Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • hewa81 Autorytet
    Postów: 1509 1244

    Wysłany: 4 listopada 2015, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hej dziewczyny.
    Chciałam się pochwalić, że Clo pomogło. Teraz trzymam kciuki za Was. Oby listopad był owocny.

    Bardzo Ci gratuluję :)
    Życzę zdrowych i spokojnych 9 miesięcy

    Mona_M lubi tę wiadomość

    Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2015, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    A gdzie przyjmuje? Młody chłopak? Jak wpisałam w google dr nowakowski to wyskoczyło mi prof. Andrzej Nowakowski i w grafice to stary gościu :)
    Młody. W Dmp na Melgiewskiej tzn teraz projektowej.

  • viowieczka Autorytet
    Postów: 379 238

    Wysłany: 4 listopada 2015, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    A gdzie przyjmuje? Młody chłopak? Jak wpisałam w google dr nowakowski to wyskoczyło mi prof. Andrzej Nowakowski i w grafice to stary gościu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 20:02

    Marleni, Mona_M lubią tę wiadomość

    "Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

    82dojw4z802clx8l.png


    QnVUp1.png
  • Memka Autorytet
    Postów: 327 209

    Wysłany: 4 listopada 2015, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuje ze poniedziałek wcale nie bedzie radosny...

    "Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

    26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

    Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • Memka Autorytet
    Postów: 327 209

    Wysłany: 4 listopada 2015, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylapuje wszystkie objawy @ a nie ciazowe. No i ten zabarwiony śluz zawsze zapowiada u mnie zbliżającą się @. :-(

    "Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

    26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

    Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • hewa81 Autorytet
    Postów: 1509 1244

    Wysłany: 4 listopada 2015, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dziewczyny, dziasiaj w 23 dc, 13 dni po pregnylu jednej ampułce, i owu 10/11 dc beta wynosi 18,2mUI/ml. Ledwo oddycham...

    No, no ...... Trzymam kciuki :)

    Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • viowieczka Autorytet
    Postów: 379 238

    Wysłany: 4 listopada 2015, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Mam abonament :) chodzę do Kwaśniewskiej - ale tu chyba się już wyczerpały pomysły - dlatego też skierowała mnie do Bakalczuka.
    Byłam u dr Włach w sierpniu - miałam przyjść jak będę miała wyniki męża po suplementacji i w tamtym tygodniu odebrałam wyniki - ale wizyte miałam o 10 a wyniki byly o 14, wiec stracony czas. Teraz pójdę do niej, bo w przyszłym tygodniu nowy cykl i jak coś to teraz trzeba działać z czym kolwiek :) dlatego natchnęło mnie i idę prywatnie, a pies gnał kasę :)na abonament mam na 24.11 to następna wizyta będzie po prostu abonamnetowa :) a tu przynajmniej mam po drodze, pracuje na jutrzenki mieszkam na węglinie więc tymiankowa jest po drodze do mego domu :)

    Marleni Ty z tym nowym cyklem to się tak jeszcze nie rozpędzaj, bo to jeszcze nic pewnego...

    "Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

    82dojw4z802clx8l.png


    QnVUp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2015, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluję, nie zauważyłam, że się chwaliłaś, że bete robisz!
    a do mnie chyba jutro @ przyjdzie niestety.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2015, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    To jeszcze nic pewnego, same dobrze wiecie. Mam nadzieję, że wodniak mi tej ciąży nie wypłucze. Mona M byłaś już u lekarza?
    Nie nie byłam jeszcze. Jutro powtarzam betę. Jak będzie ok i nie będę plamiła to idę za 2 tygodnie. A właściwie za 1,5 tygodnia.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2015, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Ile Ci wyszło na beta hcg, w którym dniu?
    82,42 w 13 dpo, a Tobie?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2015, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne żeby dobrze przyrastała.

  • Memka Autorytet
    Postów: 327 209

    Wysłany: 4 listopada 2015, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz mogę na spokojnie odpisać, cykle mam zazwyczaj 30-32 dniowe... A jestem tym sluzem zaniepokojona bo biorę duphaston i tak nie powinno być :-(

    "Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

    26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

    Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • Memka Autorytet
    Postów: 327 209

    Wysłany: 4 listopada 2015, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie tyle plamienie co zabarwiony śluz w środku bo na papierze nic nie ma... Panikuje bo zawsze po czymś takim przychodzila @... Zastanawiam się czy jutro nie pojechać na progesteron i bete, dr kazał spr czy przypadkiem " niegubie dziecka" :-(

    "Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

    26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

    Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • Memka Autorytet
    Postów: 327 209

    Wysłany: 4 listopada 2015, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biorę duphaston już któryś cykl, a jaka jest różnica nie wiem. Raz brałam luteinę dopochwową ale wtedy miałam na torbiel żeby się wchłonęła. A tak to zawsze miałam dupka wypisywanego nawet jak brałam Clo i teraz po IUI...

    "Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

    26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

    Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • hewa81 Autorytet
    Postów: 1509 1244

    Wysłany: 4 listopada 2015, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę Was o pomoc:

    Dziś robiłam badania (3dc) w luxmedzie i zanim skonsultuję to z lekarzem to może któraś z Was coś mi o nich powie.
    Otóż:
    1. Progesteron - 0,54 ng/ml (norma dla f.folik. - 0,15-1,4)
    2. Prolaktyna - 11,57 ng/ml (norma 2,8-29,2)
    3. FSH - 4,09 mlU/ml (norma dla f.folik. - 2,5-10,2)
    4. LH - 4,71 mlU/ml (norma dla f.folik. - 1,9-12,5)
    5. Estradiol - 38,33 pg/ml (norma dla f.folik. - 19,5-144,2)

    Niby wyniki wydają się ok, ale czy estradiol nie powinien być wyższy?? Czy ma on coś wspólnego z grubością endometrium?
    Bo jakoś tak mi się wydaje, że u mnie z owulacją nie ma problemu, tylko później tak jakby jajeczko miało problem z implantacją.
    Miałam 3 cykle temu robiony progesteron w 7dpo i wyszedł kiepski (ok 9 o ile dobrze pamiętam), dlatego biorę luteinę.
    Rozpisałam się, ale będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie.

    Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2015, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a którego dc masz zwykle owulację? Ja miałam estradiol 30,70 i dr Tkaczuk chwilkę się zawachała, ale dopytała i, że mam zwykle późno owu (ok18dc) to stwierdziła, że ok jest.

  • hewa81 Autorytet
    Postów: 1509 1244

    Wysłany: 4 listopada 2015, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Wyniki masz wszystkie w normie ale jak to zinterpretuje ginekolog dla kobiety która stara się o dziecko to nie wiem. A nie robiłaś TSH, FT3 i FT4? bo to też ważne przy staraniach :)

    W połowie sierpnia robiłam hormony tarczycowe i niestety wyszła mi niedoczynność z podejrzeniem hashimoto. Wtedy miałam TSH 4,2, FT4 poniżej normy (już nie pamiętam ile), aTPO ujemne, ale aTG obecne (niewiele ale jednak i stąd podejrzenie hashi). Biorę Letrox i obecnie TSH mam na poziomie ok. 1,8. Oczywiście jestem pod stałą opieką endokrynologa. Także z tarczycą jest raczej ok.

    Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet
    Postów: 1509 1244

    Wysłany: 4 listopada 2015, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady,
    wiesz co, nie tak całkiem miałam wszystkie tarczycowe ok. TSH było lekko ponad normę laboratoryjną, a FT4 poniżej więc to wskazuje na niedoczynność. A TSH przy staraniach i w ciąży najlepsze max 2 więc dlatego biorę leki. Tylko endokrynolog nie określił czy to zwykłe chwilowe zapalenie tarczycy czy hashi, bo przeciwciała aTPO (-) nie wskazują na hashi, ale z kolei mam te aTG (moj wynik ok.27), które jednak o jakimś zapaleniu świadczą.
    Jak coś się więcej dowiesz o tych przeciwciałach aTG to pisz, zawsze coś nowego będę wiedzieć.

    Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet
    Postów: 1509 1244

    Wysłany: 4 listopada 2015, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ovu 14dc. Patrząc na wasze wyniki estradiolu to może ten mój nie jest taki zły ...

    Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2015, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się zawahała przy tej wartości.

    Ja mam tak samo wizyta dopiero 17.11 a ja już mam stos wyników i pytań. Nie wiem jak wytrzymam. Ja w tym tyg robię ft3i4 i chyba zrobię od razu przeciwciala antyTg i tpo. Będzie miała komplet.

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego