X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Kotuś, moja endokrynolog mówiła ze z takim TSH jak ja miałam przed braniem leków - 4,02 - można zajść tyle że jak się zajdzie to zwiększa się zapotrzebowanie na hormony tarczycy bo dzidzia zabiera, dlatego się obniża.
    Także ja myślę że ten Twój wynik to nie przeszkoda. A myślę, że powinno TSH się obniżyć po 10 dniach. A kiedy idziesz do endo ?? Popytaj o wszystko.
    Ej, bo psujesz mmoją teorię, że to przez tsh nie mogę zajść;);)
    Wczoraj byłam u endo. Mam skierowanie na usg, póki co biorę Euthyrox, powtórzyć wyniki. Wg niej prawdopodobnie mam za małą tarczycę i to powoduje niedoczynność.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ...

powiem wam że dziwne mam wrażenie po...

badań moich nie chciał zobaczyć i badać też:( zadał parę pytań odnośnie tarczycy i prolaktyny...po tym stwierdził że trzeba zbadać krzywą cukrową+ insuline w tym
    i przyjść do niego z wynikami...

pytałam odnośnie HSG powiedział że teraz kończy doktorat i jest na urlopie bezpłatnym i w szpitalu go nie ma...mam postarać się dostać na NFZ do dr Tkaczuk( mam chyba pecha...jedna o dziecko się stara ,drugi doktorat robi:()i to od niej mam dostać skierowanie na HSG...no i tak o cała wizyta może z 7 minut :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś wie jaki jest termin oczekiwania na wizytę do dr Tkaczuk w przychodni przy szpitalu na Racławickich??

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ej, bo psujesz mmoją teorię, że to przez tsh nie mogę zajść;);)
    Wczoraj byłam u endo. Mam skierowanie na usg, póki co biorę Euthyrox, powtórzyć wyniki. Wg niej prawdopodobnie mam za małą tarczycę i to powoduje niedoczynność.

Kochana przepraszam, ja też miałam taką teorię w stosunku do siebie. Biorę od końca sierpnia i co ... dupa.
    Ja muszę pogadać z doktorkirm o mojej II fazie bo z nią jest chyba coś nie tak. Progesteron mam za niski, a mam wrażenie że do ovu jest wszystko ok. Hormony w 3dc też ok. Także coś tam po ovu się dzieje niedobrego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:09

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    To musiałyśmy się gdzieś minąć w poczekalni, bo ja byłam u niego tak z 10-15 po:)

nie wiem ja miałam w 13 wizytę i z opóźnieniem jakieś 10 min a pod gabinetem byłam coś 25 po 17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    czy ktoś wie jaki jest termin oczekiwania na wizytę do dr Tkaczuk w przychodni przy szpitalu na Racławickich??
    Kochana jeśli masz kartę to ja się wczoraj zapisywalam w Żaglu na styczeń, ja wzięłam końcówkę, żeby wypadało mi no owu. Ale Lady zwalniała termin na 8.12 nie wiem czy już tam dzwoniła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    nie wiem ja miałam w 13 wizytę i z opóźnieniem jakieś 10 min a pod gabinetem byłam coś 25 po 17
    To pewnie byłaś zaraz po mnie, ja miałam na przeciwko w 28.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    To pewnie byłaś zaraz po mnie, ja miałam na przeciwko w 28.

nie przed jakaś kobieta od niego z 13 wychodziła poszła do rejestracji a potem weszła do 28

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kochana jeśli masz kartę to ja się wczoraj zapisywalam w Żaglu na styczeń, ja wzięłam końcówkę, żeby wypadało mi no owu. Ale Lady zwalniała termin na 8.12 nie wiem czy już tam dzwoniła.

ja nie wiem czy moja karta działa w żaglu :( to jest karta tzw warszawskiego Luxmedu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Kochana przepraszam, ja też miałam taką teorię w stosunku do siebie. Biorę od końca sierpnia i co ... dupa.
    Ja muszę pogadać z doktorkirm o mojej II fazie bo z nią jest chyba coś nie tak. Progesteron mam za niski, a mam wrażenie że do ovu jest wszystko ok. Hormony w 3dc też ok. Także coś tam po ovu się dzieje niedobrego.
    A jaki masz progesteron po owu? Cała reszta ok?

A moja jedyna teoria to ta, wszystko pozostałe jest super. Mam dość słuchania o tym, że mam "idealne warunki" po czym klopsy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    nie przed jakaś kobieta od niego z 13 wychodziła poszła do rejestracji a potem weszła do 28
    A nie to nie ja to musiała być wcześniej:)

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A jaki masz progesteron po owu? Cała reszta ok?

A moja jedyna teoria to ta, wszystko pozostałe jest super. Mam dość słuchania o tym, że mam "idealne warunki" po czym klopsy.

Mój naturalny progesteron w tym cyklu w 7dpo - 7,2 a w 8dpo na luteine 17,9. Reszta hormonów super.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro jedziemy na badanie nasienia wiec będzie jasne czy u M. ok, chociaż się mąż upiera żeby może odwołać to badanie skoro @ jeszcze nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:26

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, żegnam się z Wami bo spadam do kina się odstresowac. Idziemy z M. na spoznionego Bonda.
    Później jeszcze zajrzę. Tylko nie rozpisujcie się za bardzo hehehe

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie niski ten progesteron. Ja mam zamiar powtórzyć w tym cyklu swój.
    A nie badaliście jeszcze nasienia?.
    Ja nie wiem co te chłopy się tak buntują, mój poszedł grzecznie, ale po wszystkim stwierdził, że czuje się zgwałcony. A poszli by na zwykle badanie albo usg jak my. Oj szybko by ludzkość wymarła:)

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia wiesz co on się nie stresuje tylko ma nadzieję ze może nie ma potrzeby skoro jeszcze @ nie ma. W sumie to się sama nad tym zastanawiam bo to koszt 140 zl. A on sam ostatnio zaproponował ze zrobi to badanie, tylko zaznaczył ze Pani pielęgniarka ma mu pomóc hehehe

lady_pink lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Magdzia wiesz co on się nie stresuje tylko ma nadzieję ze może nie ma potrzeby skoro jeszcze @ nie ma. W sumie to się sama nad tym zastanawiam bo to koszt 140 zl. A on sam ostatnio zaproponował ze zrobi to badanie, tylko zaznaczył ze Pani pielęgniarka ma mu pomóc hehehe
    Tylko załatw, żeby przyszła tak Helga do niego i niech pomaga;)

hewa81, lady_pink lubią tę wiadomość

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony juz robiłam wszystko ok troszeczkę prolaktyna wyższa ale pije Inofolic bo tak mi ginekolog doradzila.badanie nasienia planuje zrobić w styczniu tym bardziej ze mój mąż ma cukrzycę wiEC zdaje sobie sprawę ze tutaj może leżeć problem
    Dzięki dziewczyny ze tak się udzielacie i pomagacie :)

lady_pink lubi tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Chcesz powiedzieć, że dr wlach stara się o dziecko ?

nie inna dr Trojnar- Kimber

hipisiątko lubi tę wiadomość

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten inofolic to mi kazała pić ze względu na podejrzenie zespołu policystycznych jajników aczkolwiek nie wiem co tym myśleć bo miesiączki mmam jak w zegarku ,fakt mało obfite mam i może stąd to podejrzenie, sama nie wiem ,ale zapytam p ten lek co mówisz . Chodzę do dr TkaczUK i widzę że dużo z Was do niej chodzi :)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ