A google twierdzi, ze oba niebezpieczne w ciąży. :/ przy czym na pytania kobiet co się może stać zawsze odpowiedź jest "na pewno po 1 razie nic" irytujące...

    BTW brałam nurofen o 4 rano a temp mierzyłam o 7. Mógł wpłynąć na temp? Byłam 36,46 a najwyższa po owu to 36,75

    Ja mam anginę i brałam przeciwgorączkowo paracetamol (jeszcze przed testowaniem). Lekarka powiedziała, że w tej niepewnej sytuacji mam brać wyłącznie paracetamol. Ma też działanie przeciwbólowe, więc może zamiast apapu czy nurofenu spróbuj brać paracetamol?

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dziękuję wam bardzo, jesteście kochane! Ja jeszcze w to nie dowierzam, ten cykl zupełnie spisałam na straty! Spójrzcie na mój wykres - jedno pojedyncze serduszko w ubiegłą sobotę, to chyba musiało być to taka niska beta wskazuje że to jakieś 9-10dpo. Najlepsze jest to że robiłam test ciążowy jeszcze przed owu, którą miałam chyba 31-32dc :D
    Sanka, a ja nie widzę Twojego wykresu. Jak klikam w Twoją miniaturę, to się wyświetla "nie", czyli nie pozwoliłaś na udostępnienie wykresu. W stopce też nie widzę.

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A nie miałaś iść wtedy co ja 10.11 ?:)

    no, miałam miałam, ale uznałam, że nie wytrzymam tyle i poprawiłam sobie na 8.11 :D
    ale w ogóle jakoś mnie to zaczęło stresować, a to chyba niedobrze :|

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Nikusiia Przyjaciółka
    Postów: 189 41

    Wysłany: 6 listopada 2017, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje 10ego ;)
    Sanka ale czad!

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Nikusiia
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego