X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Bo profesor chce zobaczyć dokładnie co tam się dzieje po operacji która miałam. Mam cichą nadzieję ze będzie miejsce na oddziale...

Trzymam kciuki Kochana, będzie dobrze :)
    A jaką miałaś operację, jeśli to nie tajemnica oczywiści??

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, spotkanka na żywo były?;)
    Lady to co działasz tak?powodzenia!
    a ja jutro do dr Tkaczuk idę z całym stosem badań i nie wyjdę bez konkretów!

Marleni, lady_pink lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka, ale laparo to nie przez endometriozę?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wróciłam po monicie ale szalu nie ma :(

cykl prawdopodobnie stracony bez owu...dzis na oby jajnikach widzial pęchęrzyki ok 6 mm; endo też powiedział że malutkie 7 mm...więc załamka :(

badał bardzo nie delikatnie ale stwierdzil że w ten sposob chce wyciągnąc jajniki "tak głeboko to żaden wcześniej nie wsadzał"...przepraszam za takie określenie...

no i nie ma sensu na środę się zapisywać...pójdę 25.11 na wizytę może się uda namówić na szpital i HSG

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka a Ty nie byłaś przypadkiem u Cholubka?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wedmoczka a Ty nie byłaś przypadkiem u Cholubka?

nie dziś byłam u Wiktora

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, niedobrze. Dr Tkaczuk podobno daje skierowania.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kurczę, niedobrze. Dr Tkaczuk podobno daje skierowania.

w sensie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hsg daje bez większego problemu podobno. Na Racławickie.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie chodzę do Tkaczuk...poza tym Wiktor nie odbiera jej pacjentek...powiem że czytałam że jest dobry i niech ni pomaga w znalezieniu przyczyny...tez pracuje w szpitalu na Kraśnickich więc będę go molestować o skierowanie

Marleni, lady_pink lubią tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    A miałaś kiedyś stymulowane cykle ?

nie bo u mnie raczej nie było problemów z owu..ale wiadomo z wiekiem tych cykli bez jest coraz więcej...a ja mam juz 35 ...więc się nie dziwie że trafiają sie i takie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    to powodzenia :) ciekawe co zaleci :)
    Dziękuję. Na pewno zbicie tsh, a co jeszcze nie wiem.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Bo profesor chce zobaczyć dokładnie co tam się dzieje po operacji która miałam. Mam cichą nadzieję ze będzie miejsce na oddziale...
    Memka a do jakiego szpitala masz się kłaść?

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    nie bo u mnie raczej nie było problemów z owu..ale wiadomo z wiekiem tych cykli bez jest coraz więcej...a ja mam juz 35 ...więc się nie dziwie że trafiają sie i takie

Kochana, to my jesteśmy prawie w jednym wieku :), ja w styczniu skończę 35 lat. A ja zakładałam (nie wiem dlaczego), że wszystkie jesteście przed 30-ką :D :D :D

Wedmoczka lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojskowy szpital na raclawickich... A operacja mam usuniety jeden jajowod

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Kochana, to my jesteśmy prawie w jednym wieku :), ja w styczniu skończę 35 lat. A ja zakładałam (nie wiem dlaczego), że wszystkie jesteście przed 30-ką :D :D :D

staracie się o pierwsze czy już masz dzieci?

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    staracie się o pierwsze czy już masz dzieci?

A no niestety o pierwsze :(
    Byłam kiedyś w ciąży, ale .... 12 tyg. cieszyłam się ciążą.
    Potem miałam dłłuuugą przerwę (trochę depresja, potem zakażenie bakterią, którą leczyłam z rok, a jeszcze potem zaszwankował mi kręgosłup i kolejne 2 lata wyjęte z życiorysu). No i teraz od maja br. wzięliśmy się ostro do roboty.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Wojskowy szpital na raclawickich... A operacja mam usuniety jeden jajowod

To mamy szansę się spotkać, bo ja chcę doktorka zmowlestować o hsg czyli bym musiała się położyć w środę za tydzień;P

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ja rozumiem, iż z wiekiem mamy coraz mniej jajeczek, nie jestem lekarzem, ale uważam że tym bardziej lekarze powinni z TObą postępować priorytetem.
    Jeśli tyle czasu nie ma ciąży to jednak powinnaś zostać położona do szpitala i powinni zrobić przegląd.
    Miałaś HSG?
    A z tego co widzę że na fb piszesz że mąż miał sprawdzane nasienie 2 lata temu, ale to dawno i nieprawda, warto sprawdzić jeszcze raz i też podawać mi jakieś witaminki na wzmocnienie :)

o HSG będę walczyła u Wiktora bo moja poprzednia gin z racji starań o dziecko nie chciała dać skierowania...

a z badaniem nasienia będzie ciężko powiedział że raczej więcej nie pójdzie...poza tym nie ukrywam że to wszystko kosztuję a ja za chwilę stracę prace a małżonek jej nie ma od marca ...więc nas zwyczajnie nie stać :(((
    w tym momencie jest to raczej walka z wiatrakami :(

• Dotek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny. Wracam po mału do gry, strasznie w weekend cierpiałam bo mój mąż nie może wydorośleć i zacząć samodzielnie myśleć tylko jest pod ciągłym wpływem (dyktandem) rodziców. Najgorsze że na tygodniu spędza czas z nimi a nie ze mną ze wzgledu na pracę i odległość a teraz wpadł na genialny pomysł że część naszych oszczędności wpakuje w ich gospodarkę zamiast ciułać ze mną na nasze m i lepsze życie:( a ja teraz odchorowuję dzisiaj miałam okrutny ból żołądka chyba na tle nerwowym. A co do starań to rano miałam w dziupli temp 37 stopni a teraz po całym dniu 38:/

Przepraszam że ja tak o sobie ale musiałam się wyżalić.

f08af289ff.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ