X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Kotuś, moja endokrynolog mówiła ze z takim TSH jak ja miałam przed braniem leków - 4,02 - można zajść tyle że jak się zajdzie to zwiększa się zapotrzebowanie na hormony tarczycy bo dzidzia zabiera, dlatego się obniża.
    Także ja myślę że ten Twój wynik to nie przeszkoda. A myślę, że powinno TSH się obniżyć po 10 dniach. A kiedy idziesz do endo ?? Popytaj o wszystko.
    Ej, bo psujesz mmoją teorię, że to przez tsh nie mogę zajść;);)
    Wczoraj byłam u endo. Mam skierowanie na usg, póki co biorę Euthyrox, powtórzyć wyniki. Wg niej prawdopodobnie mam za małą tarczycę i to powoduje niedoczynność.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ...

powiem wam że dziwne mam wrażenie po...

badań moich nie chciał zobaczyć i badać też:( zadał parę pytań odnośnie tarczycy i prolaktyny...po tym stwierdził że trzeba zbadać krzywą cukrową+ insuline w tym
    i przyjść do niego z wynikami...

pytałam odnośnie HSG powiedział że teraz kończy doktorat i jest na urlopie bezpłatnym i w szpitalu go nie ma...mam postarać się dostać na NFZ do dr Tkaczuk( mam chyba pecha...jedna o dziecko się stara ,drugi doktorat robi:()i to od niej mam dostać skierowanie na HSG...no i tak o cała wizyta może z 7 minut :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś wie jaki jest termin oczekiwania na wizytę do dr Tkaczuk w przychodni przy szpitalu na Racławickich??

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ej, bo psujesz mmoją teorię, że to przez tsh nie mogę zajść;);)
    Wczoraj byłam u endo. Mam skierowanie na usg, póki co biorę Euthyrox, powtórzyć wyniki. Wg niej prawdopodobnie mam za małą tarczycę i to powoduje niedoczynność.

Kochana przepraszam, ja też miałam taką teorię w stosunku do siebie. Biorę od końca sierpnia i co ... dupa.
    Ja muszę pogadać z doktorkirm o mojej II fazie bo z nią jest chyba coś nie tak. Progesteron mam za niski, a mam wrażenie że do ovu jest wszystko ok. Hormony w 3dc też ok. Także coś tam po ovu się dzieje niedobrego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:09

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    To musiałyśmy się gdzieś minąć w poczekalni, bo ja byłam u niego tak z 10-15 po:)

nie wiem ja miałam w 13 wizytę i z opóźnieniem jakieś 10 min a pod gabinetem byłam coś 25 po 17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    czy ktoś wie jaki jest termin oczekiwania na wizytę do dr Tkaczuk w przychodni przy szpitalu na Racławickich??
    Kochana jeśli masz kartę to ja się wczoraj zapisywalam w Żaglu na styczeń, ja wzięłam końcówkę, żeby wypadało mi no owu. Ale Lady zwalniała termin na 8.12 nie wiem czy już tam dzwoniła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    nie wiem ja miałam w 13 wizytę i z opóźnieniem jakieś 10 min a pod gabinetem byłam coś 25 po 17
    To pewnie byłaś zaraz po mnie, ja miałam na przeciwko w 28.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    To pewnie byłaś zaraz po mnie, ja miałam na przeciwko w 28.

nie przed jakaś kobieta od niego z 13 wychodziła poszła do rejestracji a potem weszła do 28

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kochana jeśli masz kartę to ja się wczoraj zapisywalam w Żaglu na styczeń, ja wzięłam końcówkę, żeby wypadało mi no owu. Ale Lady zwalniała termin na 8.12 nie wiem czy już tam dzwoniła.

ja nie wiem czy moja karta działa w żaglu :( to jest karta tzw warszawskiego Luxmedu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Kochana przepraszam, ja też miałam taką teorię w stosunku do siebie. Biorę od końca sierpnia i co ... dupa.
    Ja muszę pogadać z doktorkirm o mojej II fazie bo z nią jest chyba coś nie tak. Progesteron mam za niski, a mam wrażenie że do ovu jest wszystko ok. Hormony w 3dc też ok. Także coś tam po ovu się dzieje niedobrego.
    A jaki masz progesteron po owu? Cała reszta ok?

A moja jedyna teoria to ta, wszystko pozostałe jest super. Mam dość słuchania o tym, że mam "idealne warunki" po czym klopsy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    nie przed jakaś kobieta od niego z 13 wychodziła poszła do rejestracji a potem weszła do 28
    A nie to nie ja to musiała być wcześniej:)

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A jaki masz progesteron po owu? Cała reszta ok?

A moja jedyna teoria to ta, wszystko pozostałe jest super. Mam dość słuchania o tym, że mam "idealne warunki" po czym klopsy.

Mój naturalny progesteron w tym cyklu w 7dpo - 7,2 a w 8dpo na luteine 17,9. Reszta hormonów super.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro jedziemy na badanie nasienia wiec będzie jasne czy u M. ok, chociaż się mąż upiera żeby może odwołać to badanie skoro @ jeszcze nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:26

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, żegnam się z Wami bo spadam do kina się odstresowac. Idziemy z M. na spoznionego Bonda.
    Później jeszcze zajrzę. Tylko nie rozpisujcie się za bardzo hehehe

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie niski ten progesteron. Ja mam zamiar powtórzyć w tym cyklu swój.
    A nie badaliście jeszcze nasienia?.
    Ja nie wiem co te chłopy się tak buntują, mój poszedł grzecznie, ale po wszystkim stwierdził, że czuje się zgwałcony. A poszli by na zwykle badanie albo usg jak my. Oj szybko by ludzkość wymarła:)

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia wiesz co on się nie stresuje tylko ma nadzieję ze może nie ma potrzeby skoro jeszcze @ nie ma. W sumie to się sama nad tym zastanawiam bo to koszt 140 zl. A on sam ostatnio zaproponował ze zrobi to badanie, tylko zaznaczył ze Pani pielęgniarka ma mu pomóc hehehe

lady_pink lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Magdzia wiesz co on się nie stresuje tylko ma nadzieję ze może nie ma potrzeby skoro jeszcze @ nie ma. W sumie to się sama nad tym zastanawiam bo to koszt 140 zl. A on sam ostatnio zaproponował ze zrobi to badanie, tylko zaznaczył ze Pani pielęgniarka ma mu pomóc hehehe
    Tylko załatw, żeby przyszła tak Helga do niego i niech pomaga;)

hewa81, lady_pink lubią tę wiadomość

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony juz robiłam wszystko ok troszeczkę prolaktyna wyższa ale pije Inofolic bo tak mi ginekolog doradzila.badanie nasienia planuje zrobić w styczniu tym bardziej ze mój mąż ma cukrzycę wiEC zdaje sobie sprawę ze tutaj może leżeć problem
    Dzięki dziewczyny ze tak się udzielacie i pomagacie :)

lady_pink lubi tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Chcesz powiedzieć, że dr wlach stara się o dziecko ?

nie inna dr Trojnar- Kimber

hipisiątko lubi tę wiadomość

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten inofolic to mi kazała pić ze względu na podejrzenie zespołu policystycznych jajników aczkolwiek nie wiem co tym myśleć bo miesiączki mmam jak w zegarku ,fakt mało obfite mam i może stąd to podejrzenie, sama nie wiem ,ale zapytam p ten lek co mówisz . Chodzę do dr TkaczUK i widzę że dużo z Was do niej chodzi :)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ