Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 21 maja 2015, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to ? ale dał Ci skierowanie i co powiedział,żeby z nim zrobić? a co to za lekarz? mój napisał mi numer ale nie wiem co to za oddział szczerze mówiąc,napisał numer telefonu i tam dzwonię mogę Ci na prv napisać ten numer jak chcesz.

    neomi34
  • Kamilka Autorytet
    Postów: 873 319

    Wysłany: 22 maja 2015, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje wyniki kariotypów dobre.
    Jak mi się uda to umowie się na wizytę do pani dr Włach na przyszły tydzień. Zerknie swym okiem na wszystkie wyniki i zobaczymy co powie. A noemi pisałam posta do Ciebie ale się jakoś nie zapisał... o tarczycy pisałam. Że dobry endokrynolog poradzi sobie z wysokim anty tpo. Ja 8 lat na niedoczynność się leczę i póki co jest ok. Oczywiście prywatnie ;)

    04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 22 maja 2015, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka a do kogo chodzisz? ale miałaś też wysokie anty tpo?

    Kamilka lubi tę wiadomość

    neomi34
  • Kamilka Autorytet
    Postów: 873 319

    Wysłany: 23 maja 2015, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Kamilka a do kogo chodzisz? ale miałaś też wysokie anty tpo?
    Nie ja miałam w normie. Chodzę do dr Bołtuć.

    04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 23 maja 2015, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ci dobrze, ja mam wysokie :( i dziś znowu przyszła @ :((((((

    Kamilka lubi tę wiadomość

    neomi34
  • Kamilka Autorytet
    Postów: 873 319

    Wysłany: 23 maja 2015, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to niedobrze.
    Ja dzięki mojej endo uratowałam ciążę. Bo pierwszą nie wiedziałam że coś jest nie tak z tarczycą i poroniłam.
    Także dobry endokrynolog zwłaszcza jak są jakieś nieprawidłowości to podstawa.

    04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet
    Postów: 873 319

    Wysłany: 23 maja 2015, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do niej w przyszłym tygodniu to znaczy chcę iść bo jeszcze się nie umówiłam. Bo rośnie mi znowu tsh. I byłam 2 m-ce temu i kazała mi zrobić świeże wyniki I przyjść. Zobaczymy co mi powie. A myślę o tym twoim wysokim wyniku i nie mam pojęcia co to znaczy. A ty do kogo chodzisz?

    04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 23 maja 2015, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do doktor Obel Ewy mam wizytę w poniedziałek i mam nadzieję, że coś mi pomoże. Choć już powoli tracę nadzieję i nie wiem czy nie skończy się na ...
    A Ty do swojej gdzie chodzisz?

    Kamilka lubi tę wiadomość

    neomi34
  • Kamilka Autorytet
    Postów: 873 319

    Wysłany: 24 maja 2015, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Ja do doktor Obel Ewy mam wizytę w poniedziałek i mam nadzieję, że coś mi pomoże. Choć już powoli tracę nadzieję i nie wiem czy nie skończy się na ...
    A Ty do swojej gdzie chodzisz?
    Moja przyjmuje w instytucie medycyny wsi. Ale tam masakra. Mimo iż płacę za wizytę bo nie jestem rolnikiem to opóźnienie nawet 2 godziny od niedawna moja endo zaczęła przyjmować w prywatnym gabinecie na ul. Warszawskiej. I bez kolejki i na godzinę. A ty się nie martw. Czytałam że można leczyć to selenem. A dużo masz przekroczone?

    04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 24 maja 2015, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę bo mam 300 ale czytam, że dziewczyny mają więcej i zachodzą więc nie wiem zobaczymy. Też czytałam o selenie :) Spisałam sobie kartkę na jutro do mojej endo i zobaczymy co powie. Teraz zastanawiam się czy jak będę jutro robić prolaktynę to nie zrobić sobie od razu FSH i LH bo dawno nie miałam?

    Kamilka lubi tę wiadomość

    neomi34
  • Kamilka Autorytet
    Postów: 873 319

    Wysłany: 24 maja 2015, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    No trochę bo mam 300 ale czytam, że dziewczyny mają więcej i zachodzą więc nie wiem zobaczymy. Też czytałam o selenie :) Spisałam sobie kartkę na jutro do mojej endo i zobaczymy co powie. Teraz zastanawiam się czy jak będę jutro robić prolaktynę to nie zrobić sobie od razu FSH i LH bo dawno nie miałam?
    A prolaktynę robiłaś kiedyś?

    04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • mihito Koleżanka
    Postów: 60 30

    Wysłany: 24 maja 2015, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neomi jutro 3dc więc idealny czas na zrobienie FSH i LH(jak jutro nie zrobisz to następna szansa dopiero za m-c, więc szkoda czasu), a jak masz kasę to jeszcze AMH - będziesz miała od razu komplet badań na wizytę i dr będzie mogła coś powiedzieć:)

  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 24 maja 2015, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba tak zrobię bo intrygują mnie te badania i wiedza na ich temat.Miałam kiedyś dawno temu prolaktynę i była wtedy ok. Pani doktor Włach chciała mi zrobić obciążenie ale póki co zbadam bez i zobaczę co wyjdzie. A FSH i LH o czym dokładnie mówią ?

    neomi34
  • mihito Koleżanka
    Postów: 60 30

    Wysłany: 24 maja 2015, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FSH generalnie mówi o rezerwie jajnikowej - wynik jest ważny szczególnie dla osób po jakichkolwiek ingerencjach chirurgicznych na jajnikach(bo każda z nich zmniejsza ową rezerwę).

    NORMY
    hormon dzień badania norma
    FSH 3dc (ew. 2 lub 4dc) 3-12 mIU/ml
    LH 3dc (ew. 2 lub 4dc) 2-13 mIU/ml

    Dokładniej:
    • Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
    • Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
    • Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.

    Aha w przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1 - w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5.

    Aczkolwiek nie sugeruj się mocno tymi wynikami. Mi FSH 2 razy wyszło ponad 12 - lekarz powiedział, że wynik oznacza obniżoną rezerwę. Następnie przez 2 miesiące piłam zioła o.Sroki nr 3 i kolejny wynik był już idealny - ponad 6 :) Może to przypadek, bo podobno FSH lubi się wahać w cyklach( i np. czasem taki podwyższony wynik oznacza, że dany cykl będzie bezowulacyjny), ale może akurat zioła pobudziły jajniki do pracy.
    U mnie to był akurat ten szczęśliwy cykl - czyli miałam zrobione HSG i byłam po 2 miesięcznej kuracji ziołami. Wierzę, że suma tych wszystkich czynników okazała się być strzałem w 10 ;)

    neomi34 lubi tę wiadomość

  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 24 maja 2015, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dzięki teraz już jestem mądrzejsza dzięki Tobie Mihito :) no to chyba najpierw zrobię te dwa FSH i LH :) i może uda mi się zapisać na to HSG bardzo bym chciała je zrobić w tym cyklu. A powiedz mi te zioła to skąd kupowałaś?

    neomi34
  • mihito Koleżanka
    Postów: 60 30

    Wysłany: 24 maja 2015, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro :) Można kupić gotowe mieszanki, można samemu kupić zioła i mieszać. Ja kupiłam gotowca ;) Piłam codziennie przez cały cykl, odstawiłam jak tylko wyszły II kreski. Wiem też że dziewczyny polecają inny sposób - picie tylko do owulacji. Musiałabyś poczytać na wątkach z ziołami co i jak dokładnie, bo już nie pamiętam :)

  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 24 maja 2015, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytam bo coraz częściej o nich słyszę i zastanawiam się nad rozpoczęciem ich picia. Może w zielarskim na Wileńskiej będą zapytam z ciekawości.
    A Ty jak się czujesz?

    neomi34
  • Kamilka Autorytet
    Postów: 873 319

    Wysłany: 25 maja 2015, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki.
    dziś od rana próbuję umówić się prywatnie do dr Tkaczuk-Włach i nici...
    myślałam że pójdzie łatwo a tu termin dopiero na 26 czerwca!!
    masakra....
    Spróbuję jeszcze w abovo może tam mają coś wolnego.

    04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet
    Postów: 873 319

    Wysłany: 25 maja 2015, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się w abovo na 1 czerwca!!!!! juuupi...

    04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 25 maja 2015, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to w Żagiel-medzie taki problem?

    neomi34
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego