LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySylwia, współczuję, ale dobrze, że znacie przyczynę. U mnie w rodzinie dwoje dzieci z takiego problemu, jedno in vitro, drugie naturalnie.
Ja się w sumie nie zmartwię jeśli nic z tego, bo musiałam się nafaszerować p/bólowymi. Nurofen i 2 apapy...
A google twierdzi, ze oba niebezpieczne w ciąży. przy czym na pytania kobiet co się może stać zawsze odpowiedź jest "na pewno po 1 razie nic" irytujące...
BTW brałam nurofen o 4 rano a temp mierzyłam o 7. Mógł wpłynąć na temp? Byłam 36,46 a najwyższa po owu to 36,75 -
nick nieaktualnyAlmond wrote:Sanka czekam na wiesci z niecierpliwoscia !
Ja dzis 9dpo i dzieki Bogu nie mam testu w domu bo juz bym zrobila ale wczoraj troszke sie podlamalam, ze ani cyvki nie bola ani nic.. od czasu do czasu leciutko podbrzusze. Zwariowac mozna a dzis dopiero 24 dc
U mnie też 9dpo a podbrzusze to mnie boli i cmi juz od owulacji. Zastamawiam sie czy to nie jest jakies zapalenie przydadkow. Przyjemne to nie jest i jajniki tez do tego kluja. Dokładnie juz nie pamietam ale mialam tak na poczatku poprzedniej ciąży, ale spokojnie nie nakrecam sie. Nawet wole juz ten okres w sobote. -
Miałam zacytować Sylwię, sama nie wiem jak to zrobiłam że zacytowałam Małą i
☺️
MałaMi90 wrote:Bardzo mi przykro,
jak wygląda takie badanie?
jak u mnie teraz się nie uda to też mam się umówić, jaki jest koszt tego badania?
Ja właśnie o tym myślałam, że jak się teraz nie uda to zrobimy takie badanie. Tym bardziej, że mój lekarz mówił, że przy takich wysokich Przeciwciałach tarczycowych jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia przeciwciał plemnikowych. A jakie badania robiłaś i jaki to koszt?
My i tak dostaliśmy 3 szansę na naturalne poczęcie, potem inseminacja. Teraz wykorzystujemy drugą, więc zostanie tylko jedna jak coś. Ale mimo to takie badania jednak warto chyba zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:21
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Lavendova wrote:U mnie też 9dpo a podbrzusze to mnie boli i cmi juz od owulacji. Zastamawiam sie czy to nie jest jakies zapalenie przydadkow. Przyjemne to nie jest i jajniki tez do tego kluja. Dokładnie juz nie pamietam ale mialam tak na poczatku poprzedniej ciąży, ale spokojnie nie nakrecam sie. Nawet wole juz ten okres w sobote.
Mnie tak ostatnio bolało przez tydzień po owulacji, pytałam lekarza, ale powiedział, że każdy cykl jest inny i taki też się może zdarzyć. Tyle że u mnie to było na cyklu stymulowanym clo i z luteiną. A u Ciebie?13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
anyzratak wrote:Cześć dziewczyny u mnie pierwszy raz z zastosowaniem żelu conceive plus .. powiem Wam że bałam sie troche tego żelu ale jest ok, zaaplikowałam 3ml strzykawką i nic nie wypływało, nie było za mokro, tak akurat, natomiast co zauważyłam to nie wypłynęło ze mnie zbyt wiele żołnierzyków, zazwyczaj więcej wypływa a ten żel jakby zatrzymał ich w środku, fajnie dzisiaj zaaplikuje większą dawke 4ml i zobaczymy w każdym razie mam nadzieję że działa bo ze śluzem kiepsko. W zeszłym miesiacu pierwszy raz łykałam wiesiołek i siemie lniane śluz płodny mało bo mało ale sie pojawił a w tym miesiącu go nie widzę, więc nie wiem.. jednorazowo pomogło ale nie na dłuzej dlatego pokładam spore nadzieje w zelu.
Oj ja też spore nadzieje w żelu poukładać. Swojego śluzu prawie nie widziałam bez żelu a teraz pierwszy cykl z żelem i śluz piękny był. Już mężowi mówiłam że jeśli to brak śluzu był problemem to teraz musi się udać. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:27
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
Mam już wynik!!! Beta 15,44!
SylwiaLu, KAL, Angie38, Kasiulka90, MałaMi90, anecz_kaa, Fi0lecik, Almond, Magda - mbc, Helenka_mała, pumka1990, Enii, Dominisia883, Ellka, 1000, patuniek86, Sung, DoveLove, Malinka7, klaudiaaa93, kasiulka1082, Existenz lubią tę wiadomość
-
MałaMi90 wrote:Bardzo mi przykro,
jak wygląda takie badanie?
jak u mnie teraz się nie uda to też mam się umówić, jaki jest koszt tego badania?
Badanie robi się na 1-2dni przed owulacją. Ja w pt rano miałam ovitrelle, współżyć mieliśmy w pt ok. 21, a badanie w sb po 10 rano. Na wizycie w sb pobrała wymaz z pochwy do badania.
Oprócz tego zrobiła usg - pęcherzyk jeszcze był 21mm
Próbka poszła do laboratorium, po ok. 15 min był wynik, ale ponownie do lekarki weszliśmy po ok. 40 minutach.
Za wizytę z USG płacę 80 zł i tak też płaciłam z tym badaniem.
w środę mam usg czy pęcherzyk pękł, ale już je traktuje pro forma, żeby wykluczyć torbiel.22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Sanka, gratulacje! Cudnie
A u mnie kolejny miesiąc zaczytywania się w forach i artykułach... Chyba mam niedomogę ciałka żółtego. W poprzednim cyklu pomogły mi ziółka. W tym już nie. Wiecie może, czy da się to jakoś skutecznie i szybko leczyć?Sanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasiulka1082 wrote:Mnie tak ostatnio bolało przez tydzień po owulacji, pytałam lekarza, ale powiedział, że każdy cykl jest inny i taki też się może zdarzyć. Tyle że u mnie to było na cyklu stymulowanym clo i z luteiną. A u Ciebie?
U mnie żadnych leków, tak naturalnie wyszlo. Ale mnie to juz wkurza bo jest nieprzyjemne i do tego bez sensu bo czuję ze nie tym razem :p
A żel tez kupuję, będziemy wszystkie na dopalaczu żelowym hadac caly przyszly cykl -
Dziękuję wam bardzo, jesteście kochane! Ja jeszcze w to nie dowierzam, ten cykl zupełnie spisałam na straty! Spójrzcie na mój wykres - jedno pojedyncze serduszko w ubiegłą sobotę, to chyba musiało być to taka niska beta wskazuje że to jakieś 9-10dpo. Najlepsze jest to że robiłam test ciążowy jeszcze przed owu, którą miałam chyba 31-32dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:55
Almond, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
SylwiaLu wrote:Badanie robi się na 1-2dni przed owulacją. Ja w pt rano miałam ovitrelle, współżyć mieliśmy w pt ok. 21, a badanie w sb po 10 rano. Na wizycie w sb pobrała wymaz z pochwy do badania.
Oprócz tego zrobiła usg - pęcherzyk jeszcze był 21mm
Próbka poszła do laboratorium, po ok. 15 min był wynik, ale ponownie do lekarki weszliśmy po ok. 40 minutach.
Za wizytę z USG płacę 80 zł i tak też płaciłam z tym badaniem.
w środę mam usg czy pęcherzyk pękł, ale już je traktuje pro forma, żeby wykluczyć torbiel.
to super że to nie jest jakiś wielki koszt. super że można zrobić w weekend bo mój M jest w delegacji. Ale i tak trzeba się wstrzelić w owu. Na razie jeszcze ten cykl się nie skończył więc nie chce się jeszcze nad tym zastanawiaćPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
nick nieaktualnySanka gratulacje!
Mój dzisiejszy test paskowy - biel vizira Ja w ogóle wole testy paskowe maja taka śliska powierzchnie i albo jest druga kreska albo nie
Czekam na @ i do zobaczenia w grudniu czego oczywiście Wam nie życzę.
Ale powiem Wam, ze jak wczoraj zobaczyłam „ten cień” to poczułam lekki stres, mimo ze przecież się staramy o dziecko. Dziwne -
Almond wrote:Kiedy testujesz? Ja mam teoretycznie na 8.11 wpisane i mam od razu bete robic ale moze w czwartekskocze na bete
no ja też mam na 8.11 i też miałam iść od razu na betę, ale sama nie wiem
dziś mam dzień na nie!
SyliwaLu, przykro mi, ale teraz będzie już tylko lepiej, zobaczysz!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:no ja też mam na 8.11 i też miałam iść od razu na betę, ale sama nie wiem
dziś mam dzień na nie!
SyliwaLu, przykro mi, ale teraz będzie już tylko lepiej, zobaczysz!
A nie miałaś iść wtedy co ja 10.11 ?Magda - mbc lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Sung wrote:Sylwia, współczuję, ale dobrze, że znacie przyczynę. U mnie w rodzinie dwoje dzieci z takiego problemu, jedno in vitro, drugie naturalnie.
Ja się w sumie nie zmartwię jeśli nic z tego, bo musiałam się nafaszerować p/bólowymi. Nurofen i 2 apapy...
A google twierdzi, ze oba niebezpieczne w ciąży. przy czym na pytania kobiet co się może stać zawsze odpowiedź jest "na pewno po 1 razie nic" irytujące...
BTW brałam nurofen o 4 rano a temp mierzyłam o 7. Mógł wpłynąć na temp? Byłam 36,46 a najwyższa po owu to 36,75
Ja mam anginę i brałam przeciwgorączkowo paracetamol (jeszcze przed testowaniem). Lekarka powiedziała, że w tej niepewnej sytuacji mam brać wyłącznie paracetamol. Ma też działanie przeciwbólowe, więc może zamiast apapu czy nurofenu spróbuj brać paracetamol? -
Sanka wrote:Dziękuję wam bardzo, jesteście kochane! Ja jeszcze w to nie dowierzam, ten cykl zupełnie spisałam na straty! Spójrzcie na mój wykres - jedno pojedyncze serduszko w ubiegłą sobotę, to chyba musiało być to taka niska beta wskazuje że to jakieś 9-10dpo. Najlepsze jest to że robiłam test ciążowy jeszcze przed owu, którą miałam chyba 31-32dc