LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane moje wyniki kariotypów dobre.
Jak mi się uda to umowie się na wizytę do pani dr Włach na przyszły tydzień. Zerknie swym okiem na wszystkie wyniki i zobaczymy co powie. A noemi pisałam posta do Ciebie ale się jakoś nie zapisał... o tarczycy pisałam. Że dobry endokrynolog poradzi sobie z wysokim anty tpo. Ja 8 lat na niedoczynność się leczę i póki co jest ok. Oczywiście prywatnie04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Kurcze to niedobrze.
Ja dzięki mojej endo uratowałam ciążę. Bo pierwszą nie wiedziałam że coś jest nie tak z tarczycą i poroniłam.
Także dobry endokrynolog zwłaszcza jak są jakieś nieprawidłowości to podstawa.
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Idę do niej w przyszłym tygodniu to znaczy chcę iść bo jeszcze się nie umówiłam. Bo rośnie mi znowu tsh. I byłam 2 m-ce temu i kazała mi zrobić świeże wyniki I przyjść. Zobaczymy co mi powie. A myślę o tym twoim wysokim wyniku i nie mam pojęcia co to znaczy. A ty do kogo chodzisz?04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
neomi34 wrote:Ja do doktor Obel Ewy mam wizytę w poniedziałek i mam nadzieję, że coś mi pomoże. Choć już powoli tracę nadzieję i nie wiem czy nie skończy się na ...
A Ty do swojej gdzie chodzisz?04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
No trochę bo mam 300 ale czytam, że dziewczyny mają więcej i zachodzą więc nie wiem zobaczymy. Też czytałam o selenie Spisałam sobie kartkę na jutro do mojej endo i zobaczymy co powie. Teraz zastanawiam się czy jak będę jutro robić prolaktynę to nie zrobić sobie od razu FSH i LH bo dawno nie miałam?
Kamilka lubi tę wiadomość
neomi34 -
neomi34 wrote:No trochę bo mam 300 ale czytam, że dziewczyny mają więcej i zachodzą więc nie wiem zobaczymy. Też czytałam o selenie Spisałam sobie kartkę na jutro do mojej endo i zobaczymy co powie. Teraz zastanawiam się czy jak będę jutro robić prolaktynę to nie zrobić sobie od razu FSH i LH bo dawno nie miałam?04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
No właśnie chyba tak zrobię bo intrygują mnie te badania i wiedza na ich temat.Miałam kiedyś dawno temu prolaktynę i była wtedy ok. Pani doktor Włach chciała mi zrobić obciążenie ale póki co zbadam bez i zobaczę co wyjdzie. A FSH i LH o czym dokładnie mówią ?neomi34
-
FSH generalnie mówi o rezerwie jajnikowej - wynik jest ważny szczególnie dla osób po jakichkolwiek ingerencjach chirurgicznych na jajnikach(bo każda z nich zmniejsza ową rezerwę).
NORMY
hormon dzień badania norma
FSH 3dc (ew. 2 lub 4dc) 3-12 mIU/ml
LH 3dc (ew. 2 lub 4dc) 2-13 mIU/ml
Dokładniej:
• Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
• Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
• Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
Aha w przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1 - w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5.
Aczkolwiek nie sugeruj się mocno tymi wynikami. Mi FSH 2 razy wyszło ponad 12 - lekarz powiedział, że wynik oznacza obniżoną rezerwę. Następnie przez 2 miesiące piłam zioła o.Sroki nr 3 i kolejny wynik był już idealny - ponad 6 Może to przypadek, bo podobno FSH lubi się wahać w cyklach( i np. czasem taki podwyższony wynik oznacza, że dany cykl będzie bezowulacyjny), ale może akurat zioła pobudziły jajniki do pracy.
U mnie to był akurat ten szczęśliwy cykl - czyli miałam zrobione HSG i byłam po 2 miesięcznej kuracji ziołami. Wierzę, że suma tych wszystkich czynników okazała się być strzałem w 10
neomi34 lubi tę wiadomość
-
Na allegro Można kupić gotowe mieszanki, można samemu kupić zioła i mieszać. Ja kupiłam gotowca Piłam codziennie przez cały cykl, odstawiłam jak tylko wyszły II kreski. Wiem też że dziewczyny polecają inny sposób - picie tylko do owulacji. Musiałabyś poczytać na wątkach z ziołami co i jak dokładnie, bo już nie pamiętam
-
hej kobietki.
dziś od rana próbuję umówić się prywatnie do dr Tkaczuk-Włach i nici...
myślałam że pójdzie łatwo a tu termin dopiero na 26 czerwca!!
masakra....
Spróbuję jeszcze w abovo może tam mają coś wolnego.04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek