X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Elena a badałaś progesteron 7dpo?
    Może trza Cię luteiną nakarmić?

ostatnio miałam 26,87 w 7dpo :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Odwołałaś badanie?? Już trzeba było pójść skoro i tak wstaliście :)
    Moja suka dziś jest niedopieszczona i cały czas podgryza mi rękawy w bluzie żeby ją czorchać :)

Pieszczoszka z Twojej big suni ;) Moje futro też lubi pieszczoty, zresztą chyba jak każdy pies.

Przeszło mi przez myśl żeby zrobić dziś to badania, ale w sumie to tak sobie to przemyślałam i stwierdziłam, że co się odwlecze to nie uciecze. Wiesz, w naszym przypadku sama droga do Lublina to ok 180 km w obie strony + koszt badania 140 zł, a jakby się miało okazać, że jakimś wielkim cudem jednak zajszłam, to ... szkoda kasy. I dlatego tak jak pisałam: 2-3 dni nas nie zbawi.

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    Znam to kochana ja mam tak samo :/ a najgorsze jest to brazowe plamienie przed okresem,które rodzi nadzieje a potem przychodzi @ i smuteczek. Nie wspomnę o teście ciążowym i wpatrywaniiu się w niego po każdym kątem aby tylko znaleźć ślad 2 krechy.

Powiedz Nowa, a badałaś progesteron w 7dpo?? Bo takie plamienia przed @ często spowodowane są niedomogą lutealną, więc może tu jest problem. A Twoja faza lutealna ile trwa? - jesteś to w stanie określić?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe juz teraz widzę głupek ze mnie ,ale jestem tu od niedawna i jeszcze nie dokonca wiem co i jak :) ja nie biorę dlatego zdecydowałam się zrobic ten wykres. Martwi mnie fakt ze mam tskierowana mało obfite okresy. Zaczął mi się w środę wieczorem i jak to na początku lekkie Plamienie. W czwartek juz normalny bardziej obfity , piątek bardzo mało i dziś juz jakby go nie było :/ wiec nie wiem czy to normalne ?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i tak mi się przypomniało też powiedział nie przyjmować się mięśniakiem...bo nie jest tam gdzie mógłby przeszkadzać...jest na przedniej ścianie i nie uciska dno macicy więc na pewno nie o to chodzi...

powiedzcie mi a co ma wspólnego insulina i cukier z ciążą i zachodzeniem??bo stwierdził że to podstawa??

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• kawola Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to skąd by się brała ta podwyższona tempka, możliwe żeby tak skoczyło od luteinki:)?

No więc ja już po w 12 dc mam endometrium 4,3 mm, w prawym jajniku pęcherzyk 10mm.., lewy drobnopęcherzykowy

961lupjyvic92ect.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    ostatnio miałam 26,87 w 7dpo :)

Hi Elenka,

Taki wynik świadczy o przebytej ovu.
    Ja myślę, że jednak powinnaś znaleźć kogoś kto zajmie się tym Twoim mięśniakiem.
    Moja mama miała potężnego mięśniaka i była na konsultacji u prof. Kotarskiego ze Staszica. Może poczytaj o nim w necie, albo zastanów się nad wizytą u prof. Leszczyńskiej - ona też jest od trudnych spraw. Jest też dr Marek Gogacz (z ginekologii operacyjnej z Jaczewskiego) - wprawdzie moja znajoma u niego rodziła i jest zadowolona, ale skoro na operacyjnej jest to może coś poradzi.

Niby tych doktorków jest tak dużo a trafić na właściwego to już problem :(

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEWA81
    Badałam miałam 8 z tego co pamiętam i niby powiedziała ze ok, choć jak czytałam na forach to dziewczyny po 18 mają wiec juz sama nie wiem co myśleć,ale poziom progesteronu waha się podobno w ciągu dnia stąd może te rozbieżności

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Hi Elenka,

Taki wynik świadczy o przebytej ovu.
    Ja myślę, że jednak powinnaś znaleźć kogoś kto zajmie się tym Twoim mięśniakiem.
    Moja mama miała potężnego mięśniaka i była na konsultacji u prof. Kotarskiego ze Staszica. Może poczytaj o nim w necie, albo zastanów się nad wizytą u prof. Leszczyńskiej - ona też jest od trudnych spraw. Jest też dr Marek Gogacz (z ginekologii operacyjnej z Jaczewskiego) - wprawdzie moja znajoma u niego rodziła i jest zadowolona, ale skoro na operacyjnej jest to może coś poradzi.

Niby tych doktorków jest tak dużo a trafić na właściwego to już problem :(

wiesz jak kobieta co rodziła to nie problem Wiktor powiedział że takie usuwanie to ostateczność bo grozi powstawaniem zrostów w jajowodach a to bardziej pogłębia problem ...co innego jak ktoś ma ten problem i już ma dzieci a co innego jak nie rodził i ma zamiar

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    a i tak mi się przypomniało też powiedział nie przyjmować się mięśniakiem...bo nie jest tam gdzie mógłby przeszkadzać...jest na przedniej ścianie i nie uciska dno macicy więc na pewno nie o to chodzi...

powiedzcie mi a co ma wspólnego insulina i cukier z ciążą i zachodzeniem??bo stwierdził że to podstawa??

Troszkę się rozminęłyśmy z postami, Twój już była a ja swojego skrobałam hehe
    To w takim razie, skoro tak powiedział to zapewne tak jest, że w Twoim przypadku mięśniak nie przeszkadza.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    wiesz jak kobieta co rodziła to nie problem Wiktor powiedział że takie usuwanie to ostateczność bo grozi powstawaniem zrostów w jajowodach a to bardziej pogłębia problem ...co innego jak ktoś ma ten problem i już ma dzieci a co innego jak nie rodził i ma zamiar

Co racja to racja.
    A tarczycę badałaś??

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a taki mięśniak nie przeszkadza w zagnieżdżeniu, bo rozumiem że jak uciska na szyjkę to mogą się plemniki nie dostać ale jeszcze jest chyba ta druga strona medalu

961lupjyvic92ect.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Co racja to racja.
    A tarczycę badałaś??

tak tarczyca dobra usg tarczycy tez miałam jest super ale kazał jeszcze powtórzyć

ostatni wynik TSH 1,32

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    HEWA81
    Badałam miałam 8 z tego co pamiętam i niby powiedziała ze ok, choć jak czytałam na forach to dziewczyny po 18 mają wiec juz sama nie wiem co myśleć,ale poziom progesteronu waha się podobno w ciągu dnia stąd może te rozbieżności

No, 8 to zdecydowanie za mało aby ciąża się utrzymała, a to że w ciągu dnia uwalnia się pulsacyjne to fakt. Najlepiej by było zrobić 2x w ciągu dnia.
    Ja w sierpniu robiłam w 7, 8 i 9 dpo i wyszło mi: ponad 9, 9 i ponad 7 i mojemu doktorkowi to się nie spodobał, więc dostałam lutkę. Po lutce w bieżącym cyklu skoczyło mi raptem na 17,9

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniając temat czekam na @ skoro bez owu...dziś mam 27dc ostatnie 2 dni mam duuużo wodnistego śluzu ale nie wiem kiedy przyjdzie @ no bo jak nie ma owu trudno odliczyć faze lutealną...a dziś widziałam wykres gdzie miał być bez owu ale z CLO @ nie przyszła a w 50dc okazało się że jest zielona kopka :)

• kawola Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    A co powiedział lekarz na takie endometrium? W którym dniu cyklu masz owulację?
    Do tej pory nie miałam owulacji.. lekarka stwierdziła że endometrium marne, i wypytywała u kogo się leczę i żebym szybko poszła do tej dr Tkaczuk-Włach bo jajniki niezbyt pomyślnie wyglądają i tyle ogólnie jakaś słaba babeczka, ale w sumie poszłam aby zobaczyć czy jest pęcherzyk..

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    zmieniając temat czekam na @ skoro bez owu...dziś mam 27dc ostatnie 2 dni mam duuużo wodnistego śluzu ale nie wiem kiedy przyjdzie @ no bo jak nie ma owu trudno odliczyć faze lutealną...a dziś widziałam wykres gdzie miał być bez owu ale z CLO @ nie przyszła a w 50dc okazało się że jest zielona kopka :)
    w sumie może lekarz jakiś słaby robił monitoring i tej owu nie dostrzegł, przecież i tak bywa .. :)

961lupjyvic92ect.png
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja progesterom robiłam w 21 dniu cyklu wiec moze stąd taki wynik ? No ale jak Ty Lady miałaś 38 to ogromna różnica hmmm. Widziała te wyniki sama dr. TkaczUK i mówila ze ok ;/ mnie zawsze zastanawial taki niski poziom właśnie

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    No mi progesteron po lutce wyniósł ponad 38. Lekarz widział Twój wynik progesteronu? Koniecznie musisz go podnieść

A no po @ umówię się na monitoring z wizytą i obgadam wszystko. Ale mam zamiar za namową Marlenki łykać cyclodynon. Tylko niech ta @ już się nie ukrywa ...

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ale Ty miałaś napewno bez owu? Badałaś estradiol? Nie było żadnego sporego pęcherzyka? A jak cykle są bez owu to cykl jest długi?

a nie wiem w 15dc Wiktor stwierdzil że raczej owu nie będzie wczoraj nie chciał zbadać czy na pewno bez owu...nie wiem jakie są jak bez owu...bo jeden mi się trafił na monicie najdłużej miałam 36dc

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ