LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie!
Można dołączyć? Jestem regularnie czytająca forum, ale postawnowilam zostać też pisząca.
Staramy się o dziecko już 16 miesięcy, wszystkie badania w normie, od 6 miesięcy jestem na klomifenie. Owulacja występuje, 2 razy miałam podawany pregnyl. Cykle regularnie co 28-29 dni, mierzę temperaturę, hsg w porządku, parametry nasienia też. Choruje na niedoczynnośc tarczycy ale wszystko mam uregulowane a teraz jeszcze zdiagnozowano mi hiperinsulinemię. Od miesiąca biorę metforminę.Ten cykl bez spinki, z urlopem, bez termometru, z nastawieniem, że w kolejnym robimy IUI. Leczę się w swoim mieście, u lekarza z AB Ovo, tam też będziemy mieć zabieg. Teraz czekamy na wyniki badań i @ ( bo dziś 29dc) .
Życzę wszystkim miłego dniaNiepłodność idiopatyczna.
15cs
01.10.2017- pierwsza IUI i są II -
nick nieaktualnymglica co do dr Robka to nie wypowiem się bo niestety do niego nie chodziłam. Natomiast szczerze mogę polecić dr Chołubek-Robak. Bardzo przyjemna kobieta. Nie jest z tych co przyjmują i robią wszytko żeby jak najszybciej zakończyć wizyte. Sama ostatnio jak byłam u niej to zlecila mi usg i czekała aż będę po żeby zobaczyć co wyszło i co dalej robić. Mimo że już skończyła pracę i mogła równie dobrze wrócić do domu na prawdę fantastyczna kobieta
-
Czy ktoś może polecić mi ginekologa, który zna się na mutacji genu MTHFR?
Właśnie dowiedziałam się, że jestem homozygotą A1298C i nie wiem co dalej z tym zrobić. Pierwsza ciąża książkowa, dziecko zdrowe, też ma mutację. Od kwietnia jedna ciążą biochemiczna a druga z pustym jajem. Zmieniłam kwas na folian ale wolałabym zmienić i lekarza prowadzącego bo wydaje mi się niekompetentny jeśli są jakieś problemy. -
Ja już się w ovum leczylam, fakt sam budynek maja nie do porównania z abovo ale doktorzy z ovum mi nie podeszli. Narazie wolę prof z abovo chociaż jak dotąd rezultatów brak.Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
Szczerze mówiąc początkowo byłam przekonana do dr T-W. Miałam spore problemy hormonalne. Dr powiedziała mi że mam PCO i przypisała m.in metformax, który brałam 8 msc. Potem miałam u p. dr HSG w wyniku której wyszła niedrożność jajowodu z podejrzeniem wodniaka.
Po laparoskopii okazało się, że oba jajowody drożne, ale lekarze podważyli sposób leczenia metforminą przy dobrej krzywej cukrowej i insulinowej + branie encortonu przy braku hashimoto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 16:33
-
hipisiątko wrote:Ja mam mieszane uczucia co do tej pani dr. Może i jest dobra ale mi nie pomogła. Mam do niej ogromny żal, że nie dała mi kwalifikacji na ivf refundowane.
U mnie ta sama sytuacja - po pierwszej ciazy pozamaicznej w 2015 roku wiedziala ze mogę miec problemy i sama mi mowila ze jestem w grupie ryzyka...
Mam tez zal, ze nie dala mi kwalifikacji na ivf refundowane. .
A Teraz caly czas słyszę, ze powinnam byla dostac kwalifikacje juz w 2015r.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 21:37
-
Ove wrote:Lena, a u kogo aktualnie się leczysz?
Ja juz raczej odpuszczam....
Pozostaje mi in vitro - Białystok
Na ten moment jestem pod opieka lekarzy z sk4 ( bardzo mila, dociekliwa, nie tracaca nadzieji dr Kamila Trzeciak oraz dr Wrona - bardzo konkretny, dr Paszkowski Maciej) bylam pod opika dr T-W ale w styczniu odpuscilam. Ona nie widziala nadzieji naturalnuch tylko mega duzo wspomagaczy nie wspomne o braku diagnostyki z jej strony odnoanie prolatyny i wielu innych hormonow bo nie ma potrzeby bo juz raz udalo mi sie zajsc w ciążę takie tlumaczenie, ja odpuscilam i po 5 miesiacach zaszlam w ciaze bez ZADNYCH stymulacji, " wspomagaczy" itp itd. Co prawda w 6 tyg dobiegl koniec tej radosci ale z innych przyczyn. Wyladowalam na Cito na Sk4 i opieka mega wspaniala, jak w prywatnej klinice. Nie skacze juz po zadnych innych lekarzach. Sytuacje znam i wiem w ktorym mierunku podążać. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:50
-
Podczas pobytu w klinice spotkalam dziewczyne ktora stracila dwie ciaze, jedna po drugiej, kazdego dzieciaczka w 6 miesiacu pocjowala.... i wyobraźcie sobie wiekszosc lekarzy z lublina mowiła nie ma szans, niech odpuść bo kazda kolejna ciąża tak samo sie zakonczy. Jedyne nadziejd dal jej prof albo dr Jakiel i na ten moment ma dwie zdrowe i piekne dziewczynki.
I wychodzac z kliniki powiedziala ....
Pamietaj, nigdy nie mozna sie poddawac, cuda sie zdarzają, jestem ich przykladem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 21:04
-
Jak dla mnie pierwsze wrażenia mega pozytywne odnośnie Pani doktor - walcze juz bezskutecznie 4 lata, teraz zmieniłam lekarza i zobaczymy.
Ten cykl stymulowany ale naturalnie próbujemy a jak się nie uda to w następnym IUI.14.09.2015 - 1 IUI
19.10.2017 - 2 IUI
17.11.2017 - 3 IUI czekamy
-
Witam, dzisiaj dzwoniłam żeby zapisać się na wizytę do ab ovo do doktor Tkaczuk z czego pani w recepcji powiedziała, że zapisują tylko pacjentki umówione na konkretne dni cyklu i innych pacjentek na normalne wizyty na razie nie zapisują. Czy ktoś może wie od kiedy jest tak trudno się dostać teraz na wizytę i czy może któraś z pań dostała taką sama odpowiedź? Dodam ze pani Tkaczuk kazała mi się pojawić do kontroli wrzesień/październik, a tu teraz nawet nie ma jak się zapisać...
-
Paaaula, ja na wrzesień zapisywałam się na początku sierpnia i jeszcze takich ustaleń nie było. Niestety ciężko się dostać. Próbuj dostać się do doktor w ZagielMed na Zana. Cena za wizytę ta sama.Doktor przyjmuej we wtorki , ale też kolejki więc trzeba wczesniej się organizować.
http://zagielmed.pl/personel/wyszukaj-specjaliste/q/9/t/14.09.2015 - 1 IUI
19.10.2017 - 2 IUI
17.11.2017 - 3 IUI czekamy