X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

nie no nie sposób Was nadrobić....dopiero co była 300 str a już do 330 się zbliżamy :)))

Trzymam kciuki za Marleni, by zrobił swoje w ciszy i najważniejsze skutecznie:)

A ja dziś do Wiktora idę i tak sie zastanawiam czy brać ze sobą stos wyników z ostatnich 5 lat czy pokazać mu najnowsze tylko a resztę niech sam zleca??

hewa81, lady_pink lubią tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni - trzymam kciuki.
    CZeść dziewczyny.

hewa81, lady_pink lubią tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Weź wszystkie badania, cała Twoją historię a on zdecyduję się co będzie chciał oglądać :)
    ja bardzo trzymam kciuki :*

w zasadzie to mam same hormonki i jakiś monity( opisy usg dowcipnych)muszę ułożyć w miarę chronologicznie...teoretycznie w systemie też będzie miał bo chodziłam tylko do luxmedu...jakoś się stresuję

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Cześć ;) Jak tam Mamuśka się czuje?
    Migrena mnie męczy :/ A najgorsze jest to że nie mam jak z nią walczyć :/ Fuck

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Oj to współczuje :/
    Rodzinka już wie o fasolince? :)
    Nie. Jeszcze im nie powiedziałam. Nie wiem kiedy im powiem, chciałam w święta ale to jeszcze tyle czasu.
    Chyba że wcześniej mój syn się wygada.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    to na USg to róznie, z parę pewnie zerknie żeby zobaczyć co tam się dzieje w tych dniach. JA to mam opisywane cyklami usg - w każdym cyklu po 3-4 USG - opisane w których dniach cyklu. Łatwiej wtedy pokazać jak się zachowuje nasz organizm, ja to jeszcze piszę wszystko na opakowaniu (tym luxmedowskim) - czy cykl czysty bez żadnych leków czy coś zażywałam. Po pamięć dobra ale krótka w takich sprawach :)
    W badaniach mam spis treści co i kiedy robiłam. Na początku więcej roboty, ale później o ile łatwiej i szybciej sie rozmawia :)

Wedmoczka przypomnij mi, Twój mąż miał badaną armię?

tak miał ale jak kiedyś napisałaś "dawno i nieprawda" miał podstawowe ale wszyscy mówili że jest ok zaraz poszukam i wkleje zobaczysz fachowym okiem :)

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie nasienia zakres podstawowy (ICD-9: )
    abstynencja płciowa 3 dni 2 7,00 ~
    abstynencja alkoholowa 7 dni
    prawidłowa powyżej 2 dni
    upłynnienie dostarczono min
    prawidłowe do 60 min
    konsystencja płyn płyn
    ciągliwość (lepkość) < 1 cm 0 1,00
    objętość ejakulatu 1,9 ml 1,5 5,00 ~
    pH 7,4 7,2 8,00 ~
    liczba plemników w 1 ml 94,0 mln/ml 15 120,00 ~
    liczba plemników o prawidłowej
    budowie
    27 % 4
    plemniki patologiczne 73 % 96,00 ~
    ruch postępowy 36 % 32
    - szybki postępowy 26
    ruch oscylujący 19
    aglutynacja 0 % 0 10,00 ~
    agregacja do 15 % 0 10,00
    komórki okrągłe 4,8 mln/ml 0 5,00 ~
    - w tym leukocyty 1,0 mln/ml 0 1,00 ~
    - w tym komórki
    spermatogenezy
    2,4 mln/ml 0 1,00 H
    oraz spermatocyty 0,3 mln/ml;

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    teraz hcg ok 12 dni po owulacji i 13 dni po pregnylu, a oszukane hcg 11 dni po pregnylu, podwójnej dawce. W tym wyniku wyszło trochę mniej niż 5, ale mi oczywiście dało to do myślenia, czy to spada czy rośnie. Następnego dnia pobiegłam znowu, ale było już poniżej 2.
    Ja miałam 5000 zwykła dawka i nie widziałam nigdy relacji, żeby komuś utrzymało się dłużej niż 7-8 dni. A ja 10 dpo 2 krechy, 11 dpo 2 krechy mimo, że walczyłam z radością to wiadomo. Ta beta była najgorsza, plask po twarzy.
    Może to była biochemiczna, nigdy nie będę wiedziała.

Lady gdybym zaszła to bym chętnie ten 8 podebrała, chyba, że nie to będe wtedy czerwona:)

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Elenka, no to prawidłową ilość ma super :) Kiedy te badania były robione? Powtarzać będziecie?
    Leukocyty w górnej granicy, więc coś może być z bakteriami - posiew robił?
    Na tych komórkach okrągłych wcale się nie znam więc nie podpowiem.
    Nie ma aglutynacji więc super i ogólnie dużą mąż ma armie :)

no dawno bo w 2013 roku...tak mi się wydaję że to po mojej stronie tkwi gdzieś problem :(((

nie posiewu nie robił dla niego zrobienie tego badania było wielkim stresem ...powiedział że już nie chciałby więcej...skoro jest ok dawalam mu wtedy salfazin przez jakiś czas a teraz łykamy kwas foliowy od 2 mcy, tylko nie wiem na co on ma wpływ u facetów??:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Nie moge coś zrozumieć o co chodzi :)
    Z telefonu i pracy trudno żartować. Wprost jak bym zaciążyła to chętnie bym poszła do niej, a jak nie zajdę to w tym czasie będę krwawić - na czerwono;)

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ja może bym i powtórzyła ale teraz sytuacja finansowa nie pozwala...:(
    i moim zdaniem to ten mięśniak przeszkadza :(( no bo mieliśmy kilka razy przed terminem bete 3 albo 4 więc dają radę żołnierze tylko ja nie jestem w stanie tego utrzymać :(((

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    A gdzie to się kupuje? Zwykłe tabletki l-karnityna? i dać to godzine przed <3?

http://aptekacentrum.lublin.pl/dla_sportowcow/olimp_lkarnityna_forte_plus_sm.wisniowy_80_tabl.,i35803.html

tu też jest tylko taniej :)

lady_pink lubi tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Bo ja wierzę w podświadomość - mówisz że macie kiepską sytuacje materialną, mąż bez pracy - i może tu podświadomość działa jednak, że gdzieś w środku czujecie że nie dacie rady. Bo ja to się zastanawiam jak dać radę bez pracy i posiadać dziecie + same wizyty które w ciąży zwłaszcza po leczeniu niepłodności są co 3 tygodnie. Zasiłki w Polsce są pożal się , więc może to też o to chodzi.

no ale sytuacja taka jest od pół roku a staramy się od 5 lat...nie wierzę już w to...poza tym menele mają od groma dzieci a ich sytuacja jest o wiele gorsza...na wizyty ma się abonament..a moja babcia zawsze mówiła że Jeśli Pan Bóg daje dziecko ...to na dziecko też :) kiedyś sytuacja finansowa moich rodziców czy mojej babci też nie była wg obecnego rozumowania "dobra" ale dali radę..do tworzenia szczęśliwej rodziny nie potrzeba super wypasionych gadżetów...a sporo ludzi sobie beż tego nie wyobraża życia

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie myślę tam skąd ja pochodzę ludzie mają naprawdę niski poziom życia a mają 2-3 a to i więcej dzieci więc chyba nie o to chodzi i zarobki niższe niż w Polsce :(((

ajj znów łapię doła :(((

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Nie łap doła! :) Uda nam się!
    A tego mięśniaka miałaś usuniętego czy co?
    no nie on jest a może nawet kilka i ostatnio Wiktor powiedział że to może być przyczyna..dziś na wizycie będę drążyła temat bo wcześniej wszyscy twierdzili że to nie przeszkadza :((

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie na chwilkę Was zostawić i już .... 2 str. więcej hehehe

Umówiłam mego męża na badanie nasienia na jutro do luxmedu - wiem że któraś pisała, że tam nie poleca robić, ale nam w sumie najwygodniej tam robić, bo w sobotę no i wynik przez neta. Wzięliśmy pakiet rozszerzony. Ale jak to jest dziewuszki z tym posiewem, bo pytałam Pani że owszem można, ale to dodatkowy materiał się zostawia do badania.

Wedmoczka, lady_pink lubią tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELENKO,
    nie łam się <tuli tuli>
    Przyciśnij dziś doktorka niech Cię poprowadzi jak trza i wymyśli co z tymi mięśniakami zrobić. Buziaczki

Wedmoczka lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    A to mięśniak macicy?

jest na przedniej ścianie macicy konglomerat o niejednorodnej echogeniczności o wymiarach 42x37x21 mm

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    że jak? ja to zawsze dawałam jedną partię i mówiłam rozszerzone + posiew i tyle.
    Dziwne..

A to też w Luxmedzie??
    Dzięki, najwyżej jutro też tak się zagadamy. A ile więcej z posiewem, pamiętasz??

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Weszłam sobie na pierwszą lepszą stronę o mięśniakach i piszę, że one uniemożliwiają zajście w ciążę .. Usunięcie mięśniaków u niepłodnych kobiet pozwala na zajście w ciążę aż w 30-80% przypadków

Ja nie mogę Elena ale się wkurzyłam - że tak lekarze do Ciebie podchodzili :(
    Że nie przeszkadza... tym bardziej trzymam kciuki za Ciebie dziś na wizycie.

z tym że to usuwanie operacyjne nie zaleca sie kobietom co nie rodziły i przeszkadzają w zależności od miejsca usytuowania...

a na dodatek są usuwane jak pacjentka jest głową w dół...a tego przy nadciśnieniu nie robią:((( z moim nadciśnieniem mi nawet zęba nie chcą usunąć bo będzie krwotok :(((

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ