X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    na 17:30 ciekawe czy będzie chciał badać czy nie nawet nie mam siły iść pod prysznic:(
    To musiałyśmy się gdzieś minąć w poczekalni, bo ja byłam u niego tak z 10-15 po:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się dalej do czytania co dziś naprodukowałyście.

ZacisZaciskam mocno kciuki Marleni!

Ja tylko zamelduję, że pęcherzyk pękł, dr powiedział, że idealna owulacja. Tylko nie wiem czy seks nie był za dawno, okaże się:)

hewa81, lady_pink, Marleni lubią tę wiadomość

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadlas Monia:) w sumie tak na dobrą sprawę to 4 cykl starań wiec wiem ze to całe nic,ale wiesz jak jest i jak się bardzo chce to chciałoby się widzieć wszystko . A badanie na wrogość śluzu za mną chodzi bo nie zauważam u siebie w ogóle śluzu płodnego, ale może faktycznie wstrzymać się jeszcze i zrobię tylko to badanie na dróżnośc. Skierowanie musi być od ginekologa ? Orientujecie się dziewczynki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni bardzo dobrze, że je postawiłaś do pionu. To teraz działanie i słodkie oczekiwanie. W sumie to będziemy szły razem, ja też zaczynam odliczać, jeszcze dziś poprawię:)
    I za 2 tyg porównujemy, która ma mocniejszą drugą krechę:)

Nowa dlaczego chcesz robić drożność, Masz jakieś przesłanki? Robiłaś już hormony?

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    Zgadlas Monia:) w sumie tak na dobrą sprawę to 4 cykl starań wiec wiem ze to całe nic,ale wiesz jak jest i jak się bardzo chce to chciałoby się widzieć wszystko . A badanie na wrogość śluzu za mną chodzi bo nie zauważam u siebie w ogóle śluzu płodnego, ale może faktycznie wstrzymać się jeszcze i zrobię tylko to badanie na dróżnośc. Skierowanie musi być od ginekologa ? Orientujecie się dziewczynki ?

Hej,
    Tak prawdę mówiąc to nie wiem jak to jest ze skierowaniem na HSG, ale myślę, że przede wszystkim powinna być jakaś podstawa wykonania tego badania np. długie staranie bez efektów, bez jakiejś diagnozy, niedrożne jajowody mogą być np, przez zrosty po stanach zapalnych - takie jest moje zdanie, ale może niech się wypowiedzą te dziewuszki, które miały.
    Co do śluzu to proponuję spróbować pobrać wiesiołka bądź siemię lniane - są to fajne rzeczy na śluz. Tyleże potrzeba trochę czasu na efekty - 1 cykl raczej nie wystarczy.

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Marleni bardzo dobrze, że je postawiłaś do pionu. To teraz działanie i słodkie oczekiwanie. W sumie to będziemy szły razem, ja też zaczynam odliczać, jeszcze dziś poprawię:)
    I za 2 tyg porównujemy, która ma mocniejszą drugą krechę:)

Nowa dlaczego chcesz robić drożność, Masz jakieś przesłanki? Robiłaś już hormony?

Magdzia,
    To odliczamy i u Ciebie <3 <3 <3
    A kiedy ty byłaś poprzednio na monicie? W środę? Bo tak wygląda jakby to wtedy była ovu. Może rozpękłaś po :D Jeśli tak to ten poniedziałek nie był za daleko, więc mocno trzymam kciuki <3

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa na jutro masz termin @ ?
    Czujesz się okresowo? Przesyłam podmuch wiatru do odgonienia @;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Magdzia,
    To odliczamy i u Ciebie <3 <3 <3
    A kiedy ty byłaś poprzednio na monicie? W środę? Bo tak wygląda jakby to wtedy była ovu. Może rozpękłaś po :D Jeśli tak to ten poniedziałek nie był za daleko, więc mocno trzymam kciuki <3
    Tak byłam w środę, ale stawiam na czwartek, bo temp rano wysoka + w dzień czułam jajnikora.
    A właśnie temp skacze przed trakcie owu czy po?

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hewa na jutro masz termin @ ?
    Czujesz się okresowo? Przesyłam podmuch wiatru do odgonienia @;)

Termin @ mam na dziś, ale jeszcze jakoś się czai za rogiem heheh.
    Dzięki za ten podmuch (przyda się na następny cykl - może będzie prezent świąteczno-imieninowy), ale nic z tego - dziś drugi test robiłam i dalej 1 krecha także czekam na @.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Tak byłam w środę, ale stawiam na czwartek, bo temp rano wysoka + w dzień czułam jajnikora.
    A właśnie temp skacze przed trakcie owu czy po?

Wg mojej wiedzy temp, rośnie po ovu :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki nie ma jest nadzieja, zaciskam kciuk! Użyj teraz podmuchu jak nie wyjdzie to za msc wyślę Ci silniejszy:)

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dopóki nie ma jest nadzieja, zaciskam kciuk! Użyj teraz podmuchu jak nie wyjdzie to za msc wyślę Ci silniejszy:)

Co prawda, to prawda. Dzięki.
    <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:44

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Wg mojej wiedzy temp, rośnie po ovu :)
    Właśnie nie wiem jeśli tak to w czwartek rano już miałam wysoką, więc musiało pęknąć po monicie, w środę w nocy, to szansa by była wtedy:)

hewa81, macduska lubią tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Właśnie nie wiem jeśli tak to w czwartek rano już miałam wysoką, więc musiało pęknąć po monicie, w środę w nocy, to szansa by była wtedy:)

Takie jest właśnie moje zdanie :)

A widzisz, a tak się przestraszyłaś tej otoczki w pęcherzyku, a wszystko dobrze się skończyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:47

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Takie jest właśnie moje zdanie :)

A widzisz, a tak się przestraszyłaś tej otoczki w pęcherzyku, a wszystko dobrze się skończyło :)
    Nie będę ukrywać trzęsidupa że mnie;) a Twoja teoria mi się podoba nie będę jej podważać.

Ciekawa jestem czy po 10 dniach z Euthyroxem spadło mi coś tsh, na tyle, żeby nie przeszkadzało.

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA86,

Monia dobrze Ci radzi. Jak chcesz działać, to zacznij może od badań hormonalnych w 3dc (LH, FSH, Estradiol), w 7dpo progesteron i prolaktynę i z tymi wynikami do lekarza, bo może masz zaburzenia, może masz cykle bezowulacyjne. Warto zrobić monitoring owulacji, czy w ogóle jest, no i badanie nasienia. Łącznie są to kosztowne badania, ale od tego trzeba moim zdaniem zacząć. Gdyby to się okazało ok. to wtedy można pomyśleć o HSG czy badaniu na wrogość śluzu.
    Pozdrawiam :)

Monia85 lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni miałam USG przed sama inseminacja i nie plamilam jedynie co bolala mnie szyjka macicy. Trzymaj mocno kciuki za Ciebie :-)

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni to zróbcie sobie jakąś dobrą kolacyjkę, świeczki ( chociaż na mnie działają, bo się stresuje, że coś się spali w trakcie;)), muzyczka, niech Ci mąż zatańczy i do dzieła!:)

hewa81, Memka, lady_pink lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa i Vioweczka na pierwszy ogień, za kogoś jeszcze tak na teraz zaciskać kciuk?

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie będę ukrywać trzęsidupa że mnie;) a Twoja teoria mi się podoba nie będę jej podważać.

Ciekawa jestem czy po 10 dniach z Euthyroxem spadło mi coś tsh, na tyle, żeby nie przeszkadzało.

Kotuś, moja endokrynolog mówiła ze z takim TSH jak ja miałam przed braniem leków - 4,02 - można zajść tyle że jak się zajdzie to zwiększa się zapotrzebowanie na hormony tarczycy bo dzidzia zabiera, dlatego się obniża.
    Także ja myślę że ten Twój wynik to nie przeszkoda. A myślę, że powinno TSH się obniżyć po 10 dniach. A kiedy idziesz do endo ?? Popytaj o wszystko.

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ