X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do dr TkaczUK wprawdzie jeszczę nie wiem na kiedy bo mam pakiet medyczny z PZU i oni mnie umawiają ale podejrzewam ze trochę poczekam znając życie :) zrobię progesteron raz jeszcze dzień za dniem tak jak radzicie i jej pokaże zobaczymy co powie ..

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    oby nie, ja to dopiero zaczynam do niej chodzić :P
    ale ja pisałam o dr Wiktorze :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    ale ja pisałam o dr Wiktorze :)
    haha to coś mi się kopsnęło sory :P

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Taki wybrali sobie zawod,i co ja mam ich tlumaczyc? No way .... przychodze place za usluge i ma ja wykonac.czyli zajac sie moim przypadkiem.
    płacisz czy nie, taki wybrali sobie zawód powinni go wykonywać dobrze :)

961lupjyvic92ect.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Tak, przez cały cykl :) jego się chyba bierze przez pełne 3 miesiące :)
    O to mi przypaliłaś. Dlaczego 3 msc?. Nie można dłużej?. Ja ciągle biorę i już 3 msc są...
    zastanawiam się nad tym progesteronem...mi też mówiła, że jest ok a miałam 13,23 w 7dpo bez wspomagaczy.

Wedmoczka bardzo źle Cię potraktował, ja ci prawda byłam u niego dopiero 3 razy, ale zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, raz się spieszył, ale usg było ok, a wiadomo to nie konsultacja,.żeby się rozgadywał. Nie wiem dlaczego tak z Tobą postąpił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    u mnie małpa idzie, za kilka dni pewnie mnie nawiedzi...piersi przestały boleć po ovitrelle, bo odkąd biorę norprolac już mnie nie bolały a po ovitrelle po tygodniu zaczeły a dziś już nie bolą..więc to zwiastuje małpę jak nic :( nawet nie ma po co testu robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 15:46

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreAms86 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    u mnie małpa idzie, za kilka dni pewnie mnie nawiedzi...piersi przestały boleć po ovitrelle, bo odkąd biorę norprolac już mnie nie bolały a po ovitrelle po tygodniu zaczeły a dziś już nie bolą..więc to zwiastuje małpę jak nic :( nawet nie ma po co testu robić.
    Kurcze dziewczyny może trzeba zmienić podejście bo my od razu zakładamy ze się nie udało i @ na pewno przyjdzie,ale nie da się inaczej ... ja bym chciała nie myśleć ale im bliżej okresu tym gorzej

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Ale ten 21 dc to który po ovu bo to ma znaczenie.
    21 dc jest jak najbardziej właściwym do badania progesteronu po ovu, ale przy książkowo trwającym cyklu czyli 28 dni. Wtedy ovu wypada w 14dc a 21 dc to 7dpo.

To tak jak lekarze patałachy przepisują luteinę od 15dc (bez wywiadu co do ovu) bo zakładają że ovu wypadnie 14dc. A nie zawsze tak jest. A łykając za szybko lutkę można sobie tylko zaszkodzić bo może ovu zablokować.
    Kochana to ja mam właśnie cykl książkowy a owulacja i tak płata mi figle i ostatnio szykowałam się z mężem na akcje : D i przepadl jeden cykl bo ja spodziewałam się ze będzie 13 14 dnia a było 10 ,11 dzień cyklu bo wtedy akurat dzień później byłam na usg i dupa nie wyczujesz. Dlatego teraz biorę się za mierzenie temp.i od drugiego dnia ostro mierze ; )

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    Kurcze dziewczyny może trzeba zmienić podejście bo my od razu zakładamy ze się nie udało i @ na pewno przyjdzie,ale nie da się inaczej ... ja bym chciała nie myśleć ale im bliżej okresu tym gorzej

ja już nawet się nie nakręcam że mogę być w ciąży, nakręcenie czuję tylko po wizycie i słowach "piękny pęcherzyk" a potem przychodzi zderzenie z rzeczywistościa...i ta myśl że znów się nie udało... ale w ogole mnie to nie dziwi że się nie udało, bo nie udaje się już od ok 1,5 roku .. zdziwie się mocno jak zajdę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 17:24

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreAms86 wrote:
    ja już nawet się nie nakręcam że mogę być w ciąży, nakręcenie czuję tylko po wizycie i słowach "piękny pęcherzyk" a potem przychodzi zderzenie z rzeczywistościa...i ta myśl że znów się nie udało... ale w ogole mnie to nie dziwi że się nie udało, bo nie udaje się już od ok 1,5 roku .. zdziwie się mocno jak zajdę...
    A wszystkie wyniki Twoje i męża ok ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    A wszystkie wyniki Twoje i męża ok ?
    Ja man podejrzenie endometriozy i adenomiozy macicy, w jajnikach mam torbiele endometrialne. Owulacje mam prawidolowa. Wyniki tez ok, mam wysoka prolatyne ale biore norprolac i euthyrox 25. Mam tez przeciwciala przeciwjadrowe 1:320. Meza bedziemy badac na dniach. Nast. 2 cykle bede brac clo i encorton. Po dwoch cyklach bede miec hsg.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i krew mnie zalała ... Ale ... huk z tym, z tej okazji idę się napić, jakoś ostatki trzeba spędzić. Buziaki i dzięki że jesteście <3 <3 <3

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    No i krew mnie zalała ... Ale ... huk z tym, z tej okazji idę się napić, jakoś ostatki trzeba spędzić. Buziaki i dzięki że jesteście <3 <3 <3

przykro mi Ewuś przytulam <3
    ja pewnie jutro dostanę bo przed chwilką pojawiło się plamienie

dobrze gadasz napij się i z nowymi siłami do boju :)

hewa81 lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Ja od nowego roku zacznę robić badania w pierwszej kolejności maz bo choruje na cukrzycę wie w jego przypadku badanie nasienia to podstawa . Chciałabym mu zaoszczędzić stresu i dowieść do kliniki nasienie bo wiem ze tez tak można tylko pytanie czy warto i czy będzie to miarodajne ... Ważne ze owulka u Ciebie występuje trzeba dalej próbować kochana i się nie poddawać ,łatwo powiedzieć wiem ..?

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    przykro mi Ewuś przytulam <3
    ja pewnie jutro dostanę bo przed chwilką pojawiło się plamienie

dobrze gadasz napij się i z nowymi siłami do boju :)
    Mnie też zalało w środę wiec jestem z Tobą kochana idź i się zrelaksuj ,wkraczamy w nowy cykl i się nie poddajemy !!!!

• Ewelinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Moze ktoras wie co myslec o wysokim progesteronie i prolaktynie (7dpo - 60 i 520). Lekarz mi mowil ze raczej cykl bezowulacyjny a tu wyglada mi na owulacje ale ta prolaktyna tez bardzo wysoka bo miesiac temu mialam 200.

Pewna jestem ze malpa sie zbliza lada dzien.

hchyflw14swai9ho.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:

Trzymaj się Ewa :* :* :*

hewa81 lubi tę wiadomość

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ewcia mocno tule :* :* :*
    Ale napić się też rzecz ważna i fajna :)
    Mnie też nawiedzi bo już coraz mocniej brzuch czuje :/

Tu akurat nie byłabym taka pewna masz taki ładny wzrost odnotowany...więc mocno trzymam kciuki <3

lady_pink, hewa81 lubią tę wiadomość

• kawola Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa przykro mi :(

Lady ty już nie wymyślaj, masz taki piękny wzrost temperatury :) trzymam kciuksy wciąż :D

lady_pink, hewa81 lubią tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty się nie nakręcaj, a my przeżywamy :Ptak za Ciebie :)

A jak to jest ogólnie z tą temperatura, aż taka duża różnica jest np po godzinie?

961lupjyvic92ect.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ