LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena ja miałam w wojskowym. Dostałam krótkie znieczulenie więc przespałam badanie, a dr jak zabierali mnie z sali zabiegowej powiedziała że wszystko jest ok. Sama robiła mi badanie ale jeszcze inne osoby były obecne. Personel miły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:12
-
lena82 wrote:Jak po wizycie, jak wrażenia odnosnie pani Dr T ?
Ogólnie ciężko mi w sumie coś powiedzieć.. Przedstawiłam Pani dr wszystkie dotychczasowe wyniki, ogólnie stwierdziła że wszystko jest na pogranicczu - czyli to co wiedziałam. Leczenie uznała za odpowiednie - dodatkowo zaleciła Bromergon (prl po obciązeniu też na granicy) i dokładniejsze badania tarczycowe (rok temu miałam tsh 2,7 - mam to spr i zrobić ft3 ft4 i anty TPO). Jutro ide na badania i cos wiecej bede może wiedzieć.
Zdziwiło mnie brak badania ginekologicznego i myslałam może o usg- jestem w 7 dc wiec moznyby podejrzeć co tam rośnie
Ten cykl i następny zostajemy jak było. a w kwietniowym Pani dr sugeruje CLO z monitoringiem. Powiedzcie mi jak jest z umówieniem się do niej na monitoring? Bo w sumie nie wiem teraz kiedy bede miała okres (tzn wiem mniej wiecej) a na monitoring musze umówić się na konkretny dzień.... w ab ovo są krótsze terminy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:23
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Hej
Jutro jedziemy po naszego maluszka
Mamy 6 zarodków
Trzymajcie kciuki!!!Monia85, hewa81, lena82, Ewelinka33, Mirabelka30, mikka, Marleni, Kamilka, lady_pink, macduska, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
Migotka
Kciuki mocno zacisnięte Powodzenia, I bardzo się cieszę
Buzi :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:33
-
Lady Highlander wrote:Ogólnie ciężko mi w sumie coś powiedzieć.. Przedstawiłam Pani dr wszystkie dotychczasowe wyniki, ogólnie stwierdziła że wszystko jest na pogranicczu - czyli to co wiedziałam. Leczenie uznała za odpowiednie - dodatkowo zaleciła Bromergon (prl po obciązeniu też na granicy) i dokładniejsze badania tarczycowe (rok temu miałam tsh 2,7 - mam to spr i zrobić ft3 ft4 i anty TPO). Jutro ide na badania i cos wiecej bede może wiedzieć.
Zdziwiło mnie brak badania ginekologicznego i myslałam może o usg- jestem w 7 dc wiec moznyby podejrzeć co tam rośnie
Ten cykl i następny zostajemy jak było. a w kwietniowym Pani dr sugeruje CLO z monitoringiem. Powiedzcie mi jak jest z umówieniem się do niej na monitoring? Bo w sumie nie wiem teraz kiedy bede miała okres (tzn wiem mniej wiecej) a na monitoring musze umówić się na konkretny dzień.... w ab
W ZagielMed usg jest dodatkowo odplatne ale moglas zglosic pani dr ze chcesz i napewno by Ci je wykonala. Ja tak mialam na wiztye tylko bylam zapisana ale poprosilam o usg i mi zrobila.
w zagielmed dłużej oczekuje sie na wizyte ja wczoraj rezerwowalam na 29 marca. Natomiast w femmed jest możliwość wizyty na 18 marca i chyba cos bylo wolnego na 11 marca. Tam przyjmuje w piatki po poludniu.
-
lady_pink wrote:Ja też potwierdzam że panie pielęgniarki w wojskowym są super narkoza jest krótka więc nie ma żadnych skutków ubocznych i nic nie boli nie ma co się stresować - ale weź gazetki i laptopa bo nuda nuda i Nida leżeć 3 dni
Dzieki dziewczyny za miłe info.
Juz książeczka jest przygotowana na ten 3 dniowy pobyt
Najwazniejsze, ze juz w tym cyklu bede miala to za sobą!
Dotek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdalena1993 wrote:Mam pytanie czy te badania zawsze trawaja 3dni ???czy da się zrobić te badanie na fundusz nie udać do szpitala na 3dni..???
Jak masz narkozę, to zazwyczaj jest hospitalizacja. Jak idziesz do szpitala gdzie masz "znieczulenie" domięśniowe to wychodzisz tego samego dnia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia85 wrote:Tylko w wojskowym usypiają i leży się 3 dni, ja miałam w MSW bez narkozy i tez byłam 3 dni, ale nie wiem po co , w pozostałych szpitalach jest 1 dzien
bo za 3 dniowy pobyt zwraca NFZ. Nie wiem jak to jest z badaniami mało inwazyjnymi jak HSG, i czy szpital dostaje zwrot bez hospitalizacji
Ja miałam na jaczewskiego 1 dniowy pobyt,
a w top medicalu żaden -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdalena1993 wrote:Czyli obowiązkowo 3 dniowy pobyt???przepraszam że zadaje tyle pytań
Jeżeli chcesz jeden dzień, to bez znieczulenia ogólnego. Na Jaczewskiego albo Staszica.
Albo prywatnie w top medical i masz znieczulenie usypiające - wszystko trwa ok 1,5 h.
Reasumując w wojskowym jest narkoza i 3 dniowy pobyt.
W szpitalach na Jaczewskiego i Staszica (oprócz MSW) masz 1 dniowy pobyt (w sensie tego samego dnia jesteś wypisywana) ale nie masz znieczulenia (tylko zastrzyk ) - nie wiem jak jest na kraśnickich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia85 wrote:Ktoś pisał że miał w ovum bez narkozy, koszt tez ok 500
Tak w ovum:
HSG - sprawdzenie drożności jajowodów przy użyciu kontrastu 550 zł
No własnie napisałam ok 250 zł - bo z tego co pamiętam to tyle kosztowało w TOpmedical bez znieczulenia - ale już na tyle nie pamiętam bo to zaraz rok czasu minie
W CM Chodźki też ok 500 zł, bez znieczulenia.