X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hahah tak :D Dowiem się o ciąży jak zaczną się skurcze :P

A tak z innej beczki - co można kupić 3-letniemu chłopcu?
    Ja swojemu chrzesniakowi w tym wieku kupuje jakieś gry planszowe odpowiednie dla jego wieku ,albo możeaż mu kupić jakąś pizamke z jego super bohaterem albo pościel

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodać swój wykres żebyście mogły zobaczyc bo udostępniłam ale chciałam dodac go tu

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Nie mam pojęcia kto jest jego ulubionym bohaterem :) Jak przyszli mnie prosić na chrzestną to ja nawet nie wiedziałam kto to jest (w sensie, że ich nie poznałam bo ostatni raz widziałam ich z 10 lat temu) :)
    Najwyżej wezme jakieś gry i może jakiś dres :)

Nie rozumiem, po co ludzie biorą na chrzestnych tak daleką rodzinę... My ani kontajtu nie utrzymujemy, ani nie spotykamy się na żadnych świętach. No zero kontaktu a ja na chrzestną. Zonk :)
    To fakt na chrzestmych bierze się zazwyczaj kogoś kogo dobrze znamy albo z bliskiej rodziny ,a nie tak po prostu tez tego nie kumam :/ dres tez fajny pomysł albo pomysl właśnie o czymś do spania :) i fajne są jeszcze takie kolorowe proszki do kąpieli dla dzieci

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/thumb/90cc95f21701b323895a3f427e13994d.png

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    https://ovufriend.pl/thumb/90cc95f21701b323895a3f427e13994d.png
    Chciałam dodać miniaturę hmm

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    No tak być powinno. Raz w roku na urodziny jeżdzę do niego, ale nie obchodze żadnych dni dziecka, imienin, mikołaja i gwiazdki :) Urodziny wystarczą :)

Gdzie mierzysz tą temperaturę? I o stałej godzinie? O której?
    Mierze w pochwie mam owulacyjny termometr staram się o stałych porach raz miałam chyba z pół godziny różnicy . Tylko trzymam ten termometr 5 minut bo nie mogę się doczekać na ten sygnał dźwiękowy chyba że go nie słyszę hehe ale wątpię

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Jak chcesz mieć miniaturę w swoim podpisie to ten link musisz wkleić w ustawienia -> społeczność -> zakładka Twój podpis na forum i tam to wkleić
    A widzisz dzięki ;) a możesz zerknąć na mój wykres ?

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ja też czasami nie słysze sygnału :) Ale na moim pisze, że mierzy w 1 minute
    A ja nie wiem bo w sumie nie czytałam ulotki ale gdzieś wyczytałam ze w pochwie powinno się trzymać 5 minut wiec trzymam : D

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Dalej nie masz wykresu w podpisie :)

Ja nie znam się na interpretacji wykresu więc nie pomogę. Musisz się dowiedzieć od dziewczyn :)
    Jest w wykresach na tablicy wiec może któraś z dziewczyn zobaczy :) moja temp rośnie i zastabawiam się czy to normalne bo okres dziś jeszcze man tzn ślady okresu bo inaczej nie da się tego opisać

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    To zależy od termometru :)

Ok, ja spadam kupić coś temu małemu :)

Do później :)
    Do później :) milej niedzieli

• viowieczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    Jest w wykresach na tablicy wiec może któraś z dziewczyn zobaczy :) moja temp rośnie i zastabawiam się czy to normalne bo okres dziś jeszcze man tzn ślady okresu bo inaczej nie da się tego opisać

Ja też czasami pod koniec okresu mam wysoką temperaturę, to zależy cyklu. W tym cyklu np bardzo mi temperatura skakała w pierwszej fazie cyklu.

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    Ja też czasami pod koniec okresu mam wysoką temperaturę, to zależy cyklu. W tym cyklu np bardzo mi temperatura skakała w pierwszej fazie cyklu.
    Dzięki kochana za odpowiedź:) ogólnie to wyczytałam w instrukcji termometru ze minute trzeba mierzyc a ja zawsze 5 wiec nie wiem czy przez to wynik jest niemiarodajny.

viowieczka lubi tę wiadomość

• viowieczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    Dzięki kochana za odpowiedź:) ogólnie to wyczytałam w instrukcji termometru ze minute trzeba mierzyc a ja zawsze 5 wiec nie wiem czy przez to wynik jest niemiarodajny.

Nie ma za co :). Wydaje mi się, że to nie powinno mieć wpływu, ale mogę się mylić.

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    Nie ma za co :). Wydaje mi się, że to nie powinno mieć wpływu, ale mogę się mylić.
    Mam nadzieje :) A Ty Viowieczka z Lublina tez jesteś ?

• viowieczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    Mam nadzieje :) A Ty Viowieczka z Lublina tez jesteś ?

Tak jestem z Lublina :)

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mierzę temperaturę w ustach pod językiem zawsze po tej samej stronie, myślicie że to nie jest miarodajne? lepiej w pochwie ?:)

961lupjyvic92ect.png
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    A ja mierzę temperaturę w ustach pod językiem zawsze po tej samej stronie, myślicie że to nie jest miarodajne? lepiej w pochwie ?:)
    Myślę że jak najbardziej jest ok tympardziej ze przy monitoringu temp. Zaleca się mierzenie albo w ustach właśnie,pochwie albo odbyt.ja w ustach nie lubię akurat

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    A jaka masz temp.w ustach ?

• viowieczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:

Wiesz co wydaje mi się, że to zależy od osoby, jeśli codziennie mierzysz dokładnie w tym samym miejscu to powinno być ok. U mnie np pomiar w ustach był niemiarodajny, wykresy wychodziły mi takie jakby owulacji nie było, nie było skoku temperatury. Dlatego zmieniłam na pomiar w pochwie, żeby sprawdzić czy będzie tak samo i okazało się, że jednak skok temperatury w większości cykli występował. Któregoś dnia zrobiłam, że tak powiem eksperyment, zmierzyłam temp. w ustach, a potem pochwie, różnica wynosiła coś ok 0,5 stopnia - moim zdaniem dużo.

hewa81 lubi tę wiadomość

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp w ustach zawsze będzie się różniła od tej w pochwie. A problem w tym, że w ustach jest najmniej stała, podatna na wahania. W pochwie jest lepiej, w ogóle najlepiej w odbycie, bo tam jest najbardziej stała.

hewa81 lubi tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ